BESTILL TILBUD
21 98 38 01

Kilimanjaro-fjelltur: Machame-ruten

Den vakreste ruten til toppen

9 dager fra 22 695 NOK

Kilimanjaro-fjelltur: Machame-ruten

9 dager fra 22 695 NOK

Få en oplevelse for livet i seks kilometers højde

Å bestige Kilimanjaro – verdens høyeste frittstående fjell – er en drøm for mange, som vi gjerne hjelper til med å gjøre til virkelighet. Det finnes flere ruter til toppen, men Machame-ruten anses av mange for å være den vakreste. Dette er en fysisk utfordring for de fleste, men dere behøver ikke være fjellklatrere for å dra på denne turen. Og når dere når Uhuru Peak 5895 moh., garanterer vi at det vil ha vært verdt anstrengelsene.

Siden alle turene våre er private, kan vi garantere avgang alle dager. Dette betyr at dere kan reise når det passer dere best.

Foreslått reiseplan
DAG 1-2: MOSHI (880 MOH.)

Kilimanjaro fra MoshiVelkommen til Afrika! Dere lander på Kilimanjaro International Airport, midt mellom Tanzanias mest kjente nasjonalparker og det berømte fjellet med samme navn, som dere om seks dager står på toppen av.

Den første kvelden anbefaler vi å tilbringe i ro og mak på hotellet i byen Moshi for en god natts søvn før turen starter tidlig neste morgen. Hvis dere ikke ønsker å starte dagen etter ankomst, kan dere tilbringe en ekstra natt i Moshi og bruke en hel dag til å lade opp til turen.

DAG 2-3: MACHAME GATE (1600 MOH.) - MACHAME CAMP (2800 MOH.)

Camp på ruten Machame på vej til toppen af KilimanjaroEtter en tidlig frokost på hotellet i Moshi, blir dere hentet av guiden, som vil følge dere på resten av turen. Dere kjører til Machame Village, som ligger ved foten av det majestetiske fjellet. Her kan dere fylle opp vann og få utlevert lunsjen dere skal spise senere. Deretter kjører eller går dere de tre kilometerne til Machame Gate (1600 moh.), hvor selve turen starter.

Der venter bærerne, som er mennene som vil følge dere, bære alle tingene, sette opp telt og lage mat. De organiserer alle sakene mens dere registrerer dere hos Tanzania National Parks Authority (TANAPA), som er ansvarlig myndighet.

Når alt er klart, begynner turen opp gjennom regnskogen. Der kan det være regn og tåke, men det er også et rikt dyreliv. Se for eksempel etter kolobusaper. Halvveis opp spiser dere den medbrakte lunsjen og får hvile beina litt før dere fortsetter til Machame Camp (2800 moh.), der dere ankommer sent på ettermiddagen.

Der venter bærerne og kokken, som har gått i forveien, med vann og noe godt å spise. På det tidspunktet har de allerede slått opp teltene deres og er i gang med å forberede middagen. Når dere har spist, er det tidlig i seng – og husk varme klær i denne høyden, for temperaturene kan komme ned mot frysepunktet om natten.

Dagens tur:

 • Gangtid: 7 timer
 • Avstand: 18 km
 • Terreng: Regnskog
DAG 3-4: MACHAME CAMP (2800 MOH.) - SHIRA CAMP (3750 MOH.)

Shira Hut på Mount Kilimanjaro i TanzaniaGod morgen på fjellet! Dere blir vekket tidlig med varm drikke og en solid frokost så dere skal ha rikelig med energi til turen videre. Etter frokosten går dere videre oppover Kilimanjaro. Dere forlater den fuktige, tette skogen og kommer opp på heien, der landskapet er mer åpent og tørt, men fortsatt svært vakkert. Dere kommer blant annet til å krysse flere bekker og forsere en fjellrygg med kampestein.

På ettermiddagen ankommer dere den neste leiren, Shira Camp (3750 moh.), som ligger på et fantastisk sted med utsikt over den vestlige delen av Kilimanjaro på den ene siden, og den østlige delen med hvite isbreer på den andre. Den kan dere nyte mens dere blir servert vann, en varm kopp te og velfortjente snacks. Som første dag vil bærerne og kokken stå klare med alt sammen når dere kommer frem, og middagen blir servert tidlig.

