BESTILL TILBUD
21 98 38 01

Store eventyr i unike Uganda

Storslagne eventyr over Nilen, savannen og regnskogen

13 dager fra 45 995

Store eventyr i unike Uganda

13 dager fra 45 995

Se alle sider av “Afrikas perle”

Uganda er det minste reisemålet vårt på det afrikanske fastlandet, men med Nilens kilde, dyrerike nasjonalparker og de sjeldne fjellgorillaene er landet fullspekket av store opplevelser. Og så kan dere kjøre fra sted til sted og oppleve landskapet endre seg og samtidig spare flybilletter. Det er ikke tilfeldig at Uganda kalles “Afrikas perle”, og det blir veldig tydelig på denne fantastiske rundreisen!

Reiseplanen under er ikke fast. Siden vi kun arrangerer private safarier og transport, kan programmet tilpasses de reisendes ønsker.

Foreslått reiseplan
DAG 1-2: ENTEBBE

Entebbe lufthavn i UgandaDen fantastiske Uganda-reisen er i gang! Dere lander i kystbyen Entebbe ved Victoriasjøen sent om kvelden. Der blir dere ønsket velkommen av guiden deres og så kjørt til hotellet. Få dere så en god natts søvn og gjør dere klar til de første store opplevelsene morgenen etter.

Eksempler på overnatting:

Fra Entebbe kjører dere til Jinja (ca. 3 timer)

DAG 2-3: JINJA

Nile River i UgandaNå er dere klare for å begi dere ut i det fantastisk spennende Uganda! Etter en stor frokost kjører dere mot byen Jinja, der dere ankommer ved lunsjtider. Veien går gjennom Ugandas hovedstad Kampala, og gjennom bilvinduene får dere et glimt av den travle og tett befolkede byen.

Jinja ligger ved bredden av Victoriasjøen og er mest berømt for sin beliggenhet ved Nilens kilde. Det er herfra Nilen starter sin lange reise mot Middelhavet. Dere blir fraktet med båt ut til nøyaktig der Nilen starter, og der får dere historien om hvordan akkurat dette stedet dannet rammen om noen av de mest eventyrlige oppdagelsesreisende på 1800-tallet. Dere kan se monumentet til ære for den britiske offiseren og oppdagelsesreisende John Hannington Speke, som spiller en sentral rolle i den historien.

Dere tilbringer den andre natten deres i Jinja, som også er kjent for sin arkitektur fra kolonitiden, så nyt kvelden i denne vakre byen.

Eksempler på overnatting:

Deretter fortsetter Uganda-reisen deres til Murchisonfallene nasjonalpark (ca. 6 timer)

DAG 3-5: MURCHISONFALLENE

Næsehorn i UgandaDere forlater Jinja kort tid etter frokost og kjører mot Ziwa Rhino Sanctuary, et reservat med knapt 20 stumpneshorn. Meningen er at disse dyrene en gang skal ut og leve i det fri i landets nasjonalparker som de har gjort tidligere, men her blir de beskyttet mot en truet tilværelse i den ville naturen. Sammen med guiden deres kommer dere helt tett på neshornene – endatil til fots. Det ville ikke være mulig ute i naturen, men neshornene her har vent seg til mennesker og er derfor helt ufarlige. Ved å besøke senteret bidrar dere direkte til å bevare disse prektige, men dessverre svært utrydningstruede dyrene.

Etter en medbrakt lunsj fortsetter turen til Murchisonfallene nasjonalpark, der dere kommer på slutten av ettermiddagen – akkurat i tide til en drink før middagen i leiren/lodgen.

Murchisonfallene nasjonalpark ble på 1960-tallet kjent som en av Afrikas mest spektakulære nasjonalparker, med en av kontinentets største konsentrasjoner av ville dyr. Dessverre gikk den politiske ustabiliteten på 70- og 80-tallet hardt ut over parken, men en enorm bevaringsinnsats har i stor grad ført Murchisonfallene tilbake til utgangspunktet. Derfor kan dere være heldige og se både løver, sjiraffer, elefanter, flodhester, bøfler, antiloper og krokodiller.

Og det kan skje på turens første game drive, som er en kjøretur i parken hvor dere leter etter ville dyr. Den skal dere ut på om morgenen, når dyrene er mest aktive.

