BESTILL TILBUD
21 98 38 01

Den ultimate safarien i Kenya og Tanzania

Masai Mara, Serengeti og alle de andre

14 dager fra 40 295 NOK

Den ultimate safarien i Kenya og Tanzania

14 dager fra 40 295 NOK

Dra på eventyr på Øst-Afrikas mest dyrerike veier

På denne private safarireisen kan dere glede dere til store dyreopplevelser i både Kenya og Tanzania, hvor de meste legendariske nasjonalparkene i Afrika ligger. Her ser dere alt fra store, åpne sletter med gressende sebraer til sumpområder med dovne krokodiller og savanner med jagende løver. Hvis dere er ute etter den ultimate safarireisen, er dette et virkelig godt reiseforslag.

Reiseplanen under er ikke fast. Siden vi kun arrangerer private safarier og transport, kan programmet tilpasses de reisendes ønsker.

Foreslått reiseplan
DAG 1-3: NAIROBI

Elefanter i David Sheldrick Wildlige TrustVelkommen til Afrika! Dere lander i Kenyas hovedstad Nairobi, som er inngangsporten til den ville naturen dere skal bevege dere i de neste tolv dagene. Men først får dere sjansen til å hente dere inn etter en lang flytur, med to overnattinger på et hotell i storbyen. På ankomstdagen kan dere nøye dere med å gå en tur, nyte varmen og få et godt måltid i det livlige bysentrumet.

Dagen etter kan dere dra på dagstur til byens største attraksjoner. Dere blir hentet på hotellet og kjørt til Karen Blixens gamle farm, som i dag er et museum. Der kan dere se en del av huset hennes slik det var da hun bodde der for 100 år siden, og samtidig høre historien om den danske kvinnen som røsket opp røttene sine og slo seg ned i Kenya. Lunsjen får dere på den hyggelige restauranten Karen Blixen Coffee Garden, der dere sitter i den gamle hagen hennes, som fortsatt er grønn og fin. Etterpå går turen til David Sheldrick Wildlife Trust, der foreldreløse elefantunger blir oppfostret. Her kan dere lære hvordan elefantpasserne redder elefantunger hvis foreldre har blitt skutt av krypskyttere.

Om ettermiddagen blir dere kjørt til byens kjente Giraffe Centre, som er en ideell organisasjon der dere kan komme helt tett innpå en Rothschild-sjiraff og få lov til å fore den. Til slutt besøker dere Kazuri Beads and Pottery Centre, der kenyanske kvinner lager flotte fargerike perler og keramikk som blir solgt over hele verden. Senere blir dere kjørt til hotellet, der dere har kvelden til å forberede dere på det store safarieventyret dere skal ut på dagen etter.

Eksempler på overnatting:

Fra Nairobi går turen til Masai Mara naturreservat (ca. 5 timer)

DAG 3-5: MASAI MARA NATURRESERVAT

Anteloper og zebraer i Masai MaraSafarireisen deres begynner! Dere blir hentet tidlig på hotellet i Nairobi og kjører med utsikt over Riftdalen, den 6000 kilometer lange kløften som strekker seg fra Midtøsten til Mosambik, hele veien til Masai Mara naturreservat. Underveis blir det lunsj hvor dere får servert tradisjonell kenyansk mat.

Masai Mara naturreservat henger sammen med Serengeti nasjonalpark i Tanzania og er kjent for den spektakulære gnuvandringen. Millioner av gnu og andre klovdyr vandrer fra Serengeti til Masai Mara og må kjempe for livet når de skal krysse Maraelven, der tusenvis av krokodiller ligger og venter på å angripe dem. Dette skjer i tidsrommet fra juli til oktober, så hvis dere reiser på denne tiden, vil dere få naturopplevelser langt utover det vanlige. Hvis dere derimot reiser mellom desember og mars, kan dere se de store gnuflokkene i Serengeti senere på vandringen.

I begge parkene finnes dessuten Afrikas “fem store”, som er løve, elefant, leopard, neshorn og bøffel. Disse dyrene kommer dere til å se etter på game drives (kjøreturer i åpen bil, der dere leter etter ville dyr), som dere skal ut på allerede første ettermiddag og hele den påfølgende dagen. Dere kommer til å kjøre over endeløse savanner med gressende planteetere som sebra og antilope, og gjennom skoger der kjøttetere som gepard og leopard gjemmer seg i akasietrærne.

Dere kan også få mulighet til å besøke en masailandsby og møte det fascinerende stammefolket i sine fargerike klær og se dem utføre sine tradisjonelle ritualer med dans og musikk.

Eksempler på overnatting:

Herfra kjører dere videre til Nakurusjøen nasjonalpark (ca. 6 timer)

DAG 5-6: NAKURUSJØEN NATIONALPARK

Morgenen starter med en siste game drive i Masai Mara, etterfulgt av frokost i leiren/lodgen, før turen går videre til Nakurusjøen, som er en innsjø i den storslagne Riftdalen. Sjøen har blitt berømt og et populært turistmål for sin enorme flamingobestand.

