BESTILL TILBUD
21 98 38 01

Big Five Safari i Sør-Afrika

Eksklusiv safari full av aktiviteter

8 dager fra 17 995 NOK

Big Five Safari i Sør-Afrika

8 dager fra 17 995 NOK

Utforsk det ville dyrelivet i et privat reservat

På denne safarireisen opplever dere Sør-Afrikas ville natur med Afrikas “fem store” (bøffel, elefant, løve, neshorn og leopard) og mange andre ville dyr, samtidig som dere kan nyte en hel uke i den samme flotte leiren Kwafubesi Tented Safari Camp. Leiren ligger i Mabula Private Game Reserve, hvor safari bare er tillatt for de som bor i reservatet. Dere kan også dra på spesielle utflukter, som frokost i bushen, stjernetitting og safari på hesterygg. Denne reisen er perfekt for større grupper som ønsker å bo sammen, samtidig som de får med seg en skikkelig safari.

Merk at gruppen må være på minst fire personer for å få alle aktivitetene i programmet under. I denne leiren er det en aldersgrense på 12 år.

Foreslått reiseplan
DAG 1: ANKOMST TIL JOHANNESBURG

Safari Game Drive i SydafrikaVelkommen til Sør-Afrika, nærmere bestemt millionbyen, Johannesburg. Bare en times tidsforskjell i forhold til Norge, men i en helt annen verden. Dere blir hentet på flyplassen og kjørt rett ut i den ville afrikanske bushen, nærmere bestemt til det private, malariafrie, viltreservatet Mabula Private Game Reserve, et par timers kjøretur nord for Johannesburg.

Her blir dere møtt med en velsmakende lunsj når dere ankommer leiren dere skal bo i en uke. Etterpå får dere oppleve deres første game drive, altså en kjøretur i safaribil, hvor dere leter etter ville dyr. Ved solnedgang stopper dere og får en “solnedgangsdrink” (“sundowner”) ute i naturen før dere kjører tilbake til leiren for å spise middag og gå tidlig til sengs.

Overnatting:

DAG 2: FUGLETITTER-TUR OG LØVER

Malachite Sunbird i SydafrikaSå er det opp med fuglene, for dere skal ut på tur og se etter noen av de mange eksotiske fuglene som lever her. Guiden fører dere rundt til fots og sørger for at dere kommer tett på naturen på en annen måte enn når dere kjører med bil.

Dere kommer tilbake til leiren til frokost, og da kan dere slappe av – dere har jo vært tidlig oppe. Dere kan for eksempel ta en dukkert i bassenget, spille kort i loungeområdet eller ta en lur i luksusteltet deres.

Om ettermiddagen får dere første smaksprøve på Afrikas ”fem store”-safari, når dere skal på “løve-tracking”-tur og se etter løver. Det er mulig å finne dem ved hjelp av telemetri, ettersom løvene er utstyrt med små elektroder, så selv om de går fritt, kan guiden deres finne dem.

Om kvelden er det middag ved bålet i leiren.

DAG 3: NESHORN OG SAFARI FRA HESTERYGGEN

Næsehorn i SydafrikaEn ny tidlig start på dagen venter, for nå skal dere ut på en to timers “neshorn- tracking”-tur. Dere går ut i bushen på jakt etter neshorn, for å se dem på nært hold. Det er en ganske spesiell opplevelse å stå på den samme jorden som det store dyret foran dere.

Frokost, fritid og lunsj får dere i leiren. Fordelen med at dere bor samme sted hele uken er at dere kan slappe helt av og bare nyte omgivelsene når dere ikke er på utflukt, fremfor å kjøre fra det ene reservatet til det andre.

Senere skal dere på safari fra hesteryggen, og ut og se mange forskjellige dyr i reservatet. Her finnes både Afrikas ”fem store” (løve, leopard, elefant, bøffel og neshorn), men også rovdyr som hyene og sjakal, og gressetere som sjiraff, sebra, gaselle og antilope.

DAG 4: GAME DRIVES OG STJERNETITTING

Mælkevejen fra Karoo DesertSiden dere etter hvert har vent dere til å stå opp tidlig, kan dere like godt fortsette med det. I dag står en tidlig game drive på programmet på jakt etter alle de kjente afrikanske dyrene. Dere får mulighet til å se rovdyr på jakt, siden det er de første timene på dagen, før solen kommer for høyt på himmelen, at de er mest aktive.

Også på ettermiddagen blir det game drive. Da skal dere få se enda mer av Sør-Afrikas dyreliv og lære mer om hvordan man finner dem i den ville naturen. Dere får en “solnedgangsdrink” (“sundowner”), som selvsagt skal nytes til synet av solen som senker seg over savannen.

På vei hjem til leiren stopper dere i Mabula Game Lodge i nærheten, der dere får servert middag rundt bålet. Tilbake i leiren står stjernetitting på programmet, og guiden vil vise dere stjernene på den sørlige halvkule.

DAG 5: FROKOST I BUSHEN OG NESHORNFUGL

Yellowbilled HornbillI dag skal dere spise frokost i forhåpentligvis uforglemmelige omgivelser. Dere står tidlig opp og går en behagelig tur til Mvubu Dam, et vannhull som tiltrekker seg mange dyr. Der blir det servert en deilig, hjemmelaget frokost, som dere nyter mens dere ser ut over det stille vannet og solstrålene kaster glans over den viltvoksende, grønne vegetasjonen rundt dammen.

