BESTILL TILBUD
21 98 38 01

Safari i Sør-Afrika og Victoriafallene

De største høydepunktene i det sørlige Afrika

14 dager fra 27 995 NOK

Safari i Sør-Afrika og Victoriafallene

14 dager fra 27 995 NOK

Se de ville dyrene i Afrika og verdens største foss

Denne reisen er for dere som vil ha litt av alt. I løpet av to uker får dere lære om Sør-Afrikas historie i landets mest interessante storbyer, Cape Town og Johannesburg. Dere vil dra på en 4-dagers Sør-Afrika-safari i Kruger nasjonalpark, og få se storslagen natur ved de mektige Victoriafallene i Zimbabwe. Vi sørger for alt det praktiske – dere skal bare nyte alle opplevelsene underveis.

Reiseplanen under er ikke fast, men kan tilpasses etter de reisendes ønsker.

Foreslået rejseplan
DAG 1-5: CAPE TOWN

Dere lander i Cape Town, som bare har én times tidsforskjell fra Norge, men en enorm forskjell i klima, natur og kultur. Været er behagelig mildt det meste av året, og med utsikt til det ikoniske fjellet Table Mountain og de blå bølgene i Atlanterhavet har Sør-Afrikas hovedstad nærmest perfekte omgivelser. I tillegg har byen massevis å by på, så reisen deres begynner med fire dager i Cape Town.

Byen er den mest moderne storbyen i Afrika og byr på et internasjonalt miljø og kulturtilbud av alle slag. Det finnes et utall gode restauranter, hyggelige kafeer, gode shoppingmuligheter, spennende museer og gallerier. Mye av livet har havnen som senterpunkt, og dere kan tilbringe dagene bare med å spasere rundt i byen og suge inn stemningen.

Men det er også mange utfluktsmål. Vi anbefaler en tur i Table Mountain nasjonalpark, der dere kan gå noen naturskjønne turer og oppleve en forrykende utsikt over byen fra toppen. God utsikt finner dere også på Afrikas sørligste punkt, Kapp det gode håp, som kan besøkes på en dagstur til Cape-halvøyen, der dere også kan se søte pingviner på stranden Boulders Beach.

Dere kan også kjøre en tur til vinregionen Winelands og få smaksprøver på de kjente sørafrikanske vinene eller dra på båttur til fengselsøyen Robben Island, der Nelson Mandela satt fengslet i over 17 år, frem til 1982.

Eksempler på overnatting:

Dette anbefaler vi i Cape Town:

 • Dagstur til Cape-halvøyen
 • Table Mountain
 • Winelands
 • Robben Island

Fra Cape Town flyr dere til Johannesburg for å dra ut på safari (ca. 2 timer)

DAG 5-9: KRUGER NASJONALPARK

Zebraer i Kruger National ParkNår dere ankommer Johannesburg, blir dere hentet av en lokal guide som skal vise dere det lokale dyrelivet de neste fire dagene. Dere kjører til den berømte Kruger nasjonalpark, som er i verdenseliten når det gjelder safariopplevelser. Der sjekker dere inn i lodgen deres og slapper av frem til dere skal ut på en såkalt game drive, hvor man kjører i åpen safaribil for å se dyr.

Og dette med å se dyr er garantert her. Nasjonalparken, som er på 20 000 km2, er hjem for om lag 150 forskjellige dyrearter – både store og små – og de kommer i hundretusentall. Av de mest kjente kan vi nevne Afrikas “fem store”, som er løve, leopard, elefant, bøffel og neshorn. Men dere vil også se store dyr som sjiraffer, antiloper og flodhester underveis på safari i Kruger nasjonalpark.

Dagen etter blir det morgen-game drive etterfulgt av brunsj som dere får nyte ute i bushen. Resten av dagen slapper dere av, før dere drar ut igjen om kvelden og ser etter dyrene, som våkner til igjen etter noen dovne timer når det har vært som varmest midt på dagen.

