BESTILL TILBUD
21 98 38 01

Kilimanjaro-fjelltur: Lemosho-ruten

Gå fra regnskog til isbreer – et stort eventyr

10 dager fra 26 695 NOK

Kilimanjaro-fjelltur: Lemosho-ruten

10 dager fra 26 695 NOK

Gå fra regnskog til isbreer – et stort eventyr

En tur til toppen av Kilimanjaro – verdens høyeste frittstående fjell – er en av de opplevelsene man aldri vil glemme. Det er forskjellige ruter til toppen, men Lemosho-ruten er den som faktisk er lettest å gjennomføre ettersom den er lengre og derfor gir bedre akklimatisering på veien opp. Dessuten er det en svært vakker og variert rute som går gjennom fem klimasoner.

Siden alle turene våre er private, kan vi garantere avgang alle dager. Dette betyr at dere kan reise når det passer dere best.

Foreslått reiseplan
DAG 1-2: MOSHI (880 MOH.)

Mount Kilimanjaro fra MoshiDere flyr til Kilimanjaro International Airport, som ligger like ved Kilimanjaro, så dere kan være heldige å få se det store fjellet allerede fra flyet, når dere lander.

Derfra kjører dere til den lille byen Moshi, som ligger ved foten av fjellet. Der tilbringer dere den første natten. Vi foreslår å bruke ankomstdagen til å slappe av og gå tidlig til sengs. Hvis dere vil ha en hel dag i Moshi, kan dere forlenge turen med en ekstra overnatting her. Ellers er det avgang dagen etter.

DAG 2-3: LEMOSHO GATE (2400 MOH.) - BIG TREE CAMP (2650 MOH.)

Mount Kilimanjaro udsigt fra savannenDagen starter klokken 9, når dere blir hentet av guiden deres på hotellet i Moshi. Sammen kjører dere til Londorossi Gate (2250 moh.), som er inngangen til Kilimanjaro nasjonalpark. Der blir dere registrert og møter bærerne deres, som blir med dere hele veien og bærer oppakningen. Dere spiser lunsj og kjører deretter de siste 40 minuttene til Lemosho Gate (2400 moh.), der turen starter.

Turen opp begynner gjennom frodig, vakker regnskog full av eksotiske dyr og planter. Dere får blant annet mulighet til å treffe en av de fine, hvite og svarte kolobusapene. Sent på ettermiddagen kommer dere til Big Tree Camp, der det er slått leir for første natt på fjellet.

Dagens tur:

 • Gangtid: 3-4 timer
 • Avstand: 7 km
 • Terreng: Regnskog
DAG 3-4: BIG TREE CAMP (2650 MOH.) - SHIRA 1 CAMP (3600 MOH.)

Shira camp på Mount KilimanjaroNeste morgen våkner dere opp på fjellet og spiser frokost i leiren. Etterpå fortsetter turen opp gjennom den vakre tette skogen og senere ut på det mektige Shiraplatået. Her forandrer landskapet seg, blir mer åpent, og dere er nå i klimasonen lynghei, som har lave busker, mose og en særpreget flora. Dere går gjennom en svært vakker natur.

Underveis venter en lunsj og flere små pauser dere kan bruke til å nyte de flotte omgivelsene. Etter rundt fem timer ankommer dere Shira 1 Camp, hvor dere har en fantastisk utsikt til Kibo, den ene av de tre toppene på Kilimanjaro.

Dagens tur:

 • Gangtid: 5-6 timer
 • Avstand: 7 km
 • Terreng: Fjellskog og hei
DAG 4-5: SHIRA 1 CAMP (3600 MOH.) - SHIRA 2 CAMP (3850 MOH.)

Bestige Mount KilimanjaroDen tredje morgenen på tur begynner dere å bli vant med å bli vekket tidlig. Dagen vil by på en litt lengre tur på seks-syv timer, så til frokost må det fylles på med rikelig energi. Etterpå fortsetter turen bortover Shiraplatået, som er en forholdsvis lett og flat etappe.

