BESTILL TILBUD
21 98 38 01

Garden Route og Kruger-safari

Fantastiske Cape Town, vakker kyst og ville dyr

15 dager fra 21 995 NOK

Garden Route og Kruger-safari

15 dager fra 21 995 NOK

Kjør på eventyr langs naturskjønne Garden Route

Med dette reiseforslaget får dere det beste av Sør-Afrikas vakre og ville natur. Vi foreslår at dere starter i Cape Town og vinregionen Winelands før dere kjører den kjente Garden Route langs Sør-Afrikas sørkyst. Der finner dere både hvalsafari, sjarmerende kystbyer og velsmakende mat. Etterpå kan dere dra på en fire dagers safari i Sør-Afrikas store Kruger nasjonalpark. Her finnes Afrikas “fem store” (bøffel, elefant, løve, neshorn og leopard) og mange andre kjente safaridyr, som dere har gode muligheter for å se.

Reiseplanen under er ikke fastsatt, men kan tilpasses etter de reisendes ønsker.

Foreslått reiseplan
DAG 1-4: CAPE TOWN

Cape Town i SydafrikaDere ankommer Sør-Afrikas nest største by, Cape Town. Byen er omkranset av det berømte fjellet Table Mountain og det duvende Atlanterhavet. Og som om det ikke var nok med disse vakre omgivelsene, har byen også hvite sandstrender, et stort utvalg av spennende aktiviteter og utflukter, innen rimelig avstand. Derfor gyver dere løs på reisen med tre netter i denne spennende storbyen.

Vi anbefaler en dagstur til det gamle fengselet på Robben Island, der Nelson Mandela satt fengslet i over 17 år. Deretter blir det en flott tur til Cape-halvøyen, der dere kommer til Afrikas sørvestligste punkt, Kapp det gode håp, og forbi Boulders Beach, som også er kjent som de sørafrikanske pingvinenes hjem.

Dere må nesten også på fjelltur, til Table Mountain nasjonalpark. Hvis dere er interessert i sport, kan dere også besøke det imponerende stadion som ble bygget til fotball-VM i 2010. Hvis dere heller mer til kunst og kultur, er det et blomstrende musikk- og kunstmiljø i byen, så dagene kan også fylles med besøk på museer, og om kveldene på musikksteder.

Eksempler på overnatting:

Dette anbefaler vi i Cape Town:

 • Robben Island
 • Dagstur til Cape-halvøyen
 • Table Mountain nasjonalpark
 • Nyt byens musikk, kunst og mat

Fra Cape Town kjører dere til Winelands (ca. 1 time)

DAG 4-6: WINELANDS

WinelandsIkke langt fra storbyen finner dere den berømte vinregionen med det passende navnet Winelands. Det er her mye av den sørafrikanske vinen man får hjemme, blir produsert. Det ligger over 500 vingårder i området, og byene Stellenbosch, Franschhoek og Paarl er noen av de mest kjente. Vi finner et hyggelig lite sted å bo, slik at dere kan nyte et par dager med vinsmaking og god mat uten å måtte dra videre med én gang.

Vi anbefaler å ta en tur der dere kommer rundt til forskjellige vingårder og smaker på de ulike druene og omgivelsene de dyrkes i. Dere bør dessuten nyte kjøre- og fotturene i området, som har et frodig, hellende terreng med lange rader med vinstokker og avslappende stemning.

Eksempler på overnatting:

Dette anbefaler vi i Winelands:

 • Vinsmakingstur
 • Kjøre- og fotturer i regionen
 • Spis på lokale gårder med fantastisk vin til

Etter Winelands går turen til Hermanus (ca. 1,5 timer)

DAG 6-8: HERMANUS

Pukkelhval i HermanusNå er det tid for å dra ut til havet! Neste stopp er den vakre kystbyen Hermanus. Hvis verden hadde hatt en hovedstad for hvalsafari, ville det sannsynligvis vært Hermanus. Her kommer nemlig retthvalene forbi i store flokker mellom juli og desember. Så hvis dere reiser i dette tidsrommet, bør dere absolutt få med dere disse enorme dyrene.

Siden de kan bli opptil 18 meter lange, og de med jevne mellomrom hopper opp fra havoverflaten, er det mulig å se dem fra utsiktspunktene på klippene på land. Men dere kan også dra på hvalsafari med båt og komme tettere på disse fascinerende dyrene.

