BESTILL TILBUD
21 98 38 01

Kenyas røde safari og hvite kyster

Fra vild savanne til fredfyldt sandstrand

10 dager fra 17 995 NOK

Kenyas røde safari og hvite kyster

10 dager fra 17 995 NOK

Få alt det beste Kenya kan by på – safari, sol og sand

På denne private Kenya-safarien kommer dere tett på fredelige elefanter, sultne geparder og lekne flodhester på en fire dagers safari gjennom noen av landets beste viltreservater. Dere får også slappet helt av på de tropiske sandstrendene på kysten når dere avslutter med fem dagers badeferie på Mombasakysten. Avstandene er overkommelige, slik at dere ikke bruker for lang tid på transport, men får mest mulig ut av deres ti dager i Kenya.

Reiseplanen under er ikke fast. Siden vi kun arrangerer private safarier og transport, kan programmet tilpasses de reisendes ønsker.

Foreslått reiseplan
DAG 1-2: NAIROBI

Nairobi, KenyaVelkommen til Afrika! Dere lander i Kenyas hovedstad Nairobi, hvor den første natten tilbringes. Der får dere tid til å hente dere inn og forberede dere på de store dyreopplevelsene som venter. Allerede tidlig neste morgen blir dere hentet og legger ut på fire dagers safari i Kenyas mangfoldige naturreservater.

Hvis dere får tid til mer enn en velsmakende middag på en av Nairobis mange gode restauranter første dagen dere er i Nairobi, anbefaler vi en tur til Karen Blixens gamle farm, som i dag er et museum. Farmen ligger 15 kilometer utenfor byen, og deler av huset står fortsatt slik det gjorde da hun bodde der. I tillegg kan dere få et innblikk i historien om den danske forfatterens kjærlighet til Kenya.

Hvis dere er ivrige etter å se dyrene i Afrika i sine naturlige omgivelser raskest mulig, kan dere ta en guidet tur til David Sheldrick Wildlife Trust, der de tar seg av foreldreløse elefanter til de er klare til å bli satt fri i naturen. Ellers anbefaler vi et besøk på Giraffe Centre, et reservat hvor dere kan se og mate de høye dyrene, som er under beskyttelse fordi de er truet i naturen.

Eksempler på overnatting:

Fra Nairobi blir dere kjørt til Amboseli nasjonalpark (ca. 4 timer)

DAG 2-3: AMBOSELI NASJONALPARK

Elefanter i AmboseliNå starter Kenya-safarien deres for alvor! Dere ankommer det berømte naturreservatet Amboseli nasjonalpark midt på dagen, sjekker inn i leiren/lodgen og får en deilig lunsj og tid til å lade opp til ettermiddagens game drive (kjøretur i åpen bil, hvor dere ser etter ville dyr).

Amboseli nasjonalpark ligger på grensen til Tanzania og har Kilimanjaro i bakgrunnen. De knapt 400 kvadratkilometer store slettene blir enda vakrere når man kan se verdens høyeste frittstående fjell med snø på toppen midt på den tørre savannen like ved ekvator. Når en elefant vandrer forbi, virker det helt uvirkelig, men det er det altså ikke. Parken er nemlig full av elefanter, men også løver, geparder, bøfler, hyener, krokodiller, sjiraffer, sebraer og gnuer.

Etter at dere forhåpentligvis har sett mange dyr, kan dere fordøye inntrykkene over et godt hjemmelaget middagsmåltid i leiren/lodgen deres. Etterpå lønner det seg å gå tidlig til sengs, for safarituren har bare så vidt begynt.

Eksempler på overnatting:

Etter Amboseli fortsetter Kenya-safarien deres til Tsavo West nasjonalpark (ca. 3 timer)

DAG 3-4: TSAVO WEST NASJONALPARK

Flodhest i Tsavo West, KenyaUt av sengen og opp i safaribilen, for nå skal dere på morgen-game drive. Som dere vil se, blir dyrene dovne i varmen, så de er mest aktive om morgenen, før solen kommer for høyt på himmelen. Dermed får dere kanskje se dem på jakt etter mat, før dere selv skal tilbake til frokost servert i leiren/lodgen.

