BESTILL TILBUD
21 98 38 01

Safari i Ugandas regnskog

En rundreise til Ugandas høydepunkter

7 dager fra 29 295 NOK

Safari i Ugandas regnskog

7 dager fra 29 295 NOK

Vandre mellom gorillaer og sjimpanser i unik natur

På denne safarien i Uganda får dere en uke med noe av det mest fantastiske og særskilte landet kan by på. Se sjimpanser hoppe fra tre til tre i Kibale nasjonalpark, elefanter traske rundt i Queen Elizabeth nasjonalpark og fjellgorillaene i Bwindi Impenetrable nasjonalpark. Tilsett vakre båtturer og spennende besøk i lokale landsbyer, så har dere en uke med opplevelser som rekker til resten av året.

Reiseplanen under er ikke fast. Siden vi kun arrangerer private safarier og transport, kan programmet tilpasses de reisendes ønsker.

Foreslått reiseplan
DAG 1-2: ENTEBBE

Entebbe havn i UgandaVelkommen til Uganda! Dere lander på flyplassen i Entebbe, en forstad til hovedstaden Kampala, midt inne i Afrika, ved Victoriasjøens bredder. Der blir dere møtt med en behagelig temperatur uansett når på året dere reiser, og en vennlig lokalbefolkning som står klar til å vise dere landet sitt. Dere blir hentet på flyplassen av guiden som dere skal tilbringe den kommende uken med. Derfra blir dere kjørt til hotellet og kan bruke kvelden til å lade opp til de store safariopplevelsene som starter dagen etter.

Eksempler på overnatting:

Fra Entebbe kjører dere til Kibale nasjonalpark (ca. 5 timer)

DAG 2-3: KIBALE NASJONALPARK

Red Colobus abeEtter frokost går turen til Kibale nasjonalpark, der dere skal sjekke inn på deres første leir/lodge og få deres første møte med safari i Uganda. Dere ankommer til lunsj og blir deretter kjørt til sumpen i Bigodi Wetland, hvor dere skal på fottur langs stier og over små broer i det fuktige landskapet som har et svært mangfoldig dyreliv i trærne.

Dere kommer til å få se et vell av apearter, som marekatter, bavianer og langhårede kolobusaper. Det finnes også mange fuglearter, som Jako-papegøye, kjempeturako og neshornfuglen med det store nebbet. Er dere heldige, får dere også se den store gråkrontranen, som er Ugandas nasjonalfugl.

På vei tilbake til leiren/lodgen har dere utsikt til vakre vulkanske kratersjøer og teplantasjer. Når dere kommer tilbake, blir dere servert middag, før dere går tidlig til sengs.

Eksempler på overnatting:

Dagen etter går turen til Queen Elizabeth nasjonalpark (ca. 2,5 timer)

DAG 3-5: QUEEN ELIZABETH NASJONALPARK

Chimpanse i UgandaEtter frokost i leiren/lodgen, og før dere skal videre, tar guiden dere med ut på tur i Kibale nasjonalpark, der dere får se store flokker av ville sjimpanser som svinger seg i trekronene i regnskogen. Etter denne helt enestående opplevelsen og en lett medbrakt lunsj i skogens flotte omgivelser, går turen til Queen Elizabeth nasjonalpark.

Dere kjører ned langs Rwenzorifjellene, Afrikas høyeste fjellkjede – også kalt Månefjellene – og det blir gode muligheter til å komme seg ut og nyte den spektakulære utsikten. Underveis besøker dere også en vaniljefarm, der dere i tillegg til vanilje vil få se hvordan man dyrker kakao, tropiske frukter og krydder. Dere stopper også på verdens midtlinje – ekvator – og kan stå med en fot på hver halvkule og se monumentet som viser hvor streken går.

Dere ankommer leiren/lodgen i Queen Elizabeth nasjonalpark sent på ettermiddagen, i god tid før middag. Med sitt utrolig rike dyreliv er dette en av Ugandas mest populære nasjonalparker.