Hvis dere er klare for mer adrenalinfremkallende dyreopplevelser, kan dere kjøre en tur til byen Gansbaai, som ikke er så langt unna. Der kan dere prøve dere på hai dykking i bur, der dere blir senket ned i havet i et jernbur og står ansikt til ansikt med de store hvithaiene som svømmer rundt.

Eksempler på overnatting:

Dette anbefaler vi i Hermanus:

 • Hvalsafari
 • Hai dykking i bur i Gansbaai

Etter dette kjører dere videre til Knysna lenger oppe ved kysten (ca. 4,5 timer)

DAG 8-10: KNYSNA

KnysnaDere må for all del ikke skynde dere på veien! Ikke fordi det ikke er noe å se i Knysna – for det er det absolutt! Men fordi veien fra Hermanus til Port Elizabeth er en del av den kjente Garden Route, som er et vakkert område der uberørte kyststrekninger og frodig skog blomstrer i en vakker “hage” på Sør-Afrikas sørkyst. Kjør i god tid slik at dere kan ta stopp på veien og nyte turen.

I Knysna kan dere oppleve de enorme kreftene i havet som velter inn over klippene ved The Heads, som er en smal kanal fra havet og inn i bukten der byen ligger. Ta en båttur på den stille bukten, som gir dere en flott utsikt over sjø, klipper og vegetasjon. De pittoreske omgivelsene kan også nytes med litt mer spenning på et surfebrett, ved å hoppe i strikk eller på en mountain-bike. Knysna har mange muligheter for utendørsaktiviteter for alle. Og husk å spise på byens mange restauranter, som serverer fisk og skalldyr fanget i sjøen, praktisk talt rett utenfor døren.

Fra Hermanus kan dere også besøke byen Oudtshoorn, som er kjent for sine mange strutser. Byens velstand ble bygd på strutsefjær, -skinn og -kjøtt den gangen strutsepels var på moten i Europa. I dag finnes det fortsatt store strutsefarmer som dere kan besøke for å lære mer om byens historie med det alternative gullet.

Eksempler på overnatting:

Dette anbefaler vi i Knysna:

 • Båtturer i bukten
 • Utendørsaktiviteter i naturen
 • Spise ferske skalldyr
 • Strutsefarm i Oudtshoorn

Fra Knysna går turen via Garden Route til Port Elizabeth (ca. 3 timer)

DAG 10-12: PORT ELIZABETH

Port ElisabethPort Elizabeth er enden på kjøreturen deres langs Garden Route. Her har dere et par dager til å slappe av før dere skal på safari. Og det er lett å slappe av i denne kystbyen. Det er riktignok en storby, der dere kan shoppe, spise og gå ut på kveldene, men mye av livet i byen skjer på de lange sandstrendene. Så ta det rolig og nyt dagene, kjøl deg ned i det friske vannet i Algoa Bay, der bølgende fra Det indiske hav slår inn, og kjøp de siste suvenirene eller tingene til safarien deres.

Hvis dette høres for kjedelig ut, kan dere besøke Addo elefantpark i nærheten, bare en times kjøring unna. Her får dere en forsmak på dyreopplevelsene blant de hundrevis av elefanter som lever under beskyttelse i parken.

Eksempler på overnatting:

Dette anbefaler vi i Port Elizabeth:

 • Avslapping på stranden
 • Shopping og byliv
 • Addo elefantpark

Dere leverer leiebilen tilbake på flyplassen i Port Elizabeth og flyr til Johannesburg, som er utgangspunktet for safarien (ca. 1.5 time)

DAG 12-15: KRUGER NASJONALPARK

Game drive i Kruger National Park

Så er det tid for safarien deres i Sør-Afrika! Dere lander i Johannesburg og blir hentet av en lokal guide som skal vise dere de ville dyrene i Kruger nasjonalpark de neste fire dagene. Dere kjører til den berømte parken, sjekker inn på lodgen der dere skal tilbringe de neste tre nettene, og får tid til å slappe litt av før dere skal på turens første game drive på ettermiddagen. En game drive er en kjøretur med guide ute i naturen for å se ville dyr, og det er hovedsakelig på denne måten dere kommer til å oppleve dyrene. 