Etter lunsj bytter dere bil med båt. Da går turen opp Nilen til de utrolige Murchisonfallene, som har gitt sitt navn til parken. Dere kommer helt tett på den 49 meter høye fossen, som stuper ned i Afrikas lengste elv – en helt spesiell naturopplevelse.

Dere sover en natt til i samme leir/lodge i nasjonalparken.

Eksempler på overnatting:

Herfra kjører dere videre til Kibale nasjonalpark (ca. 8 timer)

DAG 5-7: KIBALE NASJONALPARK

Lake Albert i UgandaNå venter enda en dag fullspekket med natur- og dyreopplevelser. På vei til Kibale Forest nasjonalpark får dere igjen seile på Nilen som dere krysser på vei ut av nasjonalparken. Her må dere også huske å holde øyne og ører åpne for dyrene som lever på savannen rundt dere. Kanskje er dere heldige og får se dem dere ikke har sett ennå.

Senere passerer dere den frodige Budongoskogen, før turen går videre ned gjennom den vestlige delen av Riftdalen, langs Albertsjøen. Ta inn det enorme, spektakulære landskapet i dalen som strekker seg gjennom det meste av Øst-Afrika, og som ble skapt for mange millioner år siden. Dere kan nyte en medbrakt lunsj i de vakre omgivelsene før dere ankommer Kibale nasjonalpark sent på ettermiddagen. Der venter en velsmakende middag i akkompagnert av de mange lydene og duftene i regnskogen.

Dag 6 byr på fottur sammen med guiden deres, som kjenner området som sin egen bukselomme. Her ser dere de ville sjimpansene, som svinger seg rundt i store flokker fra tre til tre i regnskogen.

Etter denne helt enestående opplevelsen og en medbrakt lunsj i vakre omgivelser, blir dere kjørt til Bigodi-sumpen, der dere skal på fottur på de godt anlagte stiene. Her er det mulighet for å se et utall ape- og fuglearter. Dere kan også være heldige og få se kameleoner og den vakre gråkrontranen, som er Ugandas nasjonalfugl.

Dere passerer vakre vulkanske kratersjøer og teplantasjer på veien tilbake til middag i leiren/lodgen, der dere også tilbringer natten.

Eksempler på overnatting:

Etter dette kjører dere til Queen Elizabeth nasjonalpark (ca. 2,5 timer)

DAG 7-9: QUEEN ELIZABETH NASJONALPARK

Afrikansk elefant i Kazinga kanalenTuren fortsetter med nye høydepunkter. Denne gang bokstavelig talt, når dere kjører gjennom Rwenzorifjellene, Afrikas høyeste fjellkjede, som med snø på toppen ser helt eventyrlig ut i dette ellers så varme landet.

Underveis stopper dere også på en vaniljefarm der dere i tillegg til vanilje vil få se hvordan man dyrker kakao, tropisk frukt og krydder. Dere stopper også ved verdens midtlinje – ekvator – der dere kan stå med en fot på hver halvkule og se monumentet som viser hvor streken går.

Litt etter middagstid ankommer dere Queen Elizabeth nasjonalpark, som er et av de beste stedene å dra på safari i Uganda. Der spiser dere en overdådig lunsj på historiske Mweya Safari Lodge, hvor dronning Elizabeth og prins Philip har bodd flere ganger. Til slutt på ettermiddagen kjører dere på game drive med utsikt til den røde solnedgangen over den afrikanske savannen. Hvis dere er heldige, får dere se menneskesky leoparder, for disse beveger seg ofte rundt i skumringen.

Neste dag starter med en game drive på morgenen, hvor dere kan få se elefanter og mange andre av de ville dyrene på savannen. På vei tilbake til lunsj i leiren/lodgen er det lagt inn et stopp ved saltkrateret Lake Katwe, hvor dere får se hvordan man utvinner salt og får høre historien om hvordan salthandelen har vært kimen til konflikt mellom store kongedømmer.

Etter lunsj drar dere ut på den vakre kanalen Kazinga, som knytter Lake Edward og Lake George. Dere ender ved munningen til Lake Edward, der man kan se over til Den demokratiske republikken Kongo på den andre siden. På turen kan dere blant annet se flodhester, krokodiller, vannbøfler og elefanter som kommer for å drikke vann.

Middag og nattesøvn får dere i leiren/lodgen i Queen Elizabeth nasjonalpark.