Dagen etter kan dere velge å dra på bush walk, der dere kan utforske naturen til fots. Ellers er det flere game drives og deilige måltider i lodgen som står på programmet. Aktivitetsmulighetene avhenger imidlertid litt av hvilken lodge dere velger å bo i. Vi hjelper dere med å velge det som er rett for dere slik at dere får oppleve alt dere har mest lyst til på safarien deres i Sør-Afrika.

Eksempler på overnatting:

Deretter blir dere kjørt tilbake til Johannesburg (ca. 5 timer)

DAG 9-11: JOHANNESBURG

Johannesburg, SydafrikaDere kommer tilbake til Johannesburg, og nå skal dere tilbringe et par netter her, så nå er det storbyen som skal oppleves. Her bor det rundt ti millioner mennesker fra ulike sosiale lag, og byen har mange distinkte områder. Vi kan anbefale et besøk i det hippe Maboneng og velstående Sandton, men også det gamle slumområdet Soweto.

Sistnevnte kan dere besøke på en guidet dagstur, der dere kommer rundt til forskjellige historiske steder. Det var nemlig her opprørerne tok til gaten mot apartheid, og her ser dere hvor Nelson Mandela og Desmond Tutu kom fra.

Eksempler på overnatting:

Dette anbefaler vi i Johannesburg:

 • Dagstur til Soweto
 • Besøk attraktive områder som Maboneng og Sandton

Etter Johannesburg flyr dere videre til Victoriafallene (ca. 1.5 time)

DAG 11-14: VICTORIAFALLENE

Victoria Falls i ZambabweEtter et par dager i storbyen er det tid for naturopplevelser i nabolandet Zimbabwe. Dere ankommer Victoriafallene, som er en liten by kjent for verdens største foss ved samme navn. Victoriafallene er en 1.7 kilometer bred foss, som kan imponere selv den mest verdensvante naturelsker. Her har dere to netter til å oppleve dette fantastiske naturfenomenet.

Det kan dere gjøre fra utsiktspunktene mot fossen, der dere kan se store deler av denne ikke særlig stillferdige veggen av vann. Eller så kan dere ta en helikoptertur over området, der dere får se hele fossen og virkelig merke hvor storslagen naturen er. Hvis dere er litt modigere, kan dere hoppe i strikk fra broen som krysser fossen, eller rafte på elven.

Har dere ikke fått nok dyreopplevelser, kan dere også besøke Hwange nasjonalpark, som ligger en kort kjøretur fra Victoriafallene. Her finnes en av de største elefantbestandene i Afrika, sammen med mange andre ville dyr, som sjiraffer, løver, sebraer, leoparder og hyener.

Eksempler på overnatting:

Dette anbefaler vi i Victoriafallene:

 • Helikoptertur over fossen
 • Fotturer til utsiktspunktene
 • Hwange nasjonalpark

Fra Victoriafallene flyr dere hjem til Norge

REISENS PRIS OG INNHOLD
SESONG
REISEPERIODE
LENGDE
PRISER
Høysesong7/1 – 28/2, 17/4 – 30/6 og 14/08 – 31/1014 dagerfra 28 995 NOK pr. pers.
Lavsesong1/3 – 16/4 og 1/11 – 19/1214 dagerfra 27 995 NOK pr. pers.
Sommersesong1/7 – 31/814 dagerfra 30 395 NOK pr. pers.
Jul og nyttår20/12 – 6/114 dagerfra 31 995 NOK pr. pers.

Fraprisen er pr. person og gjelder ved 2 voksne.
Rabat ved barn u. 12 år og større grupper.

INKLUDERT I REISEN ER
 • Fly tur/retur fra Norge
 • Fly fra Johannesburg til Victoriafallene
 • All transport
 • Overnatting på basisnivå (kan oppgraderes)
 • Halvpensjon under safarioppholdet
 • Transport i safaribil med engelsktalende guide
 • Fullt safariprogram med omfattende game drives
 • Aktiviteter i Cape Town, Johannesburg og Victoriafallene
 • Reiseforsikring
 • Tips
 • Visum

EKSEMPLER PÅ OVERNATTING PÅ REISEN

Nedenfor kan du se eksempler på anbefalte hotell og lodger på hver destinasjon. Sorter mellom basis, mellomklasse og luksus for å se mulighetene innenfor hver klasse. Du kan selv sette sammen hva slags overnattinger du foretrekker.

