BESTILL TILBUD
21 98 38 01

Kjør selv i ørkenlandet

Fra dyrerike vannhull til øde sanddyner i Namibia

12 dager fra 21 695 NOK

Kjør selv i ørkenlandet

12 dager fra 21 695 NOK

La deg overvelde av Namibias natur og dyreliv

Denne rundturen i Namibia er for dere som vil ha helt unike opplevelser – i eget tempo. Vi foreslår 12 dager med leiebil gjennom det sterkt undervurderte Namibia. Her venter fantastiske safariopplevelser med mulighet til å se massevis av rovdyr, ville landskap ved Skeleton Coast og ørkenvandring i Sossusvlei. Mesteparten av tiden styrer dere selv, men for at dere skal få en best mulig opplevelse kjører dere på safari med en lokal guide.

Reiseplanen under er ikke fast, men kan tilpasses etter de reisendes ønsker.

Foreslått reiseplan
DAG 1-2: WINDHOEK

Kirke i Namibias hovedstad WindhoekDen varme, afrikanske luften vil treffe dere som en varm klem når dere lander i Namibias hovedstad Windhoek, der rundreisen deres i Namibia starter. Dere blir hentet på flyplassen og kjørt til hotellet hvor dere skal tilbringe den første natten. Her kan dere slappe av etter flyturen før dere kaster dere ut i alle opplevelsene som venter.

Windhoek er en moderne, ren, trygg by med arkitektur og kultur fra den tyske kolonitiden. Nyt de grønne parkene, storbyatmosfæren og et godt måltid, for eksempel på den legendariske biffrestauranten Joe’s Beer House, før dere starter turen.

Eksempler på overnatting:

Etter dette kjører dere til Okonjima naturreservat (ca. 2,5 timer)

DAG 2-3: OKONJIMA NATURRESERVAT

Gepard i Okonjima, NamibiaDen første kjøreturen på rundreisen i Namibia går til Okonjima naturreservat, som ligger midt mellom Windhoek og Etosha nasjonalpark. Her har dere en dag til å stifte bekjentskap med noen av Afrikas største kjøttetere.

I reservatet jobber nemlig non-profitt organisasjonen AfriCat med å beskytte løver, leoparder og geparder som har blitt skadet eller foreldreløse, slik at de lærer å overleve i naturen på egenhånd. Dere kan bli med og se dem ute i det fri, og dere kan lære mer om arbeidet til organisasjonen for å redde flere av de flotte kattedyrene med de spesielle flekkene.

På kvelden venter et delikat måltid i den hyggelige leiren.

Etter Okonjima naturreservat kjører dere til Etosha nasjonalpark (ca. 2,5 timer)

DAG 3-5: ETOSHA NASJONALPARK

Elefanter ved et vandhul Etosha National ParkNå er det for alvor tid for safari! Dere har kommet til det mest dyrerike området i Namibia: Etosha nasjonalpark Her sjekker dere inn i lodgen som blir basen deres de neste to dagene, og hvor dere får servert både frokost og middag. På ettermiddagen skal dere ut på deres første game drive, som er det man forbinder med safari – nemlig å kjøre rundt for å se dyr.

Og det får man garantert her! Parken består av både kratt, skog og åpne sletter, men det er særlig i Etosha Pan dyrene samler seg. Dette er et stort åpent område der bakken nesten alltid er tørr og flimrende, men når det har regnet, dannes sjeldne vannhull som tiltrekker seg dyr i hopetall.

Finn frem kameraet, for her kan dere se flokker på hundrevis av elefanter, sebraer og antiloper som kommer for å drikke. Er dere heldige, får dere også se det sjeldne spissneshornet, som lever i en av de største bestandene her. Løver, leoparder, geparder, sjiraffer, hyener og sjakaler er også mulige motiver på turen deres.

Alle disse dyrene kommer dere til å se spesielt dagen etter, når den erfarne guiden tar dere ut på en heldags-game drive til de dyrerike vannhullene rundt i parken. Om kvelden venter et måltid og en natt i lodgen med fjerne lyder fra alle dyrene dere har sett.