Deretter går turen ut av Amboseli og videre til neste nasjonalpark, Tsavo West nasjonalpark. Der får dere se de naturlige kildene, Mzima Springs, som forsyner et stort område og tusenvis av dyr med friskt vann hver dag. Dere vil se flodhest-flokker som ligger og bader, og mange andre store dyr som kommer for å drikke vann. I dette området lever blant annet en del krokodiller og aper.

Senere kjører dere videre til neste leir/lodge, som har flott utsikt over den bare sletten. Akasietrærne står spredt og de ville dyrene streifer forbi akkurat slik de selv vil. Der får dere lunsj, før dere om ettermiddagen drar til den delen av parken hvor rundt 80 truede spissneshorn lever under beskyttelse. Om kvelden kan dere nyte utsikten over savannen og vannhullene, der dyrene ankommer i flokk.

Eksempler på overnatting:

Fra Tsavo West går turen videre til Tsavo East nasjonalpark (ca. 3 timer)

DAG 4-5: TSAVO EAST NASJONALPARK

Elefant i Tsavo National Park, KenyaEtter en tidlig frokost kjører dere fra Tsavo West til den andre siden av den store Tsavo nasjonalpark, Tsavo East. Underveis får dere mulighet til å se mange flere dyr, for eksempel sjiraff, bøffel, sebra og antilope. Dere ser også hvordan landskapet langsomt endrer seg fra det kuperte og frodige Tsavo West til det flate og tørre Tsavo East. Dere får rød sand på skoene og kjører over sletter som virker nærmest uendelige. Dere sjekker inn i neste leir/lodge og spiser lunsj før det står mer game drive på programmet på ettermiddagen.

Denne delen av parken er særlig kjent for sine mange elefanter, som på avstand kan se helt røde ut siden de bader seg i den røde sanden. Men den er også kjent for sine menneskeetende løver, som har et fryktinngytende rykte etter at noen av dem ifølge historien drepte 135 mennesker i 1898. Dere skal ikke være redde for å lide samme skjebne – dere skal bare nyte synet av de ville dyrene i følge med deres profesjonelle guide.

Dere spiser siste middag i leiren/lodgen og tilbringer den siste kvelden ute blant de ville dyrene, før reisen fortsetter mot kysten.

Eksempler på overnatting:

Etter dette blir dere kjørt tilbake til Nairobi (ca. 3,5 timer)

DAG 5-10: MOMBASA

Mombasa krystklare havvandPå vei ut av Tsavo East nasjonalpark oppsøker dere fortsatt steder, der dyrene pleier å komme, så det er stadig mulig å få sett noen av favorittdyrene deres, eventuelt dyr dere ikke har fått krysset av på siste safaridag. Dere får servert både frokost og lunsj av safariguidene, som også kjører dere til Mombasa når dagen blant dyrene har nådd sin ende.

Dere ankommer den store kystbyen Mombasa sør i Kenya – og samtidig en helt annen verden. Selv om kjøreturen ikke er så lang, tar dere nå fatt på en helt annerledes ferie. Rundt Mombasa venter lange hvite sandstrender ved Det indiske hav, og dere kan glede dere til å finne fram badetøyet. Her kan dere nyte slaraffenlivet i fem dager og ligge og tenke på alle opplevelsene dere har hatt de første fem dagene.

Når dere blir lei av å ligge under en palme og betrakte det klare blå havet, kan dere vindsurfe, snorkle eller dykke ved korallrevene i nærheten, eller dra inn til byens historiske sentrum og kjenne på den multikulturelle stemningen i befolkningen og maten.

Eksempler på overnatting:

Fra Mombasa flyr dere hjem til Norge

REISENS PRIS OG INNHOLD
Sesong
Reiseperiode
Lengde
Priser
Høysesong7/1 – 28/2 og 13/8 – 31/1010 dagerfra 19 995 NOK pr. pers.
Lavsesong1/3 – 30/6 og 1/11 – 19/1210 dagerfra 17 995 NOK pr. pers.
Sommersesong1/7 – 13/810 dagerfra 21 995 NOK pr. pers.
Jul og nyttår20/12 – 6/110 dagerfra 24 495 NOK pr. pers.

Fraprisen er pr. person og gjelder ved 2 voksne.
Rabat ved barn u. 12 år og større grupper.