Kontakt oss hvis du ønsker å bo et spesifikt sted som ikke står på denne siden.

BASIS
Cape Town
Altona Lodge

Altona Lodge er et lite, men praktisk og komfortabelt hotell i Cape Town. Det ligger en kort spasertur fra det attraktive havneområdet V&A Waterfront og det store stadionet som ble brukt ved fotball-VM i 2010 og under tre kilometer fra byens sentrum.

Det er 17 rom av forskjellig størrelse. Fire av dem er dobbeltrom med eget bad. 13 er private rom med felles bad. De finnes med både enkeltsenger, dobbeltsenger og køyesenger.

Det er mulig å få frokost og klesvask på hotellet om man ønsker det.

Kruger
Grand Kruger Lodge

På den sydlige grænse til Kruger National Park, lige ved floden Crocodile River, ligger denne lodge. Det er i et område med en høj koncentration af vildt, og da lodgen ikke er indhegnet, kan I være heldige at få besøg af giraffer, gnuer, zebraer, aber og fredelige, mindreaVed den søndre grensen til Kruger nasjonalpark, like ved elven Crocodile River, ligger denne lodgen. Det er i et område med mange ville dyr, og siden lodgen ikke er inngjerdet, kan dere være heldige å få besøk av sjiraffer, gnuer, sebraer, aper og andre mindre, fredelige dyr.

Standarden i Sør-Afrika er generelt høyere enn i Øst-Afrika, så selv om dette er på basisnivå, er Grand Kruger Lodge et flott hotell, med klimaanlegg, minibar, behagelige dobbeltsenger og alt det andre som hører med. På de større rommene kan dere være opp til fire personer.

Lodgen har et utendørs basseng og en spa-avdeling der dere kan la dere skjemme bort etter en lang dag på safari. I restauranten serveres frokost og middag til faste tidspunkt, men mindre måltider kan kjøpes hele dagen.

Standarden i Sydafrika er generelt højere end i Østafrika, så selvom dette er basis, er Grand Kruger Lodge som et pænt hotel med aircondition, minibar, komfortable dobbeltsenge og hvad der ellers hører til. I kan bo op til fire personer i de større værelser.

Lodgen har en udendørs pool og en spa-afdeling, hvor I kan blive forkælet efter en lang dag på safari. Der er en restaurant, der serverer morgenmad og aftensmad på faste tidspunkter, og mindre måltider kan købes hele dagen.

Umlani Bushcamp

Umlani Bushcamp ligger i det private reservatet Timbavati naturreservat, som er en del av Kruger-området. Dette er en intim leir innredet med naturlige materialer for å gi en autentisk bushopplevelse.

Dere kan bo i enkle, men sjarmerende hytter med en komfortabel dobbeltseng med myggnett og eget bad. Det er også familiehytter, som i tillegg til dobbeltsengen har to enkeltsenger.

Hvis dere vil ha en ekstraordinær opplevelse, er det også mulig å bo i et lite hus 2,5 kilometer fra leiren, der dere kan være helt alene med lydene og duftene fra den afrikanske bushen.

Bassenget er omkranset av hengekøyer der dere kan slappe av om ettermiddagen, og om kvelden kan dere nyte en drink i baren. Alle måltidene blir servert i lodgens boma, som er en tradisjonell rund hytte med ildsted i midten.

Victoria Falls
Mandebele Lodge

Mandebele Lodge er et lite, hyggelig overnattingssted sentralt i byen Victoria Falls. Herfra er det ti minutters gange til alle sentrale butikker og restauranter, og en halv times gange til selve fossen.

Det er fire rom i lodgen, hvorav tre er trippelrom og det siste et dobbeltrom. Rommene er store, har eget bad og er innredet med inspirasjon fra den lokale afrikanske stilen.

I hagen er det basseng og terrasse hvor dere kan slappe av når dere ikke er ute for å oppleve den imponerende fossen.

