BESTILL TILBUD
21 98 38 01

Namibias høydepunkter

Safarieventyr, ørkendrømmer og Skeleton Coast

7 dager fra 22 695 NOK

Namibias høydepunkter

7 dager fra 22 695 NOK

Se det beste av Namibia på én uke

En uke med safari i verdensklasse, dramatiske kyststrekninger og magiske ørkenlandskap. Hvis dette høres ut som spennende ingredienser i en annerledes ferie, så skal dere reise til Namibia. På denne rundturen får dere oppleve Namibias høydepunkter – opplevelser som vi garanterer dere sent vil glemme. Vi foreslår å starte med en to dagers suveren safari i Etosha nasjonalpark og så kjøre ned til kysten, til sjarmerende Swakopmund og den vakre Namibørkenen.

Denne reisen er i utgangspunktet en internasjonal gruppereise der dere reiser med en lokal guide. Det er fast avgang fra Windhoek hver tirsdag, så dere må være på plass på mandagen.

Turen kan også planlegges med privat guide eller hvor dere kjører selv. I så fall kan dere reise når det passer dere.

Foreslått reiseplan
DAG 1-2: WINDHOEK

Monument af den første præsident i NamibiaVelkommen til Windhoek! Dere lander i Namibias hovedstad, som med sine høyblokker, rene gater og forretningsfolk i gatene ikke minner så mye om den ville afrikanske naturen dere skal ut og oppleve. Men dere får den første dagen til å strekke ut etter flyturen, venne dere til varmen og utforske byens grønne parker og arkitektur fra kolonitiden. Spis et godt måltid og få en god natts søvn, for dagen etter starter eventyret!

Eksempler på overnatting:

Fra Windhoek kjører dere til Etosha nasjonalpark (ca. 5,5 timer)

DAG 2-4: ETOSHA NASJONALPARK

Hanløve i Etosha National Park, NamibiaKursen er satt mot Namibias store safariområde, Etosha nasjonalpark, der millioner av ville dyr venter på dere. Dere blir hentet på hotellet i Windhoek tidlig om morgenen og kjørt av sted mot nasjonalparken nord i Namibia. Underveis tar dere en pause i byen Otjiwarongo og spiser en medbrakt lunsj før dere kjører inn i parken tidlig på ettermiddagen.

Så starter safarien! Dere begynner med deres første game drive i parken, altså kjører rundt alt etter hvor dyrene er i åpen safaribil. Dette vet guiden deres alt om, så han sørger for at dere får sett massevis av dyr.

Etosha nasjonalpark tiltrekker seg så mange dyr fordi det dannes vannhull når det regner, så når jorden er tørr andre steder, søker dyrene hit for å drikke. Ved vannhullene kan dere se rovdyr som løver og sjakaler, men også sebraer, sjiraffer, elefanter, og antiloper. Etosha er dessuten leveområde for en stor bestand av både stump- og spissneshorn, som er utrydningstruet og derfor vanligvis vanskelige å finne.

Dere ankommer lodgen like før solnedgang, slik at dere kan nyte det vakre synet av den rødmende himmelen over den tørre savannen og de sørafrikanske mopanetrærne. Imens blir middagen deres tilberedt, og når dere har spist den, anbefaler vi at dere går til sengs tidlig.

Neste morgen skal dere nemlig på en morgen-game drive ved soloppgang slik at dere får se rovdyrene i de mest aktive timene, som er før solen kommer for høyt på himmelen. Dere kjører så tilbake til lodgen, hvor frokosten står klar, og senere skal dere ut på en ny game drive for å se noen av de mange eksotiske dyrene som hører hjemme her.

Etter lunsj står det avkobling på programmet for ettermiddagen. Dere kan bade i lodgens basseng eller bare sitte i skyggen og nyte omgivelsene. Senere forlater dere lodgen og kjører ut på en siste game drive, som samtidig tar dere til det neste overnattingsstedet deres, som ligger rett utenfor parken.

Eksempler på overnatting:

Herfra går turen til Swakopmund (ca. 6 timer)

DAG 4-5: SWAKOPMUND

Sæler på Namibias kystI dag blir det en lengre kjøretur med massevis av spennende opplevelser underveis.