På avstand ser den noen ganger lyserød ut, for det står hundretusenvis av dem på sine lange, tynne bein og lyser opp. Parken er også kjent for andre eksotiske fuglearter, over 400 forskjellige har blitt registrert, blant annet hvitpelikan og marabustork. Det er også her dere har de beste mulighetene til å se stumpneshorn og den sjeldne Rothschild-sjiraffen.

Eksempler på overnatting:

Etter dette kjører dere den lange, vakre turen til Amboseli nasjonalpark (ca. 6 timer)

DAG 6-8: AMBOSELI NASJONALPARK

Kilimanjaro, TanzaniaDenne dagen blir det også en tidlig game drive før frokost i Nakurusjøen nasjonalpark, og etterpå går turen sørover i Kenya, nærmere bestemt til Amboseli nasjonalpark, med lunsj underveis. Dere ankommer parken på ettermiddagen. Her må dere huske på å lade opp kameraet hvis det begynner å bli tomt, for morgendagen vil by på noen av turens flotteste syn.

Vi anbefaler at dere forlater køyen tidlig dagen etter. Da vil dere nemlig få den beste utsikten til Kilimanjaro, som ligger som et bakteppe i hele nasjonalparken – før skyene legger seg rundt fjellet. Det er verdens største frittstående fjell, og med snø på toppen så nær ekvator er det et helt enestående syn. Hvis dere da i tillegg får en av de mange elefantene i parken i forgrunnen, er julekortet sikret.

Eksempler på overnatting:

Senere krysser dere grensen og kjører til Arusha i Tanzania (ca. 3,5 timer)

DAG 8-9: ARUSHA

Afrikaner transportere bananer på cykel i ArushaEtter en morgen-game drive i Amboseli kjører dere til Arusha i Tanzania. Det er en liten storby som takket være sin sentrale plassering mellom mange av de mest kjente nasjonalparkene, tar imot mange turister hvert år. Derfor er det også mange gode spisesteder her og mulighet til å gå ut og få en drink eller annet fra byen før dere kjører ut i naturen igjen.

Eksempler på overnatting:

Etter en natt i Arusha kjører dere til Manyarasjøen nasjonalpark (ca. 2 timer)

DAG 9-10: MANYARASJØEN NASJONALPARK

Lake ManyaraEtter en tidlig frokost blir dere hentet på hotellet i Arusha, og så er det duket for Tanzania-delen av safarireisen deres. Dere kjører mot Manyarasjøen nasjonalpark, som ligger i Riftdalen og har fantastisk flotte omgivelser. Manyarasjøen er en stor, blank saltsjø der hundrevis av fuglearter samles i flokk, og rundt den finnes det både tørr savanne, våtmarksområder og frodig skog.

I tillegg er det en høy konsentrasjon av store dyr i dette området, så dere har store muligheter til å få se alle de fascinerende dyrene man forbinder med safari. For eksempel løve, flodhest, elefant, sebra, bøffel, sjiraff, bavian, silkeape og mange flere. Disse kan dere være på utkikk etter fra jeepen når dere kjører på game drive, før dere overnatter i leiren/lodgen i Manyarasjøen nasjonalpark.

Eksempler på overnatting:

Herfra går turen til Serengeti nasjonalpark (ca. 3 timer)

DAG 10-12: SERENGETI NASJONALPARK

Gnuvandring i Serengeti National ParkSå er det tidlig opp igjen. Det blir servert frokost før turen går videre til det som kanskje er Afrikas aller mest berømte reisemål: Serengeti nasjonalpark. Underveis kjører dere langs Ngorongoro-krateret, med en fantastisk utsikt over den tidligere vulkanen som dere skal besøke etter Serengeti. Dere ankommer på ettermiddagen, og det blir servert middag i leiren/lodgen før dere har resten av dagen til å slappe litt av.

Det er en grunn til at Serengeti er den mest berømte av alle parkene. Her finnes løver, leoparder, elefanter, geparder, bøfler, sebraer, gnuer, hyener, gaseller, krokodiller og mye mer! Dette skal dere få se dagen etter, som er dedikert til en heldagssafari.

Det er også i Serengeti dere kan oppleve den andre enden av “Den store vandringen” (“The Great Migration”), altså den årlige gnuvandringen der millioner av gnuer og andre gressetere vandrer mellom Serengeti og Masai Mara for å finne nye beiter. Fra desember til mars er gnuene i Serengeti, der gresset er friskt og grønt etter regntiden. Hvis dere kommer i denne perioden, vil dere kunne se enorme mengder av klovdyr på slettene, men også rovdyr som løver og leoparder, som går etter de store flokkene med byttedyr.

Men Serengetis sletter er et paradis for dyreelskere året rundt, så dere skal få nok å se på de to dagene dere er i parken.