Frokost er inkludert.MELLOMKLASSE
Cape Town
Cape Town Hollow Boutique Hotel

Dette moderne hotellet ligger i hjertet av Cape Towns sentrum. Det er nyoppusset, så her får dere et nydelig midlertidig hjem på reisen deres til Sør-Afrikas hovedstad. Det ligger i gangavstand til de utallige kafeene, restaurantene, barene og butikkene i sentrum. I tillegg ligger det like ved havneområdet V&A Waterfront og Table Mountain nasjonalpark.

De 56 rommene har eget bad, klimaanlegg, TV, Wi-Fi og mulighet til å lage kaffe og te.

Hotellet har et lite utendørs basseng, samt en restaurant som er åpen til frokost, lunsj og middag. Her kan dere spise med utsikt til berømte Table Mountain.

SunSquare Cape Town City Bowl

SunSquare Cape Town City Bowl er et nytt, moderne hotell i hjertet av Cape Town. Med sine 14 etasjer er det utsikt til både byen, fjellet Table Mountain og havnen fra hotellbaren oppe på taket.

Hotellet har 202 rom, hvorav 93 er familierom og 2 er suiter. Alle rommene er moderne og komfortabelt innredet med alle nødvendige fasiliteter.

I nederste etasje er det en avslappende restaurant som er åpen hele dagen. Det er også et oppvarmet, innendørs basseng og et moderne treningssenter – begge deler med store glassvinduer med utsikt over den vakre byen.

Johannesburg
Garden Court Sandton City

Garden Court Sandton City er et stort, klassisk moderne hotell i den velstående bydelen Sandton, der mange forretningsfolk og internasjonale gjester bor under sine opphold i Johannesburg.

Det har 444 rene, moderne rom med eget bad. De finnes som dobbeltrom og familierom med to dobbeltsenger. Alle rom har klimaanlegg, TV, Wi-Fi og utstyr til å lage te og kaffe.

Hotellet har utendørs basseng hvor dere kan kjøle dere ned på varme dager, samt en avslappende restaurant som serverer burger, biff, salat og andre internasjonale klassikere.

Kruger
Mjejane River Lodge

Denne lodgen ligger i det private reservatet Mjejane River Lodge sør i Kruger-området. Lodgen ligger på bredden av Crocodile River, så dere har utsikt til dyrene som kommer til elven for å drikke, mens dere selv sitter og nyter en drink eller bare slapper av i lodgens hage.

Lodgen har 17 rom av forskjellig størrelse og standard. Alle har imidlertid eget bad, hårtørker, minibar og mulighet for å lage kaffe og te som kan nytes på den private terrassen foran rommet.

Lodgen har basseng der dere kan kjøle dere ned i de varme timene midt på dagen, og en restaurant som lager frokost, lunsj og middag til dere.

Kapama River Lodge

Kapama River Lodge er en stor, luksuriøs lodge i Kapama Private Game Reserve, som ligger i den vestlige delen av Kruger-området. Dere er ikke langt unna parken når dere skal på safari, og det er til og med et lite vannhull like ved lodgen. Er dere heldige, får dere se elefanter og bøfler mens dere sitter og slapper av.

Lodgen har 64 rom, stort basseng og flere fellesområder der dere kan slappe av og kose dere i de naturlige omgivelsene. Det er også en stor spa for det lille ekstra.

Dere kan bo i vanlige dobbeltrom, familierom med plass til fire, samt mer luksuriøse suiter.

Alle måltider blir servert i lodgens restaurant, som setter fokus på afrikanske retter laget på ferske, lokale råvarer. Det er mye vilt på menyen, men også gode vegetarmuligheter.

Victoria Falls
Victoria Falls Rainbow Hotel

Dette store hotellet ligger i fredelige omgivelser, men i gangavstand til både byens sentrum og fossen. Hotellet har en stor, grønn hage, takterrasse og et bassengområde som er deilig å ha når dere ikke er ved fossen.

Det har 88 rom i forskjellige størrelser, så de passer for alle reisende. Alle rom har egen balkong, klimaanlegg, myggnett, TV og utstyr til å lage kaffe og te.

