BESTILL TILBUD
21 98 38 01

Den store Tanzania-safarien

En hel uke fylt med storslagne safariopplevelser

8 dager fra 29 195 NOK

Den store Tanzania-safarien

8 dager fra 29 195 NOK

Opplev millioner av gnuer på vandring

På denne reisen skal dere gjennom noen av Afrikas absolutt beste nasjonalparker. Dere kan få se enorme flokker med gnu og sebra på “den store gnuvandringen” (“The Great Migration “), og hundrevis av fuglearter og elegante kattedyr som løver og leoparder på jakt. Vi har satt sammen en rute som går til både Serengeti, Ngorongoro og noen av de mindre nasjonalparkene i Tanzania, slik at dere får oppleve de store variasjonene i naturen og dyrelivet. Denne Tanzania-safarien er en kompromissløs drømmereise for dyreelskere.

Reiseplanen under er ikke fast. Siden vi kun arrangerer private safarier og transport, kan programmet tilpasses de reisendes ønsker.

Foreslått reiseplan
DAG 1-3: ARUSHA

Giraffer i Arusha National ParkLa Afrika-eventyret begynne! Dere lander på Kilimanjaro International Airport, der det majestetiske fjellet troner i horisonten. Herfra skal dere ut på Tanzania-safarien deres i naturreservatene i nærheten, der de ville dyrene venter på dere. Den første kvelden skal dere bare venne dere til varmen og få en god natts søvn etter flyturen.

På dag 2 får dere mulighet til å besøke Arusha nasjonalpark, en liten, men frodig park ikke langt fra grensen til Kenya. Den er et undervurdert safarireisemål sammenlignet med de større parkene, men det finnes et rikt dyreliv her som dere får oppleve uten å møte så mange andre turister. Dere kan for eksempel se sjiraffene gå rundt mellom trærne, eller sebraer som beiter på slettene.

Hvis dere vil ha mer fysiske utfordringer, kan dere ta en dagstur til fots på Kilimanjaro, verdens høyeste frittstående fjell. Her kan dere gå opp den første delen av fjellet, som tiltrekker seg tusenvis av fjellklatrere. Selv om dere ikke kommer til topps, får dere garantert en fantastisk utsikt fra fjellsiden.

Dere får en natt til i Arusha før turen går videre med guiden deres, som vil følge dere resten av uken på Tanzania-safarien.

Eksempler på overnatting:

Fra Arusha blir dere kjørt til Tarangire nasjonalpark (ca. 3 timer)

DAG 3-4: TARANGIRE NASJONALPARK

Cheetahs i Tarangire National ParkI dag starter den store Tanzania-safarien deres for alvor! Etter en tidlig frokost på hotellet i Arusha blir dere hentet og kjørt til Tarangire nasjonalpark, der dere begynner å se etter de første dyrene.

Dere får en velsmakende pikniklunsj i vakre omgivelser, og om ettermiddagen drar dere på game drive, som betyr at dere kjører ut med guiden i safaribil for å komme nær dyrene. I Tarangire får dere mulighet til å se løver, leoparder, elefanter, bøfler, sebraer og mange andre av dyrene på savannen. Fra juni til september er det spesielt mange dyr som søker seg mot elven Tarangire som går gjennom parken, når vannhullene i nærheten er tørket ut.

Etter den første dagen på jakt etter de store dyrene overnatter dere i en lodge eller leir i parken, der dere også får servert middag. Vi hjelper dere med å finne det rette overnattingsstedet, med den standarden dere ønsker.

Eksempler på overnatting:

Fra Tarangire går turen til Serengeti nasjonalpark (ca. 6 timer)

DAG 4-6: SERENGETI NASJONALPARK

Flok elefanter i Serengeti National Park, TanzaniaNå har dere varmet opp og er klare for det som mange betrakter som høydepunktet innen safarireiser! Etter frokost kjører dere nemlig til Serengeti nasjonalpark, Tanzanias – og kanskje også Afrikas – mest berømte nasjonalpark når det gjelder dyreliv.

Her lever millioner av dyr side ved side, og det er gode muligheter for at dere kan krysse av for alle Afrikas “fem store”, som er løve, leopard, neshorn, elefant og bøffel. På en Tanzania-safari kan dere nemlig få se alle disse, men det stopper ikke med det. Dere kan også se hundretusenvis av gnuer, sebraer og gaseller, for ikke å si krokodiller, flodhester, geparder og atskillige fuglearter som har Serengeti som hjem.

