BESTILL TILBUD
21 98 38 01

Panorama Route, safari og badeferie

En uke med store opplevelser og en uke med avslapping

14 dager fra 24 595 NOK

Panorama Route, safari og badeferie

14 dager fra 24 595 NOK

Kjør i Sør-Afrikas flotte natur og dyrerike bush

På denne kombinasjonsreisen får dere en uke med noen av Afrikas naturlige høydepunkter etterfulgt av en ukes avkobling på en hvit sandstrand. Vi foreslår å starte med den pittoreske kjøreturen Panorama Route, der høye fosser, storslagne klippeformasjoner og verdens tredje største kløft venter på dere. Etterpå kan dere dra på en tre dagers safari i Kruger, før dere flyr videre til de vakre strendene på Mauritius.

Reiseplanen under er ikke fast. Siden vi skreddersyr reisen, kan programmet tilpasses de reisendes ønsker.

Foreslått reiseplan
DAG 1-3: PANORAMA ROUTE

Udsigt over bjerge på Panorama Route, SydafrikaDere lander i Johannesburg nordøst i Sør-Afrika. Dere vil straks merke at dere har kommet til en klimasone som er helt annerledes enn hjemme, selv om det bare er én times tidsforskjell. Her blir dere hentet og kjørt til hotellet deres, som ligger på den pittoreske veien Panorama Route. Men før dere legger i vei på denne vakre turen, har dere en avslappende kveld på hotellet.

Dagen etter er det bare å klargjøre kameraet, for nå kjører dere ut på den berømte Panorama Route. Dette er en vei i Mpumalanga-provinsen som knytter sammen en rekke av naturens vidundere som perler på en snor.

Høydepunktet på ruten er Blyde River Canyon, verdens tredje største kløft. I motsetning til mange andre av verdens største kløfter, er denne full av grønne trær og et rikt plante- og dyreliv. Utsikten er spektakulær, og hvis dere går ut av bilen, kan dere gå på noen vakre fotturer.

Underveis ser dere tvillingfossene Mac Mac Falls, to store fosser som faller over 70 meter fra grønnkledde klipper og danner en glitrende regnbue når solen er fremme. Dere vil også se de unike jettegrytene i Bourke’s Luck Pothole, som mest av alt ligner et landskap i en science fiction-film som utspiller seg på en annen planet.

Dette er bare noen av opplevelsene dere kan glede dere til på heldagsturen langs Panorama Route. Dere vender tilbake til hotellet på kvelden og overnatter en natt til.

Eksempler på overnatting:

Herfra går turen til Kruger nasjonalpark (ca. 3 timer)

DAG 3-6: KRUGER NASJONALPARK

Giraffer i Kruger National Park, SydafrikaSå er det tid for safari! Og det er ingen hvilken som helst safari – dere skal nemlig til den enorme Kruger nasjonalpark, med sine millioner av dyr. Etter frokost på hotellet blir dere hentet og kjørt til lodgen dere skal bo på de neste tre dagene. Der kan dere fylle på med lunsj og gjøre dere klare til deres første game drive (en kjøretur hvor dere ser etter ville dyr) om ettermiddagen.

Den 350 kilometer lange Kruger nasjonalpark er et av verdens største viltreservater og levested for blant annet Afrikas “fem store”, som er løve, leopard, elefant, bøffel og neshorn. Særlig elefanter og bøfler er det mange av! Men dere kan også se flodhest, sjiraff, antilope og noen av de over 500 fugleartene som er registrert i parken.

Dere kommer til å kjøre rundt for å få øye på alle disse dyrene allerede den første ettermiddagen, men også de to påfølgende dagene. Nøyaktig program avhenger av hvilken lodge dere velger å bo i. Men vanligvis drar dere på game drive om morgenen og på ettermiddagen, når det ikke er for varmt og dyrene dermed er mer aktive. Dere får servert hjemmelaget mat i lodgen og får tilgang til fasiliteter som svømmebasseng og bar.

Eksempler på overnatting:

Fra Kruger nasjonalpark blir dere kjørt tilbake til Johannesburg, og derfra kan dere reise videre til for eksempel Mosambik eller Mauritius.

DAG 6-14: MAURITIUS ELLER MOSAMBIK

Etter noen uforglemmelige natur- og dyreopplevelser anbefaler vi å fortsette reisen med en avslappende badeferie på et av de nærliggende paradisiske reisemålene.