Det er to restauranter på hotellet. Den ene spesialiserer seg på afrikansk mat, mens den andre har et internasjonalt utvalg, så det bør være noe for alles smaksløker.

The Kingdom Hotel

The Kingdom Hotel er en stor resort med flott beliggenhet i byen Victoria Falls. Det er dette hotellet i Zimbabwe som ligger nærmest fossen, så dere bruker ikke lang tid på å komme dere ned for å se dette majestetiske naturens underverk på kloss hold.

Hotellet har 294 rom, hvorav 74 er store nok til en familie eller en gruppe på fire. Rommene er innredet i varme farger etter afrikansk tradisjon og alle har klimaanlegg. Mange av dem har også en privat balkong.

Det er tre restauranter på hotellet: en hovedrestaurant som har frokostbuffet hver dag, en biffrestaurant og en italiensk restaurant.

I tillegg er det tre basseng, fire barer, et kasino og et spaområde.

Batonka Guest Lodge

I den rolige delen av den populære byen Victoria Falls ligger nydelige Batonka Guest Lodge, der dere kan bo i fredelige, grønne omgivelser bare tre kilometer fra utsiktspunktene til den store attraksjonen – den enorme fossen.

Lodgen har 22 rom med plass til to, bad, TV, internett, klimaanlegg og utsikt til en velstelt hage. Dere finner også et basseng, hvor dere kan nyte Zimbabwes sol når dere trenger å slappe av.

Full engelsk frokost er inkludert, og det er mulig å bestille god, hjemmelaget mat til lunsj og middag hvis dere ikke vil finne noe ute i byen. Den kan nytes både inne og ute i hotellets restaurant.
LUKSUS
Cape Town
Victoria & Alfred Waterfront

Victoria & Alfred Waterfront er et sjarmerende historisk hotell i et gammelt varelagerbygg fra 1904, helt nede ved havnen. Den ikoniske bygningen er oppkalt etter dronning Victoria og hennes sønn prins Alfred, som var med på å grunnlegge havnen, som den dag i dag heter V&A Waterfront. Hotellets beliggenhet er med andre ord helt fantastisk, for livet i byen har havnen som midtpunkt.

Det har 68 rom, hvor halvparten har utsikt mot havet og Table Mountain, mens den andre halvparten har utsikt mot havnen. Alle rom har king size-seng, eget bad, loungeområde, klimaanlegg, TV, minibar, safe osv.

Hotellet har restaurant ut mot vannet, der dere kan nyte både frokost, lunsj og middag, med utsikt mot både havet og byens berømte fjell.

Johannesburg
Hilton Sandton

Hilton Sandton er et stort, flott hotell i det beste området dere kan bo i Johannesburg. Sandton er en velstående bydel og forretningsområde som er trygt og fredelig. Hotellet lever opp til Hilton-kjedens standard, med rene og pene rom og god service.

Rommene kommer i forskjellige størrelser og standarder, så det er et rom for alle, uansett om dere reiser alene, med barn, i gruppe eller som par.

Hotellet har en velstelt grønn hage med basseng, solsenger og møbler hvor dere kan sitte og slappe av etter en lang flytur eller en opplevelsesrik dag i byen. Hvis dere har behov for mer aktivitet, har hotellet også treningslokaler og tennisbane.

Det er også en restaurant, sushibar, innendørs bar og bassengbar.

Radisson Blu Gautrain Hotel Sandton

Dette Radisson Blu-hotellet ligger også i det fine forretningsområdet Sandton, der dere er i nærheten av Sandton City shoppingsenter og mange restauranter. Det er et typisk moderne luksushotell i blokk, så det er flott utsikt over millionbyen fra mange av hotellets 290 rom.

Rommene er innredet i en moderne, men varm og hjemlig stil. Det er gratis internett, safe, minibar, filmleie på TV-en og mulighet til å lage te og kaffe på alle standardrom. I tillegg kan dere oppgradere til suite eller penthouse-rom med opp til fire soverom hvis dere er mange.

