Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/africantravel.no/public_html/wp-content/themes/jupiter/framework/includes/minify/src/Minifier.php on line 227
Eventyr i fjellene i Uganda - Vandring i Rwenzori-fjellene - African Travel.no
BESTILL TILBUD
21 98 38 01

Eventyr i fjellene i Uganda

Elverafting på Nilen og fottur i Månefjellene

10 dager fra 31 395 NOK

Eventyr i fjellene i Uganda

10 dager fra 31 395 NOK

Opplev Ugandas ville natur på en aktiv ferie

Denne reisen er for dere som ønsker høy puls og opplevelser for livet. Her reiser dere gjennom Ugandas regnskoger, fjell, elver og savanner, men dere er ikke bare tilskuere til naturen, som forandrer seg foran dere. Dere skal selv gå i de berømte Rwenzorifjellene – også kalt Månefjellene – og dere skal rafte, seile og gå gjennom mange andre storslagne landskaper.

Reiseplanen under er ikke fast. Siden vi kun arrangerer private safarier og transport, kan programmet tilpasses de reisendes ønsker.

Foreslått reiseplan
DAG 1-2: ENTEBBE

Udsigt over byen Kampala i UgandaVelkommen til Uganda! Dere lander på flyplassen i Entebbe, der dere blir tatt imot av guiden deres, som kjører dere til hotellet i hovedstaden Kampala. Der får dere kvelden til å slappe av etter flyturen og deretter en god natts søvn før eventyret starter neste morgen.

Eksempler på overnatting:

Fra Kampala går turen til Jinja (cirka 2,5 timer)

DAG 2-3: JINJA

Vandfaldet Murchison Falls i UgandaEtter tidlig frokost på hotellet i Kampala blir dere kjørt til Jinja, som ligger ved Victoriasjøen, kjent som Nilens kilde. Her starter elveraftingen på den berømte elven, som går helt til Middelhavet.

På en fem timers tur kommer dere ca. 25 kilometer nedover elven, og dere kan se frem til noen adrenalin-kick når dere forserer strykene i gummibåt. I tillegg til sug i magen byr turen på vakker natur langs de frodige elvebreddene, et rikt fugleliv, samt en og annen foss i det fjerne.

Etter turen får dere en velfortjent lunsj før dere blir kjørt tilbake til Jinja Der får dere resten av dagen til å utforske byen og de eventyrlige historiene om de oppdagelsesreisende som lette etter Nilens kilde på 1800-tallet.

Eksempler på overnatting:

Dagen etter blir dere kjørt til Kibale Forest nasjonalpark (ca. 6 timer)

DAG 3-5: KIBALE FOREST NASJONALPARK

Chimpanse i Kibale Forest National Park, UgandaDere kjører mot Kibale Forest nasjonalpark øst i Uganda etter frokosten i Jinja, så dere er fremme til lunsj. På slutten av ettermiddagen går turen til Bigodi-sumpen, som er kjent for det store biologiske mangfoldet.

Dere skal på fottur på stier og trebroer gjennom sumpområdet, der dere kan se forskjellige apearter som mangabeyer, marekatter og kolobusaper, samt fuglearter som Jako-papegøye, kjempeturako og neshornfuglen med det spesielle nebbet. Er dere heldige, får dere også se både kameleoner og den store gråkrontranen, som er Ugandas nasjonalfugl. Underveis kjører dere forbi vakre kratersjøer og frodige teplantasjer.

På dag 4 blir det sjimpansetur i Kibaleskogen. Sammen med en erfaren viltvokter skal dere ut og gå blant de ville sjimpansene som lever i denne skogen. Her må dere huske å se opp, der dere vil kunne se de søte apene hoppe fra tre til tre – rett over hodene deres.

Etter lunsj kan dere slappe av på ettermiddagen og kvelden før den store turen starter dagen etter.