Eksempler på overnatting:

Herfra går turen til Bwindi Impenetrable nasjonalpark (ca. 3,5 timer)

DAG 9-11: BWINDI IMPENETRABLE NASJONALPARK

Bjerggorilla i UgandaDere begir dere mot Bwindi Impenetrable nasjonalpark med en game drive underveis, for turen går gjennom den sørlige delen av Queen Elizabeth nasjonalpark, der dere kan prøve å få sett de sjeldne treklatrende løvene. De tilbringer det meste av dagen sovende i flokk i de store akasietrærne, noe som gjør dem lette å se.

Etter en idyllisk kjøretur gjennom et spektakulært vulkansk landskap ankommer dere Bwindi i tide til lunsj. Om ettermiddagen er det tid for en spasertur i lokalsamfunnet. Der får dere se hvordan man dyrker kaffe og te, dere lærer å brygge bananøl, og dere får besøke de kortvokste beboerne i en liten landsby.

Dagen etter venter kanskje det største høydepunktet hva dyreopplevelser angår: Det er nå dere skal på gorillatur. Etter en oppkvikkende kopp kaffe eller te, venter møtet med de enorme, men fredelige fjellgorillaene. Som en virkelighetens Tarzan kommer dere tett på de ville apene i det regnskogdominerte fjellandskapet. Det er ca. 1000 igjen av arten i verden. Derfor anses denne turen som en av de absolutt største naturopplevelsene man kan ha.

Dere får snacks og delikate matpakker med i ryggsekken så dere kan nyte lunsjen med utsikt over gorillaskogen. Ettermiddagen og kvelden tilbringer dere i leiren/lodgen, der dere helt sikkert vil være mette av opplevelser for den dagen.

Eksempler på overnatting:

Fra Bwindi Impenetrable nasjonalpark kjører dere til Lake Bunyonyi (ca. 1 time)

DAG 11-12: BUNYONYISJØEN

Lake Bunyonyi i UgandaLake Bunyonyi er uten tvil et av de vakreste stedene i Uganda! Derfor er det neste stoppet deres ved denne dype innsjøen, som ligger helt sør i landet. Dere kommer hit om formiddagen og kan straks finne frem badetøyet, for dette er et av de få stedene dere kan svømme uten å risikere å møte en krokodille i sjøen. Til gjengjeld kan dere se hundrevis av fugler. Sjøen kalles også “Place of Little Birds”, og det vil dere forstå når dere er der.

Omgivelsene er helt fantastiske. Sjøen er omkranset av frodige, grønne fjell, og som i en afrikansk versjon av Ha Long-bukten i Vietnam, kan dere seile blant de 29 små klippeøyene som stikker opp av det klare vannet. Så slapp av, svøm og padle i kano på den vakre sjøen før dere får servert middag i leiren/lodgen, der dere tilbringer én natt.

Eksempler på overnatting:

Etter dette går turen til en ny sjø, Lake Mburo nasjonalpark (ca. 4 timer)

DAG 12-13: LAKE MBURO NASJONALPARK

Zebra i UgandaVelkommen til sebralandet! Før Uganda-reisen deres tar slutt, får dere et par unike dyreopplevelser til. Dere ankommer Lake Mburo nasjonalpark til tidlig lunsj og skal deretter ut på game drive.

Der vil dere garantert få se massevis av sebraer. Området rundt Lake Mburo er nemlig det eneste stedet sør i Uganda hvor det finnes sebra og impala, men de finnes til gjengjeld i stort monn. Her har dere også gode muligheter til å se leopard. Så stå klar med kameraet for å sikre de siste blinkskuddene!

Det vil dessuten være mulighet for å stifte bekjentskap med det lokale Bahima-folket, som lever i utkanten av parken sammen med det karakteristiske langhornede storkveget Ankole. Etter de mange opplevelsene avsluttes ettermiddagen og den store reisen med en “solnedgangsdrink” – “sundowner” – på savannen.

Morgenen etter skal dere ut på safari til fots, der dere kan få se dyrene i øyehøyde og kjenne på forholdet mellom dem og dere på en annen måte enn fra bil. Sug til dere det siste av det ville Afrika før Uganda-reisen deres slutter.