Hotellet har en restaurant som er åpen til alle måltider, kafé, lobbybar, solterrasse med basseng, bar i åttende etasje og innendørs spa- og treningsavdeling der dere kan svømme, bokse, trene og praktisere yoga.

Kruger
Lukimbi Safari Lodge

Denne lille, eksklusive lodgen ligger i sørenden av Kruger nasjonalpark og tilbyr en sofistikert opplevelse i den ville afrikanske bushen. Lodgen ligger ved en elv, er bygget i naturlige materialer, og dere er omgitt av trær og dyr på alle sider. Utover den fantastiske beliggenheten bidrar selve lodgen og servicen til å gjøre denne opplevelsen til noe helt spesielt.

Den har 16 rom som alle er smakfullt innredet og har rikelig med plass, så komforten er på topp. Alle rom har både badekar og innendørs/utendørs dusj, så dere kan være i nærkontakt med naturen også når dere bader. Det er også to suiter, som har enda mer plass og eget basseng på terrassen.

Alle kan imidlertid bruke fellesbassenget, i likhet med lodgens lounge, bibliotek, restaurant og treningssenter.

Victoria Falls
Victoria Falls Safari Lodge

Denne lodgen ligger i utkanten av Victoria Falls og dermed også lenger borte fra fossen (ca. 5 km), men til gjengjeld ligger den vakrest til, med utsikt over savannen, og den minner mer om å være på safari enn i en turistby som Victoria Falls.

Alle hotellets 72 rom har privat balkong, slik at dere kan nyte den fantastiske utsikten i fred og ro. I tillegg er rommene store og luksuriøst innredet i varme farger og en moderne, men hjemmekoselig stil.

Det er to restauranter i lodgen, hvor den ene er i en såkalt “boma”» – en rund, tradisjonell afrikansk spisesal – der det også er forskjellige opptredener om kvelden. Det serveres en afrikansk buffet, mens den andre har en internasjonal meny og allsidig frokostbuffet.

Lodgen har også basseng og en terrasse der dere kan slappe av og se om dere oppdager ville dyr på savannen.

A’Zambezi River Lodge

A’Zambezi River Lodge er et stort, flott hotell som ligger ved Zambezi, elven som renner ned i fossen. Hotellet ligger ca. fem kilometer fra byen Victoria Falls, men til gjengjeld ligger det i fredelige, vakre omgivelser. Det er stor hage, god plass og en avslappet stemning.

Hotellet har 87 rom av forskjellig størrelse og standard. Alle rom har klimaanlegg, TV, myggnett, minibar og mulighet for å lage kaffe og te. De fleste har balkong ut mot elven, mens resten vender inn mot hagen og naturen rundt.

Hotellet har et forfriskende basseng, to restauranter, to barer, et leserom og den store hagen hvor dere kan slappe av og kose dere.
Våre reiseforslag

PRISOVERSIKT

SESONG
REISEPERIODE
LENGDE
PRISER
Høysesong7/1 – 28/2, 17/4 – 30/6 og 14/08 – 31/1014 dagerfra 28 995 NOK pr. pers.
Lavsesong1/3 – 16/4 og 1/11 – 19/1214 dagerfra 27 995 NOK pr. pers.
Sommersesong1/7 – 31/814 dagerfra 30 395 NOK pr. pers.
Jul og nyttår20/12 – 6/114 dagerfra 31 995 NOK pr. pers.

Fraprisen er pr. person og gjelder ved 2 voksne.
Rabat ved barn u. 12 år og større grupper.

INKLUDERT I REISEN ER
 • Fly tur/retur fra Norge
 • Fly fra Johannesburg til Victoriafallene
 • All transport
 • Overnatting på basisnivå (kan oppgraderes)
 • Guidet tur i byområdet Soweto i Johannesburg
 • Halvpensjon under safarioppholdet
 • Transport i safaribil med engelsktalende guide
 • Fullt safariprogram med omfattende game drives
 • Aktiviteter i Cape Town og Victoriafallene
 • Reiseforsikring
 • Tips
 • Visum
BESTILL ET UFORPLIKTENDE TILBUD
Personlige opplysninger
Bemerkninger
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.