BESTILL TILBUD
21 98 38 01

Suveren strandferie på Zanzibar

Historie, havskilpadder og hengekøyeluksus

10 dager fra 11 995 NOK

Suveren strandferie på Zanzibar

10 dager fra 11 995 NOK

Smak på Zanzibars krydder og kultur

Drømmer dere om å oppsøke sol og varme uansett årstid? Da er Zanzibar det opplagte reisemålet. Været er fantastisk hele året, øyen er omkranset av fantastiske sandstrender, og det er enkelt å komme seg dit – til og med uten jetlag. Vi har satt sammen denne Zanzibar-reisen slik at dere skal kunne slappe av i solen og oppleve den livlige kulturen i Stone Town.

Reiseplanen under er ikke fast, men kan tilpasses etter de reisendes ønsker.

Foreslått reiseplan
DAG 1-3: STONE TOWN

Traditionelt swahili vindue på ZanzibarVelkommen til varmen! Dere lander i Zanzibar by, som den viktigste byen i øygruppen Zanzibar også heter. Den går imidlertid ofte under navnet Stone Town på grunn av den historiske bydelen, og det er nettopp byens historiske og kulturelle verdi som tiltrekker seg turister fra hele verden.

Som gammelt handelssentrum mellom flere verdensdeler kan man fortsatt oppleve den mangfoldige befolkningen, som har røtter i både Afrika, India, Europa og den arabiske verden. Gå tur i byens smale gater og se på de flotte bygningene fra kolonitiden. Hils på den åpne lokalbefolkningen og besøk byens store fiske- og kryddermarkeder. Det er en sanseopplevelse utover det vanlige, hvor dere vil få se, lukte og smake på lokalt dyrket kanel, vanilje og kryddernellik.

Zanzibar var også sentrum for slavehandel, så hvis dere har interesse for historie, kan dere fordype dere i dette kapitlet på det stedet hvor det frem til 1873 var et stort slavemarked. Dere kan også besøke Prison Island, som ligger utenfor byen en halv time med båt, og se hvordan de uregjerlige slavene ble mishandlet. I dag finnes det ingen andre fanger der enn de store kjempeskilpaddene som lever på Zanzibar.

Dette anbefaler vi i Stone Town:

 • Gå i de historiske gatene
 • Opplev de lokale markedene
 • Se det tidligere slavemarkedet
 • Ta en tur til Prison Island

Etterpå kjører dere til hotellet deres på nord- eller østkysten.

DAG 3-10: BADEFERIE

Nungwi strand på ZanzibarEtter noen dager fylt med kultur er det tid for å ligge rett ut og nyte solen og det kjølende vannet i Det indiske hav. Dere kan velge å bo samme sted hele uken eller kanskje på to forskjellige steder. Uansett hva slags slaraffenferie dere liker, finner vi det til dere på Zanzibar.

På østkysten finner dere noen av verdens flotteste strender. Kritthvit sand og svaiende palmer er stort sett det eneste dere finner her. Særlig ved småbyene Paje og Jambiani finner dere komfortable steder å bo, og hvis dere liker sjarmerende små strandhus, er østkysten stedet for dere. Man kan imidlertid ikke bade når som helst på dagen, ettersom tidevannet skaper store forskjeller og her på østkysten trekker seg langt tilbake.

Nordkysten er derfor mer populær, for der kan dere bade hele dagen, på strender som er rene postkortmotiver. Av den grunn er det også flere og større hoteller der, særlig ved byene Kendwa og Nungwi. Så hvis dere vil ha luksus og alt inkludert, er dette perfekte steder.

Uansett hvor dere vil bo, vil det finnes flotte omgivelser å slappe av i. Hvis det ikke er nok å ligge i en hengekøye og slappe av, kan dere bli med på snorkel- og dykketurer blant de fargerike korallrevene utenfor øyen. Der kan dere oppleve alt fra småfisk til store havskilpadder. Dere kan også kitesurfe på østkysten eller gå tur i nasjonalparken Jozani Forest i sør, hvor dere kan møte sjeldne aper og oppleve mangrovens ville natur.