Først kjører dere gjennom Damaraland, som er et storslagent område med spesielle klippeformasjoner i rødlige nyanser med små grønne busker innimellom. Det er også her dere finner Namibias høyeste fjell, Brandberg. Det er hellig for de innfødte, og klippeveggene prydes av flere tusen år gamle helleristninger. Ved foten av det 2.573 meter høye fjellet kan dere spise en deilig piknik.

Etterpå kjører dere mot kysten og sørover, langs Atlanterhavets kalde bølger som treffer det afrikanske kontinentet med en styrke som forklarer hvorfor lokalbefolkningen kaller kysten “the land God made in anger “. Strekningen er imidlertid mest kjent som Skeleton Coast, som forklares av de mange skipsvrakene som ligger i sanden på lange, øde strekninger.

Midt på ettermiddagen kommer dere til hotellet deres i kystbyen Swakopmund, der dere kan bruke resten av dagen som dere ønsker.

Eksempler på overnatting:

Fra Swakopmund går turen videre til Sossusvlei (ca. 4,5 timer)

DAG 5-7: SOSSUSVLEI

Vandring i Namib ørkenenTa farvel med den friske sjøluften og hils på Namibørkenens tørre sand. Dere blir hentet på hotellet i Swakopmund og kjører gjennom den store ørkenen som strekker seg hele veien gjennom den vestlige delen av Namibia, fra Sør-Afrika i sør til Angola i nord. Fra bilen kan dere nyte det helt spesielle landskapet, der planter er en sjeldenhet, og ujevne klipper og rød sand skaper vakker utsikt over enorme, uberørte områder.

Om ettermiddagen kommer dere til leiren ved Sossusvlei, som er en del av Namibørkenen. Før solnedgang tar guiden dere med på en fottur med utsikt til Naukluft-fjellkjeden, som blir lyst opp av dagens siste solstråler. Om kvelden blir det middag i leiren, og dere kan ta en dukkert i bassenget eller nyte en kald drink fra baren.

Dagen etter kommer dere for alvor ut i ørkenen og opp på de imponerende sanddynene som rager til værs som røde fjell. Dere kjører tidlig av gårde slik at dere får sett høydene i soloppgang, når fargene er spesielt vakre. Dere fortsetter til blant annet Deadvlei, som tidligere var en frodig oase full av trær og vann fra en elv som fløt gjennom området. Men elven skiftet retning, så i dag er oasen helt uttørket, og bare noen få, nakne, sorte trær står igjen. Det er mange fotografers drøm å ta bilder her.

På vei tilbake til lodgen passerer dere den 170 meter høye sanddynen Dune 45, som dere kan prøve å bestige, og dere kan også gå tur i Sesriem Canyon, der landskapet igjen ser helt annerledes ut. Sent på ettermiddagen kommer dere tilbake til leiren og kan nyte deres siste middag i storslagne omgivelser.

Eksempler på overnatting:

Dagen etter blir dere kjørt tilbake til Windhoek, hvor dere kan ta fly hjem til Norge eller reise videre på en eksotisk badeferie (ca. 4,5 timer)

REISENS PRIS OG INNHOLD
Sesong
Reiseperiode
Lengde
Priser
Høysesong17/4 – 30/6 og 14/8 – 31/107 dagerfra 23 995 NOK pr. pers.
Lavsesong7/1 – 16/4 og 1/11 – 19/127 dagerfra 22 695 NOK pr. pers.
Sommersesong1/7 – 13/87 dagerfra 24 895 NOK pr. pers.
Jul og nytår20/12 – 6/17 dagerfra 29 395 NOK pr. pers.

Fraprisen er pr. person og gjelder ved 2 voksne.
Rabat ved barn u. 12 år og større grupper.