Etter den første natten skal dere ut på en tidlig game drive, altså en kjøretur i safaribilen for å se etter de mange ville dyrene. Dere kan se saktmodige elefanter traske over veien, sky leoparder som lusker i trærne og mange andre ville dyr. På vei tilbake til leiren/lodgen stopper dere ved Katwe-saltkrateret, der dere kan se hvordan man har utvunnet salt og kjempet om retten til saltkrateret i tusenvis av år.

Til lunsj kjører dere inn på luksuriøse Mweya Safari Lodge for å nyte et fantastisk måltid i enestående omgivelser. Det er en av de eldste lodgene i landet, og ingen ringere enn dronning Elizabeth og prins Philip har bodd her på sine besøk i Uganda. Deretter blir det båttur på Kazinga-kanalen, der dere vil se over til Den demokratiske republikken Kongo på den andre bredden av Lake Edward. Her kan dere være heldige og få se flodhester, krokodiller, vannbøfler, elefanter og hundrevis av fuglearter som flokker seg rundt sjøen.

Disse opplevelsene kan dere snakke om over en deilig middag i leiren/lodgen, der dere tilbringer den siste natten.

Eksempler på overnatting:

Senere kjører dere til Bwindi Impenetrable nasjonalpark (ca. 5 timer)

DAG 5-7: BWINDI IMPENETRABLE NASJONALPARK

Bjerggorilla i Bwindi National ParkOm morgenen, etter en god frokost i Queen Elizabeth nasjonalpark, kjører dere av sted mot Bwindi Impenetrable nasjonalpark. Den første delen av turen vil fungere som en game drive, hvor dere skal prøve å finne de sjeldne treklatrende løvene, og som tilbringer det meste av dagen på å ligge henslengt i flokker i de store akasietrærne. Heldigvis betyr det at de er lette å få øye på.

Etter en idyllisk kjøretur gjennom et spektakulært vulkansk landskap ankommer dere Bwindi akkurat i tide til en ordentlig lunsj. På ettermiddagen tar dere en spasertur for å besøke lokalsamfunnet. Her får dere blant annet se hvordan man dyrker kaffe og te, dere lærer å brygge bananøl, og dere besøker en liten landsby bebodd av et kortvokst folkeslag.

Dagen etter får dere en tidlig kopp kaffe før dere legger i vei mot turens høydepunkt, gorillaturen. Under den erfarne guidens ledelse beveger dere dere til fots inn i den delen av regnskogen hvor disse store dyrene lever. Det er bare 1000 igjen av dem i verden, og 400 av dem lever her. Dere kommer til å stå helt tett innpå noen av dem – en opplevelse vi garanterer at dere aldri vil glemme!

Gorillaene lever i familier i skogen, og noen av familiene er vant til å få besøk av sine oppreiste menneskevenner. De er derfor ikke farlige, og dere kan komme til å stå bare noen få meter fra dem.

På vei tilbake vandrer dere i kupert landskap, med utsikt til grønne åser hele veien rundt. Dere spiser medbrakt lunsj underveis. Etter en utrolig dag får dere det siste middagsmåltidet i leiren/lodgen og sover med lyder fra regnskogen. Dagen etter går turen tilbake til Entebbe.

Eksempler på overnatting:

Fra Entebbe flyr dere hjem til Norge

REISENS PRIS OG INNHOLD
Sesong
Reiseperiode
Lengde
Priser
Høysesong7/1 – 28/2 og 13/8 – 31/107 dagerfra 30 495 NOK pr. pers.
Lavsesong1/3 – 30/6 og 1/11 – 19/127 dagerfra 29 295 NOK pr. pers.
Sommersesong1/7 – 13/87 dagerfra 31.995 NOK pr. pers.
Jul og nyttår20/12 – 6/17 dagerfra 32 495 NOK pr. pers.