Dagens tur:

 • Gangtid: 6 timer
 • Avstand: 9 km
 • Terreng: Hei
DAG 4-5: SHIRA CAMP (3750 MOH.) - BARRANCO CAMP (3950 MOH.)

Barranco Hut CampNå har dere etter hvert fått kontroll på rytmen: tidlig opp, stor frokost og så av gårde. I dag forlater dere hei-vegetasjonen og begynner å bevege dere mer opp i det bare landskapet som preges av stein. De få plantene som dukker opp, er hardføre planter som tåler lite vann. Dere får vakker utsikt over det åpne landskapet og kan blant annet se over til det andre store fjellet i området, Mount Meru, 70 kilometer unna.

Etter fem timer på tur vil det kjente Lava Tower (4630 moh.) trone over dere. “Tårnet ” ble dannet ved et vulkanutbrudd den gang Kilimanjaro fortsatt var aktiv, for mange tusen år siden. I dag er det et imponerende syn, og dere får mulighet til å bestige formasjonen. Det er imidlertid også på denne høyden at enkelte begynner å merke høydesyke, så dere må selv kjenne etter hvordan dere har det.

Etter lunsj ved Lava Tower går dere nedover til Barranco Camp (3950 moh.), som ligger 680 meter lenger nede, slik at kroppene deres får muligheten til å venne seg til høyden uten å overnatte for høyt oppe.

Dagens tur:

 • Gangtid: 7 timer
 • Avstand: 15 km
 • Terreng: Hei og alpin ørken
DAG 5-6: BARRANCO CAMP (3950 MOH.) - KARANGA CAMP (4000 MOH.)

Udsigt over Uhuru PeakDagens rute er ikke så lang som på de første dage, men til gengæld skal I op ad den såkaldte Great Barranco Wall. Den kaldes også Barranco Breakfast Wall, fordi det er dagens første projekt efter morgenmaden. Det er en stejl stigning op ad en 300 meter høj klippevæg, men alle siger, at den ser værre ud, end den er, så frygt ej! Fra toppen vil I kunne se skyer under jer og Heim-gletsjeren i horisonten, så det er besværet værd.

Herefter går I i Karanga-dalen, hvor stierne går op og ned, og I ender i samme højde som natten før, når I når til Karanga Camp (4.000 m) ved eftermiddagstid.

Dagens trek:

 • Trekkingtid: 4-5 timer
 • Distance: 5 kilometer
 • Terræn: Alpin ørken
DAG 6-7: KARANGA CAMP (4000 MOH.) - BARAFU CAMP (4600 MOH.)

Bestige Mount Kilimanjaro i TanzaniaI dag skal dere heller ikke gå så langt, siden dere starter toppstøtet allerede om kvelden. Før dere kommer så langt, går dere i et par timer til Barafu Camp (4600 moh.). “Barafu ” betyr is på swahili, noe som antyder hvilket terreng dere er på vei til. Det er sannsynligvis ikke snø i leiren, men det er ikke langt unna. Leiren ligger på en utsatt fjellside med mye stein og vind, så dere ankommer tidlig for å kunne venne dere til omgivelsene mens det ennå er lyst.

Dagens middag blir servert enda tidligere enn de andre dagene, slik at dere kommer dere i seng klokken 19 og får fire-fem timers søvn før dere skal bestige den siste og vanskeligste delen av fantastiske Kilimanjaro.

Dagens tur:

 • Gangtid: 2-3 timer
 • Avstand: 4 km
 • Terreng: Alpin ørken
DAG 7-8: BARAFU CAMP (4600 MOH.) - UHURU PEAK (5895 MOH.) - MWEKA CAMP (3100 MOH.)

Uhuru Peak på toppen af mount KilimanjaroDere blir vekket rundt klokken 23.30 (på dag 6), og så begynner oppstigningen mot turens høydepunkt – både fysisk og mentalt – nemlig Uhuru Peak (5895 moh.). Dere får en kopp varm te og noen kjeks, og så er det ellers på med varme klær og hodelykter, for nå er det toppstøtet som står for tur.