INKLUDERT I REISEN ER
 • Fly tur/retur fra Norge
 • Transport til/fra flyplasser
 • Transport til safarien fra hotellet i Nairobi
 • Overnatting på mellomklassenivå (kan oppgraderes)
 • Transport i 7-seters safaribil
 • Vindusplass til alle i safaribilen
 • Inngangsbilletter til alle nasjonalparkene
 • Alle kostnader for leir/lodge
 • 3 måltider per dag på safarien
 • Profesjonell engelsktalende safariguide/sjåfør
 • Garantert avgang
 • Ubegrenset med drikkevann
 • Reiseforsikring
 • Tips
 • Visum

PRISOVERSIKT

Sesong
Reiseperiode
Lengde
Priser
Høysesong7/1 – 28/2 og 13/8 – 31/1010 dagerfra 19 995 NOK pr. pers.
Lavsesong1/3 – 30/6 og 1/11 – 19/1210 dagerfra 17 995 NOK pr. pers.
Sommersesong1/7 – 13/810 dagerfra 21 995 NOK pr. pers.
Jul og nyttår20/12 – 6/110 dagerfra 24 495 NOK pr. pers.

Fraprisen er pr. person og gjelder ved 2 voksne.
Rabat ved barn u. 12 år og større grupper.

INKLUDERT I REISEN ER
 • Fly tur/retur fra Norge
 • Transport til/fra flyplasser
 • Transport til safarien fra hotellet i Nairobi
 • Overnatting på mellomklassenivå (kan oppgraderes)
 • Transport i 7-seters safaribil
 • Vindusplass til alle i safaribilen
 • Inngangsbilletter til alle nasjonalparkene
 • Alle kostnader for leir/lodge
 • 3 måltider per dag på safarien
 • Profesjonell engelsktalende safariguide/sjåfør
 • Garantert avgang
 • Ubegrenset med drikkevann
 • Reiseforsikring
 • Tips
 • Visum

EKSEMPLER PÅ OVERNATTING PÅ REISEN

Nedenfor kan du se eksempler på anbefalte hotell og lodger på hver destinasjon. Sorter mellom basis, mellomklasse og luksus for å se mulighetene innenfor hver klasse. Du kan selv sette sammen hva slags overnattinger du foretrekker. 

Kontakt oss hvis du ønsker å bo et spesifikt sted som ikke står på denne siden. 

BASIS
Nairobi
Kahama Hotel

Kahama Hotel er en god mulighet til å bo bra og billig. Hotellet ligger i et fredelig grøntområde sentralt i Nairobi, en halvtimes kjøring fra flyplassen.

Hotellet har alt man trenger på et storbyhotell: rene og pene rom med eget bad, internett, TV, myggnett, safe og takvifte. Dere kan bo på rom med enkeltsenger eller en dobbeltseng – alt etter hva som passer best.

Frokostbuffeten på hotellet er inkludert, slik at dere får en god start på en opplevelsesrik dag i hovedstaden.

MELLOMKLASSE
Nairobi
Hillpark Hotel

Dette hotellet ligger litt utenfor den travleste delen av Nairobi sentrum, i et grøntområde som gjør det til et trivelig sted å bo hvis storbyens travle liv ikke er noe for dere. Samtidig er det nært flyplassen og sentrum.

Det er forskjellige romkategorier, men alle har behagelige dobbeltsenger og eget bad. I tillegg har hotellet treningsområde og en restaurant i hagen, hvor dere kan spise alle måltider hvis dere ikke har lyst til å gå ut. De har både buffet og à la carte.

Jacaranda Nairobi Hotel

Jacaranda Hotel ligger i det velstående området Westlands, ca. fem kilometer utenfor Nairobis Central Business District, som er det mest kjente området i sentrum. Det er 20 kilometer til flyplassen, så det er enkelt å komme seg til og fra hotellet på reisen deres.

Hotellet har 128 nydelige rom med internett, TV, safe, romservice, klesvaskservice og ellers alt man behøver på et hotell i byen.

Hotellets restaurant serverer buffet til frokost, og det er i tillegg mulig å kjøpe lunsj og middag. Det er også et stort basseng i hotellets hage, samt innendørs treningssenter og spa.

Golden Tulip Westlands Nairobi

Den internasjonale kjeden Golden Tulips hotell i Nairobi er nytt og moderne. Det ligger også i det velstående området Westlands, der dere er i nærheten av internasjonale selskaper og banker.