Eksempler på overnatting:

Etter Serengeti kjører dere tilbake til Ngorongoro-krateret (ca. 2 timer)

DAG 12-13: NGORONGORO NATURVERNOMRÅDE

Udsigt til Ngorongoro craterDagen starter med enda en tidlig game drive i Serengeti, der dere kjører ut med guiden deres og ser etter de store dyrene. De er mest aktive om morgenen før solen kommer for høyt på himmelen, og trekker seg tilbake for å hvile når det blir for varmt. Her kan dere se dem leke, gå på jakt etter mat eller bare vandre rundt i sitt naturlige miljø.

Deretter setter dere kursen mot Ngorongoro-krateret, som ligger i utkanten av Serengeti. Krateret er det som er igjen av en vulkan som døde ut og kollapset for millioner av år siden, og siden har et frodig liv blomstret opp i krateret. I dag er det dekket av et vakkert grønt teppe av vegetasjon, og nede i krateret, som har en diameter på rundt 20 kilometer, lever en av Afrikas største bestander av ville dyr.

Dere skal ned der på dag 13, men først kan dere nyte synet av krateret ovenfra og de vakre omgivelsene rundt leiren/lodgen i reservatet. Dere får også mulighet til å besøke kløften Olduvai Gorge i nærheten, der det har blitt utført mange viktige arkeologiske utgravninger gjennom historien. Her er det blant annet funnet et flere millioner år gammelt fotspor etter et menneske. Hvis dere har interesse for fossiler og arkeologi, kan dere besøke det lokale museet hvor funn fra området er utstilt.

Eksempler på overnatting:

Etter en game drive i krateret kjører dere tilbake til Arusha, der safarien slutter (ca. 3,5 timer)

DAG 13-14: ARUSHA

Zebraer og flamingoer i Ngorongoro crateretDenne morgenen skal dere ned i selve Ngorongoro-krateret, hvor et yrende dyreliv venter. Med unntak av sjiraffer, som med sine lange tynne bein ikke kommer seg opp over kraterkanten, lever alle de kjente dyrene i Ngorongoro.

På de frodige gresslettene samles store flokker av gnu, sebra, antilope, gaselle og andre klovdyr. Lenger oppe, blant trær og busker, finner dere elefantene og de store kattedyrene som holder seg tett på byttedyrene lenger nede, og det er særlig mange løver. Ved vannhullene i bunnen av krateret er det mange flodhester, flamingoer og andre fugler. Dere kan også støte på bøfler, hyener, sjakaler, villsvin og bavianer. Og hvis dere virkelig har hellet med dere, får dere sett neshorn.

Det er dermed potensial for både Afrikas “fem store” og mye annet dyreliv i krateret. Selv om dere har vært på safari i ti dager, venter fremdeles flere opplevelser som får øynene til å sperre opp i Ngorongoro.

Etter en pikniklunsj blir dere kjørt tilbake til Arusha og satt av på hotellet, hvor dere skal tilbringe den siste natten på safarireisen deres i Tanzania.

Eksempler på overnatting:

Fra Arusha flyr dere hjem til Norge, med mindre dere vil utvide turen med en badeferie på Zanzibar

EKSTRA: ZANZIBAR

Sandbanke ved ZanzibarEtter ville natur- og dyreopplevelser i de mest dyrerike naturreservatene og nasjonalparkene i Afrika, der dere har stått opp tidlig og holdt dere ute av solen midt på dagen, kan det kanskje være tiltrengt med noen dager eller en uke med ren avkobling.

Og siden dere avslutter i Arusha, er det en smal sak å ta et innenriksfly ut til tropeøyen Zanzibar, som er en del av Tanzania. Her venter lange hvite sandstrender ved det krystallklare vannet i Det indiske hav, og mange flotte hoteller i alle prisklasser hvor dere kan slappe ordentlig av. Zanzibar ligger nær ekvator, og derfor ligger temperaturen rundt 25–30 grader hele året. Men siden det er en øy, kommer det også en og annen bris, og varmen er mer behagelig enn på fastlandet der de fleste søker skygge i løpet av dagen. Vi hjelper gjerne til med å sette sammen en storslagen safarireise for dere, med en avslappende avslutning i eksotiske omgivelser.

REISENS PRIS OG INNHOLD
Sesong
Reiseperiode
Lengde
Priser
Høysesong7/1 – 28/2 og 13/8 – 31/1014 dagerfra 42 695 NOK pr. pers.
Lavsesong1/3 – 31/3 og 1/11 – 19/1214 dagerfra 40 295 NOK pr. pers.
Sommersesong1/7 – 13/814 dagerfra 43 795 NOK pr. pers.
Jul og nyttår20/12 – 6/114 dagerfra 47 195 NOK pr. pers.

Fraprisen er pr. person og gjelder ved 2 voksne.
Rabat ved barn u. 12 år og større grupper.