Eksempler på overnatting:

Herfra går turen til Damaraland (ca. 3,5 timer)

DAG 5-7: DAMARALAND

Landskab i Damaraland, NamibiaNeste mål på rundturen deres i Namibia er et stopp i den lille landsbyen Otjikandero Himba Orphanage Village, der dere kan møte og støtte en lokal stamme som lever sitt liv i leirhytter, stolte av sin kultur, og kjemper for å få lov til å fortsette å leve på sin tradisjonelle måte.

På ettermiddagen kommer dere til overnattingsstedet, Damara Mopane Lodge, som ligger midt i Damaraland. Det er et stort område med vill, utemmet natur så langt øyet kan se. På de ellers åpne slettene finner dere finurlige klippeformasjoner som skaper vakker utsikt og skjuler spennende kultur. Steinalderfolk levde nemlig her i området for over 6000 år siden og utsmykket klippene med kunst vi fortsatt kan se i dag.

Dette vil dere få se, sammen med den inntagende, ville naturen som er et eventyr å kjøre rundt i. Om kvelden er det middag i leiren.

Deretter kjører dere ut til kysten og videre til Swakopmund (ca. 4,5 timer)

DAG 7-9: SWAKOPMUND

Namibias ørken ved SwakopmundVelkommen til Namibias fascinerende kyst! Dere kjører ut til sjøen, der en helt annen form for natur venter dere. De innfødte, san-folket, kaller denne delen av kysten “the land God made in anger “, og munnhellet er ikke helt uten rot i virkeligheten. Kilometervis med øde sandørken møter Atlanterhavets kalde, barske bølger i en overraskende vakker forening. I tillegg ligger det mange skipsvrak langs kysten. Så kalles den da også Skeleton Coast, noe som ikke gjør synet mindre dramatisk.

Dere kommer til kystbyen Swakopmund, som byr på flere spennende opplevelser. Byen ble grunnlagt i 1892 som den viktigste havnebyen for den tyske kolonimakten. Derfor sies det også at Swakopmund er mer tysk enn Tyskland. Den første kvelden kan dere nyte sivilisasjonen, havutsikten og den friske brisen.

Dagen etter kan dere dra på en guidet båttur hvor dere kommer tett på livet i Atlanterhavet. Dere kan se delfin, sel, pelikan, pingvin og i visse perioder hval på en guidet båttur. Ettermiddagen og kvelden kan dere bruke som dere selv vil, men vi kan anbefale å spise litt fersk fisk, skalldyr og østers.

Eksempler på overnatting:

Etter Swakopmund kjører dere til Sossusvlei (ca. 4,5 timer)

DAG 9-11: SOSSUSVLEI

Sossusvlei i NamibiaFra høye bølger til høye sanddyner. Nå har dere kommet til det vakreste området i den berømte Namibørkenen, som strekker seg langs hele Namibias kyst fra Angola i nord til Sør-Afrika i sør. Dere skal bo nær Sesriem, som er utgangspunktet for å se de interessante delene av ørkenlandskapet. Dere sjekker inn på lodgen deres på ettermiddagen, og senere venter en deilig middag.

Dagen etter anbefaler vi at dere står tidlig opp for å oppleve den utrolige ørkenen i det vakre lyset ved soloppgang. De allerede røde sandformasjonene blir enda rødere når solen stiger over ørkenen, og med kontrasten til en klar blå himmel er dette stedet en magnet for fotografer.

Prøv å bestige den 325 meter høye sanddynen med navnet Big Daddy. Hvis det blir for ambisiøst, kan dere nøye dere med den som heter Dune 45, som “bare” rager 170 meter opp, men som ikke er like bratt. Dere kan også dra og vandre mellom klippene i Sesriem Canyon.

Eksempler på overnatting:

Dagen etter kjører dere tilbake til Windhoek (ca. 4,5 timer)

DAG 11-12: WINDHOEK

Solnedgang over Namibias hovedstad WindhoekEtter en morgen i rolig tempo og innbydende frokost i lodgen i Namibørkenen, legger dere kursen mot Windhoek, der dere startet. Der får dere resten av dagen til å kjøpe suvenirer og fordøye alle inntrykkene fra de siste dagene – eventuelt over en god middag.

Dere får en siste natt i hovedstaden, og dagen etter kan dere dra på guidet tur i byen før dere blir kjørt til flyplassen og en uforglemmelig rundtur i Namibia tar slutt.