Eksempler på overnatting:

Fra Kibale Forest nasjonalpark blir dere kjørt til Rwenzorifjellene (ca. 2 timer)

DAG 5-9: TUR I RWENZORI-FJELLENE

Udsigt over Rwenzori Mountains i UgandaEtter en tidlig frokost i Kibale går turen til Rwenzorifjellene – også kalt Månefjellene – på grensen til Den demokratiske republikken Kongo. Dere blir kjørt til foten av fjellene, der dere møter guiden og bærerne deres – som skal følge dere og bære alt utstyret på turen. De sørger for mat, vann og alt dere trenger til overnattingen, så det eneste dere skal konsentrere dere om, er å gå – og å nyte utsikten.

Hele turen er en fantastisk reise gjennom den skiftende naturen, som får folk til å beskrive Månefjellene som “magiske” eller “mystiske”. I tillegg til den utrolige naturen, med blant annet snøkledde fjelltopper, tropisk regnskog og tørr lyng, er det også et rikt dyreliv. For eksempel finnes det fjell-elefanter, antiloper, forskjellige apearter og hundrevis av fuglearter i fjellene, så hold både øyne og ører åpne.

Den første dagen går dere i ca. 4–5 timer, med utsikt over den frodige afromontane skogen.

Den andre dagen går dere i ca. 5–7 timer gjennom en natur preget av bambus, mimulopsis-blomster, hagenia-trær og røsslyng.

Den tredje dagen går dere i ca. 4–6 timer gjennom lyng- og mosekledde områder, og over trebroer der det er våtest. Dere går også forbi den vakre sjøen Lake Bukuju.

Turen tilbake starter den fjerde dagen. Dere går i ca. 4–5 timer, men en annen rute enn den dere gikk opp. Dere vil kunne nyte utsikten over det skiftende terrenget og hyppige vekslinger mellom tåke og klar himmel etter som skyene beveger seg.

Den femte dagen går dere 3–4 timer tilbake til foten av fjellene, hvor dere blir hentet.

Så blir dere kjørt til Queen Elizabeth nasjonalpark (ca. 2 timer)

DAG 9-10: QUEEN ELIZABETH NASJONALPARK

Krater i Queen Elizabeth National Park, UgandaVed middagstid ankommer dere den luksuriøse lodgen Mweya Safari Lodge i Queen Elizabeth nasjonalpark, der en overdådig velfortjent lunsj venter etter fem dagers fottur i fjellene.

Nå er det tid for å utforske Ugandas mest berømte nasjonalpark, der dere kan glede dere til å se flere store dyr. Dere skal på båttur på Kazinga-kanalen, som knytter Lake George sammen med Lake Edward, og dere ender der sistnevnte munner ut. Derfra kan dere se Den demokratiske republikken Kongo på den andre siden. Underveis kan dere blant annet få se krokodille, flodhest, vannbøffel, elefant og noen av de over 500 fugleartene som lever i nasjonalparken. Natten tilbringer dere i parken, og så er det klart for game drive i Queen Elizabeths dyrerike morgenen etter.

Den siste dagen skal dere på game drive, der dere kjører på tur i safaribil på utkikk etter ville dyr på savannen. Er dere heldige, får dere se leopard, løve og et utall antilopearter. Etter et par timers safari får dere lunsj i parken.

Eksempler på overnatting:

Etter lunsj blir dere kjørt tilbake til Entebbe slik at dere når flyet hjem til Norge (ca. 6,5 timer)

REISENS PRIS OG INNHOLD
Sesong
Reiseperiode
Lengde
Priser
Høysesong7/1 – 28/2 og 13/8 – 31/1010 dagerfra 33 495 NOK  pr. pers.
Lavsesong1/3 – 30/6 og 1/11 – 19/1210 dagerfra 31 395 NOK pr. pers.
Sommersesong1/7 – 13/810 dagerfra 34 895 NOK pr. pers.
Jul og nyttår20/12 – 6/110 dagerfra 35 995 NOK pr. pers.