INKLUDERT I REISEN ER
 • Fly tur/retur fra Norge
 • Transport til/fra flyplasser
 • Overnatting på basisnivå (kan oppgraderes)
 • Transport fra hotellet til safarien
 • Transport i 7-seters Land Cruiser (Tanzania) og 7-seters safaribil (Kenya)
 • Vindusplass til alle i safaribilen
 • Inngangsbilletter til alle nasjonalparkene
 • Alle overnattinger under safarien
 • Alle kostnader for leir/lodge
 • 3 måltider per dag på safarien
 • Profesjonell engelsktalende safariguide/sjåfør
 • Garantert avgang
 • Ubegrenset med drikkevann
 • Omfattende game drives
 • Reiseforsikring
 • Tips
 • Visum

PRISOVERSIKT

Sesong
Reiseperiode
Lengde
Priser
Høysesong7/1 – 28/2 og 13/8 – 31/1014 dagerfra 42 695 NOK pr. pers.
Lavsesong1/3 – 31/3 og 1/11 – 19/1214 dagerfra 40 295 NOK pr. pers.
Sommersesong1/7 – 13/814 dagerfra 43 795 NOK pr. pers.
Jul og nyttår20/12 – 6/114 dagerfra 47 195 NOK pr. pers.

Fraprisen er pr. person og gælder ved 2 voksne.
Rabat ved børn u. 12 år og større grupper.

INKLUDERT I REISEN ER
 • Fly tur/retur fra Norge
 • Transport til/fra flyplasser
 • Overnatting på basisnivå (kan oppgraderes)
 • Transport fra hotellet til safarien
 • Transport i 7-seters Land Cruiser (Tanzania) og 7-seters safaribil (Kenya)
 • Vindusplass til alle i safaribilen
 • Inngangsbilletter til alle nasjonalparkene
 • Alle overnattinger under safarien
 • Alle kostnader for leir/lodge
 • 3 måltider per dag på safarien
 • Profesjonell engelsktalende safariguide/sjåfør
 • Garantert avgang
 • Ubegrenset med drikkevann
 • Omfattende game drives
 • Reiseforsikring
 • Tips
 • Visum

EKSEMPLER PÅ OVERNATTING PÅ REISEN

Nedenfor kan du se eksempler på anbefalte hotell og lodger på hver destinasjon. Sorter mellom basis, mellomklasse og luksus for å se mulighetene innenfor hver klasse. Du kan selv sette sammen hva slags overnattinger du foretrekker. 

Kontakt oss hvis du ønsker å bo et spesifikt sted som ikke står på denne siden.

BASIS
Nairobi
Kahama Hotel

Kahama Hotel er en god mulighet til å bo bra og billig. Hotellet ligger i et fredelig grøntområde sentralt i Nairobi, en halvtimes kjøring fra flyplassen.

Hotellet har alt man trenger på et storbyhotell: rene og pene rom med eget bad, internett, TV, myggnett, safe og takvifte. Dere kan bo på rom med enkeltsenger eller en dobbeltseng – alt etter hva som passer best.

Frokostbuffeten på hotellet er inkludert, slik at dere får en god start på en opplevelsesrik dag i hovedstaden.

Nakurusjøen
Merica Hotel

Merica Hotel er et større hotell sentralt i byen Nakuru, som ligger like ved sjøen med samme navn og er et travelt safarireisemål. Derfor kan dere forvente en svært moderne innkvartering tatt i betraktning at dere er på safari.

Hotellet har 89 velutstyrte rom med blant annet internett og TV. I tillegg har hotellet et stort basseng, treningssenter og klesvaskservice.

Restauranten serverer en allsidig buffet med både europeisk, orientalsk og afrikansk mat.

Masai Mara
Oldarpoi Mara Camp

Denne leiren ligger like ved grensen til Masai Mara naturreservat, så her sover dere nesten sammen med de ville dyrene – men under trygge forhold.

Oldarpoi Mara Camp er en enkel leir hvor dere bor i telt, men med sine massive vegger og vinduer minner de mer om små hytter. Inne er det en dobbeltseng eller to enkeltsenger med sengetøy, tepper og puter. Alle teltene har eget bad med varmt vann og toalett. Og ute foran teltet er det en liten terrasse med stoler der dere kan sitte og nyte utsikten over savannen. Solenergi sørger for elektrisitet slik at dere får ladet opp kameraer og telefoner, og kjøkkenpersonalet kan lage mat til dere tre ganger om dagen.

Arusha
Equator Hotel

Med sin sentrale beliggenhet, men likevel litt utenfor den travleste delen av Arusha, er Equator Hotel et godt forslag til overnatting i safarihovedstaden. Hotellet har en velholdt grønn hage som passer godt til avslapning mellom de store dyreopplevelsene.

Hotellet har 24 rom med privat balkong, bad og toalett. Rommene har plass til én, to eller tre personer. Hvis dere er flere enn tre som vil bo sammen, kan noen av rommene kobles sammen til ett stort.