Eksempler på overnatting:

Senere kjører dere til Entebbe, hvor dere tar fly hjem til Norge

REISENS PRIS OG INNHOLD
Sesong
Reiseperiode
Lengde
Priser
Høysesong7/1 – 28/2 og 13/8 – 31/1013 dagerfra 48 395 NOK pr. pers.
Lavsesong1/3 – 30/6 og 1/11 – 19/1213 dagerfra 45 995 NOK pr. pers.
Sommersesong1/7 – 13/813 dagerfra 49.795 NOK pr. pers.
Jul og nyttår20/12 – 6/113 dagerfra 50 995 NOK pr. pers.

Fraprisen er pr. person og gjelder ved 2 voksne.
Rabat ved barn u. 12 år og større grupper.

INKLUDERT I REISEN ER
 • Fly tur/retur fra Norge
 • Overnatting på basisnivå (kan oppgraderes)
 • All transport
 • Helpensjon på hele reisen
 • Transport i safaribiler (Land Cruiser eller annet safarikjøretøy)
 • Profesjonell, engelsktalende sjåfør/guide
 • Gorillatillatelse (650 USD)
 • Sjimpansetillatelse
 • Inngangsbilletter til nasjonalparker
 • Båtturer og game drives
 • Naturvandringer
 • Frokost, vann og snacks underveis
 • Reiseforsikring
 • Tips
 • Drikkevarer
 • Visum

EKSEMPLER PÅ OVERNATNING PÅ REJSEN

Nedenfor kan du se eksempler på anbefalte hotell og lodger på hver destinasjon i Uganda. Sorter mellom basis, mellomklasse og luksus for å se mulighetene innenfor hver klasse. Du kan selv sette sammen hva slags overnattinger du foretrekker. Kontakt oss hvis du ønsker å bo et spesifikt sted som ikke står på denne siden.

BASIS
Entebbe
Airport Guest House

Dette gjestehuset ligger ved flyplassen i Entebbe, i et fredelig område med en fin, grønn hage i forbindelse med huset. Det er enkelt, men rent og pent, og dere får en varm velkomst når hotellets ansatte henter dere på flyplassen.

Dere bor på store rom med dobbeltseng, eget bad, takvifte til varme kvelder, myggnett og en liten terrasse med store, myke stoler hvor dere kan sitte og nyte hagen. Fire av rommene deler bad, så disse er litt billigere.

Det er mulig å få frokost i gjestehuset.

Kibale National Park
Kibale Forest Camp

Kibale Forest Camp er en klassisk leir med lerretstelt hvor dere får en autentisk opplevelse. Den ligger rett utenfor den sørlige delen av Kibale nasjonalpark og grenser mot Bigodi-sumpen, som dere sannsynligvis også skal besøke, så beliggenheten er uovertruffen.

Leiren består av 10 luksustelt med eget bad og syv telt som deler bad og toalett. I begge telttypene er det ordentlige, behagelige senger. Alle har privat veranda hvor dere kan sitte og se etter noen av de sjeldne fuglene som lever i området.

Det er utendørs restaurant under et stråtak der dere kan sitte i frodige omgivelser og nyte frokost, lunsj og middag. De har fast meny, men tilpasser seg gjerne spesielle ønsker såfremt de får beskjed på forhånd.

Bwindi
Broadbill Forest Camp

Denne leiren er liten og enkel, men med personlig service. Den ligger på grensen til den østlige delen av Bwindi Impenetrable nasjonalpark, så dere er allerede ute i den berømte regnskogen. Dessuten er nasjonalparkens hovedkvarter bare tre kilometer unna, og det er derfra gorillaturene blir arrangert, så det er praktisk.

Broadbill Forest Camp består av fire telt satt opp på en plattform av tre og med stråtak, slik at de minner mer om små hytter. Hvert telt har to sengeplasser og et enkelt eget bad.

I tillegg er det et spiseområde der dere kan spise alle måltider mens dere er i Bwindi.

Murchison Falls
Fort Murchison

Fort Murchison er et unikt overnattingssted rett utenfor Murchison Falls nasjonalpark. Med sine gamle tårn og fortlignende bygninger med jordfargede murer ledes tankene hen til den gang da utenlandske handels- og oppdagelsesreisende lette etter Nilens kilde.

“Fortet” har tolv rom med eget bad, behagelige senger, et lite skrivebord og en privat veranda med en liten sofa der dere kan sitte og nyte utsikten til hagen. I tillegg finnes det telt med tak og ordentlige senger, men man deler bad med gjestene i de andre teltene.

På restauranten serveres måltider basert på grønnsaker og frukt som er dyrket på stedet. De tilbyr både frokost, lunsj og middag. Det er også en bar på toppen av en av bygningene, der dere kan nyte en drink mens solen går ned over Nilen.

