BESTILL TILBUD
21 98 38 01

Luksussafari i Botswana

Et hav av dyr i verdens største elvedelta

6 dager fra 20 595 NOK

Luksussafari i Botswana

6 dager fra 20 595 NOK

Båttur mellom flodhester og elefanter

Denne luksussafarien tar dere langt inn i Botswanas ville natur – til lands og til vanns – og gir dere uforglemmelige dyreopplevelser. I Moremi viltreservat får dere mulighet til å se Afrikas “fem store” (elefant, leopard, løve, bøffel og neshorn) på en klassisk bilsafari, mens dere kan utforske dyrelivet i det UNESCO-fredede Okavango-deltaet på båtturer i vakre våtmarksområder. Alt skjer med privat guide og eksklusive lodger i den ville naturen.

Reiseplanen under er ikke fast. Siden vi kun arrangerer private safarier og transport, kan programmet tilpasses de reisendes ønsker.

Foreslått reiseplan
DAG 1-4: MOREMI VILTRESERVAT

Leopard i BotswanaMidt i fastlandet sør i Afrika lander dere, nærmere bestemt i byen Maun i det nordlige Botswana. Herfra er det ikke langt til alle de ville dyrene og den unike naturen de fleste bare kjenner fra dyreprogrammer på TV. Men nå skal dere få se alt med egne øyne på denne helt spesielle luksussafarien. Dere blir hentet på flyplassen av guiden deres, som vil følge dere de neste seks dagene. Han kjører dere til leiren deres i Moremi viltreservat.

Her får dere mulighet til å se Afrikas “fem store ” (elefant, leopard, løve, bøffel og neshorn) og mange andre av de kjente dyrene på savannen, som sebra, antilope og gepard, i sitt naturlige miljø. Reservatet er “bare ” på knappe 5.000 kvadratkilometer, men mangfoldet av ville dyr er stort, så det er mye å se.

Og det skal dere sammen med guiden deres, på såkalte game drives, som er de turene dere kjører på for å finne dyrene. Allerede første ettermiddag skal dere på en game drive etterfulgt av en “solnedgangsdrink” (“sundowner”) med utsikt over savannen og deretter enda en game drive i mørket.

Middagen blir servert i leiren, der dere får mulighet til å nyte kvelden utendørs, rundt et bål, med alle dyrelydene i bakgrunnen.

Om morgenen skal dere ut i den stille naturen og oppleve dyrenes ferd før solen kommer for høyt på himmelen. Det er nemlig da de er mest aktive, og det er gode muligheter for å få se rovdyr på jakt. På dag 2 og 3 er det game drives om morgenen, ettermiddagen og kvelden, og innimellom blir dere oppvartet med god hjemmelaget mat, drinker og mulighet til å slappe av i deres private luksustelt i leiren.

Eksempler på overnatting:

På dag 4 blir dere fraktet med bil og båt til den neste leiren i Okavango-deltaet (ca. 5 timer)

DAG 4-6: OKAVANGO-DELTAET

Udsigt over Okavango-deltaet i BotswanaDere kjører fra Moremi viltreservat, som faktisk ligger inne i det UNESCO-fredede Okavango-deltaet, men nå skal dere lenger inn i den våte delen av deltaet. Okavango er verdens største innlandsdelta, der vannet renner i et kjempenett av forgreninger ut fra hovedelven Okavango. Vannet stiger og synker hele året, og de store vannmassene tiltrekker seg millioner av dyr. Derfor regnes dette helt særegne stedet for å være et av de absolutte hovedmålene for safarieksperter.

Dere drar på båtsafari for å oppleve det fantastiske deltaet. Flodhestene regjerer i vannet, løver høres fra land og hundrevis av fugler flyr mellom trærne på elvebredden. Det yrer av liv, og dere kan være heldige og få se dyr i kamp eller på jakt, eller som bader, spiser og drikker i området. Her kan dere også få se alle Afrikas “fem store” i tillegg til sjiraff, sebra, krokodille, hyene og mange flere.

Utenom de daglige båtturene om morgen, ettermiddag og kveld, når dere hovedsakelig ser etter de større dyrene, kan dere dra på fisketur og fugletitting, eller stake dere frem i en autentisk mokoro, en slags båt som er laget av en uthulet trestamme. Alle måltidene serveres i leiren, hvor dere også kan slappe av mellom turene.

Eksempler på overnatting:

Dag 6 blir dere transportert tilbake til Maun, hvor dere tar flyet hjem til Norge eller reiser videre til andre afrikanske eventyr.