Engelsk/amerikansk frokostbuffet er inkludert, og det er mulig å oppgradere til både hel- og halvpensjon. Hotellets internasjonale restaurant tilbyr buffet og à la carte.

Lake Manyara
Twiga Camp

Twiga er navnet på en populær leir i den lille landsbyen Mto Wa Mbu, som ligger nord for Manyarasjøen, på veien mellom Arusha og Ngorongoro-krateret. Leiren ligger bare fem kilometer fra inngangen til nasjonalparken, slik at dere raskt og greit kan komme dere på game drive.

Her sover dere i vanlige telt (som tilhører leiren), og kommer for alvor til å overnatte ute i bushen. Dette er den enkle formen for safari, men også den mest autentiske hvor dere blir vekket om morgenen av de mange sjeldne fuglenes sang og går til sengs om kvelden til dyrelyder i det fjerne. Viltvoktere passer på leiren hele døgnet, så dere sover trygt.

Det er felles toalett og bad, og i tillegg et basseng der dere kan slappe av når dere kommer tilbake fra en lang safaridag.

Serengeti
Seronera Camp

Seronera Camp er en av de mest kjente campingplassene i Tanzania, for den ligger midt i Serengeti nasjonalpark og gir en autentisk safariopplevelse der dere faktisk sover sammen med dyrene.

Det kommer massevis av dyr gående helt upåvirket gjennom leiren, særlig på nattevandringene sine, når det er ro i leiren. Så her har dere mulighet for å våkne tidlig om morgenen, stikke hodet ut av teltet og bli møtt av en elefant som står og spiser. Leiren blir imidlertid passet på dag og natt.

Dere sover i telt som allerede er slått opp, og det er både toalett og bad i leiren. Dere kan spise medbrakt mat eller besøke restaurantene i lodgene i nærheten av leiren.

Ngorongoro
Simba Camp

Øverst på kanten av Ngorongoro-krateret ligger Simba Camp, som har en helt fenomenal utsikt over krateret. Det er grønt og frodig så langt øyet rekker, og det er lang fra usannsynlig at det kommer elefanter eller sebraer på besøk på den åpne leirplassen.

I leiren sover dere i telt, av den enkle typen, men de er vanntette helårstelt, og gir dere tak over hodet i disse fantastiske omgivelsene, som mer enn veier opp for komfortgraden.

Det er toalett og varme bad til fri bruk, og et spiseområde der dere kan nyte maten med storslagen utsikt.MELLOMKLASSE
Nairobi
Hillpark Hotel

Dette hotellet ligger litt utenfor den travleste delen av Nairobi sentrum, i et grøntområde som gjør det til et trivelig sted å bo hvis storbyens travle liv ikke er noe for dere. Samtidig er det nært flyplassen og sentrum.

Det er forskjellige romkategorier, men alle har behagelige dobbeltsenger og eget bad. I tillegg har hotellet treningsområde og en restaurant i hagen, hvor dere kan spise alle måltider hvis dere ikke har lyst til å gå ut. De har både buffet og à la carte.

Jacaranda Nairobi Hotel

Jacaranda Hotel ligger i det velstående området Westlands, ca. fem kilometer utenfor Nairobis Central Business District, som er det mest kjente området i sentrum. Det er 20 kilometer til flyplassen, så det er enkelt å komme seg til og fra hotellet på reisen deres.

Hotellet har 128 nydelige rom med internett, TV, safe, romservice, klesvaskservice og ellers alt man behøver på et hotell i byen.

Hotellets restaurant serverer buffet til frokost, og det er i tillegg mulig å kjøpe lunsj og middag. Det er også et stort basseng i hotellets hage, samt innendørs treningssenter og spa.

Golden Tulip Westlands Nairobi

Den internasjonale kjeden Golden Tulips hotell i Nairobi er nytt og moderne. Det ligger også i det velstående området Westlands, der dere er i nærheten av internasjonale selskaper og banker.

Hotellet har 94 romslige og moderne innredede rom av forskjellig standard. Alle har blant annet internett og TV og rengjøres daglig.

På toppen av hotellet finner dere et takbasseng med solsenger og sitteplasser, så dere kan ta en dukkert og nyte utsikten over den travle storbyen i fredelige omgivelser. Til de aktive gjestene er det også mulig å trene med utsikt over byen på hotellets treningssenter.

Restauranten på hotellet disker opp med en frokostbuffet som er inkludert, og det er også mulig å spise lunsj og middag på hotellet.

Nakurusjøen
Lake Nakuru Lodge

Denne familievennlige lodgen ligger inne i Nakurusjøen nasjonalpark, på motsatt side av sjøen fra byen Nakuru, så her er dere mer i ett med naturen og dyrene. Dere kan i tillegg nyte utsikten over sjøen mens dere ligger ved lodgens store basseng eller sitter i restauranten og spiser.

