BESTILL TILBUD
21 98 38 01

Botswanas dyrerike og Victoriafallene

Tusenvis av elefanter og verdens største fossefall

9 dager fra 34 795 NOK

Botswanas dyrerike og Victoriafallene

9 dager fra 34 795 NOK

Kom tett på de ville dyrene i Botswana

Storslåtte natur- og dyreopplevelser står i sentrum for denne Botswana-reisen – og de er absolutt i verdensklasse. På denne private luksussafarien vil dere kanskje få se flere elefanter enn det er mulig å telle. Dere vil ta båt oppover elver med flodhester og krokodiller og kommer nok til å kunne krysse av alle dyrene på listen Afrikas “fem store“. Alt skjer i fascinerende naturlige omgivelser, så ikke glem kamera!

Reiseplanen under er ikke fast. Siden vi kun arrangerer private safarier og transport, kan programmet tilpasses de reisendes ønsker.

FORESLÅTT REISEPLAN
DAG 1-5: OKAVANGO-DELTAET

Okawango Delta i BotswanaReisen til noen av Afrikas største naturopplevelser starter i Maun, nord i Botswana, dit dere har ankommet med fly. Derfra er det transport til overnattingsstedet deres, hvor dere får tid til å hente dere inn før de store opplevelsene starter.

De fem første dagene har dere base i det unike Okavango-deltaet, som er verdens største innlandsdelta og tiltrekker seg millioner av dyr. Herfra kjører dere ut på tur i safaribil for å se etter ville dyr, eller tar en båtsafari på de mange elvene i deltaet. Det vil særlig være om morgenen, ettermiddag og kveld dere kommer ut, når dyrene er på sitt mest aktive, og før det blir for varmt i solen.

På disse turene er det gode muligheter for å se Afrikas “fem store“, som er løve, leopard, bøffel, elefant og neshorn. Men samtidig finnes det også mange andre ville dyr som kan oppleves her, som gepard, flodhest, krokodille, hyene, sebra, sjiraff, antilope og hundrevis av fuglearter.

I tillegg kan dere få en helt spesiell, autentisk opplevelse ved å ta dere frem på deltaet i en tradisjonell mokoro – den lokale kanovarianten – som er en uthulet trestamme. Flyt stille gjennom de små kanalene og la den erfarne guiden vise dere rundt i den unike afrikanske våtmarken, som ikke overraskende er oppført på UNESCOs verdensarvliste. Herfra kan dere nyte utsikten, naturen, sjeldne fuglearter og tørste elefanter. Og mye mer!

Alle måltider blir servert i leiren/lodgen. Her kan dere også bruke timene mellom utfluktene til å slappe av i vakre omgivelser akkompagnert av fuglesang og et og annet løvebrøl.

Eksempler på overnatting:

Etter fire netter her går turen med bil og fly til Chobe nasjonalpark.

DAG 5-7: CHOBE NASJONALPARK

Elefanter i Chobe RiverDere ankommer den andre store naturopplevelsen på reisen deres i Botswana, nemlig Chobe nasjonalpark. Naturen her er storslagen! Parken er nemlig tilholdssted for horder av elefanter som kommer for å bade i elven Chobe, og dere kan komme helt innpå og se hvordan disse store dyrene lever i sitt naturlige miljø. I tørkeperioder anslås det at rundt 85 000 elefanter holder til i Chobe nasjonalpark.

Elven er også full av flodhester og krokodiller, så dere må holde øynene åpne for disse store dyrene som ligger og slumrer i vannet. Dere skal både på tur i motorbåt på elven og med safaribil i nasjonalparken. Her kan dere blant annet forvente å se bøfler, løver, leoparder, antiloper, sjiraffer, sebraer, hyener og mye annet. For fugleentusiaster er fuglelivet rundt elven et sant paradis, for her har hundrevis av ulike eksotiske fuglearter blitt registrert.