Eksempler på overnatting:

Fra Windhoek flyr dere hjem til Norge

REISENS PRIS OG INNHOLD
Sesong
Reiseperiode
Lengde
Priser
Høysesong17/4 – 30/6 og 14/8 – 31/1012 dagerfra 22 695 NOK pr. pers.
Lavsesong7/1 – 16/4 og 1/11 – 19/1212 dagerfra 21 695 NOK pr. pers.
Sommersesong1/7 – 13/812 dagerfra 23 995 NOK pr. pers.
Jul og nyttår20/12 – 6/112 dagerfra 27 295 NOK pr. pers.

Fraprisen er pr. person og gjelder ved 2 voksne.
Rabat ved barn u. 12 år og større grupper.

INKLUDERT I REISEN ER
 • Fly tur/retur fra Norge til Windhoek
 • Overnatting på basisnivå (kan oppgraderes)
 • Frokost på hotellene
 • Helpensjon på safarien
 • Leiebil
 • Reiseforsikring
 • Tips
 • Visum

PRISOVERSIKT

Sesong
Reiseperiode
Lengde
Priser
Høysesong17/4 – 30/6 og 14/8 – 31/1012 dagerfra 22 695 NOK pr. pers.
Lavsesong7/1 – 16/4 og 1/11 – 19/1212 dagerfra 21 695 NOK pr. pers.
Sommersesong1/7 – 13/812 dagerfra 23 995 NOK pr. pers.
Jul og nyttår20/12 – 6/112 dagerfra 27 295 NOK pr. pers.

Fraprisen er pr. person og gjelder ved 2 voksne.
Rabat ved barn u. 12 år og større grupper.

INKLUDERT I REISEN ER
 • Fly tur/retur fra Norge til Windhoek
 • Overnatting på basisnivå (kan oppgraderes)
 • Frokost på hotellene
 • Fullt safariprogram med ett heldags-game drive i Etosha
 • Helpensjon på safarien
 • Inngangsbillett til nasjonalparkene
 • 12 dagers leiebil med GPS
 • Reiseforsikring (kan tilkøbes)
 • Tips
 • Visum

EKSEMPLER PÅ OVERNATTING PÅ REISEN

Nedenfor kan du se eksempler på anbefalte hotell og lodger på hver destinasjon. Sorter mellom basis, mellomklasse og luksus for å se mulighetene innenfor hver klasse. Du kan selv sette sammen hva slags overnattinger du foretrekker. 

Kontakt oss hvis du ønsker å bo et spesifikt sted som ikke står på denne siden. 

BASIS
Sesriem Desert (Sossusvlei)
Sossus Oasis Camp Site

Denne leiren ligger midt i den berømte Namib-ørkenen, like ved inngangen til Sossusvlei, så dere er ikke langt unna de vakre sanddynene når dere skal utforske ørkenlandskapet fra soloppgang. Den leiren er for dere som ikke har noe imot å sove i telt for å kunne være tett på naturen og lytte til ørkenens natteliv.

Leiren består av tolv individuelle enkle “hytter”. Dere kan campe i grupper på fra to til seks person i hver. Alle har eget bad, dusj med kaldt og varmt vann, grill, oppvaskutstyr og innlagt strøm, så det er luksuscamping vi snakker om her.

I tillegg til hyttene er det en veranda hvor dere kan sitte og kose dere med de andre gjestene, og et basseng hvor dere kan kjøle dere ned i varmen.

Windhoek
Hotel Safari

Hotel Safari er et stort, flott hotell i Windhoek for dere som ikke vil bruke hele budsjettet på sengen dere sover i. Det er rent og pent og ligger like ved Eros-flyplassen, så det er enkelt å komme til og fra når dere ikke skal være så lenge i byen.

Hotellet har 98 standardrom med dobbeltseng eller to enkeltsenger og en sovesofa som kan res opp til en tredje person. Alle rommene har eget bad, klimaanlegg, TV og mulighet til å lage te og kaffe på rommet. Det er også suiter og familierom til flere personer.

Hotellets restaurant serverer en allsidig familievennlig buffet til frokost, lunsj og middag. På terrassen kan man få lettere måltider hele dagen.