Dere kan kjøre over grensen til nabolandet Mosambik, der det etter et par timers kjøring finnes kilometerlange hvite sandstrender ved Det indiske hav. Hvis dere ønsker øyfølelsen, kan dere fly til den lille tropeøyen Mauritius 900 kilometer øst for det afrikanske fastlandet. På begge steder finner dere vakre sandstrender, eksotisk liv under vann, og flotte hotell i alle klasser, slik at dere kan nyte livet akkurat på den måten dere har drømt om.

Vi finner dere det rette hotellet ved den rette stranden.

Eksempler på overnatting i Mauritius:

Deretter flyr dere hjem til Norge

REISENS PRIS OG INNHOLD
Sesong
Reiseperiode
Lengde
Priser
Høysesong7/1 – 28/2, 17/4 – 30/6 og 14/08 – 31/1014 dagerfra 25 795 NOK pr. pers.
Lavsesong1/3 – 16/4 og 1/11 – 19/1214 dagerfra 24 595 NOK pr. pers.
Sommersesong1/7 – 31/814 dagerfra 26 895 NOK pr. pers.
Jul og nyttår19/12 – 6/114 dagerfra 32 595 NOK pr. pers.

Fraprisen er pr. person og gjelder ved 2 voksne.
Rabat ved barn u. 12 år og større grupper.

INKLUDERT I REISEN ER
 • Fly tur/retur fra Norge
 • All transport
 • Overnatting på basisnivå (kan oppgraderes)
 • Fullt safariprogram med omfattende game drives
 • Profesjonell engelsktalende guide/sjåfør
 • Halvpensjon under safarioppholdet
 • Transport i safaribil
 • Dagstur med transport og engelsktalende guide langs Panorama Route
 • Reiseforsikring
 • Tips
 • Visum

PRISOVERSIKT

Sesong
Reiseperiode
Lengde
Priser
Høysesong7/1 – 28/2, 17/4 – 30/6 og 14/08 – 31/1014 dagerfra 25 795 NOK pr. pers.
Lavsesong1/3 – 16/4 og 1/11 – 19/1214 dagerfra 24 595 NOK pr. pers.
Sommersesong1/7 – 31/814 dagerfra 26 895 NOK pr. pers.
Jul og nyttår19/12 – 6/114 dagerfra 32 595 NOK pr. pers.

Fraprisen er pr. person og gjelder ved 2 voksne.
Rabat ved barn u. 12 år og større grupper.

INKLUDERT I REISEN ER
 • Fly tur/retur fra Norge
 • All transport
 • Overnatting på basisnivå (kan oppgraderes)
 • Fullt safariprogram med omfattende game drives
 • Profesjonell engelsktalende guide/sjåfør
 • Halvpensjon under safarioppholdet
 • Transport i safaribil
 • Dagstur med transport og engelsktalende guide langs Panorama Route
 • Reiseforsikring
 • Tips
 • Visum

EKSEMPLER PÅ OVERNATTING PÅ REISEN

Nedenfor kan du se eksempler på anbefalte hotell og resorts. Sorter mellom basis, mellomklasse og luksus for å se mulighetene innenfor hver klasse. Du kan selv sette sammen hva slags overnattinger du foretrekker, og mulighetene er mange.

Kontakt oss hvis du ønsker å bo et spesifikt sted som ikke står på denne siden. 

BASIS
Panorama Route
Hamilton’s Park Country Lodge

Hamilton’s Park Country Lodge er bygget i tradisjonell kolonistil og ligger på en tidligere bananfarm og er omgitt av frodige, grønne omgivelser. Stedet er idyllisk, med flotte rom og en frodig hage med basseng.

Det er 14 rom med ulik planløsning alt etter hvor mange dere er. To av rommene er familierom, ett er ensuite og ellers er det vanlige rom med plass til to eller tre. Alle har eget bad, klimaanlegg, te og kaffe, skapplass og egen balkong eller terrasse hvor dere kan nyte de grønne omgivelsene.

Lodgen serverer frokost og en treretters meny til middag. Det er også en bar og loungeområder der dere kan slappe av om kvelden og kose dere sammen med de andre gjestene.

Kruger
Grand Kruger Lodge

På den sydlige grænse til Kruger National Park, lige ved floden Crocodile River, ligger denne lodge. Det er i et område med en høj koncentration af vildt, og da lodgen ikke er indhegnet, kan I være heldige at få besøg af giraffer, gnuer, zebraer, aber og fredelige, mindreaVed den søndre grensen til Kruger nasjonalpark, like ved elven Crocodile River, ligger denne lodgen. Det er i et område med mange ville dyr, og siden lodgen ikke er inngjerdet, kan dere være heldige å få besøk av sjiraffer, gnuer, sebraer, aper og andre mindre, fredelige dyr.