Opplevelsene kan dere fordøye i lodgen, hvor dere oppholder dere når dere ikke er på utflukt. Her bestemmer dere selv hva dere vil fordrive tiden med, men vi kan anbefale å kjøle seg ned i bassenget eller nyte utsikten over elven fra hytten deres, som ligger høyt oppe på elvebredden.

Eksempler på overnatting:

Så er det transport videre til Victoriafallene (ca. 1,5 time)

DAG 7-9: VICTORIAFALLENE

Victoria Falls i ZambabweEtter opplevelsene med ville dyr og vill natur i Botswana er det tid for å krysse grensen til nabolandet Zimbabwe. Det kommer ikke til å gå lang tid før dere formelig føler Victoriafallene. Med en bredde på 1,7 km er Victoriafallene verdens største vannfall og kan høres flere kilometer unna. Fossen er over 100 meter på det høyeste og skaper en kjempesky av tåke som innhyller fossebunnen i mystikk. Derfor kaller de lokale fossen for “Mosi-oa-Tunya“, som betyr “røyken som tordner“.

Det er et helt spesielt syn som simpelthen ikke lar seg beskrive – man må se det selv. Men dét får dere mange muligheter til på denne turen. Dere bor i gangavstand til fossen og kan velge å nøye dere med å nyte en spasertur mellom de forskjellige utsiktspunktene. På en guidet tur vil dere imidlertid få vite mer om dette enestående naturfenomenet.

Hvis dere vil enda tettere på, kan dere bli med på en båttur på Zambezielven, som fossen er en del av. Eller dere kan få den ultimate opplevelsen i helikopter over området slik at dere kan se det hele fra alle vinkler og oppleve hvor stort dette naturens under er.

Eksempler på overnatting:

Fra Victoriafallene flyr dere hjem til Norge.

REISENS PRIS OG INNHOLD
Sesong
Reiseperiode
Lengde
Priser
Høysesong17/4 – 30/6 og 14/8 – 31/109 dagerfra NOK 39.995,- pr pers.
Lavsesong7/1 – 16/4 og 1/11 – 19/129 dagerfra NOK 39.395,- pr pers.
Sommersesong1/7 – 13/89 dagerfra NOK 34.795,- pr pers.
Jul og nyttår20/12 – 6/19 dagerfra NOK 44.995,- pr pers.

Fraprisen er pr. person og gjelder 2 voksne
Rabatt ved barn under 12 år og større grupper.

INKLUDERT I REISEN ER
 • Fly tur/retur Norge
 • Fly fra Khwai til Kasane
 • All transport
 • Overnatting på basisnivå (kan oppgraderes)
 • Profesjonell engelsktalende safariguide/sjåfør
 • Guidet tur til Victoriafallene, inkl. inngangsbillett
 • Båttur i solnedgangen på Zambezielven
 • Reiseforsikring
 • Ekstra aktiviteter
 • Visum
 • Tips

PRISOVERSIKT

Sesong
Reiseperiode
Lengde
Priser
Høysesong17/4 – 30/6 og 14/8 – 31/109 dagerfra 39.995,- pr. pers.
Lavsesong7/1 – 16/4 og 1/11 – 19/129 dagerfra 39.395,- pr. pers.
Sommersesong1/7 – 13/89 dagerfra 34.795,- pr. pers.
Jul og nyttår20/12 – 6/19 dagerfra 44.995,- pr. pers.

Fraprisen er pr. person og gjelder ved 2 voksne.
Rabat ved barn u. 12 år og større grupper.

INKLUDERT I REISEN ER
 • Fly tur/retur Norge
 • Fly fra Khwai til Kasane
 • All transport
 • Overnatting på basisnivå (kan oppgraderes)
 • Profesjonell engelsktalende safariguide/sjåfør
 • Guidet tur til Victoriafallene, inkl. inngangsbillett
 • Båttur i solnedgangen på Zambezielven
 • Reiseforsikring
 • Tips
 • Ekstra aktiviteter
 • Visum

EKSEMPLER PÅ OVERNATTING PÅ REISEN

Nedenfor kan du se eksempler på anbefalte hotell og lodger. Du kan selv sette sammen hva slags overnattinger du foretrekker. Kontakt oss hvis du ønsker å bo et spesifikt sted som ikke står på denne siden.