Jinja
2 Friends Guest House

2 Friends Guest House er et hyggelig lite gjestehus i hjertet av Jinja. Det ligger bare 10 minutters gange fra Nilens kilde, Victoriasjøen, så det er enkelt å komme seg ned til vannet, Jinjas store trekkplaster.

Alle rommene er pent innredet og har alt man trenger på et hotellrom, som eget bad, TV, safe, myggnett og internett.

Gjestehuset har en hage hvor dere kan bade i bassenget og slappe av i hagemøblene etter en dag ved elven. Det er også en restaurant som serverer en stor europeisk frokostbuffet. Der kan dere også bestille lunsj og middag.

Queen Elizabeth National Park
Simba Safari Camp

Simba Safari Camp er en budsjettvennlig, men komfortabel leir ved den nordlige grensen til Queen Elizabeth nasjonalpark. Beliggenheten er upåklagelig: På den ene siden er det utsikt til nasjonalparkenes kratersjøer, og på den andre kan dere se fjelltoppene i Rwenzori-fjellkjeden.

70 gjester kan sove i leirens forskjellige romtyper. Det er dobbeltrom og familiehytter med eget bad, men også sovesaler der flere sover sammen og deler bad og toalett. De private rommene har sin egen lille veranda.

Leiren har restaurant, bar og lounge som kan benyttes av alle. I restauranten er det buffet til frokost og som regel à la carte-meny til lunsj og kvelds.

Lake Bunyonyi
Bunyonyi Overland Resort

Bunyonyi Overland Resort er en god, budsjettvennlig leir med ulike overnattingsmuligheter. Den ligger på østsiden av Lake Bunyonyi, i nærheten av byen Kabale, som er et trafikknutepunkt ved innsjøen. Leiren ligger likevel ikke inne i byen, men helt nede ved sjøen, slik at dere kan nyte naturen under oppholdet deres.

Det er ti safaritelt satt opp på en hevet plattform, med ordentlige senger og egen veranda. Disse deler imidlertid bad og toalett. Hvis dere vil ha bedre komfort, er det 12 hytter med innlagt strøm og eget bad. Det er også mulig å campe hvis dere vil sove i vanlige telt.

Av fellesområder finnes det restaurant, bar og lounge hvor dere kan sitte og kose dere sammen med andre gjester og spise alle måltider. Spesialiteten deres er nyfanget kreps fra sjøen.

Lake Mburo
Eagle’s Nest

På grensen til Lake Mburo nasjonalpark ligger denne leiren, som byr på fantastisk utsikt og en autentisk safariopplevelse. Eagle's Nest ligger som et rede på en topp, så det er utsikt over et stort, åpent landskap som er grønt så langt øyet kan se.

Leiren består av tolv klassiske safaritelt som er satt opp på en treplattform slik at det er fast underlag, og det er høyt nok under taket til at dere kan gå oppreist inne i teltene. I forlengelsen av hvert telt er det et bad hvor dere får en autentisk afrikansk bushopplevelse siden vannet blir brakt til dere når dere skal bade. Til gjengjeld er det ordentlige senger, og en liten veranda utenfor alle teltene, der dere kan sitte for dere selv og nyte den storslagne utsikten.

Det er også en overbygd terrasse der dere kan sitte og hygge dere i større grupper, og der maten serveres.
MELLOMKLASSE
Entebbe
The Boma Hotel

The Boma Hotel er et sjarmerende hotell i en villa med basseng. Det ligger bare et par minutters kjøring fra flyplassen, så det er lett å komme til og fra, noe som er praktisk hvis dere bare skal ha én natt i Entebbe.

Rommene er innredet i en kombinasjon av europeisk og afrikansk stil som passer til den opprinnelige koloniarkitekturen. Alle har himmelseng for to med myggnett, eget bad og veranda utenfor. Det er romservice og internett enkelte steder. Det er mulig å få familierom.

I den velstelte hagen er det basseng med solsenger og parasoller slik at dere kan nyte det gode været med en dukkert.

Restauranten har åpent hele dagen for hotellets gjester.

Kibale National Park
Isunga Lodge

Denne lodgen er ny og eies av et skotsk ektepar som åpnet den i 2016. Fasilitetene er derfor også nye, og det er et flott sted å bo i mellomklassen. Den ligger vest i Kibale nasjonalpark, litt oppe i det kuperte terrenget, så dere har fantastisk utsikt over den frodige skogen.