Hotellet har 94 romslige og moderne innredede rom av forskjellig standard. Alle har blant annet internett og TV og rengjøres daglig.

På toppen av hotellet finner dere et takbasseng med solsenger og sitteplasser, så dere kan ta en dukkert og nyte utsikten over den travle storbyen i fredelige omgivelser. Til de aktive gjestene er det også mulig å trene med utsikt over byen på hotellets treningssenter.

Restauranten på hotellet disker opp med en frokostbuffet som er inkludert, og det er også mulig å spise lunsj og middag på hotellet.

Amboseli
Kibo Safari Camp

Like ved inngangen til Amboseli nasjonalpark ligger Kibo Safari Camp. Her kan dere stå opp til synet av Kilimanjaro og se solen gå ned over den åpne savannen der de ville dyrene og de kjente akasietrærne pryder landskapet.

Leiren består av 73 telt som er store nok til å romme senger, bad med toalett og dusj, et lite bord og plass til bagasje. Det er tak over teltene, og foran dem er det en liten veranda der dere kan nyte utsikten i fred. Det er mulig å bo i enkelt-, dobbelt-, trippel- og familierom.

På restauranten serveres alle måltider. Mye av maten er basert på egne, hjemmedyrkede råvarer. Om dagen kan dere slappe av ved bassenget i leiren, og om kvelden er det masaidans rundt et bål. Her kan dere se den tradisjonelle dansen og lære om masaienes kultur.

Tsavo West
Ngulia Safari Camp

Ngulia Safari Camp ligger inde i Tsavo West National Park og har en af de bedste udsigter i Kenya. Campen ligger lige ved et par vandhuller, hvor dyrene kommer i flok for at drikke og bade, og længere ude i horisonten kan I se det store, indhegnede Ngulia Rhino Sanctuary, hvor truede næsehorn lever i beskyttelse.

Der er 52 simpelt indrettede værelser med eget bad og toilet, samt en lille balkon med udsigt til parken.

Campen har pool, en udendørs restaurant med udsigt til vandhullerne og en bar, hvor I kan se en vild leopard, der kommer til campen for at blive fodret.

Tsavo East
Voi Wildlife Lodge

Den store lodgen Voi Wildlife Lodge ligger sør i Tsavo East nasjonalpark, i utkanten av byen Voi. Lodgen ligger høyt, så det er utsikt til den åpne afrikanske bushen, og dere vil kunne se dyrene komme og gå ved vannhullene som er like i nærheten.

Lodgen er én stor bygning med plass til opptil 300 gjester i rom med dobbeltseng eller to enkeltsenger, eget bad, myggnett og afrikanskinspirert innredning.

Det er basseng dere kan slappe av i mens dere nyter den behagelige temperaturen i Tsavo, som ligger nærmere kysten enn andre nasjonalparker. Det er også en restaurant som serverer buffet til frokost, lunsj og middag.

Ashnil Aruba Lodge

Ashnil Aruba Lodge ligger ideelt til i Tsavo East National Park, bare et par timers kjøring fra Mombasa. Lodgen ligger likevel isolert slik at dere får følelsen av å være ute i vill natur.

Lodgen ligger like ved flere vannhull som tiltrekker seg massevis av dyr hver dag. Det kan dere observere mens dere sitter i ro og mak i lodgen og ser ut over savannen.

Det er knappe 50 rom med eget bad og egen balkong: Ni av dem kan kobles sammen med naborommet og egner seg derfor godt for barnefamilier. Dessuten er det basseng og restaurant med helpensjon.

Mombasa
Severin Sea Lodge

Tyskeide Severin Sea Lodge er et flott strandhotell med svært god beliggenhet. Det ligger på Bamburi Beach 12 kilometer nord for Mombasa, og har direkte tilgang og utsikt til Det indiske hav.

Hotellet er avslappet, men pent innredet, inspirert av tradisjonell afrikansk stil. Dere bor i runde bungalower atskilt av grønt og palmer, med ganske få meter til vannkanten. Alle rom har balkong, internett, klimaanlegg for de varme dagene og myggnett for stikkfrie netter.