INKLUDERT I REISEN ER
 • Fly tur/retur fra Norge til Windhoek
 • Transport til/fra flyplasser
 • Overnatting på mellomklassenivå
 • Helpensjon i Etosha nasjonalpark og Sossusvlei
 • Halvpensjon i Swakopmund
 • Frokost i Windhoek
 • Transport i safaribil med engelsktalende guide
 • Game drives i åpen safaribil i Etosha nasjonalpark, inkludert forfriskninger
 • Inngangsbilletter til alle nasjonalparkene
 • Sossusvlei-ekspedisjon
 • Reiseforsikring
 • Tips
 • Visum
 • Ekstra måltider og drikkevarer

PRISOVERSIKT

Sesong
Reiseperiode
Lengde
Priser
Høysesong17/4 – 30/6 og 14/8 – 31/107 dagerfra 23 995 NOK pr. pers.
Lavsesong7/1 – 16/4 og 1/11 – 19/127 dagerfra 22 695 NOK pr. pers.
Sommersesong1/7 – 13/87 dagerfra 24 895 NOK pr. pers.
Jul og nyttår20/12 – 6/17 dagerfra 29 395 NOK pr. pers.

Fraprisen er pr. person og gjelder ved 2 voksne.
Rabat ved barn u. 12 år og større grupper.

INKLUDERT I REISEN ER
 • Fly tur/retur fra Norge til Windhoek
 • Transport til/fra flyplasser
 • Overnatting på mellomklassenivå
 • Helpensjon i Etosha nasjonalpark og Sossusvlei
 • Halvpensjon i Swakopmund
 • Frokost i Windhoek
 • Transport i safaribil med engelsktalende guide
 • Game drives i åpen safaribil i Etosha nasjonalpark, inkludert forfriskninger
 • Inngangsbilletter til alle nasjonalparkene
 • Sossusvlei-ekspedisjon
 • Reiseforsikring
 • Tips
 • Ekstra måltider og drikkevarer

EKSEMPLER PÅ OVERNATTING PÅ REISEN

Nedenfor kan du se eksempler på anbefalte hotell og lodger på hver destinasjon. Sorter mellom basis, mellomklasse og luksus for å se mulighetene innenfor hver klasse. Du kan selv sette sammen hva slags overnattinger du foretrekker. 

Kontakt oss hvis du ønsker å bo et spesifikt sted som ikke står på denne siden. 

BASIS
Sesriem Desert (Sossusvlei)
Sossus Oasis Camp Site

Denne leiren ligger midt i den berømte Namib-ørkenen, like ved inngangen til Sossusvlei, så dere er ikke langt unna de vakre sanddynene når dere skal utforske ørkenlandskapet fra soloppgang. Den leiren er for dere som ikke har noe imot å sove i telt for å kunne være tett på naturen og lytte til ørkenens natteliv.

Leiren består av tolv individuelle enkle “hytter”. Dere kan campe i grupper på fra to til seks person i hver. Alle har eget bad, dusj med kaldt og varmt vann, grill, oppvaskutstyr og innlagt strøm, så det er luksuscamping vi snakker om her.

I tillegg til hyttene er det en veranda hvor dere kan sitte og kose dere med de andre gjestene, og et basseng hvor dere kan kjøle dere ned i varmen.

Windhoek
Hotel Safari

Hotel Safari er et stort, flott hotell i Windhoek for dere som ikke vil bruke hele budsjettet på sengen dere sover i. Det er rent og pent og ligger like ved Eros-flyplassen, så det er enkelt å komme til og fra når dere ikke skal være så lenge i byen.

Hotellet har 98 standardrom med dobbeltseng eller to enkeltsenger og en sovesofa som kan res opp til en tredje person. Alle rommene har eget bad, klimaanlegg, TV og mulighet til å lage te og kaffe på rommet. Det er også suiter og familierom til flere personer.

Hotellets restaurant serverer en allsidig familievennlig buffet til frokost, lunsj og middag. På terrassen kan man få lettere måltider hele dagen.

The Elegant Guest House

The Elegant Guest House er et lite, nydelig hotell i den trygge bydelen Klein Windhoek. Det er et intimt sted med bare seks rom, men det har alt man trenger og i tillegg personlig service.

Rommene har en dobbeltseng, eget bad, TV, klimaanlegg og gratis internett.