Kruger nasjonalpark er berømt fordi det er så mange forskjellige ville dyr på ett sted. Hundretusenvis av dem! Noen av de viktigste er Afrikas “fem store”, som er hovedmålet for mange turister på safari i Sør-Afrika: løve, leopard, bøffel, elefant og neshorn. Dere kan finne alle disse i Kruger nasjonalpark, men også mange andre dyr, som det er like fascinerende å oppleve på nært hold. For eksempel flodhest, sebra, sjiraff, antilope og hundrevis av fuglearter. 

Etter den første game driven får dere middag i lodgen og en god natts søvn før dere skal tidlig opp på andre safaridag. 

Der skal dere på en morgen-game drive, når dyrene er spesielt aktive, før solen kommer for høyt på himmelen og det blir for varmt for dem å bevege seg, jakte og spise. Etter det kan dere nyte en velsmakende brunsj som blir satt opp ute i bushen. Om kvelden er det enda en game drive, og middag i lodgen. 

På den tredje safaridagen har dere mulighet til å gå på en såkalt bush-vandring, der dere sammen med guiden kan utforske den ville naturen til fots i stedet for bare å oppleve den fra setene i safaribilen. Senere er det flere game drives på programmet utover dagen og morgenen etter. 

Nøyaktig program avhenger imidlertid litt av hvilken lodge dere overnatter i. Hvert sted tilbyr forskjellige aktiviteter, men én ting er sikkert: Dere kommer til å få se massevis av dyr!

Eksempler på overnatting:

Dere blir kjørt tilbake til Johannesburg, hvor dere tar flyet hjem til Norge

REISENS PRIS OG INNHOLD
Sesong
Reiseperiode
Lengde
Priser
Høysesong7/1 – 28/2, 17/4-30/6 og 14/08 – 31/1015 dagerfra 23 695 NOK pr. pers.
Lavsesong1/3-16/4 og 1/11-19/1215 dagerfra 21 995 NOK pr. pers.
Sommersesong1/7 – 13/815 dagerfra 25 995 NOK pr. pers.
Jul og nyttår20/12 – 6/115 dagerfra 30 995 NOK pr. pers.

Fraprisen er pr. person og gjelder ved 2 voksne.
Rabat ved barn u. 12 år og større grupper.

INKLUDERT I REISEN ER
 • Fly tur/retur fra Norge
 • Fly fra Port Elizabeth til Johannesburg
 • Overnatting på basisnivå (kan oppgraderes)
 • Leiebil dag 1–12
 • Transport tur/retur fra flyplassen i Johannesburg til overnattingsstedet
 • Halvpensjon under safarioppholdet
 • Transport i safaribil med engelsktalende guide
 • Fullt safariprogram med omfattende game drives
 • Reiseforsikring
 • Tips
 • Visum

PRISOVERSIGT

Sesong
Reiseperiode
Lengde
Priser
Høysesong7/1 – 28/2, 17/4-30/6 og 14/08 – 31/1015 dagerfra 23 695 NOK pr. pers.
Lavsesong1/3-16/4 og 1/11-19/1215 dagerfra 21 995 NOK pr. pers.
Sommersesong1/7 – 13/815 dagerfra 25 995 NOK pr. pers.
Jul og nyttår20/12 – 6/115 dagerfra 30 995 NOK pr. pers.

Fraprisen er pr. person og gjelder ved 2 voksne.
Rabat ved barn u. 12 år og større grupper.

INKLUDERT I REISEN ER
 • Fly tur/retur fra Norge
 • Fly fra Port Elizabeth til Johannesburg
 • Overnatting på basisnivå (kan oppgraderes)
 • Leiebil dag 1–12
 • Transport tur/retur fra flyplassen i Johannesburg til overnattingsstedet
 • Halvpensjon under safarioppholdet
 • Transport i safaribil med engelsktalende guide
 • Fullt safariprogram med omfattende game drives
 • Reiseforsikring
 • Tips
 • Visum

EKSEMPLER PÅ OVERNATTING PÅ REISEN

Nedenfor kan du se eksempler på anbefalte hotell og lodger på hver destinasjon. Sorter mellom basis, mellomklasse og luksus for å se mulighetene innenfor hver klasse. Du kan selv sette sammen hva slags overnattinger du foretrekker. Kontakt oss hvis du ønsker å bo et spesifikt sted som ikke står på denne siden.