Fraprisen er pr. person og gjelder ved 2 voksne.
Rabat ved barn u. 12 år og større grupper.

INKLUDERT I REISEN ER
 • Fly tur/retur Norge
 • Overnatting på basisnivå (kan oppgraderes)
 • Helpensjon på hele reisen
 • All transport
 • Transport i safaribiler
 • Profesjonell engelsktalende sjåfør/guide
 • Sjimpansetillatelse
 • Inngangsbilletter til alle nasjonalparker
 • Båtturer og game drives
 • Naturvandringer
 • Frokost, vann og snacks underveis
 • Reiseforsikring
 • Tips
 • Drikkevarer
 • Visum

OVERNATTING PÅ REISEN

Nedenfor kan du se eksempler på anbefalte hotell og lodger på hver destinasjon. Sorter mellom basis, mellomklasse og luksus for å se mulighetene innenfor hver klasse. Du kan selv sette sammen hva slags overnattinger du foretrekker. Kontakt oss hvis du ønsker å bo et spesifikt sted som ikke står på denne siden.

BASIS
Entebbe
Airport Guest House

Dette gjestehuset ligger ved flyplassen i Entebbe, i et fredelig område med en fin, grønn hage i forbindelse med huset. Det er enkelt, men rent og pent, og dere får en varm velkomst når hotellets ansatte henter dere på flyplassen.

Dere bor på store rom med dobbeltseng, eget bad, takvifte til varme kvelder, myggnett og en liten terrasse med store, myke stoler hvor dere kan sitte og nyte hagen. Fire av rommene deler bad, så disse er litt billigere.

Det er mulig å få frokost i gjestehuset.

Kibale National Park
Kibale Forest Camp

Kibale Forest Camp er en klassisk leir med lerretstelt hvor dere får en autentisk opplevelse. Den ligger rett utenfor den sørlige delen av Kibale nasjonalpark og grenser mot Bigodi-sumpen, som dere sannsynligvis også skal besøke, så beliggenheten er uovertruffen.

Leiren består av 10 luksustelt med eget bad og syv telt som deler bad og toalett. I begge telttypene er det ordentlige, behagelige senger. Alle har privat veranda hvor dere kan sitte og se etter noen av de sjeldne fuglene som lever i området.

Det er utendørs restaurant under et stråtak der dere kan sitte i frodige omgivelser og nyte frokost, lunsj og middag. De har fast meny, men tilpasser seg gjerne spesielle ønsker såfremt de får beskjed på forhånd.

Jinja
2 Friends Guest House

2 Friends Guest House er et hyggelig lite gjestehus i hjertet av Jinja. Det ligger bare 10 minutters gange fra Nilens kilde, Victoriasjøen, så det er enkelt å komme seg ned til vannet, Jinjas store trekkplaster.

Alle rommene er pent innredet og har alt man trenger på et hotellrom, som eget bad, TV, safe, myggnett og internett.

Gjestehuset har en hage hvor dere kan bade i bassenget og slappe av i hagemøblene etter en dag ved elven. Det er også en restaurant som serverer en stor europeisk frokostbuffet. Der kan dere også bestille lunsj og middag.

Queen Elizabeth National Park
Simba Safari Camp

Simba Safari Camp er en budsjettvennlig, men komfortabel leir ved den nordlige grensen til Queen Elizabeth nasjonalpark. Beliggenheten er upåklagelig: På den ene siden er det utsikt til nasjonalparkenes kratersjøer, og på den andre kan dere se fjelltoppene i Rwenzori-fjellkjeden.

70 gjester kan sove i leirens forskjellige romtyper. Det er dobbeltrom og familiehytter med eget bad, men også sovesaler der flere sover sammen og deler bad og toalett. De private rommene har sin egen lille veranda.