Eksempler på overnatting:

Dette anbefaler vi på Zanzibar:

 • Avslapping på strendene i nord og øst
 • Snorkel- og dykketurer
 • Kitesurfing på østkysten
 • Fotturer i Jozani Forest

Dere kjører tilbake til Zanzibar by, som dere flyr hjem til Norge fra

REISENS PRIS OG INNHOLD
Sesong
Reiseperiode
Lengde
Priser
Høysesong7/1 – 28/2 og 13/8 – 31/1010 dagerfra 13 395 NOK pr. pers.
Lavsesong1/3 – 30/6 og 1/11 – 19/1210 dagerfra 11 995 NOK pr. pers.
Sommersesong1/7 – 13/810 dagerfra 14 395 NOK pr. pers.
Jul og nyttår20/12 – 6/110 dagerfra 22 695 NOK pr. pers.

Fraprisen er pr. person og gjelder ved 2 voksne.
Rabat ved barn u. 12 år og større grupper.

INKLUDERT I REISEN ER
 • Fly tur/retur fra Norge til Zanzibar
 • Alle flybytter
 • Innkvartering på basisnivå (kan oppgraderes)
 • Frokost
 • Alle kjente flyplass- og flyavgifter
 • Reiseforsikring
 • Aktiviteter
 • Visum

EKSEMPLER PÅ OVERNATTING PÅ REISEN

Nedenfor kan du se eksempler på anbefalte hotell og resorts på Zanzibar. Sorter mellom basis, mellomklasse og luksus for å se mulighetene innenfor hver klasse. Du kan selv sette sammen hva slags overnattinger du foretrekker, og mulighetene er mange. Kontakt oss hvis du ønsker å bo et spesifikt sted som ikke står på denne siden.

BASIS
Zanzibar
Coco Beach Hotel

Coco Beach Hotel er et annet svært godt forslag til rimelig overnatting på Zanzibars vakre østkyst. Dette ligger ved den lille strandbyen Jambiani. Det er et lite sted med bare fem bungalower, men de er omkranset av palmetrær og mandeltrær like ved den vakre stranden.

Det er plass til to i hver bungalow, med mulighet for en tredje seng. Hver bungalow har eget bad med såpe og håndklær, i tillegg til myggnett og takvifte.

En liten restaurant tilhører stedet, og frokosten er inkludert, og maten velger dere fra en meny. Dere kan også velge å spise lunsj og middag her. De serverer velsmakende lokale retter med fokus på nyfisket fisk og skalldyr tilberedt på swahilisk vis.

Det er gratis internett.

Ndame Beach Lodge

Ndame Beach Lodge ligger i den lille strandbyen Paje på Zanzibars østkyst. Dette er et populært sted for å nyte de hvite sandstrendene og Det indiske hav hvis man ikke trenger store luksushoteller. Til gjengjeld kan man stå opp av sengen og rett ut i det deilige havet, mens den vakreste soloppgang kaster glans over de eksotiske omgivelsene.

Lodgen har 14 bungalower med til sammen 31 rom. Det finnes både dobbeltrom, trippelrom og familierom med plass til både fire og fem personer. Alle rommene har eget bad. Det er også gratis Wi-Fi.

I lodgens restaurant kan dere spise alle måltider, som tilberedes på stedet, av ferske råvarer. Frokosten er inkludert. Til lunsj og middag kan dere få lokale spesialiteter, spesielt nyfisket grillet fisk, men de lager for eksempel også pizza selv.

Enkelte kvelder er det underholdning, for eksempel masaidans, livemusikk og temakvelder med spesialbuffet.

MELLOMKLASSE
Zanzibar
Sunset Kendwa

Sunset Kendwa er et supert mellomklassehotell på nordkysten, som ikke påvirkes av tidevannet som gjør at dere kan bade hele dagen. Det ligger i den lille byen Kendwa, der dere også finner andre hotell og restauranter, men selve hotellet ligger fredelig til helt nede ved stranden.

Rommene har ulik standard, men alle har eget bad, safe og de fleste har klimaanlegg. Mot et lite gebyr får man tilgang til internett.

Det er restaurant og bar på hotellet, så dere trenger ikke å bevege dere utenfor eiendommen. Her får dere både internasjonale klassikere og swahiliske spesialiteter.

På hotellet finnes dessuten en PADI-dykkerskole der dere kan lære å dykke hvis dere ikke har prøvd det før, og de som har, kan dra og utforske korallrevene utenfor kysten på turer med hotellansatte.