Fraprisen er pr. person og gælder ved 2 voksne.
Rabat ved børn u. 12 år og større grupper.

INKLUDERT I REISEN ER
 • Fly tur/retur fra Norge
 • Overnatting på basisnivå (kan oppgraderes)
 • Helpensjon på hele reisen
 • All transport
 • Transport i safaribiler (Land Cruiser eller Safari Van)
 • Profesjonell engelsktalende sjåfør/guide
 • Gorillatillatelse (650 USD)
 • Sjimpansetillatelse
 • Inngangsbilletter til nasjonalparker
 • Båtturer og game drives
 • Vandringer i naturen
 • Frokost, vann og snacks underveis
 • Reiseforsikring
 • Tips
 • Drikkevarer
 • Visum

EKSEMPLER PÅ OVERNATTING PÅ REISEN

Nedenfor kan du se eksempler på anbefalte hotell og lodger på hver destinasjon i Uganda. Sorter mellom basis, mellomklasse og luksus for å se mulighetene innenfor hver klasse. Du kan selv sette sammen hva slags overnattinger du foretrekker. Kontakt oss hvis du ønsker å bo et spesifikt sted som ikke står på denne siden.

BASIS
Entebbe
Airport Guest House

Dette gjestehuset ligger ved flyplassen i Entebbe, i et fredelig område med en fin, grønn hage i forbindelse med huset. Det er enkelt, men rent og pent, og dere får en varm velkomst når hotellets ansatte henter dere på flyplassen.

Dere bor på store rom med dobbeltseng, eget bad, takvifte til varme kvelder, myggnett og en liten terrasse med store, myke stoler hvor dere kan sitte og nyte hagen. Fire av rommene deler bad, så disse er litt billigere.

Det er mulig å få frokost i gjestehuset.

Kibale National Park
Kibale Forest Camp

Kibale Forest Camp er en klassisk leir med lerretstelt hvor dere får en autentisk opplevelse. Den ligger rett utenfor den sørlige delen av Kibale nasjonalpark og grenser mot Bigodi-sumpen, som dere sannsynligvis også skal besøke, så beliggenheten er uovertruffen.

Leiren består av 10 luksustelt med eget bad og syv telt som deler bad og toalett. I begge telttypene er det ordentlige, behagelige senger. Alle har privat veranda hvor dere kan sitte og se etter noen av de sjeldne fuglene som lever i området.

Det er utendørs restaurant under et stråtak der dere kan sitte i frodige omgivelser og nyte frokost, lunsj og middag. De har fast meny, men tilpasser seg gjerne spesielle ønsker såfremt de får beskjed på forhånd.

Bwindi
Broadbill Forest Camp

Denne leiren er liten og enkel, men med personlig service. Den ligger på grensen til den østlige delen av Bwindi Impenetrable nasjonalpark, så dere er allerede ute i den berømte regnskogen. Dessuten er nasjonalparkens hovedkvarter bare tre kilometer unna, og det er derfra gorillaturene blir arrangert, så det er praktisk.

Broadbill Forest Camp består av fire telt satt opp på en plattform av tre og med stråtak, slik at de minner mer om små hytter. Hvert telt har to sengeplasser og et enkelt eget bad.

I tillegg er det et spiseområde der dere kan spise alle måltider mens dere er i Bwindi.

Queen Elizabeth National Park
Simba Safari Camp

Simba Safari Camp er en budsjettvennlig, men komfortabel leir ved den nordlige grensen til Queen Elizabeth nasjonalpark. Beliggenheten er upåklagelig: På den ene siden er det utsikt til nasjonalparkenes kratersjøer, og på den andre kan dere se fjelltoppene i Rwenzori-fjellkjeden.

70 gjester kan sove i leirens forskjellige romtyper. Det er dobbeltrom og familiehytter med eget bad, men også sovesaler der flere sover sammen og deler bad og toalett. De private rommene har sin egen lille veranda.