Leiren har restaurant, bar og lounge som kan benyttes av alle. I restauranten er det buffet til frokost og som regel à la carte-meny til lunsj og kvelds.
MELLOMKLASSE
Entebbe
The Boma Hotel

The Boma Hotel er et sjarmerende hotell i en villa med basseng. Det ligger bare et par minutters kjøring fra flyplassen, så det er lett å komme til og fra, noe som er praktisk hvis dere bare skal ha én natt i Entebbe.

Rommene er innredet i en kombinasjon av europeisk og afrikansk stil som passer til den opprinnelige koloniarkitekturen. Alle har himmelseng for to med myggnett, eget bad og veranda utenfor. Det er romservice og internett enkelte steder. Det er mulig å få familierom.

I den velstelte hagen er det basseng med solsenger og parasoller slik at dere kan nyte det gode været med en dukkert.

Restauranten har åpent hele dagen for hotellets gjester.

Kibale National Park
Isunga Lodge

Denne lodgen er ny og eies av et skotsk ektepar som åpnet den i 2016. Fasilitetene er derfor også nye, og det er et flott sted å bo i mellomklassen. Den ligger vest i Kibale nasjonalpark, litt oppe i det kuperte terrenget, så dere har fantastisk utsikt over den frodige skogen.

Lodgen består av syv individuelle hytter som alle har et lite utendørsområde der dere kan sitte og nyte det flotte synet. Det finnes både enkelt-, dobbelt- og trippelrom, alle med eget bad og toalett, og rommene er lyse med komfortable senger, myggnett og elektrisk lys.

Det er et stort utendørs restaurant- og loungeområde under tak der dere kan sitte og slappe av, lese en bok, ta en drink til solnedgangen og spise alle måltider.

Jinja
Jinja Nile Resort

Jinja Nile Resort ligger på Nilens bredd og tilbyr fantastisk utsikt til en av verdens mest berømte elver. Hotellet består av flere bygninger spredt over et enormt område med grønne plener, palmer og andre eksotiske planter.

Det har 140 rom, alle med privat balkong, eget bad og et lite sitteområde på rommet, så det er god plass til både par og familier.

På resorten finner dere også et stort basseng, treningssenter, en liten lekeplass, minigolf, dart og forskjellige steder hvor dere kan sitte og nyte utsikten.

Resorten har en restaurant som serverer en stor, allsidig buffet til frokost, lunsj og middag.

Queen Elizabeth National Park
Kasenyi Safari Camp

Kasenyi Safari Camp ligger strategisk til midt i Queen Elizabeth nasjonalpark, like ved Lake Bunyampaka. Her er det for det første flott utsikt over innsjøen, og for det andre kommer mange av de ville dyrene i området forbi, slik at dere kan se dem fra leiren.

Det er fire luksustelt satt opp på plattformer, så de minner mer om hytter enn telt. Inne er det også god plass til en stor himmelseng med myggnett, sitteplasser, eget bad og veranda foran.

Leiren har også en restaurant som serverer alle måltider.
LUKSUS
Entebbe
Protea Hotel by Marriott Entebbe

Den internasjonale hotellkjeden Marriott har også et fantastisk hotell i Entebbe. Det ligger på bredden av Victoriasjøen, så utsikten fra hotellet er upåklagelig. Samtidig er det like ved flyplassen, så her går det ikke tid med til transport.

Hotellet har 73 vanlige rom og 12 suiter. Alle rommene er store og innredet i klassisk hotellstil. Mange av dem har utsikt over sjøen.

I tillegg er det en stor, grønn hage med terrasse og basseng der dere kan sitte og slappe av – også her med utsikt over sjøen. I hotellets restaurant kan dere spise alle måltider, så dere trenger aldri å forlate stedet under oppholdet.