Den første muligheten til dette byr seg allerede første ettermiddag på game drive. Om kvelden spiser dere i leiren/lodgen før en god natts søvn, for dagen etter er i sin helhet viet til å se etter dyr – fra morgen til kveld. Dere drar på en heldags-game drive i denne store parken hvor dere utvilsomt vil få se flere dyr enn det er mulig å telle.

Hvis dere reiser mellom desember og mars er det spesielt mange gnuer og andre gressetere, for de vandrer mellom Masai Mara i Kenya og Serengeti i Tanzania hele året. De forflytter seg i takt med regntiden for å finne nye, grønne gressmarker, og derfor kan man også se dem i enorme flokker.

Dere overnatter i den samme leiren/lodgen også den andre kvelden i Serengeti, der dere får servert deilig hjemmelaget mat.

Eksempler på overnatting:

Dere kjører videre til Ngorongoro naturvernområde (ca. 2,5 timer)

DAG 6-7: NGORONGORO NATURVERNOMRÅDE

Flodheste i Ngorongoro Conservation AreaVi sørger for maksimal utnyttelse av tiden, så igjen står dere tidlig opp og drar på morgen-game drive i Serengeti før Tanzania-safarien deres går videre mot Ngorongoro naturvernområde.

Ngorongoro-krateret er dannet av en vulkan som døde ut for millioner av år siden. Senere har det vokst frem et frodig liv nede i krateret, med sjøer, gressletter, trær og den største konsentrasjonen av ville dyr du kan forestille deg. Her beiter kjempeflokker med sebra, gnu, gaselle og antilope, og de er også bytte til de store kattedyrene, som løver og leoparder, som også holder til i flokker i nærheten.

I sjøen Magadi plasker flodhestene rundt sammen med flamingoer og andre fuglearter, og andre steder i dette relativt lille krateret, finner dere bøfler, hyener, sjakaler og bavianer.

Dere tilbringer det meste av dagen med å kjøre rundt og observere alle dyrene som lever sammen i dette unike området. Underveis har dere piknik, hvor dere spiser medbrakt matpakke, og om kvelden får dere middag og overnatting i leiren/lodgen deres ved Ngorongoro-krateret.

Eksempler på overnatting:

Herfra kjører dere videre til Manyarasjøen nasjonalpark (ca. 1,5 timer)

DAG 7-8: MANYARASJØEN NASJONALPARK

Aber i Lake Manyara, TanzaniaEtter frokost i leiren/lodgen kjører dere mot Manyarasjøen nasjonalpark, som ligger ved sjøen med samme navn. Ved ankomst på ettermiddagen skal dere på deres første game drive. I tillegg til flere av de store dyrene dere allerede har blitt kjent med, kan dere nyte synet av et enestående fugleliv. Rundt sjøen flyr over 400 forskjellige arter med små fargerike fugler, som bare finnes her. Dessuten finnes det store fugler, som flamingo, pelikan og stork. Dere kan også være heldige og se bavianer og andre apearter svinge seg i trærne langs vannkanten.

Etter at dere har utforsket dyrelivet rundt denne vakre sjøen, spiser og sover dere i leiren/lodgen i denne nasjonalparken.

Dagen etter skal dere på deres siste game drive, hvor dere får mulighet til å lete etter de dyrene dere måtte ha gått glipp av. Men forhåpentligvis har dere fått se alle dere hadde på ønskelisten.

Eksempler på overnatting:

Etter dette kjører dere tilbake til Arusha, hvor dere tar fly hjem til Norge eller videre på badeferie

EKSTRA: ZANZIBAR

Rejser til ZanzibarVi kan anbefale å forlenge reisen med noen dager eller en uke på Tanzanias vakre tropeøy Zanzibar, der dere kan fordøye de store opplevelsene i solen ved Det indiske hav. Her er det opp til dere hvor dere vil bo og hva dere vil gjøre, men vi hjelper gjerne til med å finne det riktige hotellet for deres ønsker og budsjett.