REISENS PRIS OG INNHOLD
Sesong
Reiseperiode
Lengde
Priser
Høysesong17/4 – 30/6 og 14/8 – 31/106 dagerfra 22 695 NOK pr. pers.
Lavsesong7/1 – 16/4 og 1/11 – 19/126 dagerfra 20 595 NOK pr. pers.
Sommersesong1/7 – 13/86 dagerfra 23 995 NOK pr. pers.
Jul og nyttår20/12 – 6/16 dagerfra 28 495 NOK pr. pers.

Fraprisen er pr. person og gjelder ved 2 voksne.
Rabat ved barn u. 12 år og større grupper.

INKLUDERT I REISEN ER
 • Fly tur/retur fra Norge
 • All transport
 • Overnatting på basisnivå (kan oppgraderes)
 • Profesjonell engelsktalende safariguide/sjåfør
 • Aktivitetene som fremgår av programmet
 • Vann, te og kaffe
 • Reiseforsikring
 • Tips

PRISOVERSIKT

Sesong
Reiseperiode
Lengde
Priser
Høysesong17/4 – 30/6 og 14/8 – 31/106 dagerfra 22 695 NOK pr. pers.
Lavsesong7/1 – 16/4 og 1/11 – 19/126 dagerfra 20 595 NOK pr. pers.
Sommersesong1/7 – 13/86 dagerfra 23 995 NOK pr. pers.
Jul og nyttår20/12 – 6/16 dagerfra 28 495 NOK pr. pers.

Fraprisen er pr. person og gjelder ved 2 voksne.
Rabat ved barn u. 12 år og større grupper.

INKLUDERT I REISEN ER
 • Fly tur/retur fra Norge
 • All transport
 • Overnatting på basisnivå (kan oppgraderes)
 • Profesjonell engelsktalende safariguide/sjåfør
 • Aktivitetene som fremgår av programmet
 • Vann, te og kaffe
 • Reiseforsikring
 • Tips

EKSEMPLER PÅ OVERNATTING PÅ REISEN

Nedenfor kan du se eksempler på anbefalte hotell og lodger på hver destinasjon i Botswana. Sorter mellom basis, mellomklasse og luksus for å se mulighetene innenfor hver klasse. Du kan selv sette sammen hva slags overnattinger du foretrekker. Kontakt oss hvis du ønsker å bo et spesifikt sted som ikke står på denne siden.

MELLOMKLASSE
Moremi Game Reserve / Okavango Delta
Khwai Guest House

I den lille landsbyen Khwai ligger den koselige leiren Khwai Guest House, som tilbyr en autentisk opplevelse av Botswanas kultur og natur. Den ligger like ved inngangen til Moremi viltreservat, så det er lett å dra på game drives gjerne flere ganger om dagen, uten å måtte bruke tid på transport.

Det er seks små hus med plass til to i hvert – i dobbelt- eller enkeltsenger – og eget bad. Innredningen er lys og trivelig, og rommene har innlagt strøm og myggnett. Badet er vakkert og åpent øverst slik at dere kan stå i dusjen og lytte til naturens lyder. Alle måltider serveres i leirens overbygde fellesområde eller ved bålplassen, der dere også kan sitte og hygge dere om kvelden. Khwai Guest House er et komfortabelt og hyggelig fristed midt i Botswanas ville natur.

Xobega Island Camp

Xobega Island Camp er en sjarmerende leir med kanvastelt midt i det fantastiske Okavango-deltaet. Her bor dere midt i den dyrerike naturen og sovner til lyden av de mange fuglene som holder til i området. Teltene er enkle, men pene, og omgivelsene og innredningen gir en autentisk safariopplevelse.

Leiren består av 10 klassiske safaritelt, alle med hvert sitt tilhørende utendørs baderomsområde. I hvert telt er det to sengeplasser med myggnett rundt, og utenfor er det en enkel dusjinnretning (bucket shower) og et økologisk toalett. Det er inngjerdet med kanvasvegger, så dere får privatliv. I tillegg er det spisetelt og lounge hvor dere får servert mat og kan sitte og hygge dere om kveldene rundt et leirbål under stjernehimmelen.

Sango Safari Camp

Sango Safari Camp ligger i Khwai-området i utkanten av Okavango-deltaet. Denne delen er kjent som den tørre delen, men dere er fortsatt nær elven Khwai, som tiltrekker seg store mengder av dyr. Derfor kan denne leiren by på rikelig med dyreopplevelser rett utenfor døren – både på land og i vannet.

Leiren består av 6 telt med plass til opptil 12 personer. De er innredet i klassisk safaristil med håndlagde møbler, men har fått noen moderne fasiliteter, som et ordentlig toalett og en vifte på soverommet. Rommene har dobbeltseng eller to enkeltsenger, eget bad og utendørs dusj. Leiren har også et stort fellestelt med spiseområde, lounge, bar og en terrasse med et lite basseng og god utsikt til naturen.