Etter noen timer kommer dere til Shira Cathedral, som er en topp på 3900 meters høyde, som dere kan velge om dere vil bestige eller ei. Vi anbefaler at dere gjør det for å akklimatisere dere, slik at dere langsomt venner dere til høyden. Dessuten er utsikten fra toppen verdt hele innsatsen.

Etterpå går turen litt nedover igjen, til Shira 2 Camp, som ligger på 3850 meters høyde.

Dagens tur:

 • Gangtid: 6–7 timer
 • Avstand: 10 km
 • Terreng: Hei
DAG 5-6: SHIRA 2 CAMP (3850 MOH.) - BARRANCO CAMP (3950 MOH.)

Barranco Hut camp på Mount KilimanjaroI dag venter nye landskap. Ruten forlater raskt Shiraplatået, og naturen blir mer ørkenaktig. Vegetasjonen avtar, og naturen blir villere og mer øde. Her er utsikten fantastisk til blant annet Mount Meru, som er et 4566 meter høyt fjell som ligger 70 kilometer fra Kilimanjaro.

Ruten fortsetter opp til såkalte Lava Tower, som ligger i 4600 meters høyde og byr på enda en fantastisk utsikt til Western Breach, som er en fjellrygg som er beryktet for kun å bli besteget av de mest fryktløse. Deres egen tur er imidlertid svært sikker, og målet med denne dagen er kun akklimatisering for å øke sjansene for å nå toppen uten ubehag.

Dere ankommer Barranco Camp, med en fantastisk beliggenhet med utsikt mot toppen.

Dagens tur:

 • Gangtid: 7-8 timer
 • Avstand: 10 km
 • Terreng: Hei
DAG 6-7: BARRANCO CAMP (3950 MOH.) - KARANGA CAMP (4000 MOH.)

Udsigt over Mount Meru fra Mount KilimanjaroDagens tur starter med ca. to timers stigning opp den såkalte Barranco-muren. Den ser verre ut på avstand enn den egentlig er. Dette er en spennende, litt annerledes etappe på vei mot toppen.

Landskapet skifter igjen, og det blir stadig mindre vegetasjon. Dere befinner dere nå i den alpine ørken i et tørt, men svært vakkert landskap. Der får dere også en ubeskrivelig utsikt til Mount Meru.

Den siste delen av dagens etappe går nedover til Karangadalen, hvor dere skal overnatte.

Dagens tur:

 • Gangtid: 3-4 timer
 • Avstand: 5 km
 • Terreng: Hei og alpin ørken
DAG 7-8: KARANGA CAMP (4000 MOH.) - BARAFU CAMP (4600 MOH.)

Barafu camp på Mount KilimanjaroDag 7–8: Karanga Camp (4000 moh.) – Barafu Camp (4 600 m moh.) Denne dagen står i oppladingens tegn. Dere skal ikke gå noen lange eller utfordrende etapper, bare gjøre dere klar for toppstøtet dagen etter. Ruten går opp til Barafu Camp, som ligger på 4600 meters høyde. Dere har nå brukt seks dager på å komme hit, så kroppene deres har høyst sannsynlig vent seg til den tynne luften.

Om ettermiddagen slapper dere av i leiren og spiser tidlig middag slik at dere kan gå tidlig til sengs. Dere blir nemlig vekket rundt midnatt, når toppstøtet starter.

Dagens tur:

 • Gangtid: 4 timer
 • Avstand: 4 km
 • Terreng: Alpin ørken
DAG 8-9: BARAFU CAMP (4600 MOH.) - UHURU PEAK (5895 MOH.) - MWEKA CAMP (3100 MOH.)

Uhuru Peak, toppen af Mount KilimanjaroSå er det tid for turens høydepunkt – bokstavelig talt! Dagens tur blir den absolutt hardeste, men også den mest tilfredsstillende. “Dagen ” starter rundt midnatt, når dere står opp til en kopp te og litt kjeks før dere begynner på oppstigningen. I seks-syv timer midt på natten går dere rolig mot toppen, med rikelig med pauser underveis.

Første mål er Stella Point, som ligger på 5750 meters høyde. Der blir dere belønnet med en storslagen soloppgang, som gir dere fornyet energi til den siste, tøffe strekningen på en liten time før dere endelig når turens mål: Uhuru Peak.