Etter rundt seks timer kommer dere til Stella Point (5685 moh.), som er på kanten av krateret av denne sovende vulkanen. Her blir dere vitne til en ubeskrivelig vakker soloppgang, når solen dukker opp over skyene og den snøkledte fjelltoppen. Herfra går dere de siste to timene på kraterkanten og når til slutt toppen av Kilimanjaro – og dermed også toppen av Afrika.

Det er en ubeskrivelig følelse å gjennomføre turen og stå i 5895 meters høyde og vite at man står på toppen av verdens høyeste frittstående fjell! Dere får tid til å nyte følelsen og utsikten med en kopp te og ta noen bilder som uvurderlige minner før turen nedover starter.

Herfra er det en tre timers tur tilbake til Barafu Camp, der en varm og velfortjent lunsj venter dere. Om ettermiddagen går dere ned til Mweka Camp (3100 moh.), som ligger i den øvre delen av regnskogsbeltet, så dere får oppleve både snø, ørken, hei og regnskog i løpet av dagen. Det er blant annet den skiftende naturen som gjør turen så fantastisk, så nyt den!

Dagens tur:

 • Gangtid: 8 time til toppen, 7–8 timer ned
 • Avstand: 7 km opp og 23 km ned
 • Terreng: Snø og is på toppen, alpin ørken og hei lenger nede.
DAG 8-9: MWEKA CAMP (3100 MOH.) - MOSHI (880 MOH.)

KilimanjaroI dag er den siste og letteste dagen på turen, og dere kan nyte følelsen av å ha besteget Afrikas høyeste fjell. Dere får en solid frokost i leiren og begir dere deretter ned gjennom en natur som blir stadig frodigere. Etter rundt tre timer kommer dere til Mweka Gate, der gjennomføringen blir registrert og dere får et diplom til minne om bragden.

Dagens trek:

 • Gangtid: 3 timer
 • Avstand: 15 km
 • Terreng: Regnskog

Etter dette blir dere kjørt tilbake til Moshi, der dere kan se frem til et varmt bad og feiring av den store opplevelsen.

På dag 9 kan dere fly hjem til Norge eller videre på Afrika-reisen deres.

EKSTRA: AVSLAPNING PÅ LUKSUSLODGE

Etter en utfordrende tur med primitive forhold kan vi varmt anbefale å forlenge reisen med et par dager på den sjarmerende luksuslodgen Mount Meru Game Lodge & Sanctuary.

Lodgen ligger på veien fra Kilimanjaro til flyplassen, så det er et opplagt sted å stoppe for en avslappende avslutning på turen. Lodgen er liten, gammel og eid av samme familie som åpnet den i 1959. De har bare 17 rom, men til gjengjeld god plass i lodgens grønne hage, så dere får en eksklusiv opplevelse i fred og ro.

Dessuten kan dere hilse på noen av dyrene i Tanzania, for både sebra, struts, kolobusaper og mange fuglearter lever i dette området. I tillegg til å se på dyrene kan dere slappe av under hagens mangotrær, bade i bassenget og spise god mat på restauranten i lodgen.

Se lodgen:

TILKØB: SAFARI OG/ELLER ZANZIBAR

Siden dere nå allikevel er i Tanzania, som også byr på dyreliv og strender i verdensklasse, anbefaler vi å kombinere reisen med en safari eller en badeferie i landet. Den utvidede turen kan også kombineres til én altomfattende reise.

Se for eksempel forslaget vårt til en kombinasjonsreise med tre dagers safari i Serengeti nasjonalpark og Ngorongoro-krateret etterfulgt av fem dagers avslappende badeferie på eksotiske Zanzibar.

Eller hvis dere klarer dere med bare badeferie, kan dere la dere inspirere av vårt forslag med ti dagers ferie på Zanzibar, der dere får både autentiske kulturopplevelser i den historiske Stone Town og dovne dager på tropeøyens vakre sandstrender.

REJSENS PRIS OG INNHOLD
Sesong
Reiseperiode
Lengde
Priser
Høysesong7/1 – 28/2 og 13/8 – 31/109 dagerfra 23.895 NOK pr. pers.
Lavsesong1/3 – 30/6 og 1/11 – 19/129 dagerfra 22.695 NOK pr. pers.
Sommersesong1/7 – 13/89 dagerfra 24.495 NOK pr. pers.
Jul og nyttår20/12 – 6/19 dagerfra 28.495 NOK pr. pers.