Lodgen består av syv individuelle hytter som alle har et lite utendørsområde der dere kan sitte og nyte det flotte synet. Det finnes både enkelt-, dobbelt- og trippelrom, alle med eget bad og toalett, og rommene er lyse med komfortable senger, myggnett og elektrisk lys.

Det er et stort utendørs restaurant- og loungeområde under tak der dere kan sitte og slappe av, lese en bok, ta en drink til solnedgangen og spise alle måltider.

Bwindi
Buhoma Community Haven Lodge

Buhoma Community Haven Lodge er en ny, komfortabel lodge ved grensen til den nordlige delen av Bwindi Impenetrable nasjonalpark. Den blir drevet av en organisasjon som støtter Buhoma-samfunnet i den nærliggende landsbyen, og har forskjellige overnattingssteder. Dette er det mest eksklusive av dem.

I lodgen er det seks hytter med plass til to i hver, samt en familiehytte med plass til fire gjester. Alle hyttene er enkelt, men pent innredet, og har eget bad.

De ansatte serverer hjemmelaget mat laget av lokalt dyrkede råvarer, tre ganger om dagen. Til kvelds er det en femretters meny, så dere skal ikke gå sultne til sengs.

Murchison Falls
Pakuba Safari Lodge

Denne lodgen ligger på Nilens bredde, inne i Murchinsonfallene nasjonalpark. Her kan dere bo med storslagen utsikt over den berømte afrikanske elven og de ville dyrene som trekker til den. Sjiraffer, elefanter og antiloper kan for eksempel godt finne på å passere lodgen.

Det er 32 rom med plass til to – i enkelt- eller dobbeltsenger – og fire familierom der to soverom er koblet sammen. Alle rommene har eget bad, behagelige senger med myggnett, et skap og et lite lesehjørne. De har også en privat veranda der dere kan sitte og nyte synet og lydene fra naturen rundt Nilen.

Lodgen tilbyr både hel- og halvpensjon.

Jinja
Jinja Nile Resort

Jinja Nile Resort ligger på Nilens bredd og tilbyr fantastisk utsikt til en av verdens mest berømte elver. Hotellet består av flere bygninger spredt over et enormt område med grønne plener, palmer og andre eksotiske planter.

Det har 140 rom, alle med privat balkong, eget bad og et lite sitteområde på rommet, så det er god plass til både par og familier.

På resorten finner dere også et stort basseng, treningssenter, en liten lekeplass, minigolf, dart og forskjellige steder hvor dere kan sitte og nyte utsikten.

Resorten har en restaurant som serverer en stor, allsidig buffet til frokost, lunsj og middag.

Queen Elizabeth National Park
Kasenyi Safari Camp

Kasenyi Safari Camp ligger strategisk til midt i Queen Elizabeth nasjonalpark, like ved Lake Bunyampaka. Her er det for det første flott utsikt over innsjøen, og for det andre kommer mange av de ville dyrene i området forbi, slik at dere kan se dem fra leiren.

Det er fire luksustelt satt opp på plattformer, så de minner mer om hytter enn telt. Inne er det også god plass til en stor himmelseng med myggnett, sitteplasser, eget bad og veranda foran.

Leiren har også en restaurant som serverer alle måltider.

Lake Bunyonyi
Arcadia Lodge Lake Bunyonyi

Arcadia Lodge Lake Bunyonyi ligger også på østsiden av sjøen, i en skråning med fantastisk utsikt over den vakre sjøen med sine mange øyer.

Lodgen har 25 hytter, alle med eget bad og egen balkong med utsikt. De er pent innredet med myke senger, mye lys, og romslige bad med toalett og dusj.

Det er mulig å få frokost, lunsj og middag i lodgen. Det er også en stor terrasse hvor dere kan sitte og slappe av med en god bok, sole dere litt eller ta en drink til solnedgangen.

Lake Mburo
Rwakobo Rock

Rwakobo Rock er et lite familiedrevet hotell som ligger en kilometer nord for Lake Mburo nasjonalpark og byr på et fredelig sted for å nyte Ugandas ville natur. Det ligger høyt i terrenget, og de åtte hyttene er spredt mellom trærne på bakken, så dere får privatliv og flott utsikt uansett hvilken hytte dere bor i.