BASIS
Cape Town
Altona Lodge

Altona Lodge er et lite, men praktisk og komfortabelt hotell i Cape Town. Det ligger en kort spasertur fra det attraktive havneområdet V&A Waterfront og det store stadionet som ble brukt ved fotball-VM i 2010 og under tre kilometer fra byens sentrum.

Det er 17 rom av forskjellig størrelse. Fire av dem er dobbeltrom med eget bad. 13 er private rom med felles bad. De finnes med både enkeltsenger, dobbeltsenger og køyesenger.

Det er mulig å få frokost og klesvask på hotellet om man ønsker det.

Kruger
Grand Kruger Lodge

På den sydlige grænse til Kruger National Park, lige ved floden Crocodile River, ligger denne lodge. Det er i et område med en høj koncentration af vildt, og da lodgen ikke er indhegnet, kan I være heldige at få besøg af giraffer, gnuer, zebraer, aber og fredelige, mindreaVed den søndre grensen til Kruger nasjonalpark, like ved elven Crocodile River, ligger denne lodgen. Det er i et område med mange ville dyr, og siden lodgen ikke er inngjerdet, kan dere være heldige å få besøk av sjiraffer, gnuer, sebraer, aper og andre mindre, fredelige dyr.

Standarden i Sør-Afrika er generelt høyere enn i Øst-Afrika, så selv om dette er på basisnivå, er Grand Kruger Lodge et flott hotell, med klimaanlegg, minibar, behagelige dobbeltsenger og alt det andre som hører med. På de større rommene kan dere være opp til fire personer.

Lodgen har et utendørs basseng og en spa-avdeling der dere kan la dere skjemme bort etter en lang dag på safari. I restauranten serveres frokost og middag til faste tidspunkt, men mindre måltider kan kjøpes hele dagen.

Standarden i Sydafrika er generelt højere end i Østafrika, så selvom dette er basis, er Grand Kruger Lodge som et pænt hotel med aircondition, minibar, komfortable dobbeltsenge og hvad der ellers hører til. I kan bo op til fire personer i de større værelser.

Lodgen har en udendørs pool og en spa-afdeling, hvor I kan blive forkælet efter en lang dag på safari. Der er en restaurant, der serverer morgenmad og aftensmad på faste tidspunkter, og mindre måltider kan købes hele dagen.

Umlani Bushcamp

Umlani Bushcamp ligger i det private reservatet Timbavati naturreservat, som er en del av Kruger-området. Dette er en intim leir innredet med naturlige materialer for å gi en autentisk bushopplevelse.

Dere kan bo i enkle, men sjarmerende hytter med en komfortabel dobbeltseng med myggnett og eget bad. Det er også familiehytter, som i tillegg til dobbeltsengen har to enkeltsenger.

Hvis dere vil ha en ekstraordinær opplevelse, er det også mulig å bo i et lite hus 2,5 kilometer fra leiren, der dere kan være helt alene med lydene og duftene fra den afrikanske bushen.

Bassenget er omkranset av hengekøyer der dere kan slappe av om ettermiddagen, og om kvelden kan dere nyte en drink i baren. Alle måltidene blir servert i lodgens boma, som er en tradisjonell rund hytte med ildsted i midten.

Port Elizabeth
Amani Guest Lodge

«Amani» betyr fred på swahili, og det lever denne lodgen absolutt opp til. Det er et lite sted i en frodig hage, så selv om dere er i byen, er det fredelig her. Lodgen ligger en kort kjøretur fra både flyplassen, stranden og byens restauranter og butikker.

Lodgen har åtte rom. Noen av dem er klassiske dobbeltrom, mens andre har ekstrasenger for barn. Rommene er rene og pene og har alt man trenger på et hotellrom.

I lodgens hage er det basseng og solsenger hvor dere kan ligge og slappe av hvis dere ikke vil på stranden. Dere kan også innta frokosten i hagen.

Beachwalk Bed and Breakfast

Beachwalk Bed and Breakfast ligger i den søndre bydelen Summerstrand, helt nede ved sjøen. Herfra trenger dere derfor ikke å gå mer enn 100 meter før dere er på populære Hobie Beach.