Standarden i Sør-Afrika er generelt høyere enn i Øst-Afrika, så selv om dette er på basisnivå, er Grand Kruger Lodge et flott hotell, med klimaanlegg, minibar, behagelige dobbeltsenger og alt det andre som hører med. På de større rommene kan dere være opp til fire personer.

Lodgen har et utendørs basseng og en spa-avdeling der dere kan la dere skjemme bort etter en lang dag på safari. I restauranten serveres frokost og middag til faste tidspunkt, men mindre måltider kan kjøpes hele dagen.

Standarden i Sydafrika er generelt højere end i Østafrika, så selvom dette er basis, er Grand Kruger Lodge som et pænt hotel med aircondition, minibar, komfortable dobbeltsenge og hvad der ellers hører til. I kan bo op til fire personer i de større værelser.

Lodgen har en udendørs pool og en spa-afdeling, hvor I kan blive forkælet efter en lang dag på safari. Der er en restaurant, der serverer morgenmad og aftensmad på faste tidspunkter, og mindre måltider kan købes hele dagen.

Umlani Bushcamp

Umlani Bushcamp ligger i det private reservatet Timbavati naturreservat, som er en del av Kruger-området. Dette er en intim leir innredet med naturlige materialer for å gi en autentisk bushopplevelse.

Dere kan bo i enkle, men sjarmerende hytter med en komfortabel dobbeltseng med myggnett og eget bad. Det er også familiehytter, som i tillegg til dobbeltsengen har to enkeltsenger.

Hvis dere vil ha en ekstraordinær opplevelse, er det også mulig å bo i et lite hus 2,5 kilometer fra leiren, der dere kan være helt alene med lydene og duftene fra den afrikanske bushen.

Bassenget er omkranset av hengekøyer der dere kan slappe av om ettermiddagen, og om kvelden kan dere nyte en drink i baren. Alle måltidene blir servert i lodgens boma, som er en tradisjonell rund hytte med ildsted i midten.

Mauritius
Mont Choisy Beach Villas

Disse familievennlige villaene ligger ved vakre Choisy Beach, fem minutters kjøring fra den livlige byen Grand Baie, men har færre turister. Villaene ligger mot sjøen, så dere kan gå rett ut i Det indiske hav når dere våkner om morgenen. De er ideelle for dere som ønsker å gjøre alt i eget tempo og ha mulighet til å lage mat selv.

Det er åtte hus med ett soverom (57 m2) og seks hus med to soverom (109 m2), alt etter hvor mange dere er. Alle har havutsikt, et velutstyrt kjøkken, bad, TV og terrasse.

I hagen mellom husene er det et stort basseng og et grillområde som er åpent for alle.

Det gjøres rent hver dag, og man kan få vasket klær, passet barn og arrangert aktiviteter mot ekstra betaling.

Manisa Hotel

Manisa Hotel ligger på den vakre vestkysten ved Flic en Flac-stranden. Det er et fredelig hotell i et populært område. Det er direkte adgang til stranden, og her trenger dere ikke å løfte en finger selv.

Det er 30 standardrom, 12 større rom og ett familierom. Alle har enten king size-seng eller to enkeltsenger, bad, klimaanlegg, TV, minibar, romservice og egen balkong eller terrasse.

Hotellets restaurant har åpent til frokost, lunsj og middag og serverer noe for enhver smak, blant annet fisk og skalldyr, spesialiteter fra Mauritius og orientalske retter. Noen dager er det underholdning eller temakveld.

Det er også basseng på hotellet, hvis dere skulle bli lei av den hvite sandstranden. Og vil dere ut i naturen, er dere ikke langt unna den frodige regnskogen i River Gorges nasjonalpark.

Ocean Villas

Ocean Villas er en resort med ulike typer overnatting som egner seg både for par og barnefamilier. Den ligger i den populære turistbyen Grand Baie, men litt atskilt fra den travleste delen av byen. Og siden resorten bare består av bungalower spredt ut over et stort område, er det fred og ro.

Dere kan bo i vanlige rom med plass til fra to til fire personer og benytte dere av hotellets restaurant, eller så kan dere bo i en villa med plass til åtte personer og lage maten selv. Noen av rommene ligger i et eget område med eget felles basseng. De egner seg spesielt godt til en romantisk reise.