Uansett hvor dere velger å overnatte, er dere garantert vakre, hvite sandstrender der dere bare skal nyte varmen, som er mer behagelig her ute på en øy enn inne på fastlandet. Dere kan også få med dere mer dyreliv, men her blir det hovedsakelig under vann, der det finnes fantastiske fisker og koraller i alle regnbuens farger. Dette kan dere se på snorkel- eller dykketurer, når dere ikke slikker sol eller leser en god bok.

Hvis dere ønsker mer aktivitet enn det, kan dere gå på fottur i den frodige naturen eller dra inn til Stone Town. Det er det sjarmerende historiske sentrum i Zanzibar by, med alle de ulike etnisitetene og kulturene som finnes der. Dere kan også smake på det kulturelle mangfoldet på byens markeder, som er fulle av alle de eksotiske krydderne som dyrkes på Zanzibar.

Dette anbefaler vi på Zanzibar:

 • Avslapping på stranden
 • Fotturer i naturen
 • Snorkel- og dykketurer
 • Stone Town
REISENS PRIS OG INNHOLD
Sesong
Reiseperiode
Lengde
Priser
Høysesong7/1 – 28/2 og 13/8 – 31/108 dagerfra 29 295 NOK pr. pers.
Lavsesong1/3 – 30/6 og 1/11-19/128 dagerfra 29 195 NOK pr. pers.
Sommersesong1/7 – 13/88 dagerfra 32 995 NOK pr. pers.
Jul og nyttår20/12 – 6/18 dagerfra 37 295 NOK pr. pers.

Fraprisen er pr. person og gjelder ved 2 voksne.
Rabat ved barn u. 12 år og større grupper.

INKLUDERT I REISEN ER
 • Fly tur/retur fra Norge
 • Overnatting på basisnivå (kan oppgraderes)
 • Transport tur/retur fra flyplassen til hotellet i Arusha
 • Transport i 7-seters Land Cruiser
 • Vindusplass til alle i safaribilen
 • Inngangsbilletter til alle nasjonalparkene
 • Alle kostnader for leir/lodge 3 måltider per dag på safarien
 • Profesjonell engelsktalende safariguide/sjåfør
 • Ubegrenset med drikkevann
 • Omfattende game drives
 • Reiseforsikring
 • Tips
 • Visum

PRISOVERSIKT

Sesong
Reiseperiode
Lengde
Priser
Høysesong7/1 – 28/2 og 13/8 – 31/108 dagerfra 29 295 NOK pr. pers.
Lavsesong1/3 – 30/6 og 1/11-19/128 dagerfra 29 195 NOK pr. pers.
Sommersesong1/7 – 13/88 dagerfra 32 995 NOK pr. pers.
Jul og nyttår20/12 – 6/18 dagerfra 37 295 NOK pr. pers.

Fraprisen er pr. person og gjelder ved 2 voksne.
Rabat ved barn u. 12 år og større grupper.

INKLUDERT I REISEN ER
 • Fly tur/retur fra Norge
 • Overnatting på basisnivå (kan oppgraderes)
 • Transport tur/retur fra flyplassen til hotellet i Arusha
 • Transport i 7-seters Land Cruiser
 • Vindusplass til alle i safaribilen
 • Inngangsbilletter til alle nasjonalparkene
 • Alle kostnader for leir/lodge 3 måltider per dag på safarien
 • Profesjonell engelsktalende safariguide/sjåfør
 • Ubegrenset med drikkevann
 • Omfattende game drives
 • Reiseforsikring
 • Tips
 • Visum

EKSEMPLER PÅ OVERNATTING PÅ REISEN

Nedenfor kan du se eksempler på anbefalte hotell og lodger på hver destinasjon i Tanzania. Sorter mellom basis, mellomklasse og luksus for å se mulighetene innenfor hver klasse. Du kan selv sette sammen hva slags overnattinger du foretrekker. Kontakt oss hvis du ønsker å bo et spesifikt sted som ikke står på denne siden.

BASIS
Arusha
Equator Hotel

Med sin sentrale beliggenhet, men likevel litt utenfor den travleste delen av Arusha, er Equator Hotel et godt forslag til overnatting i safarihovedstaden. Hotellet har en velholdt grønn hage som passer godt til avslapning mellom de store dyreopplevelsene.

Hotellet har 24 rom med privat balkong, bad og toalett. Rommene har plass til én, to eller tre personer. Hvis dere er flere enn tre som vil bo sammen, kan noen av rommene kobles sammen til ett stort.