Dere kan også gå rett ned på gang- og sykkelstien langs sjøen og ta en flott spasertur. Ellers kan dere bare være på hotellet og nyte hagen, bassenget og de flotte rommene.

Det er både dobbeltrom, rom med to enkeltsenger og familierom. Alle er romantisk og komfortabelt innredet, med en liten terrasse utenfor. Dere kan også lage te og kaffe som dere kan sitte på terrassen og nyte.

Dere får en deilig, solid frokost på stedet.

Cape Town
Victoria & Alfred Waterfront

Victoria & Alfred Waterfront er et sjarmerende historisk hotell i et gammelt varelagerbygg fra 1904, helt nede ved havnen. Den ikoniske bygningen er oppkalt etter dronning Victoria og hennes sønn prins Alfred, som var med på å grunnlegge havnen, som den dag i dag heter V&A Waterfront. Hotellets beliggenhet er med andre ord helt fantastisk, for livet i byen har havnen som midtpunkt.

Det har 68 rom, hvor halvparten har utsikt mot havet og Table Mountain, mens den andre halvparten har utsikt mot havnen. Alle rom har king size-seng, eget bad, loungeområde, klimaanlegg, TV, minibar, safe osv.

Hotellet har restaurant ut mot vannet, der dere kan nyte både frokost, lunsj og middag, med utsikt mot både havet og byens berømte fjell.

Hermanus
Windsor Hotel

Helt ute ved kysten og med utsikt til de dramatiske bølgene ved Hermanus ligger dette gode, men rimelige hotellet. Beliggenheten kan simpelthen ikke bli bedre når dere skal besøke den lille kystbyen som er mest kjent for de store retthvalene som kommer inn mot kysten hvert år.

Noen av rommene har havutsikt, så dere kan nyte det fantastiske havet mens dere ligger i sengen. Alle rom har komfortable senger som kan brukes som to enkeltsenger eller som en dobbeltseng, eget bad og gratis Wi-Fi.

Det serveres frokostbuffet på hotellet. Til andre måltider er byens restauranter og kafeer i gangavstand.

Winelands
Goedemoed Farm Guest House

Goedemoed Farm Guest House er en sjarmerende vingård med to rom i utkanten av vinbyen Paarl. Her kan dere få en autentisk opplevelse av området, og med de andre kjente vinbyene er i nærheten, går det raskt å komme seg til berømte vingårder.

Huset er et tradisjonelt gårdshus i en grønn hage med utsikt mot vinmarker og Paarl Mountains, så atmosfæren er avslappet. De to rommene er nydelig oppusset og store, med plass til to eller tre. De har eget bad og egen terrasse med utsikt mot hagen med bassenget og fjellene i bakgrunnen.

Dere kan selv lage kaffe og te, og dere får fersk melk servert med det sørafrikanske brødet «rusks». Hvis dere ønsker en ordentlig frokost, kan det ordnes.


MELLOMKLASSE
Cape Town
Cape Town Hollow Boutique Hotel

Dette moderne hotellet ligger i hjertet av Cape Towns sentrum. Det er nyoppusset, så her får dere et nydelig midlertidig hjem på reisen deres til Sør-Afrikas hovedstad. Det ligger i gangavstand til de utallige kafeene, restaurantene, barene og butikkene i sentrum. I tillegg ligger det like ved havneområdet V&A Waterfront og Table Mountain nasjonalpark.

De 56 rommene har eget bad, klimaanlegg, TV, Wi-Fi og mulighet til å lage kaffe og te.

Hotellet har et lite utendørs basseng, samt en restaurant som er åpen til frokost, lunsj og middag. Her kan dere spise med utsikt til berømte Table Mountain.

SunSquare Cape Town City Bowl

SunSquare Cape Town City Bowl er et nytt, moderne hotell i hjertet av Cape Town. Med sine 14 etasjer er det utsikt til både byen, fjellet Table Mountain og havnen fra hotellbaren oppe på taket.

Hotellet har 202 rom, hvorav 93 er familierom og 2 er suiter. Alle rommene er moderne og komfortabelt innredet med alle nødvendige fasiliteter.