Fraprisen er pr. person og gjelder ved 2 voksne.
Rabat ved barn u. 12 år og større grupper.

INKLUDERT I REISEN ER
 • Fly tur/retur fra Norge til Arusha
 • Transport tur/retur fra flyplassen til overnattingsstedet
 • Overnatting i Moshi på basisnivå (kan oppgraderes)
 • Transport fra Moshi til Machame Gate og tilbake
 • Private, vanntette kvalitetstelt (for alle årstider)
 • Store spisetelt og utstyr til matlaging
 • Alle måltider, vann og varm drikke på turen
 • Profesjonell engelsktalende guide
 • Bærere og kokker
 • Adgang til Kilimanjaro nasjonalpark
 • Reiseforsikring
 • Tips
 • Visum
 • Turklær og sovepose

PRISOVERSIKT

Sesong
Reiseperiode
Lengde
Priser
Høysesong7/1 – 28/2 og 13/8 – 31/109 dagerfra 23 895 NOK pr. pers.
Lavsesong1/3 – 30/6 og 1/11 – 19/129 dagerfra 22 695 NOK pr. pers.
Sommersesong1/7 – 13/89 dagerfra 24 495 NOK pr. pers.
Jul og nyttår20/12 – 6/19 dagerfra 28 495 NOK pr. pers.

Fraprisen er pr. person og gjelder ved 2 voksne.
Rabat ved barn u. 12 år og større grupper.

INKLUDERT I REISEN ER
 • Fly tur/retur fra Norge til Arusha
 • Transport tur/retur fra flyplassen til overnattingsstedet
 • Overnatting i Moshi på basisnivå (kan oppgraderes)
 • Transport fra Moshi til Machame Gate og tilbake
 • Private, vanntette kvalitetstelt (for alle årstider)
 • Store spisetelt og utstyr til matlaging
 • Alle måltider, vann og varm drikke på turen
 • Profesjonell engelsktalende guide
 • Bærere og kokker
 • Adgang til Kilimanjaro nasjonalpark
 • Reiseforsikring
 • Tips
 • Visum
 • Turklær og sovepose

Våre reiseforslag

BESTILL ET UFORPLIKTENDE TILBUD
Personlige opplysninger
Bemerkninger
Arusha
Mount Meru Hotel

Mount Meru Hotel er byens store, kjente luksushotell, som ligger høyt med utsikt over grønn natur og hotellets egen golfbane. Det består av en stor bygning i en stor hage hvor man finner svømmebasseng og plass til avslapning i det grønne.

Hotellet har 178 moderne innredede rom med klimaanlegg, gratis internett, TV, safe og mulighet til å lage te og kaffe. Det finnes også dobbeltrom, større rom med plass til ekstraseng og familiesuiter med plass til fire.

Det er to restauranter, to barer og en kafé der dere kan nyte et velsmakende måltid eller en velfortjent drink etter en dag på farten. I den ene restauranten er det buffet til frokost, lunsj og middag, mens den andre restauranten serverer internasjonal mat à la carte til lunsj og middag.

Dere kan selvsagt også spille på hotellets 9-hulls golfbane, eller så kan dere skjemme dere bort med massasje og velvære i hotellets spa.

Mount Meru Game Lodge & Sanctuary

Denne lodgen ligger ca. en halv times kjøring fra Arusha og er en eksklusiv lodge i romantisk stil. Den er fra 1961 og dermed en av de eldste i Tanzania. Eierne har tatt vare på det gamle utseendet, men har kontinuerlig holdt det ved like, så komforten holder moderne nivå. Den ligger i en vakker grønn hage og inviterer til avslapning og til å nyte roen og naturen.

Lodgen har 17 rom, de fleste doble, men i to av dem er det plass til en hel familie. Alle har store himmelsenger med myggnett og eget bad.

Lodgen har også en rekke fellesarealer dere kan benytte. Inne er det en lounge med myke stoler og en godt utstyrt bar. Utenfor er det basseng, en terrasse i skyggen av store mangotrær, og et spiseområde der dere kan nyte kokkens godbiter under åpen himmel.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.