Engelsk/amerikansk frokostbuffet er inkludert, og det er mulig å oppgradere til både hel- og halvpensjon. Hotellets internasjonale restaurant tilbyr buffet og à la carte.

Lake Manyara
Twiga Camp

Twiga er navnet på en populær leir i den lille landsbyen Mto Wa Mbu, som ligger nord for Manyarasjøen, på veien mellom Arusha og Ngorongoro-krateret. Leiren ligger bare fem kilometer fra inngangen til nasjonalparken, slik at dere raskt og greit kan komme dere på game drive.

Her sover dere i vanlige telt (som tilhører leiren), og kommer for alvor til å overnatte ute i bushen. Dette er den enkle formen for safari, men også den mest autentiske hvor dere blir vekket om morgenen av de mange sjeldne fuglenes sang og går til sengs om kvelden til dyrelyder i det fjerne. Viltvoktere passer på leiren hele døgnet, så dere sover trygt.

Det er felles toalett og bad, og i tillegg et basseng der dere kan slappe av når dere kommer tilbake fra en lang safaridag.

Serengeti
Seronera Camp

Seronera Camp er en av de mest kjente campingplassene i Tanzania, for den ligger midt i Serengeti nasjonalpark og gir en autentisk safariopplevelse der dere faktisk sover sammen med dyrene.

Det kommer massevis av dyr gående helt upåvirket gjennom leiren, særlig på nattevandringene sine, når det er ro i leiren. Så her har dere mulighet for å våkne tidlig om morgenen, stikke hodet ut av teltet og bli møtt av en elefant som står og spiser. Leiren blir imidlertid passet på dag og natt.

Dere sover i telt som allerede er slått opp, og det er både toalett og bad i leiren. Dere kan spise medbrakt mat eller besøke restaurantene i lodgene i nærheten av leiren.

Ngorongoro
Simba Camp

Øverst på kanten av Ngorongoro-krateret ligger Simba Camp, som har en helt fenomenal utsikt over krateret. Det er grønt og frodig så langt øyet rekker, og det er lang fra usannsynlig at det kommer elefanter eller sebraer på besøk på den åpne leirplassen.

I leiren sover dere i telt, av den enkle typen, men de er vanntette helårstelt, og gir dere tak over hodet i disse fantastiske omgivelsene, som mer enn veier opp for komfortgraden.

Det er toalett og varme bad til fri bruk, og et spiseområde der dere kan nyte maten med storslagen utsikt.
MELLOMKLASSE
Arusha
L’Oasis Lodge

L’Oasis Lodge har ikke tatt navnet sitt helt ut av det blå. Denne lille lodgen ligger litt unna byens travle gater, i en frodig, grønn hage med massevis av trær, så det er nesten som å komme inn i en liten oase.

Det er 28 rom i små hytter, alle med toalett og bad. Hver hytte har plass til fire personer, så de egner seg godt for familier, og hvis dere bare er to, er det god plass.

I hagen er det et basseng der dere kan kjøle dere ned, og en overbygget restaurant. Her blir det disket opp med buffet hver morgen, som er inkludert i prisen, og det er også mulig å spise lunsj og middag i restauranten.

Zawadi House

Dette boutique-hotellet er et lite, men populært valg i Arusha, idet det er i en fredelig del av byen, og det er pent og komfortabelt. Huset ligger i en frodig hage med høye trær og vakre blomster.

Det har 13 rom med moderne innredning, klimaanlegg, TV og gratis internett.

Hotellet har sin egen restaurant og bar. Frokosten er inkludert, og dere kan også spise andre måltider i fred og ro i hotellets restaurant hvis dere ikke vil ut i travle Arusha, hvor det er massevis av spisesteder.

Lake Manyara
Lake Manyara Wildlife Camp

Bare ti minutter fra inngangen til Manyarasjøen nasjonalpark ligger denne leiren, som består av 10 luksustelt og 16 hytter.

Begge deler har enten en king size-dobbeltseng eller to enkeltsenger, samt eget bad med dusj og toalett. I tillegg har rommene privat balkong med utsikt til Manyarasjøen og de åpne slettene i Riftdalen.