I tillegg kan dere benytte hotellets hage, som har basseng og hagemøbler slik at dere kan sitte og slappe av når dere ikke er ute i byen. Det er gratis kaffe og te hele dagen. Frokost er inkludert i alle bestillinger.


MELLOMKLASSE
Sesriem Desert (Sossusvlei)
Desert Camp

Desert Camp er en nydelig leir midt i Namib-ørkenen, hvor dere kan bo i barske, fascinerende omgivelser, men uten å måtte ta med eget telt. Leiren ligger ca. fem kilometer fra inngangen til Sossusvlei, der dere skal inn og gå i de høye, røde sanddynene.

Leiren består av 20 økovennlige, permanente luksustelt. De er delvis oppmuret og delvis dekket av lerret, så de er høye nok til at man kan stå inne i dem. I hvert er det to enkeltsenger og en sovesofa hvor to barn under tolv kan sove uten å betale ekstra. Badet er enkelt med toalett og dusj, og utenfor teltet er det terrasse med tekjøkken, grill, lys og elektrisitet.

Dere kan få mat og råvarer levert, eller så kan dere bestille en kokk til stedet for å lage mat til dere.

I leiren er det også noen koselige fellesområder hvor dere kan spise sammen, et basseng og en bar slik at dere kan nyte ferien i ørkenen.

Desert Quiver Camp

Denne luksusleiren kombinerer det enkle liv i ørkenen med en viss komfort. Her snakker vi egentlig om hus med lekker innredning, men likevel i øde omgivelser hvor dere kan nyte den uberørte naturen, langt fra sivilisasjonen. Leiren ligger ca. fem kilometer fra inngangen til Sossusvlei.

Den består av 24 nybygde småhus med et særegent design. De har ett soverom med to enkeltsenger, en sovesofa med plass til to barn, som bor der gratis hvis de er under 12, samt eget bad. Utenfor er en overbygd terrasse med grill, kjøleskap, kokeplater og annet kjøkkenutstyr slik at dere selv kan lage mat.

Råvarer kan bestilles i resepsjonen. Eventuelt kan dere spise på Sossusvlei Lodge i nærheten.

Leiren har også noen fellesområder der dere kan spise sammen i større grupper, samt et basseng hvor dere kan slappe av om dagen.

Windhoek
The Utopia Boutique

The Utopia Boutique ligger i det rolige, trygge området Klein Windhoek, der de fleste turistene bor, med mange restauranter og butikker. Det er et godt sted å bo, og hotellet er meget sjarmerende med sin grønne hage og sine lave hus.

Det er 11 standardrom og seks suiter. Alle rommene har eget bad, internett, TV, klimaanlegg og en liten balkong eller terrasse, slik at dere kan sitte utenfor og nyte den friske luften i fred og ro.

I hagen er det basseng, så også der kan dere ligge og slappe av i grønne omgivelser, midt i byen.

Hotellet har også restaurant, så dere kan spise på stedet hvis dere ikke vil ut og utforske Windhoeks kulinariske muligheter.

Etosha National Park
Halali Lodge

Halali Lodge er en fin mellomklasselodge som ligger praktisk til inne i Etosha nasjonalpark, så det er enkelt å dra på game drives med denne lodgen som utgangspunkt. Ved de mange vannhullene i nærheten, kan dere se tørste elefanter og andre dyr i sitt naturlige miljø, så dere får en ekte safariopplevelse her.

Lodgen har forskjellige romtyper i forskjellige størrelser. Det er alt fra vanlige dobbeltrom til hus med plass til en stor familie der dere selv kan lage mat. Alle rom og hus har klimaanlegg, eget bad og kjøleskap.

Lodgen har basseng, som alle kan bruke til å slappe av og kjøle seg ned i varmen. I tillegg finnes det en bar og en restaurant.

Taleni Etosha Village

Denne leiren tilbyr litt mer luksuriøse forhold. Taleni Etosha Village er ikke like tett på dyrene som Halali Lodge, men til gjengjeld er hyttene mer moderne.