Restauranten serverer buffet til frokost, lunsj og middag. Dessuten er det en bar i et loungeområde hvor dere kan nyte solnedgangen eller et tradisjonelt danseshow.

Lodgen har 95 rom som fremstår som hotellrom med opp til tre enkeltsenger eller en dobbeltseng, eget bad og innredning i afrikansk stil i tråd med safariopplevelsen.

Masai Mara
Masai Mara Sopa Lodge

Masai Mara Sopa Lodge er en av de eldste lodgene i området og har innkvartert tusenvis av fornøyde safarigjester. Det er en stor lodge, med 50 små hus, som alle har to dobbeltrom.

Der kan dere bo som på et vanlig hotell; det er safe i skapet og hårtørker på badet. Lodgen ligger en knapp kilometer utenfor Masai Mara naturreservat, ved foten av Oloolaimutia Hills, så det er en fantastisk utsikt over det grønne landskapet i viltreservatet. Den kan dere nyte alene fra verandaen foran rommet deres eller sammen med andre i bassengområdet, loungen eller restauranten.

Amboseli
Kibo Safari Camp

Like ved inngangen til Amboseli nasjonalpark ligger Kibo Safari Camp. Her kan dere stå opp til synet av Kilimanjaro og se solen gå ned over den åpne savannen der de ville dyrene og de kjente akasietrærne pryder landskapet.

Leiren består av 73 telt som er store nok til å romme senger, bad med toalett og dusj, et lite bord og plass til bagasje. Det er tak over teltene, og foran dem er det en liten veranda der dere kan nyte utsikten i fred. Det er mulig å bo i enkelt-, dobbelt-, trippel- og familierom.

På restauranten serveres alle måltider. Mye av maten er basert på egne, hjemmedyrkede råvarer. Om dagen kan dere slappe av ved bassenget i leiren, og om kvelden er det masaidans rundt et bål. Her kan dere se den tradisjonelle dansen og lære om masaienes kultur.

Arusha
L’Oasis Lodge

L’Oasis Lodge har ikke tatt navnet sitt helt ut av det blå. Denne lille lodgen ligger litt unna byens travle gater, i en frodig, grønn hage med massevis av trær, så det er nesten som å komme inn i en liten oase.

Det er 28 rom i små hytter, alle med toalett og bad. Hver hytte har plass til fire personer, så de egner seg godt for familier, og hvis dere bare er to, er det god plass.

I hagen er det et basseng der dere kan kjøle dere ned, og en overbygget restaurant. Her blir det disket opp med buffet hver morgen, som er inkludert i prisen, og det er også mulig å spise lunsj og middag i restauranten.

Zawadi House

Dette boutique-hotellet er et lite, men populært valg i Arusha, idet det er i en fredelig del av byen, og det er pent og komfortabelt. Huset ligger i en frodig hage med høye trær og vakre blomster.

Det har 13 rom med moderne innredning, klimaanlegg, TV og gratis internett.

Hotellet har sin egen restaurant og bar. Frokosten er inkludert, og dere kan også spise andre måltider i fred og ro i hotellets restaurant hvis dere ikke vil ut i travle Arusha, hvor det er massevis av spisesteder.

Lake Manyara
Lake Manyara Wildlife Camp

Bare ti minutter fra inngangen til Manyarasjøen nasjonalpark ligger denne leiren, som består av 10 luksustelt og 16 hytter.

Begge deler har enten en king size-dobbeltseng eller to enkeltsenger, samt eget bad med dusj og toalett. I tillegg har rommene privat balkong med utsikt til Manyarasjøen og de åpne slettene i Riftdalen.

Leiren har også et basseng hvor dere kan kjøle dere ned i varmen og slappe av på solsengene. Det er også fellesareal med bar og TV så dere kan slappe av og ta en drink om kvelden. Restauranten i leiren serverer frokost, lunsj og middag.

Serengeti
Acacia Safari Camp

Acacia Safari Camp er en intim leir med en liten samling av luksustelt under Serengetis kjente akasietrær. Den ligger midt i nasjonalparken, så når dere overnatter her, er dere allerede der dere skal på safari.

Teltene er store lerretstelt slått opp på et underlag av tre, så det er både gulv og tak, og det føles mest som en hytte. Teltene går i ett med naturen, så dere kan ligge og lytte til dyrene om natten. Leiren er helt trygg, for den er bevoktet dag og natt.

Leiren har tolv telt med plass til to og ett telt med plass til en familie på fire. Alle teltene har eget bad med dusj og toalett, så dere får deres helt egne lille bolig med fire vegger.

Det er også et stort telt med spiseplasser og flott oppdekkede bord, i tillegg til et loungeområde der dere kan sitte og slappe av etter en lang dag ute blant dyrene.

Acacia Safari Camp har dessuten en annen såkalt “migrasjonsleir” som flyttes rundt alt etter hvor dyrene beveger seg i løpet av den store gnuvandringen. Det kan vi også ordne.