Leiren har også et basseng hvor dere kan kjøle dere ned i varmen og slappe av på solsengene. Det er også fellesareal med bar og TV så dere kan slappe av og ta en drink om kvelden. Restauranten i leiren serverer frokost, lunsj og middag.

Serengeti
Acacia Safari Camp

Acacia Safari Camp er en intim leir med en liten samling av luksustelt under Serengetis kjente akasietrær. Den ligger midt i nasjonalparken, så når dere overnatter her, er dere allerede der dere skal på safari.

Teltene er store lerretstelt slått opp på et underlag av tre, så det er både gulv og tak, og det føles mest som en hytte. Teltene går i ett med naturen, så dere kan ligge og lytte til dyrene om natten. Leiren er helt trygg, for den er bevoktet dag og natt.

Leiren har tolv telt med plass til to og ett telt med plass til en familie på fire. Alle teltene har eget bad med dusj og toalett, så dere får deres helt egne lille bolig med fire vegger.

Det er også et stort telt med spiseplasser og flott oppdekkede bord, i tillegg til et loungeområde der dere kan sitte og slappe av etter en lang dag ute blant dyrene.

Acacia Safari Camp har dessuten en annen såkalt “migrasjonsleir” som flyttes rundt alt etter hvor dyrene beveger seg i løpet av den store gnuvandringen. Det kan vi også ordne.

Ngorongoro
Ngorongoro Farmhouse

Ngorongoro Farmhouse er et eksklusivt hotell bygget i kolonistil, som en gammel kaffefarm. Huset ligger omgitt av kaffebusker, lokale avlinger og vakre blomster i en velholdt hage. Hele stedet vil gi dere assosiasjoner til en romantisk Karen Blixen-tid på farmen.

Det er 52 luksusrom med plass til to til fem personer, alle stilfullt og romantisk innredet. Rommene har veranda eller balkong med utsikt til den frodige naturen rundt dere.

I tillegg er det basseng, restaurant, lounge og en stor terrasse med utsikt til Oldeani, som i likhet med Ngorongoro er en utdødd vulkan i området. All maten i restauranten er laget med lokale råvarer, og kaffen er brygget på bønner fra plantasjen.

Endoro Lodge

Privatliv, ro og eleganse er nøkkelordene på Endoro Lodge, og stedet lever opp til dette. Lodgen ligger helt for seg selv i de frodige, grønne åsene 20 kilometer fra hovedinngangen til Ngorongoro naturvernområde. Det er bare seks rom i seks private hus, så det er et eksklusivt sted å bo, som egner seg spesielt for nygifte og andre som vil nyte omgivelsene og hverandre uten så mye annet.

Alle rommene har privat veranda med fantastisk utsikt, peis, badekar og utendørs dusjkabinett slik at dere kan stå og dusje mens dere ser ut over banantrær og sjeldne fuglearter som flyr rundt i den uberørte naturen.

Det er også restaurant, basseng og en terrasse hvor dere kan slappe av og prate med de andre gjestene over et godt måltid eller en drink til solnedgangen.
LUKSUS
Arusha
Mount Meru Hotel

Mount Meru Hotel er byens store, kjente luksushotell, som ligger høyt med utsikt over grønn natur og hotellets egen golfbane. Det består av en stor bygning i en stor hage hvor man finner svømmebasseng og plass til avslapning i det grønne.

Hotellet har 178 moderne innredede rom med klimaanlegg, gratis internett, TV, safe og mulighet til å lage te og kaffe. Det finnes også dobbeltrom, større rom med plass til ekstraseng og familiesuiter med plass til fire.

Det er to restauranter, to barer og en kafé der dere kan nyte et velsmakende måltid eller en velfortjent drink etter en dag på farten. I den ene restauranten er det buffet til frokost, lunsj og middag, mens den andre restauranten serverer internasjonal mat à la carte til lunsj og middag.

Dere kan selvsagt også spille på hotellets 9-hulls golfbane, eller så kan dere skjemme dere bort med massasje og velvære i hotellets spa.

Mount Meru Game Lodge & Sanctuary

Denne lodgen ligger ca. en halv times kjøring fra Arusha og er en eksklusiv lodge i romantisk stil. Den er fra 1961 og dermed en av de eldste i Tanzania. Eierne har tatt vare på det gamle utseendet, men har kontinuerlig holdt det ved like, så komforten holder moderne nivå. Den ligger i en vakker grønn hage og inviterer til avslapning og til å nyte roen og naturen.