Om ettermiddagen besøker dere Mabula Ground Hornbill Project, der den utrydningstruede rødmaskehornravnen lever under beskyttelse. Det er en sjelden fugleart med et spesielt rødt hode, og dere får vite hvordan man arbeider for å bevare en truet dyreart.

Lunsj og middag får dere i leiren.

DAG 6: GAME DRIVES

Kalahari DesertEn ny morgen-game drive står på programmet, denne gangen en litt lengre på rundt tre timer. Til gjengjeld er det lagt inn en pause hvor dere kan nyte en kopp kaffe og den sørafrikanske spesialiteten rusk (slags kake/brød), mens naturen rundt dere våkner til liv og dere kan høre løvebrøl og fuglekvitter.

Frokost, fritid og lunsj venter dere i leiren, før det blir en ny game drive på ettermiddagen. Alle disse utfluktene betyr at dere har gode sjanser til å få sett alle dyrene dere ønsker.

På vei tilbake til middag i leiren blir det enda en “sundowner” til den vakre, røde solnedgangen man kan oppleve på den afrikanske savannen.

DAG 7: GAME DRIVE OG GEPARDER

Cheetah i SydafrikaDen siste hele dagen på det sørafrikanske eventyret deres byr selvsagt på mer Afrikas ”fem store”-safari, Dere skal ut på en tidlig game drive med kaffepauser underveis, så tilbake og slappe av i leiren og spise lunsj, som dere har gjort de andre dagene.

Etterpå skal dere på en “gepard-tracking”-tur, der dere sammen med spesialguiden deres går ut i bushen for å se etter geparder. Det er en unik opplevelse å se de elegante kattedyrene bevege seg rundt i sitt naturlige miljø, så safarien blir ikke kjedelig – selv om dere har gjort dette syv dager i strekk!

Det blir avskjedsmiddag i leiren, der dere kan fordøye både et deilig måltid og alle de store opplevelsene dere har hatt den siste uken.

DAG 8: HJEMTUR

På den siste dagen får dere en rolig formiddag med frokost, utsjekk og lunsj i leiren. Deretter blir dere kjørt tilbake til Johannesburg i god tid til å nå flyet deres hjem til Norge.

REISENS PRIS OG INNHOLD
Sesong
Reiseperiode
Lengde
Priser
Høysesong7/1 – 28/02, 17/4 – 30/6 og 14/08 – 31/108 dagerfra 18 995 NOK pr. pers.
Lavsesong1/3 – 16/4 og 1/11 – 19/128 dagerfra 17 995 NOK pr. pers.
Sommersesong1/7 – 13/88 dagerfra 20 295 NOK pr. pers.
Jul og nyttår19/12 – 6/18 dagerfra 24 795 NOK pr. pers.

Fraprisen er pr. person og gjelder ved 2 voksne.
Rabat ved barn u. 12 år og større grupper.

INKLUDERT I REISEN ER
 • Fly tur/retur Norge/Johannesburg
 • Transport tur/retur fra flyplassen til leiren
 • Overnatting i safaritelt i Kwafubesi Safari Camp
 • Helpensjon
 • Fullt safariprogram med de nevnte aktivitetene (med minst fire personer)
 • Profesjonell engelsktalende guide
 • Reiseforsikring
 • Tips
 • Visum

PRISOVERSIKT

Sesong
Reiseperiode
Lengde
Priser
Høysesong7/1 – 28/02, 17/4 – 30/6 og 14/08 – 31/108 dagerfra 18 995 NOK pr. pers.
Lavsesong1/3 – 16/4 og 1/11 – 19/128 dagerfra 17 995 NOK pr. pers.
Sommersesong1/7 – 13/88 dagerfra 20 295 NOK pr. pers.
Jul og nyttår19/12 – 6/18 dagerfra 24 795 NOK pr. pers.

Fraprisen er pr. person og gjelder ved 2 voksne.
Rabat ved barn u. 12 år og større grupper.

INKLUDERT I REISEN ER
 • Fly tur/retur Norge/Johannesburg
 • Transport tur/retur fra flyplassen til leiren
 • Overnatting i safaritelt i Kwafubesi Safari Camp
 • Helpensjon
 • Fullt safariprogram med de nevnte aktivitetene (med minst fire personer)
 • Profesjonell engelsktalende guide
 • Reiseforsikring
 • Tips
 • Visum

OVERNATTING PÅ REISEN

OVERNATTING
Mabula Private Game Reserve
Kwafubesi Tented Camp

Den intime leiren Kwafubesi ligger i det private reservatet Mabula nord i Sør-Afrika, bare tre timers kjøring fra Johannesburg. Her bor dere i eksklusive luksustelt midt i den afrikanske bushen, slik at dere kan se og høre dyrene også når dere ikke er på safari.

De store teltene er i lerret og satt opp på treplattformer over bakken, så de minner mer om hytter. Dere har deres egen terrasse utenfor teltåpningen der dere kan sitte og nyte frokosten eller en drink til solnedgangen. Teltene har også behagelige dobbeltsenger med romantisk myggnett og eget bad.

Lodgen har også basseng med tilhørende solsenger og en lounge med sofaer og bar, der dere kan slappe av når dere ikke er på utflukt. Frokosten spiser dere under solens tidlige stråler, og middagen under stjernehimmelen og med levende ild så dere holder varmen.

Våre reiseforslag

BESTILL ET UFORPLIKTENDE TILBUD
Personlige opplysninger
Bemerkninger
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.