Leiren har restaurant, bar og lounge som kan benyttes av alle. I restauranten er det buffet til frokost og som regel à la carte-meny til lunsj og kvelds.
MELLOMKLASSE
Entebbe
The Boma Hotel

The Boma Hotel er et sjarmerende hotell i en villa med basseng. Det ligger bare et par minutters kjøring fra flyplassen, så det er lett å komme til og fra, noe som er praktisk hvis dere bare skal ha én natt i Entebbe.

Rommene er innredet i en kombinasjon av europeisk og afrikansk stil som passer til den opprinnelige koloniarkitekturen. Alle har himmelseng for to med myggnett, eget bad og veranda utenfor. Det er romservice og internett enkelte steder. Det er mulig å få familierom.

I den velstelte hagen er det basseng med solsenger og parasoller slik at dere kan nyte det gode været med en dukkert.

Restauranten har åpent hele dagen for hotellets gjester.

Kibale National Park
Isunga Lodge

Denne lodgen er ny og eies av et skotsk ektepar som åpnet den i 2016. Fasilitetene er derfor også nye, og det er et flott sted å bo i mellomklassen. Den ligger vest i Kibale nasjonalpark, litt oppe i det kuperte terrenget, så dere har fantastisk utsikt over den frodige skogen.

Lodgen består av syv individuelle hytter som alle har et lite utendørsområde der dere kan sitte og nyte det flotte synet. Det finnes både enkelt-, dobbelt- og trippelrom, alle med eget bad og toalett, og rommene er lyse med komfortable senger, myggnett og elektrisk lys.

Det er et stort utendørs restaurant- og loungeområde under tak der dere kan sitte og slappe av, lese en bok, ta en drink til solnedgangen og spise alle måltider.

Bwindi
Buhoma Community Haven Lodge

Buhoma Community Haven Lodge er en ny, komfortabel lodge ved grensen til den nordlige delen av Bwindi Impenetrable nasjonalpark. Den blir drevet av en organisasjon som støtter Buhoma-samfunnet i den nærliggende landsbyen, og har forskjellige overnattingssteder. Dette er det mest eksklusive av dem.

I lodgen er det seks hytter med plass til to i hver, samt en familiehytte med plass til fire gjester. Alle hyttene er enkelt, men pent innredet, og har eget bad.

De ansatte serverer hjemmelaget mat laget av lokalt dyrkede råvarer, tre ganger om dagen. Til kvelds er det en femretters meny, så dere skal ikke gå sultne til sengs.

Queen Elizabeth National Park
Kasenyi Safari Camp

Kasenyi Safari Camp ligger strategisk til midt i Queen Elizabeth nasjonalpark, like ved Lake Bunyampaka. Her er det for det første flott utsikt over innsjøen, og for det andre kommer mange av de ville dyrene i området forbi, slik at dere kan se dem fra leiren.

Det er fire luksustelt satt opp på plattformer, så de minner mer om hytter enn telt. Inne er det også god plass til en stor himmelseng med myggnett, sitteplasser, eget bad og veranda foran.

Leiren har også en restaurant som serverer alle måltider.
LUKSUS
Entebbe
Protea Hotel by Marriott Entebbe

Den internasjonale hotellkjeden Marriott har også et fantastisk hotell i Entebbe. Det ligger på bredden av Victoriasjøen, så utsikten fra hotellet er upåklagelig. Samtidig er det like ved flyplassen, så her går det ikke tid med til transport.

Hotellet har 73 vanlige rom og 12 suiter. Alle rommene er store og innredet i klassisk hotellstil. Mange av dem har utsikt over sjøen.

I tillegg er det en stor, grønn hage med terrasse og basseng der dere kan sitte og slappe av – også her med utsikt over sjøen. I hotellets restaurant kan dere spise alle måltider, så dere trenger aldri å forlate stedet under oppholdet.