The Elegant Guest House

The Elegant Guest House er et lite, nydelig hotell i den trygge bydelen Klein Windhoek. Det er et intimt sted med bare seks rom, men det har alt man trenger og i tillegg personlig service.

Rommene har en dobbeltseng, eget bad, TV, klimaanlegg og gratis internett.

I tillegg kan dere benytte hotellets hage, som har basseng og hagemøbler slik at dere kan sitte og slappe av når dere ikke er ute i byen. Det er gratis kaffe og te hele dagen. Frokost er inkludert i alle bestillinger.


MELLOMKLASSE
Sesriem Desert (Sossusvlei)
Desert Camp

Desert Camp er en nydelig leir midt i Namib-ørkenen, hvor dere kan bo i barske, fascinerende omgivelser, men uten å måtte ta med eget telt. Leiren ligger ca. fem kilometer fra inngangen til Sossusvlei, der dere skal inn og gå i de høye, røde sanddynene.

Leiren består av 20 økovennlige, permanente luksustelt. De er delvis oppmuret og delvis dekket av lerret, så de er høye nok til at man kan stå inne i dem. I hvert er det to enkeltsenger og en sovesofa hvor to barn under tolv kan sove uten å betale ekstra. Badet er enkelt med toalett og dusj, og utenfor teltet er det terrasse med tekjøkken, grill, lys og elektrisitet.

Dere kan få mat og råvarer levert, eller så kan dere bestille en kokk til stedet for å lage mat til dere.

I leiren er det også noen koselige fellesområder hvor dere kan spise sammen, et basseng og en bar slik at dere kan nyte ferien i ørkenen.

Desert Quiver Camp

Denne luksusleiren kombinerer det enkle liv i ørkenen med en viss komfort. Her snakker vi egentlig om hus med lekker innredning, men likevel i øde omgivelser hvor dere kan nyte den uberørte naturen, langt fra sivilisasjonen. Leiren ligger ca. fem kilometer fra inngangen til Sossusvlei.

Den består av 24 nybygde småhus med et særegent design. De har ett soverom med to enkeltsenger, en sovesofa med plass til to barn, som bor der gratis hvis de er under 12, samt eget bad. Utenfor er en overbygd terrasse med grill, kjøleskap, kokeplater og annet kjøkkenutstyr slik at dere selv kan lage mat.

Råvarer kan bestilles i resepsjonen. Eventuelt kan dere spise på Sossusvlei Lodge i nærheten.

Leiren har også noen fellesområder der dere kan spise sammen i større grupper, samt et basseng hvor dere kan slappe av om dagen.

Windhoek
The Utopia Boutique

The Utopia Boutique ligger i det rolige, trygge området Klein Windhoek, der de fleste turistene bor, med mange restauranter og butikker. Det er et godt sted å bo, og hotellet er meget sjarmerende med sin grønne hage og sine lave hus.

Det er 11 standardrom og seks suiter. Alle rommene har eget bad, internett, TV, klimaanlegg og en liten balkong eller terrasse, slik at dere kan sitte utenfor og nyte den friske luften i fred og ro.

I hagen er det basseng, så også der kan dere ligge og slappe av i grønne omgivelser, midt i byen.

Hotellet har også restaurant, så dere kan spise på stedet hvis dere ikke vil ut og utforske Windhoeks kulinariske muligheter.

Etosha National Park
Halali Lodge

Halali Lodge er en fin mellomklasselodge som ligger praktisk til inne i Etosha nasjonalpark, så det er enkelt å dra på game drives med denne lodgen som utgangspunkt. Ved de mange vannhullene i nærheten, kan dere se tørste elefanter og andre dyr i sitt naturlige miljø, så dere får en ekte safariopplevelse her.

Lodgen har forskjellige romtyper i forskjellige størrelser. Det er alt fra vanlige dobbeltrom til hus med plass til en stor familie der dere selv kan lage mat. Alle rom og hus har klimaanlegg, eget bad og kjøleskap.

Lodgen har basseng, som alle kan bruke til å slappe av og kjøle seg ned i varmen. I tillegg finnes det en bar og en restaurant.

Taleni Etosha Village

Denne leiren tilbyr litt mer luksuriøse forhold. Taleni Etosha Village er ikke like tett på dyrene som Halali Lodge, men til gjengjeld er hyttene mer moderne.