Hvis dere ikke vil ligge på hotellets private strand, finnes det også et deilig bassengområde. I tillegg er det innendørs treningssenter og spa, samt en velrenommert restaurant som serverer fisk og skalldyr, tradisjonelle swahili-retter og internasjonale klassikere.

Baobab Beach Resort & Spa

Baobab Beach Resort & Spa er en god mulighet for ren avslapning på en all inclusive-resort på populære Diani Beach, uten at det koster for mye. Det er stort, ligger i frodige grønne omgivelser og har alt man behøver på badeferie.

Rommene har god størrelse og er komfortable, og alle har privat balkong eller terrasse med utsikt til hagen eller havet. Mange av dem kan åpnes mot naborommet, slik at de egner seg godt for familier.

Resorten har tre restauranter og flere barer, der dere kan nyte hjemmelaget mat fra flere verdensdeler, basert på ferske lokale råvarer. Dere kan bestille à la carte eller kjøpe all inclusive. Da trenger dere ikke å bekymre dere for å velge feil, for da kan dere prøve alt.

Southern Palms Beach Resort

Et annet godt og familievennlig all inclusive-anlegg på Diani Beach er det store Southern Palms Beach Resort. Her er det to kjempebasseng, fire restauranter, fire barer og en rekke aktiviteter for både barn og voksne.

De 298 rommene har blant annet klimaanlegg og egen balkong eller terrasse som vender ut mot bassengområdet eller Det indiske hav. Det er god plass og mulighet for å få sammenhengende rom.

Dere skal heller ikke være redde for å kjede dere. Hotellet har blant annet tennisbane, squashbane, bordtennis, biljard og treningssenter. I tillegg blir det blant annet arrangert aktiviteter for barn, dykketurer, fisketurer og sykkelturer.

LUKSUS
Nairobi
Radisson Blu Hotel Nairobi

Det store Radisson Blu i Nairobi er den luksuriøse reisendes svar på et midlertidig hjem i Kenyas travle hovedstad. Hotellet ligger i det internasjonale forretningsområdet Upper Hills, bare 20 minutters kjøring fra flyplassen.

Både de 271 rommene og alle fellesarealene på hotellet er stilfullt innredet med fokus på komfort og plass. Hotellet har myke senger, internett med høy hastighet og romservice på rommene. Det har også et treningssenter med nye apparater og oppvarmet basseng på taket.

Den inkluderte frokosten byr blant annet på egg, pannekaker, nybakt brød og frisk frukt, slik at dere får en god start på dagen. I restauranten Chop House står internasjonale og lokale retter på menyen til lunsj og middag, hvis dere ønsker høy kvalitet uten å forlate hotellet.

Amboseli
Amboseli Serena Safari Lodge

I denne lodgen kan dere bo midt i vakre Amboseli nasjonalpark med utsikt til majestetiske Kilimanjaro og få de aller beste safariopplevelsene.

Lodgen har dobbeltrom, rom med enkeltsenger og familierom med to naborom og takterrasse. Alle rom har internett, romservice, egen balkong og mulighet for å lage kaffe og te.

I restauranten er det buffet til frokost og lunsj, og til middag serveres en fast meny som omfatter salatbuffet, suppe, hovedrett, dessert og ost. Lodgen har også et svømmebasseng omgitt av solsenger og palmer.

Dessuten er det mulig å kjøpe unike opplevelser i tillegg til det som er inkludert. Dere kan for eksempel spise middag ute i bushen under stjernehimmelen, akkompagnert av dyrelydene i bakgrunnen. Eller dere kan få en “masaileksjon”, der innfødte masaier forteller om sin kultur og lærer dere sin tradisjonelle dans.

Tsavo West
Kilaguni Serena Lodge

Kilaguni Serena Lodge er en luksuriøs lodge med pool og 56 stilfulde værelser, hvoraf fem af dem er suiter. Det hele er holdt i en moderne fortolkning af autentisk kenyansk stil. Alle værelser har egen balkon, internet, roomservice og mulighed for at lave kaffe og te.

Lodgen ligger indeni Tsavo West National Park og har udsigt til det grønne, bakkede landskab, der kendetegner den vestlige del af Tsavo. Fra hotellets restaurant og bar kan I nyde synet af savannen med akacietræer og et vandhul, der tiltrækker masser af dyr.