Ngorongoro
Ngorongoro Farmhouse

Ngorongoro Farmhouse er et eksklusivt hotell bygget i kolonistil, som en gammel kaffefarm. Huset ligger omgitt av kaffebusker, lokale avlinger og vakre blomster i en velholdt hage. Hele stedet vil gi dere assosiasjoner til en romantisk Karen Blixen-tid på farmen.

Det er 52 luksusrom med plass til to til fem personer, alle stilfullt og romantisk innredet. Rommene har veranda eller balkong med utsikt til den frodige naturen rundt dere.

I tillegg er det basseng, restaurant, lounge og en stor terrasse med utsikt til Oldeani, som i likhet med Ngorongoro er en utdødd vulkan i området. All maten i restauranten er laget med lokale råvarer, og kaffen er brygget på bønner fra plantasjen.

Endoro Lodge

Privatliv, ro og eleganse er nøkkelordene på Endoro Lodge, og stedet lever opp til dette. Lodgen ligger helt for seg selv i de frodige, grønne åsene 20 kilometer fra hovedinngangen til Ngorongoro naturvernområde. Det er bare seks rom i seks private hus, så det er et eksklusivt sted å bo, som egner seg spesielt for nygifte og andre som vil nyte omgivelsene og hverandre uten så mye annet.

Alle rommene har privat veranda med fantastisk utsikt, peis, badekar og utendørs dusjkabinett slik at dere kan stå og dusje mens dere ser ut over banantrær og sjeldne fuglearter som flyr rundt i den uberørte naturen.

Det er også restaurant, basseng og en terrasse hvor dere kan slappe av og prate med de andre gjestene over et godt måltid eller en drink til solnedgangen.
LUKSUS
Nairobi
Radisson Blu Hotel Nairobi

Det store Radisson Blu i Nairobi er den luksuriøse reisendes svar på et midlertidig hjem i Kenyas travle hovedstad. Hotellet ligger i det internasjonale forretningsområdet Upper Hills, bare 20 minutters kjøring fra flyplassen.

Både de 271 rommene og alle fellesarealene på hotellet er stilfullt innredet med fokus på komfort og plass. Hotellet har myke senger, internett med høy hastighet og romservice på rommene. Det har også et treningssenter med nye apparater og oppvarmet basseng på taket.

Den inkluderte frokosten byr blant annet på egg, pannekaker, nybakt brød og frisk frukt, slik at dere får en god start på dagen. I restauranten Chop House står internasjonale og lokale retter på menyen til lunsj og middag, hvis dere ønsker høy kvalitet uten å forlate hotellet.

Nakurusjøen
Sarova Lion Hill Game Lodge

Hvis dere vil ha den aller beste plasseringen i forhold til Nakurusjøen, er Sarova Lion Hill Game Lodge det rette valget. Som en av få ligger den helt nede ved sjøen, ikke inne i byen. Derfor er det mulig å se dyrene rundt sjøen uten å måtte gå utenfor.

I tillegg til den uovertrufne plasseringen er lodgen svært luksuriøst innredet. Lodgen har 67 små hus, alle med privat veranda med utsikt over sjøen. Rommene har eget bad, behagelige senger med myggnett, og mulighet til å lage kaffe og te.

Lodgens restaurant ligger også med utsikt over sjøen, og her er det fokus på å bruke grønnsaker og urter som er dyrket i hagen. Det serveres en rikholdig buffet til frokost, lunsj og middag.

Masai Mara
Ashnil Mara Luxury Tented Camp

Denne leiren ligger midt inne i Masai Mara naturreservat, like ved elven Mara, som tiltrekker seg store mengder dyr. Nærmere virkelighetens “Løvenes konge” kommer dere ikke! Leiren har 40 luksustelt med dobbeltseng, bad, walk-in-closet og terrasse med utsikt.

I tillegg er det et flott bassengområde der dere kan slappe av i pausene mellom game drives, og et loungeområde der dere kan nyte en drink etter en opplevelsesrik dag. Restauranten serverer buffet med internasjonal og tradisjonell kenyansk mat.

Amboseli
Amboseli Serena Safari Lodge

I denne lodgen kan dere bo midt i vakre Amboseli nasjonalpark med utsikt til majestetiske Kilimanjaro og få de aller beste safariopplevelsene.

Lodgen har dobbeltrom, rom med enkeltsenger og familierom med to naborom og takterrasse. Alle rom har internett, romservice, egen balkong og mulighet for å lage kaffe og te.

I restauranten er det buffet til frokost og lunsj, og til middag serveres en fast meny som omfatter salatbuffet, suppe, hovedrett, dessert og ost. Lodgen har også et svømmebasseng omgitt av solsenger og palmer.