Det er åtte hytter, hver med plass til to gjester. Alle har komfortable senger og eget bad med varmt vann og ordentlig toalett.

Når dere ikke er ute i nasjonalparken, kan dere slappe av ved hotellets basseng, ligge i en hengekøye og slumre eller drikke en iskald drink, mens dere skuer ut over landskapet fra terrassen.

Frokost, lunsj og middag blir servert i hovedbygningen. Maten er basert på lokale råvarer, og kokken tilpasser med glede menyen etter deres ønsker.
LUKSUS
Entebbe
Protea Hotel by Marriott Entebbe

Den internasjonale hotellkjeden Marriott har også et fantastisk hotell i Entebbe. Det ligger på bredden av Victoriasjøen, så utsikten fra hotellet er upåklagelig. Samtidig er det like ved flyplassen, så her går det ikke tid med til transport.

Hotellet har 73 vanlige rom og 12 suiter. Alle rommene er store og innredet i klassisk hotellstil. Mange av dem har utsikt over sjøen.

I tillegg er det en stor, grønn hage med terrasse og basseng der dere kan sitte og slappe av – også her med utsikt over sjøen. I hotellets restaurant kan dere spise alle måltider, så dere trenger aldri å forlate stedet under oppholdet.

Kibale National Park
Primate Lodge

Midt i Kibale nasjonalparks regnskog, like ved siden av det området der man drar på sjimpansetur, ligger Primate Lodge. Her bor dere altså ikke bare i en meget komfortabel og økovennlig lodge, men også midt i den naturen dere skal utforske.

Denne eksklusive lodgen tilbyr 16 rom i forskjellige kategorier. Alle rommene har eget bad, behagelige senger og lenestoler, og store vinduer med utsikt mot den grønne naturen. Utenfor har alle rommene også safaristoler, og der kan dere sitte for dere selv og slappe av med en bok eller en kopp kaffe.

Det er en restaurant og en bar hvor dere kan spise alle døgnets måltider, og få en drink når dere kommer hjem fra en opplevelsesrik dag i den ville naturen.

Bwindi
Bwindi Lodge

Bwindi Lodge er en spektakulær lodge ved den nordlige grensen til Bwindi Impenetrable nasjonalpark. Den ligger ved den samme lille landsbyen som flere andre overnattingssteder, men denne er uten tvil den mest luksuriøse.

Lodgen er bygget i gammel, lokal stil, men den ble renovert i 2017, så alt er etter dagens standard. Det er åtte små hus med plass til to i hvert. De er luksuriøst innredet med god plass, komfortable senger og egne, store bad. De har alle også utsikt over den frodige regnskogen.

Det er restaurant og bar som serverer god, lokalt inspirert mat og lekre drinker. Det er også en spaavdeling hvor dere kan skjemme dere bort med massasje.

Murchison Falls
Paraa Safari Lodge

Paraa Safari Lodge er stedet for dere som ikke ønsker kompromisser på komforten. Lodgen er som et vanlig luksushotell som man kunne ha funnet på en tropisk øy, men dette ligger altså i den ville naturen, like ved Nilen.

Det er 54 store, luksuriøse rom med privat bad og balkong med sitteplasser der dere kan nyte omgivelsene i fred og ro.

Lodgen har et stort, flott basseng i hagen. Dere kan ligge og slappe av rundt bassenget, og oppi bassenget kan dere få en drink i bassengbaren mens dere skuer ut over elven og den ville, grønne naturen. Mer eksklusivt blir det ikke på en safari!

Det er restaurant øverst i lodgen, der dere kan sitte innendørs eller utendørs og nyte de daglige måltidene som kokken disker opp med. Det står både lokale spesialiteter og internasjonale klassikere på menyen.

Jinja
Wildwaters Lodge

Denne lodgen ligger 30 kilometer lenger oppe langs Nilen enn Jinja, men så er det også denne isolerte beliggenheten som gjør dette stedet helt unikt. Her bor dere i hytter godt gjemt i den ville skogen lodgen ligger i, og alle har utsikt til Nilen.

Det er ti rom i egne hytter med stråtak og lerretsvegger. Hyttene er innredet med håndlagde møbler, det er myggnett rundt sengene, og med utsikten over den ville naturen er rommene svært romantiske. Det er dessuten utendørs badekar ved hver hytte, så der kan dere sitte og skue ut over Nilen mens dere tar det helt med ro.