BASIS
Victoria Falls
Mandebele Lodge

Mandebele Lodge er et lite, hyggelig overnattingssted sentralt i byen Victoria Falls. Herfra er det ti minutters gange til alle sentrale butikker og restauranter, og en halv times gange til selve fossen.

Det er fire rom i lodgen, hvorav tre er trippelrom og det siste et dobbeltrom. Rommene er store, har eget bad og er innredet med inspirasjon fra den lokale afrikanske stilen.

I hagen er det basseng og terrasse hvor dere kan slappe av når dere ikke er ute for å oppleve den imponerende fossen.

Frokost er inkludert.

MELLOMKLASSE
Moremi Game Reserve / Okavango Delta
Khwai Guest House

I den lille landsbyen Khwai ligger den koselige leiren Khwai Guest House, som tilbyr en autentisk opplevelse av Botswanas kultur og natur. Den ligger like ved inngangen til Moremi viltreservat, så det er lett å dra på game drives gjerne flere ganger om dagen, uten å måtte bruke tid på transport.

Det er seks små hus med plass til to i hvert – i dobbelt- eller enkeltsenger – og eget bad. Innredningen er lys og trivelig, og rommene har innlagt strøm og myggnett. Badet er vakkert og åpent øverst slik at dere kan stå i dusjen og lytte til naturens lyder. Alle måltider serveres i leirens overbygde fellesområde eller ved bålplassen, der dere også kan sitte og hygge dere om kvelden. Khwai Guest House er et komfortabelt og hyggelig fristed midt i Botswanas ville natur.

Xobega Island Camp

Xobega Island Camp er en sjarmerende leir med kanvastelt midt i det fantastiske Okavango-deltaet. Her bor dere midt i den dyrerike naturen og sovner til lyden av de mange fuglene som holder til i området. Teltene er enkle, men pene, og omgivelsene og innredningen gir en autentisk safariopplevelse.

Leiren består av 10 klassiske safaritelt, alle med hvert sitt tilhørende utendørs baderomsområde. I hvert telt er det to sengeplasser med myggnett rundt, og utenfor er det en enkel dusjinnretning (bucket shower) og et økologisk toalett. Det er inngjerdet med kanvasvegger, så dere får privatliv. I tillegg er det spisetelt og lounge hvor dere får servert mat og kan sitte og hygge dere om kveldene rundt et leirbål under stjernehimmelen.

Sango Safari Camp

Sango Safari Camp ligger i Khwai-området i utkanten av Okavango-deltaet. Denne delen er kjent som den tørre delen, men dere er fortsatt nær elven Khwai, som tiltrekker seg store mengder av dyr. Derfor kan denne leiren by på rikelig med dyreopplevelser rett utenfor døren – både på land og i vannet.

Leiren består av 6 telt med plass til opptil 12 personer. De er innredet i klassisk safaristil med håndlagde møbler, men har fått noen moderne fasiliteter, som et ordentlig toalett og en vifte på soverommet. Rommene har dobbeltseng eller to enkeltsenger, eget bad og utendørs dusj. Leiren har også et stort fellestelt med spiseområde, lounge, bar og en terrasse med et lite basseng og god utsikt til naturen.

Tuskers Bush Camp

Tuskers Bush Camp ligger på grensen mot Moremi viltreservat, midt i den afrikanske bushen, omgitt av tusenvis av akasietrær. Dyrene er rett utenfor døren, og dere har dem helt for dere selv, samtidig som dere kan sove trygt om natten siden leiren er bevoktet.