I nederste etasje er det en avslappende restaurant som er åpen hele dagen. Det er også et oppvarmet, innendørs basseng og et moderne treningssenter – begge deler med store glassvinduer med utsikt over den vakre byen.

Kruger
Mjejane River Lodge

Denne lodgen ligger i det private reservatet Mjejane River Lodge sør i Kruger-området. Lodgen ligger på bredden av Crocodile River, så dere har utsikt til dyrene som kommer til elven for å drikke, mens dere selv sitter og nyter en drink eller bare slapper av i lodgens hage.

Lodgen har 17 rom av forskjellig størrelse og standard. Alle har imidlertid eget bad, hårtørker, minibar og mulighet for å lage kaffe og te som kan nytes på den private terrassen foran rommet.

Lodgen har basseng der dere kan kjøle dere ned i de varme timene midt på dagen, og en restaurant som lager frokost, lunsj og middag til dere.

Kapama River Lodge

Kapama River Lodge er en stor, luksuriøs lodge i Kapama Private Game Reserve, som ligger i den vestlige delen av Kruger-området. Dere er ikke langt unna parken når dere skal på safari, og det er til og med et lite vannhull like ved lodgen. Er dere heldige, får dere se elefanter og bøfler mens dere sitter og slapper av.

Lodgen har 64 rom, stort basseng og flere fellesområder der dere kan slappe av og kose dere i de naturlige omgivelsene. Det er også en stor spa for det lille ekstra.

Dere kan bo i vanlige dobbeltrom, familierom med plass til fire, samt mer luksuriøse suiter.

Alle måltider blir servert i lodgens restaurant, som setter fokus på afrikanske retter laget på ferske, lokale råvarer. Det er mye vilt på menyen, men også gode vegetarmuligheter.

Cape Town
Cape Town Hollow Boutique Hotel

Dette moderne hotellet ligger i hjertet av Cape Towns sentrum. Det er nyoppusset, så her får dere et nydelig midlertidig hjem på reisen deres til Sør-Afrikas hovedstad. Det ligger i gangavstand til de utallige kafeene, restaurantene, barene og butikkene i sentrum. I tillegg ligger det like ved havneområdet V&A Waterfront og Table Mountain nasjonalpark.

De 56 rommene har eget bad, klimaanlegg, TV, Wi-Fi og mulighet til å lage kaffe og te.

Hotellet har et lite utendørs basseng, samt en restaurant som er åpen til frokost, lunsj og middag. Her kan dere spise med utsikt til berømte Table Mountain.

SunSquare Cape Town City Bowl

SunSquare Cape Town City Bowl er et nytt, moderne hotell i hjertet av Cape Town. Med sine 14 etasjer er det utsikt til både byen, fjellet Table Mountain og havnen fra hotellbaren oppe på taket.

Hotellet har 202 rom, hvorav 93 er familierom og 2 er suiter. Alle rommene er moderne og komfortabelt innredet med alle nødvendige fasiliteter.

I nederste etasje er det en avslappende restaurant som er åpen hele dagen. Det er også et oppvarmet, innendørs basseng og et moderne treningssenter – begge deler med store glassvinduer med utsikt over den vakre byen.

Knysna
Protea Hotel by Marriott Knysna

Dette hotellet er et stort, moderne hotell i den internasjonale kjeden Marriott. Det ligger svært sentralt, helt nede ved sjøen i havnebyen Knysna, så det er direkte utsikt over havet, og beliggenheten er et flott utgangspunkt for utforskning av den lille byen.

Hotellet har mange rom, av ulik standard og størrelse, så her er det noe for enhver. Rommene er nydelig innredet og har alt man forventer av et internasjonalt hotell.

Det er oppvarmet basseng med solsenger der dere kan slappe av etter en aktiv dag i naturen. Eller så kan dere skjemme dere selv litt bort og få massasje i hotellets velværeavdeling.

Når det gjelder mat, har hotellet fire forskjellige restauranter, så det bør være noe for enhver smak.

Rose Roc

Rose Roc er et lite, sjarmerende hotell som egner seg godt for en romantisk tur eller en rolig familietur. Det er ett stort hus som ligger litt hevet over lagunen, så utsikten over vannet er flott, og det er omgitt av trær og grønt, så det er også privatliv.