Dessuten er det mulig å kjøpe unike opplevelser i tillegg til det som er inkludert. Dere kan for eksempel spise middag ute i bushen under stjernehimmelen, akkompagnert av dyrelydene i bakgrunnen. Eller dere kan få en “masaileksjon”, der innfødte masaier forteller om sin kultur og lærer dere sin tradisjonelle dans.

Arusha
Mount Meru Hotel

Mount Meru Hotel er byens store, kjente luksushotell, som ligger høyt med utsikt over grønn natur og hotellets egen golfbane. Det består av en stor bygning i en stor hage hvor man finner svømmebasseng og plass til avslapning i det grønne.

Hotellet har 178 moderne innredede rom med klimaanlegg, gratis internett, TV, safe og mulighet til å lage te og kaffe. Det finnes også dobbeltrom, større rom med plass til ekstraseng og familiesuiter med plass til fire.

Det er to restauranter, to barer og en kafé der dere kan nyte et velsmakende måltid eller en velfortjent drink etter en dag på farten. I den ene restauranten er det buffet til frokost, lunsj og middag, mens den andre restauranten serverer internasjonal mat à la carte til lunsj og middag.

Dere kan selvsagt også spille på hotellets 9-hulls golfbane, eller så kan dere skjemme dere bort med massasje og velvære i hotellets spa.

Mount Meru Game Lodge & Sanctuary

Denne lodgen ligger ca. en halv times kjøring fra Arusha og er en eksklusiv lodge i romantisk stil. Den er fra 1961 og dermed en av de eldste i Tanzania. Eierne har tatt vare på det gamle utseendet, men har kontinuerlig holdt det ved like, så komforten holder moderne nivå. Den ligger i en vakker grønn hage og inviterer til avslapning og til å nyte roen og naturen.

Lodgen har 17 rom, de fleste doble, men i to av dem er det plass til en hel familie. Alle har store himmelsenger med myggnett og eget bad.

Lodgen har også en rekke fellesarealer dere kan benytte. Inne er det en lounge med myke stoler og en godt utstyrt bar. Utenfor er det basseng, en terrasse i skyggen av store mangotrær, og et spiseområde der dere kan nyte kokkens godbiter under åpen himmel.

Lake Manyara
Lake Manyara Serena Safari Lodge

Lake Manyara Serena Safari Lodge er en eksklusiv lodge litt utenfor landsbyen Mto Wa Mbu, like ved Manyarasjøen, der store safariopplevelser venter dere.

Lodgen har 67 luksuriøse rom som er stilfullt innredet med afrikansk inspirasjon, men som på ingen måte minner dere om at dere er langt ute i bushen i Afrika. Alle har privat veranda, internett, badekåper og ellers alt man kan forestille seg av luksus.

Lodgen har en stor, elegant restaurant som serverer en tilsvarende stor buffet med noe for enhver smak til frokost og lunsj. Om kvelden er det fast meny med salatbuffet, suppe, hovedrett, dessert og ost.

Dessuten er det et flott bassengområde og en stor terrasse der dere kan nyte en “solnedgangsdrink” (“sundowner”) eller et kulturelt innslag som masaidans.

Serengeti
Serengeti Sopa Lodge

Serengeti Sopa Lodge er en stor, flott lodge som mest av alt minner om et luksushotell, midt i Serengeti nasjonalpark. Lodgen ligger på en skrent, hevet over de store åpne slettene som Serengeti er kjent for, så det er en fenomenal utsikt over savannen derfra.

Det er 69 komfortable rom med to queensize-senger, eget bad og en privat balkong med sitteplasser der dere kan nyte utsikten over sletten med alle dyrene. I tillegg er det fire store suiter over to plan, så det er god plass til familier.

Lodgen har et stort basseng der dere kan ligge og slappe av når dere ikke er på game drive. Det er også en bar, hyggelige loungeområder og en stor restaurant der dere kan få enten halv- eller helpensjon. Alt er smakfullt innredet med autentiske afrikanske farger og materialer.

Ngorongoro
Ngorongoro Sopa Lodge

Denne lodgen ligger på det høyeste punktet på kanten av Ngorongoro-krateret, mer enn 500 meter over bunnen. Dermed har dere en fantastisk utsikt over det berømte krateret som er stappfullt av ville dyr.

Utover den perfekte beliggenheten er hele lodgen innrettet på å gi dere spesialbehandling og en uforglemmelig tur til Ngorongoro-krateret. Alt er innredet komfortabelt og med mye plass – også til barnefamilier som ønsker og bo i sammenhengende rom.

I den velholdte grønne hagen som bugner av blomster, kan dere på varme dager bade i bassenget, og på kalde netter blir dynene på rommene deres varmet opp med varmeflasker.

I lodgens restaurant, som selvsagt også har fantastisk utsikt, serveres en stor frokostbuffet, og til lunsj og middag kan dere selv bestille fra menyen.
Våre reiseforslag

BESTILL ET UFORPLIKTENDE TILBUD
Personlige opplysninger
Bemerkninger
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.