Det er åtte telt med plass til to i hvert. De er i klassisk safaristil og hyggelig innredet med myggnett rundt de flott oppredde sengene. Alle teltene har eget bad med toalett og campingdusj (bucket shower). Midt i leiren er det et fellesområde der dere kan sitte rundt et bål under åpen himmel eller inne under det overbygde spiseområdet, der dere også kan lage en kopp kaffe eller te. Det er her alle måltider blir servert.

Chobe National Park
Chobe Safari Lodge

Chobe Safari Lodge er en stor, luksuriøs lodge som minner mer om et hotell enn en safariinnkvartering. Lodgen ligger på bredden av Chobe-elven og inngangen til Chobe nasjonalpark, og det er ikke langt til Victoriafallene (Zimbabwe), så den er et godt utgangspunkt for mange opplevelser.

Lodgen har 46 dobbeltrom med eget bad, klimaanlegg, TV og privat terrasse. I tillegg finnes det familievennlige rom og avsidesliggende, private hus som dere kan ha for dere selv. Det er dessuten campingplass på området, for de som ønsker å slå opp sitt eget telt og bruke lodgens bade- og fellesområder. På området er det også et basseng og solsenger, lounge, bar og en stor restaurant som serverer alle måltider.

Victoria Falls
Victoria Falls Rainbow Hotel

Dette store hotellet ligger i fredelige omgivelser, men i gangavstand til både byens sentrum og fossen. Hotellet har en stor, grønn hage, takterrasse og et bassengområde som er deilig å ha når dere ikke er ved fossen.

Det har 88 rom i forskjellige størrelser, så de passer for alle reisende. Alle rom har egen balkong, klimaanlegg, myggnett, TV og utstyr til å lage kaffe og te.

Det er to restauranter på hotellet. Den ene spesialiserer seg på afrikansk mat, mens den andre har et internasjonalt utvalg, så det bør være noe for alles smaksløker.

The Kingdom Hotel

The Kingdom Hotel er en stor resort med flott beliggenhet i byen Victoria Falls. Det er dette hotellet i Zimbabwe som ligger nærmest fossen, så dere bruker ikke lang tid på å komme dere ned for å se dette majestetiske naturens underverk på kloss hold.

Hotellet har 294 rom, hvorav 74 er store nok til en familie eller en gruppe på fire. Rommene er innredet i varme farger etter afrikansk tradisjon og alle har klimaanlegg. Mange av dem har også en privat balkong.

Det er tre restauranter på hotellet: en hovedrestaurant som har frokostbuffet hver dag, en biffrestaurant og en italiensk restaurant.

I tillegg er det tre basseng, fire barer, et kasino og et spaområde.

Batonka Guest Lodge

I den rolige delen av den populære byen Victoria Falls ligger nydelige Batonka Guest Lodge, der dere kan bo i fredelige, grønne omgivelser bare tre kilometer fra utsiktspunktene til den store attraksjonen – den enorme fossen.

Lodgen har 22 rom med plass til to, bad, TV, internett, klimaanlegg og utsikt til en velstelt hage. Dere finner også et basseng, hvor dere kan nyte Zimbabwes sol når dere trenger å slappe av.

Full engelsk frokost er inkludert, og det er mulig å bestille god, hjemmelaget mat til lunsj og middag hvis dere ikke vil finne noe ute i byen. Den kan nytes både inne og ute i hotellets restaurant.LUKSUS
Moremi Game Reserve / Okavango Delta
Kadizora Camp

Kadizora Camp ligger i den nordlige delen av Okavango-deltaet, der det er mulig å få naturen helt for seg selv, med fantastiske muligheter for fiske og fugletitting. Denne luksusleiren har 10 romslige telt med dobbeltseng eller to enkeltsenger i hvert. Alle teltene har eget bad og egen terrasse med utsikt. Alt er svært smakfullt innredet, med god plass, store senger og sitteplasser.

Leiren har også et stort fellesområde med oppholdsrom, spisetelt og ildsted, der dere kan sitte rundt bålet under åpen himmel og lytte til dyrene rundt dere om kvelden.