Hotellet har seks stilfullt innredede rom med eget bad og egen balkong der dere kan sitte og nyte utsikten over lagunen. Som en liten ekstra luksus er laknene av egyptisk bomull, og produktene på badet er økologiske.

Det er stor, hjemmelaget frokost på hotellet. Til lunsj og middag kan dere gå til sentrum av byen, hvor det er massevis av muligheter. Det tar et kvarters tid.

Det er også basseng og en lounge hvor dere kan slappe av når dere ikke er ute i byen eller i naturen.

Hermanus
Misty Waves Boutique Hotel

Misty Waves Boutique Hotel ligger helt nede ved kystveien, og siden det ikke er noen bygninger mellom hotellet og havet, er det havutsikt fra praktisk talt alle rommene. Dere kan dessuten gå rett ned til de berømte klippene og speide etter hval fra land.

Rommene er store og innredet i gammel, romantisk stil. De har forskjellig standard og størrelse, så de egner seg for både familieferier og intime parferier. Alle har eget bad, og de fleste har egen balkong med utsikt mot havet.

Det er basseng i hagen, og på restauranten serveres en frokostbuffet som er inkludert. Restauranten er ganske populær, så her kan dere med fordel også spise lunsj og middag.

Winelands
Spier Wine Farm

Den berømte vinprodusenten Spier har laget vin i Winelands siden 1692 og er fortsatt en av de store aktørene i området. I tillegg til den gamle vingården med vinsmaking og et par restauranter, har de også et sjarmerende hotell utenfor vinbyen Stellenbosch. Der kan dere bo hvis dere vil se hvor den populære vinen – som også drikkes hjemme i Norge – faktisk blir dyrket, og samtidig få en opplevelse av luksus.

Rommene er lekkert innredet i klassisk sørafrikansk gårdsstil, men nyoppusset med en romantisk hånd. Alle rommene er store og lyse, har eget bad, og terrasse som enten har utsikt til hagen eller elven som renner forbi.

Dere kan spise frokost, lunsj og middag på hotellets restaurant. Selv om vin er hovedgeskjeften, er maten også i fokus, så krydderurtene og eggene kommer fra gården, og mange av de andre råvarene er økologiske. Spier har også en annen restaurant, et piknik-konsept og en kafé som spesialiserer seg på grill og bakverk, og der kan dere selvsagt også spise.

Val d’Or Estate

Val d’Or Estate er en gård på 100 mål som ligger for seg selv i vakre Winelands. Gården ligger i en stor velholdt hage med basseng og to dammer med et rikt fugle- og planteliv. Her kommer dere virkelig i kontakt med den fantastiske naturen i området.

Gården har 14 store rom med plass til et par eller en familie. Noen har sammenhengende rom, så de minner mer om små hus. Alle rommene har enten balkong eller terrasse med utsikt til den vakre, fredfylte hagen. Noen av rommene har eget kjøkken, hvor dere kan lage mat selv.

Det finnes også et utendørs spiseområde der dere får servert en lekker frokost, som er inkludert.


LUKSUS
Cape Town
Victoria & Alfred Waterfront

Victoria & Alfred Waterfront er et sjarmerende historisk hotell i et gammelt varelagerbygg fra 1904, helt nede ved havnen. Den ikoniske bygningen er oppkalt etter dronning Victoria og hennes sønn prins Alfred, som var med på å grunnlegge havnen, som den dag i dag heter V&A Waterfront. Hotellets beliggenhet er med andre ord helt fantastisk, for livet i byen har havnen som midtpunkt.

Det har 68 rom, hvor halvparten har utsikt mot havet og Table Mountain, mens den andre halvparten har utsikt mot havnen. Alle rom har king size-seng, eget bad, loungeområde, klimaanlegg, TV, minibar, safe osv.

Hotellet har restaurant ut mot vannet, der dere kan nyte både frokost, lunsj og middag, med utsikt mot både havet og byens berømte fjell.

Kruger
Lukimbi Safari Lodge

Denne lille, eksklusive lodgen ligger i sørenden av Kruger nasjonalpark og tilbyr en sofistikert opplevelse i den ville afrikanske bushen. Lodgen ligger ved en elv, er bygget i naturlige materialer, og dere er omgitt av trær og dyr på alle sider. Utover den fantastiske beliggenheten bidrar selve lodgen og servicen til å gjøre denne opplevelsen til noe helt spesielt.