Ocean Blue Zanzibar

Ocean Blue Zanzibar ligger ved stranden i Paje på østkysten, hvor I finder uendeligt lange hvide sandstrande med palmer og turkisblåt vand. Men udover havet kan I på dette hotel også bade i en af hotellets to pools, hvilket kan være en fordel, da tidevandet på østkysten trækker vandet så langt tilbage, at man i nogle timer om dagen ikke kan bade.

Hotelværelserne kommer enten med dobbeltsenge eller to enkeltsenge, privat balkon, wifi og aircondition.
aOcean Blue Zanzibar ligger ved stranden i Paje på østkysten med sine uendelig, lange, hvite sandstrender med palmer og turkisblått vann. Men i tillegg til havet kan dere på dette hotellet også bade i et av hotellets to basseng, noe som kan være en fordel siden tidevannet på østkysten trekker vannet så langt tilbake at man noen timer hver dag ikke kan bade.

Hotellrommene har enten dobbeltseng eller to enkeltsenger, privat balkong, Wi-Fi og klimaanlegg.

Det er en bar og restaurant på hotellet, hvor du får mat med havutsikt. Om morgenen er kontinental frokost inkludert.

I tillegg har Ocean Blue Zanzibar også en PADI-dykkerskole som arrangerer dykker- og snorkletur. De har også turer som lar dere dra ut og svømme med delfiner, eller fiske.

Der er en bar og restaurant på hotellet, som serverer mad med havudsigt. Til morgen er der en inkluderet kontinental morgenmad.

Derudover har Ocean Blue Zanzibar også en PADI dykkerskole, der arrangerer dykker- og snorkelture. De har også ture, hvor I kan komme ud at svømme med delfiner, og fisketure.

Hakuna Majiwe Lodge

Denne lodgen ligger også på østkysten, litt sør for Paje, og er litt mindre, men et herlig sted å bo på Zanzibar. Her er det direkte adgang til en bred sandstrand der dere kan nyte livet i fred og ro. Det kan dere også gjøre ved bassenget, som i likhet med stranden er omkranset av palmetrær.

Lodgen har 20 luksushytter langs stranden, så dere kan like godt ta morgenbadet i Det indiske hav. Hyttene har eget bad, myggnett og takvifte. De er lyst og pent innredet med lokale materialer.

Restauranten på stedet lager mat basert på swahilikulturen og bruker lokalt dyrkede råvarer til å lage delikate retter hver dag.

Personalet arrangerer turer til krydderplantasjer, svømmeturer med delfiner og snorkelturer til de vakre korallrevene.

Jambiani Villas

Jambiani Villas er perfekt for dere som vil ha følelsen av å være hjemme. På den fredelige, hvite sandstranden i Jambiani ligger seks nye, flotte villaer som dere kan leie for hele familien eller bare en romantisk parferie.

Fire av dem er på 90 kvadratmeter, har to soverom med eget bad, stor stue og et velutstyrt kjøkken. Alle rom har utsikt til havet, og i hagen har dere private solsenger.

Et kvarters gange mot sør fra disse ligger det to større villaer som er særlig egnet for større familier eller grupper som vil bo under samme tak. Her kan seks personer bo på 160 kvadratmeter, som også inneholder kjøkken, stue og basseng.

Dere har mulighet til å handle og lage alle måltider selv, få besøk av Jambiani Villas private kokk eller få mat levert. Dere kan også få vasket klær og rengjøring hvis ønsket. Det er helt opp til dere hvordan ferien skal nytes i villaene.

Zan View Hotel

På den nordlige østkysten ligger Zan View Hotel i den lille byen Kiwengwa. Dette er et mindre hotell med bare 12 rom, men basseng og adgang til stranden gjør det til et lite paradis.

Rommene har ulik størrelse og standard, så uansett om dere ser etter et standard dobbeltrom, en romantisk bryllupssuite eller et familierom med plass til fem, er det plass nok til dere her.

Hotellet har en restaurant som serverer mat basert på lokale råvarer, der fersk fisk og tropisk frukt er viktige ingredienser, men det er også internasjonale valg på menyen. Frokosten er inkludert. Resten kan bestilles à la carte.