Tuskers Bush Camp

Tuskers Bush Camp ligger på grensen mot Moremi viltreservat, midt i den afrikanske bushen, omgitt av tusenvis av akasietrær. Dyrene er rett utenfor døren, og dere har dem helt for dere selv, samtidig som dere kan sove trygt om natten siden leiren er bevoktet.

Det er åtte telt med plass til to i hvert. De er i klassisk safaristil og hyggelig innredet med myggnett rundt de flott oppredde sengene. Alle teltene har eget bad med toalett og campingdusj (bucket shower). Midt i leiren er det et fellesområde der dere kan sitte rundt et bål under åpen himmel eller inne under det overbygde spiseområdet, der dere også kan lage en kopp kaffe eller te. Det er her alle måltider blir servert.

Chobe National Park
Chobe Safari Lodge

Chobe Safari Lodge er en stor, luksuriøs lodge som minner mer om et hotell enn en safariinnkvartering. Lodgen ligger på bredden av Chobe-elven og inngangen til Chobe nasjonalpark, og det er ikke langt til Victoriafallene (Zimbabwe), så den er et godt utgangspunkt for mange opplevelser.

Lodgen har 46 dobbeltrom med eget bad, klimaanlegg, TV og privat terrasse. I tillegg finnes det familievennlige rom og avsidesliggende, private hus som dere kan ha for dere selv. Det er dessuten campingplass på området, for de som ønsker å slå opp sitt eget telt og bruke lodgens bade- og fellesområder. På området er det også et basseng og solsenger, lounge, bar og en stor restaurant som serverer alle måltider.


LUKSUS
Moremi Game Reserve / Okavango Delta
Kadizora Camp

Kadizora Camp ligger i den nordlige delen av Okavango-deltaet, der det er mulig å få naturen helt for seg selv, med fantastiske muligheter for fiske og fugletitting. Denne luksusleiren har 10 romslige telt med dobbeltseng eller to enkeltsenger i hvert. Alle teltene har eget bad og egen terrasse med utsikt. Alt er svært smakfullt innredet, med god plass, store senger og sitteplasser.

Leiren har også et stort fellesområde med oppholdsrom, spisetelt og ildsted, der dere kan sitte rundt bålet under åpen himmel og lytte til dyrene rundt dere om kvelden.

Pom Pom camp

Pom Pom Camp er en miljøvennlig luksusleir, som ligger i hjertet av Okavango-deltaet, rett vest for Moremi viltreservat. Dermed kan dere dra både på båtsafari i elvedeltaet og game drive på land uten å dra langt.

Leiren består av ni telt i tradisjonell safaristil, med eget bad og halvåpen dusj. Teltene ligger under skyggefulle trær og har utsikt til Pom Pom-lagunen, der du kan være heldig og se dyr. Det finnes også et familietelt med plass til fire. I leiren finner du dessuten et basseng og et stort fellesområde med plass til å spise, slappe av, og sitte og kose dere når dere ikke er på utflukter.

Chobe National Park
Bakwena Lodge

Bakwena Lodge er en en luksuriøs øko-lodge, som ligger på Chobeelvens bredd. Lodgen har 15 private hytter som er bygd inne mellom trærne og nærmest går i ett med naturen.

Hyttene er smakfulle og har en liten terrasse som dere kan nyte utsikten over elven fra. Bassenget er ferskvann og renses av planter. Her kan dere ta en dukkert når dere ikke er på safari. Dere får alle måltider i restauranten, som også har utsikt over elven. I loungeområdet kan dere sitte flere sammen og lytte til fuglekvitter og flodhestgrynt.

Elephant Valley Lodge

Elephant Valley Lodge er en mindre luksuslodge ved grensen til Chobe nasjonalpark. Den ligger med utsikt over Lesoma Valley og like ved grensen til Zimbabwe, så du kan enkelt ta en dagstur til Victoriafallene.

Lodgen har 20 romslige telt, som alle har eget bad, vifte, elektrisk oppvarmede tepper (om vinteren), hårtørker, stikkontakter og mulighet til å lage kaffe og te. Åtte av dem har utsikt over dalen og et vannhull, mens tolv ligger i lodgens hage, mot svømmebassenget.

I tillegg til basseng har lodgen restaurant og andre fellesområder hvor dere kan sitte og se etter dyr som søker til vannhullet i dalen. Hit kommer for eksempel elefanter, sjiraffer, bøfler, antiloper og mange andre dyr, så dere er på safari selv når dere spiser og slapper av.


Våre reiseforslag

BESTILL ET UFORPLIKTENDE TILBUD
Personlige opplysninger
Bemerkninger
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.