Kibale National Park
Primate Lodge

Midt i Kibale nasjonalparks regnskog, like ved siden av det området der man drar på sjimpansetur, ligger Primate Lodge. Her bor dere altså ikke bare i en meget komfortabel og økovennlig lodge, men også midt i den naturen dere skal utforske.

Denne eksklusive lodgen tilbyr 16 rom i forskjellige kategorier. Alle rommene har eget bad, behagelige senger og lenestoler, og store vinduer med utsikt mot den grønne naturen. Utenfor har alle rommene også safaristoler, og der kan dere sitte for dere selv og slappe av med en bok eller en kopp kaffe.

Det er en restaurant og en bar hvor dere kan spise alle døgnets måltider, og få en drink når dere kommer hjem fra en opplevelsesrik dag i den ville naturen.

Bwindi
Bwindi Lodge

Bwindi Lodge er en spektakulær lodge ved den nordlige grensen til Bwindi Impenetrable nasjonalpark. Den ligger ved den samme lille landsbyen som flere andre overnattingssteder, men denne er uten tvil den mest luksuriøse.

Lodgen er bygget i gammel, lokal stil, men den ble renovert i 2017, så alt er etter dagens standard. Det er åtte små hus med plass til to i hvert. De er luksuriøst innredet med god plass, komfortable senger og egne, store bad. De har alle også utsikt over den frodige regnskogen.

Det er restaurant og bar som serverer god, lokalt inspirert mat og lekre drinker. Det er også en spaavdeling hvor dere kan skjemme dere bort med massasje.

Queen Elizabeth National Park
Mweya Safari Lodge

Denne luksuslodgen ligger midt i Queen Elizabeth nasjonalpark, på en liten halvøy med utsikt over vannet mellom Lake Edward og Lake George, samt de vakre fjelltoppene i Rwenzori Mountains. Så uansett hvordan dere snur og vender på dere, kan dere nyte Ugandas vakre natur.

Selve lodgen er like suveren som beliggenheten. I fine, gamle hus med stråtak tilbyr lodgen 32 standardrom, 12 luksusrom og to suiter. Også standardrommene er svært komfortable og pent innredet i autentisk safaristil. Alle rom har eget bad og egen balkong med utsikt over innsjøen.

Lodgen har også et stort, flott evighetsbasseng hvor dere kan ligge og nyte solen mens dere skuer ut over sjøen. Innendørs kan dere spise i en elegant restaurant, og utendørs kan dere spise på den noe mer avslappede verandaen.
Våre reiseforslag

PRISOVERSIGT

Sesong
Reiseperiode
Lengde
Priser
Høysesong7/1 – 28/2 og 13/8 – 31/107 dagerfra 30 495 NOK pr. pers.
Lavsesong1/3 – 30/6 og 1/11 – 19/127 dagerfra 29 295 NOK pr. pers.
Sommersesong1/7 – 13/87 dagerfra 31 995 NOK pr. pers.
Jul og nyttår20/12 – 6/17 dagerfra 32 495 NOK pr. pers.

Fraprisen er pr. person og gjelder ved 2 voksne.
Rabat ved barn u. 12 år og større grupper.

Rejsen indeholder
 • Fly tur/retur fra Norge
 • Overnatting på basisnivå (kan oppgraderes)
 • Helpensjon på hele reisen
 • All transport
 • Transport i safaribiler (Land Cruiser eller Safari Van)
 • Profesjonell engelsktalende sjåfør/guide
 • Gorillatillatelse (650 USD)
 • Sjimpansetillatelse
 • Inngangsbilletter til nasjonalparker
 • Båtturer og game drives
 • Vandringer i naturen
 • Frokost, vann og snacks underveis
 • Reiseforsikring
 • Tips
 • Drikkevarer
 • Visum
BESTILL ET UFORPLIKTENDE TILBUD
Personlige opplysninger
Bemerkninger
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.