Kibale National Park
Primate Lodge

Midt i Kibale nasjonalparks regnskog, like ved siden av det området der man drar på sjimpansetur, ligger Primate Lodge. Her bor dere altså ikke bare i en meget komfortabel og økovennlig lodge, men også midt i den naturen dere skal utforske.

Denne eksklusive lodgen tilbyr 16 rom i forskjellige kategorier. Alle rommene har eget bad, behagelige senger og lenestoler, og store vinduer med utsikt mot den grønne naturen. Utenfor har alle rommene også safaristoler, og der kan dere sitte for dere selv og slappe av med en bok eller en kopp kaffe.

Det er en restaurant og en bar hvor dere kan spise alle døgnets måltider, og få en drink når dere kommer hjem fra en opplevelsesrik dag i den ville naturen.

Jinja
Wildwaters Lodge

Denne lodgen ligger 30 kilometer lenger oppe langs Nilen enn Jinja, men så er det også denne isolerte beliggenheten som gjør dette stedet helt unikt. Her bor dere i hytter godt gjemt i den ville skogen lodgen ligger i, og alle har utsikt til Nilen.

Det er ti rom i egne hytter med stråtak og lerretsvegger. Hyttene er innredet med håndlagde møbler, det er myggnett rundt sengene, og med utsikten over den ville naturen er rommene svært romantiske. Det er dessuten utendørs badekar ved hver hytte, så der kan dere sitte og skue ut over Nilen mens dere tar det helt med ro.

Lodgen har et naturlig basseng, som ligger helt ute ved elvebredden. I hovedbygningen er det også en restaurant som serverer frokostbuffet og à la carte til lunsj og middag. De forskjellige bygningene er knyttet sammen med trebroer mellom trærne.

Queen Elizabeth National Park
Mweya Safari Lodge

Denne luksuslodgen ligger midt i Queen Elizabeth nasjonalpark, på en liten halvøy med utsikt over vannet mellom Lake Edward og Lake George, samt de vakre fjelltoppene i Rwenzori Mountains. Så uansett hvordan dere snur og vender på dere, kan dere nyte Ugandas vakre natur.

Selve lodgen er like suveren som beliggenheten. I fine, gamle hus med stråtak tilbyr lodgen 32 standardrom, 12 luksusrom og to suiter. Også standardrommene er svært komfortable og pent innredet i autentisk safaristil. Alle rom har eget bad og egen balkong med utsikt over innsjøen.

Lodgen har også et stort, flott evighetsbasseng hvor dere kan ligge og nyte solen mens dere skuer ut over sjøen. Innendørs kan dere spise i en elegant restaurant, og utendørs kan dere spise på den noe mer avslappede verandaen.
Våre reiseforslag

PRISOVERSIKT

Sesong
Reiseperiode
Lengde
Priser
Høysesong7/1 – 28/2 og 13/8 – 31/1010 dagerfra 33 495 NOK pr. pers.
Lavsesong1/3 – 30/6 og 1/11 – 19/1210 dagerfra 31 395 NOK pr. pers.
Sommersesong1/7 – 13/810 dagerfra 34 895 NOK pr. pers.
Jul og nyttår20/12 – 6/110 dagerfra 35 995 NOK pr. pers.

Fraprisen er pr. person og gjelder ved 2 voksne.
Rabat ved barn u. 12 år og større grupper.

INKLUDERT I REISEN ER
 • Fly tur/retur Norge
 • Overnatting på basisnivå (kan oppgraderes)
 • Helpensjon på hele reisen
 • All transport
 • Transport i safaribiler
 • Profesjonell engelsktalende sjåfør/guide
 • Sjimpansetillatelse
 • Inngangsbilletter til alle nasjonalparker
 • Båtturer og game drives
 • Naturvandringer
 • Frokost, vann og snacks underveis
 • Reiseforsikring
 • Tips
 • Drikkevarer
 • Visum
BESTILL ET UFORPLIKTENDE TILBUD
Personlige opplysninger
Bemerkninger
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.