Lodgen har 17 rom, de fleste doble, men i to av dem er det plass til en hel familie. Alle har store himmelsenger med myggnett og eget bad.

Lodgen har også en rekke fellesarealer dere kan benytte. Inne er det en lounge med myke stoler og en godt utstyrt bar. Utenfor er det basseng, en terrasse i skyggen av store mangotrær, og et spiseområde der dere kan nyte kokkens godbiter under åpen himmel.

Lake Manyara
Lake Manyara Serena Safari Lodge

Lake Manyara Serena Safari Lodge er en eksklusiv lodge litt utenfor landsbyen Mto Wa Mbu, like ved Manyarasjøen, der store safariopplevelser venter dere.

Lodgen har 67 luksuriøse rom som er stilfullt innredet med afrikansk inspirasjon, men som på ingen måte minner dere om at dere er langt ute i bushen i Afrika. Alle har privat veranda, internett, badekåper og ellers alt man kan forestille seg av luksus.

Lodgen har en stor, elegant restaurant som serverer en tilsvarende stor buffet med noe for enhver smak til frokost og lunsj. Om kvelden er det fast meny med salatbuffet, suppe, hovedrett, dessert og ost.

Dessuten er det et flott bassengområde og en stor terrasse der dere kan nyte en “solnedgangsdrink” (“sundowner”) eller et kulturelt innslag som masaidans.

Serengeti
Serengeti Sopa Lodge

Serengeti Sopa Lodge er en stor, flott lodge som mest av alt minner om et luksushotell, midt i Serengeti nasjonalpark. Lodgen ligger på en skrent, hevet over de store åpne slettene som Serengeti er kjent for, så det er en fenomenal utsikt over savannen derfra.

Det er 69 komfortable rom med to queensize-senger, eget bad og en privat balkong med sitteplasser der dere kan nyte utsikten over sletten med alle dyrene. I tillegg er det fire store suiter over to plan, så det er god plass til familier.

Lodgen har et stort basseng der dere kan ligge og slappe av når dere ikke er på game drive. Det er også en bar, hyggelige loungeområder og en stor restaurant der dere kan få enten halv- eller helpensjon. Alt er smakfullt innredet med autentiske afrikanske farger og materialer.

Ngorongoro
Ngorongoro Sopa Lodge

Denne lodgen ligger på det høyeste punktet på kanten av Ngorongoro-krateret, mer enn 500 meter over bunnen. Dermed har dere en fantastisk utsikt over det berømte krateret som er stappfullt av ville dyr.

Utover den perfekte beliggenheten er hele lodgen innrettet på å gi dere spesialbehandling og en uforglemmelig tur til Ngorongoro-krateret. Alt er innredet komfortabelt og med mye plass – også til barnefamilier som ønsker og bo i sammenhengende rom.

I den velholdte grønne hagen som bugner av blomster, kan dere på varme dager bade i bassenget, og på kalde netter blir dynene på rommene deres varmet opp med varmeflasker.

I lodgens restaurant, som selvsagt også har fantastisk utsikt, serveres en stor frokostbuffet, og til lunsj og middag kan dere selv bestille fra menyen.

Tarangire
Tarangire Sopa Lodge

Tarangire Sopa Lodge ligger inne i Tarangire nasjonalpark og er omkranset av de mange baobabtrærne og elefantene som parken er kjent for. Den tilhører Sopa Lodges-kjeden og lever derfor opp til den samme standarden som alle de andre luksuslodgene i kjeden.

Lodgen består av flere forskjellige bygninger på forskjellige nivåer, som alle glir inn i den omkringliggende naturen og knyttes sammen med friskt, grønt gress. Det store bassengområdet er perfekt for en nedkjølende ettermiddag etter en lang dag på safari.

Det er 75 rom med to queensize-senger, eget bad, en liten lounge med minibar og privat overbygget veranda. Fire av rommene kan kobles sammen med et tilstøtende rom slik at store familier kan bo sammen.

Det er mulig med hel- eller halvpensjon.

Våre reiseforslag

BESTILL ET UFORPLIKTENDE TILBUD
Personlige opplysninger
Bemerkninger
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.