5895 meter over havoverflaten vil dere glemme alle anstrengelser den siste uken. Dere får utsikt over Kilimanjaros krater, store isbreer og det uendelige slettelandet langt nede. Det er kaldt på den snøkledde toppen, men dere får tid til å nyte følelsen og ta massevis av bilder.

Så går turen nedover igjen. Først tilbake til Barafu Camp, hvor dere får tid til en hvil og lunsj. Så fortsetter dere til Mweka Camp (3100 moh.). Det er langt ned, og beina vil være slitne, men det kommer til å kjennes som en lek etter dagens bragd.

Dagens tur:

 • Gangtid: 7 timer opp og 6 timer ned
 • Avstand: 5 km opp og 12 km ned
 • Terreng: Snø og is på toppen, alpin ørken, hei og fjellskog lenger nede.
DAG 9-10: MWEKA CAMP (3100 MOH.) - MOSHI (880 MOH.)

Dendrosenecio på Mount KilimanjaroDet er turens siste dag, og det blir en lett dag. Dere er så langt nede nå at turen fra Mweka Camp til Mweka Gate går gjennom regnskogen på Kilimanjaros nederste del. Det tar rundt fire-fem timer å gå denne siste strekningen. Når dere har kommet dere ned fra toppen, blir dere registrert igjen ved Mweka Gate, som bevis på at dere har fullført turen

Dagens tur:

 • Gangtid: 3-4 timer
 • Avstand: 10 km
 • Terreng: Regnskog

Fra Mweka Gate blir dere kjørt tilbake til hotellet i Moshi, der et deilig, varmt bad og ordentlige senger venter dere.

Dagen etter kan dere fly hjem til Norge eller fortsette reisen

EKSTRA: AVSLAPNING PÅ LUKSUSLODGE

I stedet for bare å dra rett hjem etter Kilimanjaro-turen kan dere vurdere å forlenge reisen med et par dagers luksus. På vei fra fjellturen til flyplassen ligger luksuriøse Mount Meru Game Lodge & Sanctuary, hvor dere kan bli dullet med og oppleve litt av Tanzanias dyreliv.

Lodgen ligger nemlig i vakre, grønne omgivelser hvor flere afrikanske dyr hører hjemme. I dette området finnes det sebraer, strutser, aper og mange fuglearter som dere kan få se under oppholdet deres. Nyt et par dagers avkobling ved bassenget i hagen, med en god bok på den sjarmerende terrassen, og den utsøkte maten i restauranten, der kokken varter dere opp hver dag.

Se lodgen:

EKSTRA: SAFARI OG/ELLER ZANZIBAR

ZanzibarHvis dere har mulighet til å ta en lengre ferie, anbefaler vi å kombinere Kilimanjaro-turen med en avslappende badeferie på en av Afrikas vakre tropeøyer. Se for eksempel reiseforslaget vårt til Zanzibar, som bare er en kort innenriksflyvning unna. Der venter autentisk kultur og lange, hvite sandstrender.

Eller sett sammen en stor, altomfattende Tanzania-reise i kombinasjon med safari i nasjonalparkene i nærheten, der noen av de største ansamlingene av ville dyr lever. Se for eksempel reiseforslagene våre for safari i Serengeti og badeferie på Zanzibar.

Vi skreddersyr alle reisene våre, så dere kan sette turen sammen akkurat slik dere ønsker.

REISENS PRIS OG INNHOLD
Sesong
Reiseperiode
Lengde
Priser
Højsesong7/1 – 28/2 og 13/8 – 31/1010 dagerfra 27 495 NOK pr. pers.
Lavsesong1/3 – 30/6 og 1/11 – 19/1210 dagerfra 26 695 NOK pr. pers.
Sommersesong1/7 – 13/810 dagerfra 26 695 NOK pr. pers.
Jul og nyttår20/12 – 6/110 dagerfra 29 395 NOK pr. pers.

Fraprisen er pr. person og gjelder ved 2 voksne.
Rabat ved barn u. 12 år og større grupper.