Det er 45 hus med et dobbeltrom med to enkeltsenger og en sovesofa som kan foldes ut til to barn under tolv, uten tillegg i prisen. Alle har eget bad, klimaanlegg, safe, plass til å pakke ut og et lite område til å lage kaffe og te. Utenfor er det en liten, privat terrasse.

Det serveres en stor buffet til frokost og middag, mens lunsj kan bestilles fra en meny. De lager gjerne matpakker som dere kan ta med på safari.

Det er tre basseng i lodgen, blant annet et barnebasseng, slik at foreldrene kan bade samtidig som de holder øye med barna, som bader ved siden av.

Swakopmund
A la Mer Hotel

Dette deilige hotellet ligger helt nede ved stranden i hjertet av Swakopmund. Beliggenheten kan ganske enkelt ikke bli bedre når dere er i denne kystbyen med det tyskklingende navnet.

Det er 23 rom på A La Mer Hotel. Alle har en stor, deilig dobbeltseng, eget bad og privat balkong eller terrasse, slik at dere kan nyte utsikten til Atlanterhavet mens dere ligger i sengen.

Kafeen på hotellet disker opp med en internasjonal frokostbuffet, og serverer ellers kaffe og snacks resten av dagen.

Utenfor kan dere sitte på hotellets terrasse og nyte solen, eller dere kan skjemme dere bort med massasje eller annen velværebehandling i spaavdelingen.
LUKSUS
Sesriem Desert (Sossusvlei)
Sossusvlei Lodge

Sossusvlei Lodge er overnattingsstedet for dere som ikke vil gi slipp på komforten bare fordi dere er midt ute i ørkenen. Denne lodgen minner mer om et luksushotell, og her lager dere ikke mat eller gjør rent selv – alt blir gjort for dere. Dessuten ligger den like ved inngangen til Sossusvlei, så heller ikke beliggenheten er noe å sette fingeren på.

Det er 44 hus, som alle har et romslig soverom med dobbeltseng eller to enkeltsenger, en sofa, plass til å pakke ut, klimaanlegg, stort eget bad og terrasse foran. Det er soveplass til to voksne og ett barn under tolv i hvert hus. Noen av husene har to rom som kan slås sammen til ett stort familierom.

Lodgen har restaurant som serverer stor frokostbuffet, dagens rett til lunsj og buffet til middag med alt fra frisk salat til grillet kjøtt.

Det er også basseng, stor solterrasse og en bar hvor dere kan sitte sammen i større grupper og nyte varmen og livet.

Moon Mountain Lodge

Denne lodgen ligger 56 kilometer fra inngangen til Sossusvlei, men opplevelsen ved å bo her, veier absolutt opp for det. Lodgen ligger ved foten av fjellkjeden Naukluft Mountains og ikke i nærheten av mange andre leirer, så her får dere fantastisk utsikt over ørkenlandskapet – helt for dere selv.

Lodgen består av 17 eksklusive luksustelt med hvert sitt lille private basseng foran slik at dere kan nyte synet av det bare landskapet samtidig som dere kan få et oppfriskende bad. I teltene, som mer minner om små hus, er det en behagelig dobbeltseng, et loungeområde og eget bad.

I lodgens hovedbygning er det restaurant og bar der dere kan spise alle måltider og få en forfriskning etter en opplevelsesrik dag i ørkenen.

Windhoek
Hilton Windhoek

Hiltons hotell i Windhoek er stort, moderne og ligger meget sentralt til i byen. Så hvis dere vil ha et luksuriøst opphold midt i Windhoek, hvor dere kan sitte på takterrassen og nyte en drink mens dere ser solen gå ned over Windhoek, er dette ideelt.

Rommene er store, komfortable og elegant innredet. De kommer i forskjellig størrelse og standard, så uansett hvor mange dere er, finnes det plass til dere.

Det er restaurant, kafé, sushibar, sportsbar og takbar på hotellet, så dere trenger ikke å gå langt for å finne god mat og drikke.

I tillegg er det et utendørs basseng, et treningssenter og en spaavdeling, så de kan ta godt vare på dere under oppholdet.


Våre reiseforslag

BESTILL ET UFORPLIKTENDE TILBUD
Personlige opplysninger
Bemerkninger
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.