I det store fellesområdet er det to andre basseng, restaurant, bar og spa. I tillegg har resorten et båthus der det arrangeres gratis vannsportsaktiviteter, og et kontor som kan arrangere turer på øyen.MELLOMKLASSE
Panorama Route
Perry’s Bridge Hollow Boutique Hotel

Perry’s Bridge Hollow Boutique Hotel er et pent, familievennlig hotell i den lille byen Hazyview ved Panorama Route. Det ligger i flotte, grønne omgivelser og er bygget i klassisk kolonistil som et ettplanshus med hage, basseng og lekeplass.

Det har 31 rom og tre familierom. Alle har klimaanlegg, TV, innendørs og utendørs dusj, minibar og privat terrasse ut til hagen.

Hotellet har også egen kafé og bar hvor det serveres mat og drikke i moderne, avslappende omgivelser. I tillegg er det en finere restaurant der dere også kan spise alle måltider.

Rissington Inn

Litt utenfor den lille byen Hazyview ligger dette sjarmerende hotellet. Det er et hus med stråtak, stor hage med basseng og en avslappet, men stilfull innredning.

Hotellet har 16 rom med god plass, komfortable senger, eget bad og veranda. Tre av dem er suiter, som også har utendørs bad.

På den hyggelige restauranten serveres god, afrikanskinspirert mat à la carte. Både fisk, vilt, kjøtt og vegetarretter står på menyen. Det er også en bar, en terrasse og en stue med bibliotek, der dere kan slappe av og kose dere etter en opplevelsesrik dag på Panorama Route.

Kruger
Mjejane River Lodge

Denne lodgen ligger i det private reservatet Mjejane River Lodge sør i Kruger-området. Lodgen ligger på bredden av Crocodile River, så dere har utsikt til dyrene som kommer til elven for å drikke, mens dere selv sitter og nyter en drink eller bare slapper av i lodgens hage.

Lodgen har 17 rom av forskjellig størrelse og standard. Alle har imidlertid eget bad, hårtørker, minibar og mulighet for å lage kaffe og te som kan nytes på den private terrassen foran rommet.

Lodgen har basseng der dere kan kjøle dere ned i de varme timene midt på dagen, og en restaurant som lager frokost, lunsj og middag til dere.

Kapama River Lodge

Kapama River Lodge er en stor, luksuriøs lodge i Kapama Private Game Reserve, som ligger i den vestlige delen av Kruger-området. Dere er ikke langt unna parken når dere skal på safari, og det er til og med et lite vannhull like ved lodgen. Er dere heldige, får dere se elefanter og bøfler mens dere sitter og slapper av.

Lodgen har 64 rom, stort basseng og flere fellesområder der dere kan slappe av og kose dere i de naturlige omgivelsene. Det er også en stor spa for det lille ekstra.

Dere kan bo i vanlige dobbeltrom, familierom med plass til fire, samt mer luksuriøse suiter.

Alle måltider blir servert i lodgens restaurant, som setter fokus på afrikanske retter laget på ferske, lokale råvarer. Det er mye vilt på menyen, men også gode vegetarmuligheter.

Mauritius
Veranda Grand Baie Hotel & Spa

Veranda Grand Baie Hotel & Spa er det perfekte stedet for dere som både vil slappe av på stranden og få følelsen av at det skjer noe. Her kan de som liker sol, ligge på stranden og skue ut over bukten i Grand Baie under en palme, mens de festglade kan utforske bylivet. De sportslig anlagte har en lang rekke tilbud til å fylle dagene med opplevelser i Mauritius’ vakre natur.

Resorten har vært et populært valg i Grand Baie i over 30 år, men komforten holder dagens nivå. Rommene er lyst og moderne innredet, og det er lekre loungeområder, to flotte basseng og deilige solsenger på den private stranden som innbyr til ren avslapning.

Som gjest her kan dere gratis bryne dere på blant annet windsurfing, kajakkpadling og snorkling. Eller dere kan spille tennis, petanque, bordtennis og dart på hotellet, uten at det koster noe. I tillegg kan dere skjemme dere selv bort i spaen med massasje, hammam og ulike behandlinger.

Det er to restauranter og en bar som serverer tradisjonell og internasjonal mat til alle måltider.

Villas Caroline

På den vakre bountystranden Flic en Flac ligger denne mellomstore resorten og innbyr til ren avslapningsferie i eksotiske omgivelser. Det er direkte adgang til stranden, og resorten er innredet i tradisjonell Mauritius-stil, så det er et godt sted for dere som gjerne vil ha badeferie i autentiske omgivelser.

Det er 68 rom, seks bungalower og ensuite, som alle er utstyrt med alt man trenger på ferien – pluss havutsikt.