Den har 16 rom som alle er smakfullt innredet og har rikelig med plass, så komforten er på topp. Alle rom har både badekar og innendørs/utendørs dusj, så dere kan være i nærkontakt med naturen også når dere bader. Det er også to suiter, som har enda mer plass og eget basseng på terrassen.

Alle kan imidlertid bruke fellesbassenget, i likhet med lodgens lounge, bibliotek, restaurant og treningssenter.

Knysna
St. James of Knysna

På St. James of Knysna vil dere få et svært luksuriøst opphold i Knysna. Hotellet består av et par store hvite hus i en diger velstelt hage. Den ligger helt nede ved bukten, så her er dere tett på vannet og får følelsen av å være ett med naturen.

De 15 rommene har forskjellig størrelse og standard. De har imidlertid det til felles at de er veldig romslige, har store bad, privat balkong eller terrasse, og de fleste har en liten lounge med sofa og bord. Derfor er suite en bedre betegnelse på alle rommene.

I hagen er det to bassenger som dere kan slappe av ved. I tillegg kan dere gå turer i den store hagen eller låne en kano og padle i lagunen uten å bevege dere ned i byen. Dere kan til og med lande med privatfly i hagen om det skulle bli nødvendig.

Dere kan også spise alle måltidene på dette deilige hotellet. Det er imidlertid kun frokostbuffeten som er inkludert i romprisen.

Hermanus
Whale Coast Hotel

Hvis dere vil ha stor frihet og god plass, er Whale Coast Hotell et virkelig bra sted. Her har dere nemlig deres egen leilighet og kan føle dere helt som hjemme. Samtidig er det sentralt i Hermanus, med havet bare fem minutter unna.

Hotellet består av 15 leiligheter med samme komfort som på et luksushotell, med store, myke senger og renhold hver dag, men også egen stue og et kjøkken der dere selv kan lage mat – hvis dere vil. Det er imidlertid mulig å få frokost og romservice på hotellet.

Leilighetene har ett, to eller tre soverom.

Winelands
Boschendal

Boschendal er en stor, kjent vingård med historie tilbake til 1685. Her dyrkes både vindruer og grønnsaker, det holdes kveg, og nylig har de også åpnet et luksusgjestehus. Så hvis dere vil bo på en autentisk vingård i Winelands, der dere kommer helt innpå dyrking av både mat og vin, er dette en perfekt mulighet.

Og så er det uovertruffen luksus! Her bor dere alene i et helt hus. De har forskjellige størrelser, og det største har plass til ti personer, har eget basseng i hagen, stor stue og kjøkken. De minste inneholder bare et dobbeltrom, men alle har minst tekjøkken, egen terrasse og adgang til felles svømmebasseng.

Alle husene er meget smakfullt innredet, med inspirasjon fra den gamle, romantiske stilen i området, men komforten er helt etter dagens standard.

På eiendommen finnes det også spa, to restauranter og et bakeri dere kan benytte dere av. Maten er selvsagt produsert med lokalt dyrkede råvarer og etter “fra jord til bord”-prinsippet.

Aktivitetsmulighetene er mange, blant annet vinsmaking, mountainbiking, riding og guidede turer hvor dere lærer om vinproduksjon.

L’Avenir country lodge

Denne vingården ligger mellom de to kjente vinbyene Stellenbosch og Paarl, men mer tilbaketrukket, i fantastiske, landlige omgivelser. Det er grønne fjell i bakgrunnen og store vinmarker rundt gården, så alt ligger til rette for et idyllisk opphold i Winelands.

Det er 11 rom, som er sofistikert innredet og med god plass til et par på romantisk ferie eller en liten familie på opplevelsestur til Sør-Afrika. Rommene har alt det et moderne hotellrom har, men i tillegg egen terrasse og adgang til en vakker hage.

Det er også basseng og solsenger for å nyte de varme dagene, samt en hyggelig stue hvor dere kan slappe av og drikke god rødvin om kvelden.

Dere får en velsmakende hjemmelaget frokost i lodgen.

Våre reiseforslag

BESTILL ET UFORPLIKTENDE TILBUD
Personlige opplysninger
Bemerkninger
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.