Det er også muligt at komme ud i bushen og spise morgenmad med dyrene og solopgangen på savannen eller en middag under åben himmel med masai-dans.

Severin Safari Camp

I tyskeide Severin Safari Camp bor dere i et av de 27 luksusteltene leiren består av. De ligger spredt, så dere får privatliv og utsikten over savannen for dere selv. Når solen har gått ned og dere skal til og fra hovedhuset der restauranten ligger, blir dere hentet og brakt tilbake av masaier.

Teltene er lekkert innredet med senger med myggnett, eget bad og toalett, safe, strøm og internett. Utenfor er det en privat veranda med safaristoler.

I restauranten er det frokostbuffet, og til lunsj og middag kan dere bestille fra en à la carte-meny. Det er også et spa-område med basseng til fri bruk og mulighet til å få massasje.

Sarova Salt Lick Lodge

Sarova Salt Lick Lodge er et helt særegent overnattingssted og en av de mest berømte lodgene i Kenya. Den er bygget på påler over bakken, så dyrene kan faktisk gå under dere mens dere ligger og sover. Dere har svært gode utsiktspunkter oppe fra både rommene, restauranten og baren, så dere kan se dyrene komme og drikke ved vannhullet i nærheten, samtidig som dere selv spiser eller drikker.

Rommene er luksuriøse, med strøm, vifte, safe, utsikt til vannhull og utstyr til å lage te og kaffe.

Restauranten serverer buffet til alle måltider, med en blanding av afrikansk, europeisk og asiatisk mat, så det er noe for enhver smak.

Tsavo East
Satao Camp

Luksusteltene i Satao Camp ligger i en halvsirkel rundt et viktig vannhull hvor det vrimler av dyr. Dere kan derfor se massevis av Tsavos røde elefanter og andre dyr som kommer for å bade og drikke rett foran nesen på dere.

Det er 20 telt, og alle har tak og inneholder det man vanligvis finner på et hotellrom. Alle teltene har eget bad og veranda der dere kan sitte ved deres eget bord og nyte utsikten.

Til frokost kan dere velge mellom omelett, pannekaker og engelsk eller kontinental frokost. Lunsjen serveres under et 200 år gammel tamarindtre, med utsikt til dyrene ved vannhullet. Middagen får dere i loungeområdet, der dere også kan sitte og kose dere om kvelden.

Mombasa
The Sands at Nomad

The Sands at Nomad er et mindre hotell, men et av Kenyas mest eksklusive. Det ligger helt nede ved vannet på Diani Beach og er omgitt av en frodig grønn natur som gir avskjerming mot omverdenen. Selve hotellet er bygget med naturlige materialer, og innredningen er svært smakfull.

Det er 18 rom, 12 suiter og syv hytter med individuell innredning, klimaanlegg, minibar og internett på alle rom.

Dere kan nyte havet og den kritthvite sanden på hotellets private strand, eller så kan dere søke inn i det grønne og kjøle dere ned i hotellets basseng.

Det er tropisk frokost i hovedrestauranten, som også serverer lunsj og middag som buffet eller à la carte – alt etter hva som passer dere. Hotellet har også sushibar, pizzeria og en bar ved bassenget, der dere får forfriskninger både om dagen og på kvelden.

Diani Reef Beach Resort and Spa

Diani Reef Beach Resort and Spa er en luksusresort på den berømte stranden med samme navn. Her lever dere det søte liv på stranden eller ved det store bassenget, der solsenger og en bassengbar gjør livet enda bedre.

Det er 143 rom og suiter med moderne, komfortabel innredning, klimaanlegg, terrasse, TV, Wi-Fi og mulighet til å lage te og kaffe.

Resorten har tre restauranter som dekker temaene internasjonal, orientalsk og sjømat. Frokosten består av en overdådig buffet, og til lunsj og middag kan dere velge mellom buffet og à la carte. Det er mulig med hel- og halvpensjon, samt all inclusive for de av dere som ikke ønsker å måtte finne andre steder å spise.

I tillegg er det flere barer, kveldsunderholdning, en liten kino, treningssenter og en klubb for barn. Så uansett om dere er på romantisk parferie eller på familieferie med tre barn, finnes det muligheter for alle.

Våre reiseforslag

BESTILL ET UFORPLIKTENDE TILBUD
Personlige opplysninger
Bemerkninger
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.