Det er 45 hus med et dobbeltrom med to enkeltsenger og en sovesofa som kan foldes ut til to barn under tolv, uten tillegg i prisen. Alle har eget bad, klimaanlegg, safe, plass til å pakke ut og et lite område til å lage kaffe og te. Utenfor er det en liten, privat terrasse.

Det serveres en stor buffet til frokost og middag, mens lunsj kan bestilles fra en meny. De lager gjerne matpakker som dere kan ta med på safari.

Det er tre basseng i lodgen, blant annet et barnebasseng, slik at foreldrene kan bade samtidig som de holder øye med barna, som bader ved siden av.

Swakopmund
A la Mer Hotel

Dette deilige hotellet ligger helt nede ved stranden i hjertet av Swakopmund. Beliggenheten kan ganske enkelt ikke bli bedre når dere er i denne kystbyen med det tyskklingende navnet.

Det er 23 rom på A La Mer Hotel. Alle har en stor, deilig dobbeltseng, eget bad og privat balkong eller terrasse, slik at dere kan nyte utsikten til Atlanterhavet mens dere ligger i sengen.

Kafeen på hotellet disker opp med en internasjonal frokostbuffet, og serverer ellers kaffe og snacks resten av dagen.

Utenfor kan dere sitte på hotellets terrasse og nyte solen, eller dere kan skjemme dere bort med massasje eller annen velværebehandling i spaavdelingen.
LUKSUS
Sesriem Desert (Sossusvlei)
Sossusvlei Lodge

Sossusvlei Lodge er overnattingsstedet for dere som ikke vil gi slipp på komforten bare fordi dere er midt ute i ørkenen. Denne lodgen minner mer om et luksushotell, og her lager dere ikke mat eller gjør rent selv – alt blir gjort for dere. Dessuten ligger den like ved inngangen til Sossusvlei, så heller ikke beliggenheten er noe å sette fingeren på.

Det er 44 hus, som alle har et romslig soverom med dobbeltseng eller to enkeltsenger, en sofa, plass til å pakke ut, klimaanlegg, stort eget bad og terrasse foran. Det er soveplass til to voksne og ett barn under tolv i hvert hus. Noen av husene har to rom som kan slås sammen til ett stort familierom.

Lodgen har restaurant som serverer stor frokostbuffet, dagens rett til lunsj og buffet til middag med alt fra frisk salat til grillet kjøtt.

Det er også basseng, stor solterrasse og en bar hvor dere kan sitte sammen i større grupper og nyte varmen og livet.

Moon Mountain Lodge

Denne lodgen ligger 56 kilometer fra inngangen til Sossusvlei, men opplevelsen ved å bo her, veier absolutt opp for det. Lodgen ligger ved foten av fjellkjeden Naukluft Mountains og ikke i nærheten av mange andre leirer, så her får dere fantastisk utsikt over ørkenlandskapet – helt for dere selv.

Lodgen består av 17 eksklusive luksustelt med hvert sitt lille private basseng foran slik at dere kan nyte synet av det bare landskapet samtidig som dere kan få et oppfriskende bad. I teltene, som mer minner om små hus, er det en behagelig dobbeltseng, et loungeområde og eget bad.

I lodgens hovedbygning er det restaurant og bar der dere kan spise alle måltider og få en forfriskning etter en opplevelsesrik dag i ørkenen.

Windhoek
Hilton Windhoek

Hiltons hotell i Windhoek er stort, moderne og ligger meget sentralt til i byen. Så hvis dere vil ha et luksuriøst opphold midt i Windhoek, hvor dere kan sitte på takterrassen og nyte en drink mens dere ser solen gå ned over Windhoek, er dette ideelt.

Rommene er store, komfortable og elegant innredet. De kommer i forskjellig størrelse og standard, så uansett hvor mange dere er, finnes det plass til dere.

Det er restaurant, kafé, sushibar, sportsbar og takbar på hotellet, så dere trenger ikke å gå langt for å finne god mat og drikke.

I tillegg er det et utendørs basseng, et treningssenter og en spaavdeling, så de kan ta godt vare på dere under oppholdet.


Våre reiseforslag

BESTILL ET UFORPLIKTENDE TILBUD
Personlige opplysninger
Bemerkninger
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.