Lodgen har et naturlig basseng, som ligger helt ute ved elvebredden. I hovedbygningen er det også en restaurant som serverer frokostbuffet og à la carte til lunsj og middag. De forskjellige bygningene er knyttet sammen med trebroer mellom trærne.

Queen Elizabeth National Park
Mweya Safari Lodge

Denne luksuslodgen ligger midt i Queen Elizabeth nasjonalpark, på en liten halvøy med utsikt over vannet mellom Lake Edward og Lake George, samt de vakre fjelltoppene i Rwenzori Mountains. Så uansett hvordan dere snur og vender på dere, kan dere nyte Ugandas vakre natur.

Selve lodgen er like suveren som beliggenheten. I fine, gamle hus med stråtak tilbyr lodgen 32 standardrom, 12 luksusrom og to suiter. Også standardrommene er svært komfortable og pent innredet i autentisk safaristil. Alle rom har eget bad og egen balkong med utsikt over innsjøen.

Lodgen har også et stort, flott evighetsbasseng hvor dere kan ligge og nyte solen mens dere skuer ut over sjøen. Innendørs kan dere spise i en elegant restaurant, og utendørs kan dere spise på den noe mer avslappede verandaen.

Lake Bunyonyi
Birdnest Resort

Birdnest Resort er et stort, flott sted helt nede ved Lake Bunyonyi. Resorten ligger høyt på en bakketopp, med nydelig utsikt over sjøen med masse små øyer. Naturen rundt gjør dette stedet helt unikt.

Resorten har rom til par og familier på tre eller fire personer. Rommene er nydelig innredet og har både privat balkong og bad, så både privatlivet og komforten er sikret.

Når dere ikke er på utflukt med guiden deres, kan dere ligge og slappe av ved resortens basseng, låne noen kanoer og ta en idyllisk padletur på sjøen eller ta et slag biljard.

Resorten har restaurant og bar hvor dere får lokale spesialiteter og internasjonale retter – tre ganger om dagen.

Lake Mburo
Mihingo Lodge

Mihingo Lodge er stedet for dere ved Lake Mburo nasjonalpark som ønsker mest mulig luksus når dere reiser i Uganda. Lodgen er meget stilfullt innredet med naturlige materialer, og komforten er helt på topp. Samtidig grenser den til nasjonalparken, så dere er like ved når dere skal inn og utforske parkens dyreliv.

Lodgen har tolv store luksustelt. De er individuelt innredet, men de har det til felles at alle har en fenomenal utsikt. Alle har også eget bad og en privat veranda der dere kan sitte og se impalaer og andre dyr som kommer til det nærliggende vannhullet. Alle får også brakt morgenkaffen (eller -teen) til rommet, slik at dere kan sitte for dere selv og nyte soloppgangen over de grønne slettene før dagen starter.

I tillegg er det et flott evighetsbasseng, en hyggelig bar og restaurant, med utsikt der dere kan tilbringe resten av tiden deres i Mihingo Lodge.
Våre reiseforslag

PRISOVERSIKT

Sesong
Reiseperiode
Lengde
Priser
Høysesong7/1 – 28/2 og 13/8 – 31/1013 dagerfra 48 395 NOK pr. pers.
Lavsesong1/3 – 30/6 og 1/11 – 19/1213 dagerfra 45 995 NOK pr. pers.
Sommersesong1/7 – 13/813 dagerfra 49 795 NOK pr. pers.
Jul og nytår20/12 – 6/113 dagerfra 50 995 NOK pr. pers.

Fraprisen er pr. person og gjelder ved 2 voksne.
Rabat ved barn u. 12 år og større grupper.

INKLUDERT I REISEN ER
 • Fly tur/retur fra Norge
 • Overnatting på basisnivå (kan oppgraderes)
 • All transport
 • Helpensjon på hele reisen
 • Transport i safaribiler (Land Cruiser eller annet safarikjøretøy)
 • Profesjonell, engelsktalende sjåfør/guide
 • Gorillatillatelse (650 USD)
 • Sjimpansetillatelse
 • Inngangsbilletter til nasjonalparker
 • Båtturer og game drives
 • Naturvandringer
 • Frokost, vann og snacks underveis
 • Reiseforsikring
 • Tips
 • Drikkevarer
 • Visum
BESTILL ET UFORPLIKTENDE TILBUD
Personlige opplysninger
Bemerkninger
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.