LUKSUS
Zanzibar
My Blue Hotel

My Blue Hotel er en flott resort på nordkysten, på vestsiden av spissen, så her forstyrrer ikke tidevannet mulighetene deres til å bade. Hotellet ligger nesten helt nede ved den fine hvite sanden i fredelige omgivelser. Om kvelden får dere fantastiske solnedganger over havet i vest.

Resorten har 87 rom for to til fire personer. Alle har privat balkong eller terrasse med utsikt mot palmer og banantrær i hotellets hage. Det er også basseng i hagen.

Tre restauranter serverer alt fra italiensk til sushi og tradisjonelle retter fra Zanzibar, så det er noe for enhver smak. Alle restaurantene har à la carte.

Golden Zanzibar Beach House and Spa

Golden Zanzibar Beach House and Spa er en stilig luksusresort i den lille feriebyen Kendwa på nordvestkysten. Hotellet er lekkert innredet med store, luftige rom og naturlige materialer. Hvis dere vil ha den ultimate luksusen, kan dere også bo i en av resortens private villaer.

Også ved bassengområdet og på den private stranden foran resorten er det god plass til at dere kan ligge for dere selv i behagelige solsenger og nyte freden uten følelsen av å være på et stort anlegg.

Samtidig får dere alle fordelene en resort byr på: to restauranter, to barer, spa, treningssenter og velvære. Det er med andre ord rikelig med muligheter til å skjemme dere selv litt bort på dette fantastiske stedet. Det er stor buffet til frokost og à la carte til lunsj og middag.

Dream of Zanzibar

Dream of Zanzibar er en stor 5-stjerners all inclusive-resort på nordøstkysten ved Kiwengwa. Resorten ligger i en stor, frodig hage full av eksotiske planter som går helt ned til en flott, hvit sandstrand.

Alle rommene er store og pent innredet i en blanding av lokal og moderne stil. Alle rommene har privat balkong eller terrasse, klimaanlegg, TV, Wi-Fi, hårtørker, minibar og mulighet til å lage kaffe og te. Det finnes også suiter og private villaer med eget boblebad/basseng og mer plass.

Det er ti forskjellige spisesteder på resorten, som tilbyr alt fra fersk fisk på stranden til pizza eller sushi i temarestauranter på hotellet. Alt er inkludert i prisen (à la carte-menyer er imidlertid ikke alltid en del av “all-inklusive”). Aktiviteter som yoga, pilates, strandvolleyball, swahili-kurs og vanngymnastikk er også inkludert.

The Z Hotel

The Z Hotel er et stort, stilig hotell som ligger helt nede ved populære Nungwi Beach på nordkysten. Her er sanden like fin som mel og solnedgangene fantastiske.

Hotellet har fire forskjellige romkategorier. Selv de minst luksuriøse er flotte og individuelt innredet, og har egen balkong eller terrasse med utsikt til Det indiske hav eller den frodige hagen. De større suitene har større terrasser med egne solsenger og hengekøyer med havutsikt.

Hotellet har bar, kafé, en avslappet restaurant og en kveldsrestaurant som serverer europeisk og afrikansk fusion-mat med lokale råvarer. Det finnes også spa, dykkerskole og mulighet til å arrangere utflukter til sjøs.

Våre reiseforslag

PRISOVERSIKT

Sesong
Reiseperiode
Lengde
Priser
Høysesong7/1 – 28/2 og 13/8 – 31/1010 dagerfra 13 395 NOK pr. pers.
Lavsesong1/3 – 30/6 og 1/11 – 19/1210 dagerfra 11 995 NOK pr. pers.
Sommersesong1/7 – 13/810 dagerfra 14 395 NOK pr. pers.
Jul og nyttår20/12 – 6/110 dagerfra 22 695 NOK pr. pers.

Fraprisen er pr. person og gjelder ved 2 voksne.
Rabat ved barn u. 12 år og større grupper.

INKLUDERT I REISEN ER
 • Fly tur/retur fra Norge til Zanzibar
 • Alle flybytter
 • Innkvartering på basisnivå (kan oppgraderes)
 • Frokost
 • Alle kjente flyplass- og flyavgifter
 • Reiseforsikring
 • Aktiviteter
 • Visum
BESTILL ET UFORPLIKTENDE TILBUD
Personlige opplysninger
Bemerkninger
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.