Hvis dere ikke vil ligge på den private stranden, kan dere slappe av rundt bassenget. Hvis det skal skje mer enn dette, kan dere praktisere yoga, kjøre vannsykkel, spille bordtennis eller delta i de andre aktivitetene som tilbys. Mot ekstra betaling kan dere blant annet dykke, kjøre speedbåt, spille golf og bruke barneklubben, som har morsomme aktiviteter for de minste.

Resortens restaurant serverer buffet til frokost, lunsj og middag, og dere vil kunne finne både lokale retter og asiatisk- og europeiskinspirert mat. Mange kvelder er det show, musikk og underholdning.LUKSUS
Panorama Route
Nut Grove Manor

Nut Grove Manor er en gammel farm fra 1924 som er pusset opp og gjort om til et lekkert hotell. Det ligger i utkanten av den lille byen White River, i grønne omgivelser og like ved Panorama Route. Huset har stor hage med basseng og lekeplass, så her er det muligheter for både barn og voksne til å slappe av og kose seg.

Rommene er store og har moderne innredning. Alle har klimaanlegg, Wi-Fi, TV, eget bad og egen terrasse. Noen har også et lite kjøkken og spiseplass hvis dere ønsker å lage litt mat på rommet.

Det er også restaurant på hotellet, der det serveres frokost hver dag og middag fra tirsdag til lørdag. White River sentrum er bare fem minutters kjøring unna, og der finner dere flere spisesteder.

Kruger
Lukimbi Safari Lodge

Denne lille, eksklusive lodgen ligger i sørenden av Kruger nasjonalpark og tilbyr en sofistikert opplevelse i den ville afrikanske bushen. Lodgen ligger ved en elv, er bygget i naturlige materialer, og dere er omgitt av trær og dyr på alle sider. Utover den fantastiske beliggenheten bidrar selve lodgen og servicen til å gjøre denne opplevelsen til noe helt spesielt.

Den har 16 rom som alle er smakfullt innredet og har rikelig med plass, så komforten er på topp. Alle rom har både badekar og innendørs/utendørs dusj, så dere kan være i nærkontakt med naturen også når dere bader. Det er også to suiter, som har enda mer plass og eget basseng på terrassen.

Alle kan imidlertid bruke fellesbassenget, i likhet med lodgens lounge, bibliotek, restaurant og treningssenter.

Mauritius
Radisson Blu Poste Lafayette Resort & Spa

Denne resorten er for dere som ønsker en eksklusiv ferie uten å bli forstyrret av barn og masse andre turister. Radissons hotell på Mauritius ligger på vestkysten, langt unna øyens mest populære turistområder. Naboene er langt unna, barn under 18 år er fraværende, og dere har den fantastiske utsikten til Det indiske hav for dere selv.

Det er 100 rom med et minimalistisk, lekkert design. Alle har utsikt til havet eller de grønne omgivelsene, gratis internett, TV, minibar og mulighet til å lage te og kaffe slik at dere kan nyte morgenstunden i fred.

Resorten har flere forskjellige spisesteder, så det er mulighet for både lette retter og mer seriøse gastronomiske opplevelser om kvelden.

Det er et stort basseng med utsikt til havet og rikelig med solsenger på terrasser og i sanden foran resorten, så det er mange muligheter til å ligge og koble av under Mauritius’ sol.

Hvis det blir for kjedelig, er det mange muligheter til å snorkle, dykke, gå tur, sykle, praktisere yoga på stranden og mye annet. Det er også trening og spa.

Sands Suites Resort & Spa

Sands Suites Resort & Spa er en perfekt resort for dere som vil ha ren luksus og romantikk. Den ligger på vestkysten, helt sør på Flic en Flac-stranden, som er kjent for sin fine, hvite sand og sitt turkisblå vann. Det er fantastisk utsikt fra resorten, som blant annet kan nytes fra det kjempestore evighetsbassenget, som er like flott i dagslys som om kvelden.

Alle de 91 rommene på resorten er store nok til å være suiter. Rommene har også privat balkong eller terrasse med utsikt, store senger, et loungeområde, store bad med to håndvasker og badekåper, TV, Wi-Fi og walk-in-garderobe.

Det er tre restauranter, en bar, service ved bassenget og stranden hele dagen, og mulighet for å spise på rommet eller på stranden for en helt spesiell, romantisk middag.

Det er dessuten spa, en rekke inkluderende aktivitetsmuligheter som vannski, windsurfing og båtturer med glassbunn slik at dere kan se det flotte livet under havoverflaten.Våre reiseforslag

BESTILL ET UFORPLIKTENDE TILBUD
Personlige opplysninger
Bemerkninger
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.