Pom Pom camp

Pom Pom Camp er en miljøvennlig luksusleir, som ligger i hjertet av Okavango-deltaet, rett vest for Moremi viltreservat. Dermed kan dere dra både på båtsafari i elvedeltaet og game drive på land uten å dra langt.

Leiren består av ni telt i tradisjonell safaristil, med eget bad og halvåpen dusj. Teltene ligger under skyggefulle trær og har utsikt til Pom Pom-lagunen, der du kan være heldig og se dyr. Det finnes også et familietelt med plass til fire. I leiren finner du dessuten et basseng og et stort fellesområde med plass til å spise, slappe av, og sitte og kose dere når dere ikke er på utflukter.

Chobe National Park
Bakwena Lodge

Bakwena Lodge er en en luksuriøs øko-lodge, som ligger på Chobeelvens bredd. Lodgen har 15 private hytter som er bygd inne mellom trærne og nærmest går i ett med naturen.

Hyttene er smakfulle og har en liten terrasse som dere kan nyte utsikten over elven fra. Bassenget er ferskvann og renses av planter. Her kan dere ta en dukkert når dere ikke er på safari. Dere får alle måltider i restauranten, som også har utsikt over elven. I loungeområdet kan dere sitte flere sammen og lytte til fuglekvitter og flodhestgrynt.

Elephant Valley Lodge

Elephant Valley Lodge er en mindre luksuslodge ved grensen til Chobe nasjonalpark. Den ligger med utsikt over Lesoma Valley og like ved grensen til Zimbabwe, så du kan enkelt ta en dagstur til Victoriafallene.

Lodgen har 20 romslige telt, som alle har eget bad, vifte, elektrisk oppvarmede tepper (om vinteren), hårtørker, stikkontakter og mulighet til å lage kaffe og te. Åtte av dem har utsikt over dalen og et vannhull, mens tolv ligger i lodgens hage, mot svømmebassenget.

I tillegg til basseng har lodgen restaurant og andre fellesområder hvor dere kan sitte og se etter dyr som søker til vannhullet i dalen. Hit kommer for eksempel elefanter, sjiraffer, bøfler, antiloper og mange andre dyr, så dere er på safari selv når dere spiser og slapper av.

Victoria Falls
Victoria Falls Safari Lodge

Denne lodgen ligger i utkanten av Victoria Falls og dermed også lenger borte fra fossen (ca. 5 km), men til gjengjeld ligger den vakrest til, med utsikt over savannen, og den minner mer om å være på safari enn i en turistby som Victoria Falls.

Alle hotellets 72 rom har privat balkong, slik at dere kan nyte den fantastiske utsikten i fred og ro. I tillegg er rommene store og luksuriøst innredet i varme farger og en moderne, men hjemmekoselig stil.

Det er to restauranter i lodgen, hvor den ene er i en såkalt “boma”» – en rund, tradisjonell afrikansk spisesal – der det også er forskjellige opptredener om kvelden. Det serveres en afrikansk buffet, mens den andre har en internasjonal meny og allsidig frokostbuffet.

Lodgen har også basseng og en terrasse der dere kan slappe av og se om dere oppdager ville dyr på savannen.

A’Zambezi River Lodge

A’Zambezi River Lodge er et stort, flott hotell som ligger ved Zambezi, elven som renner ned i fossen. Hotellet ligger ca. fem kilometer fra byen Victoria Falls, men til gjengjeld ligger det i fredelige, vakre omgivelser. Det er stor hage, god plass og en avslappet stemning.

Hotellet har 87 rom av forskjellig størrelse og standard. Alle rom har klimaanlegg, TV, myggnett, minibar og mulighet for å lage kaffe og te. De fleste har balkong ut mot elven, mens resten vender inn mot hagen og naturen rundt.

Hotellet har et forfriskende basseng, to restauranter, to barer, et leserom og den store hagen hvor dere kan slappe av og kose dere.Våre reiseforslag

BESTILL ET UFORPLIKTENDE TILBUD
Personlige opplysninger
Bemerkninger
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.