INKLUDERT I REISEN ER
 • Fly tur/retur fra Norge til Kilimanjaro International Airport
 • Transport tur/retur fra flyplassen til overnattingsstedet
 • Overnatting i Moshi på basisnivå (kan oppgraderes)
 • Transport fra Moshi til Lemosho Gate og tilbake etter endt tur
 • Private, vanntette kvalitetstelt (for alle årstider)
 • Store spisetelt og utstyr til matlaging
 • Alle måltider, vann og varm drikke på turen
 • Profesjonell engelsktalende guide
 • Bærere og kokker
 • Adgang til Kilimanjaro nasjonalpark
 • Reiseforsikring
 • Tips
 • Visum
 • Turklær og sovepose

Våre reiseforslag

PRISOVERSIKT

Sesong
Reiseperiode
Lengde
Priser
Højsesong7/1 – 28/2 og 13/8 – 31/1010 dagerfra 27 495 NOK pr. pers.
Lavsesong1/3 – 30/6 og 1/11 – 19/1210 dagerfra 26 695 NOK pr. pers.
Sommersesong1/7 – 13/810 dagerfra 26 695 NOK pr. pers.
Jul og nyttår20/12 – 6/110 dagerfra 23 395 NOK pr. pers.

Fraprisen er pr. person og gjelder ved 2 voksne.
Rabat ved barn u. 12 år og større grupper.

INKLUDERT I REISEN ER
 • Fly tur/retur fra Norge til Kilimanjaro International Airport
 • Transport tur/retur fra flyplassen til overnattingsstedet
 • Overnatting i Moshi på basisnivå (kan oppgraderes)
 • Transport fra Moshi til Lemosho Gate og tilbake etter endt tur
 • Private, vanntette kvalitetstelt (for alle årstider)
 • Store spisetelt og utstyr til matlaging
 • Alle måltider, vann og varm drikke på turen
 • Profesjonell engelsktalende guide
 • Bærere og kokker
 • Adgang til Kilimanjaro nasjonalpark
 • Reiseforsikring
 • Tips
 • Visum
 • Turklær og sovepose
BESTILL ET UFORPLIKTENDE TILBUD
Personlige opplysninger
Bemerkninger
Arusha
Mount Meru Hotel

Mount Meru Hotel er byens store, kjente luksushotell, som ligger høyt med utsikt over grønn natur og hotellets egen golfbane. Det består av en stor bygning i en stor hage hvor man finner svømmebasseng og plass til avslapning i det grønne.

Hotellet har 178 moderne innredede rom med klimaanlegg, gratis internett, TV, safe og mulighet til å lage te og kaffe. Det finnes også dobbeltrom, større rom med plass til ekstraseng og familiesuiter med plass til fire.

Det er to restauranter, to barer og en kafé der dere kan nyte et velsmakende måltid eller en velfortjent drink etter en dag på farten. I den ene restauranten er det buffet til frokost, lunsj og middag, mens den andre restauranten serverer internasjonal mat à la carte til lunsj og middag.

Dere kan selvsagt også spille på hotellets 9-hulls golfbane, eller så kan dere skjemme dere bort med massasje og velvære i hotellets spa.

Mount Meru Game Lodge & Sanctuary

Denne lodgen ligger ca. en halv times kjøring fra Arusha og er en eksklusiv lodge i romantisk stil. Den er fra 1961 og dermed en av de eldste i Tanzania. Eierne har tatt vare på det gamle utseendet, men har kontinuerlig holdt det ved like, så komforten holder moderne nivå. Den ligger i en vakker grønn hage og inviterer til avslapning og til å nyte roen og naturen.

Lodgen har 17 rom, de fleste doble, men i to av dem er det plass til en hel familie. Alle har store himmelsenger med myggnett og eget bad.

Lodgen har også en rekke fellesarealer dere kan benytte. Inne er det en lounge med myke stoler og en godt utstyrt bar. Utenfor er det basseng, en terrasse i skyggen av store mangotrær, og et spiseområde der dere kan nyte kokkens godbiter under åpen himmel.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.