BESTILL TILBUD
21 98 38 01

Tanzania-safari og Zanzibar

Big Five-opplevelser etterfulgt av tropisk badeferie

12 dager fra 26 895 NOK

Tanzania-safari og Zanzibar

12 dager fra 26 895 NOK

Opplev dyrene i Afrika på de store savannene

På denne reisen får dere det beste av Tanzania på 12 dager. Vi foreslår å dra på safari i Tanzanias mest dyrerike parker, Serengeti, Ngorongoro og Manyarasjøen, der dere kommer tett på tusenvis av ville dyr. Senere kan dere ligge på de hvite sandstrendene på Zanzibar og reflektere over møtene med løver, sebraer og elefanter mens dere skuer ut over Det indiske hav og nyter livet.

Reiseplanen under er ikke fast. Siden vi kun arrangerer private safarier og transport, kan programmet tilpasses de reisendes ønsker.

Foreslått reiseplan
DAG 1-2: ARUSHA

Kilimanjaro, TanzaniaReisen deres til Tanzania og Zanzibar starter midt i det østafrikanske dyreparadiset! Dere flyr til Kilimanjaro International Airport, som ligger rett ved Kilimanjaro – verdens høyeste frittstående fjell, som dere har utsikt til fra det øyeblikket dere setter føttene på afrikansk jord.

Derfra kjører dere til nærmeste by, Arusha, der dere overnatter før turen går ut i den ville natur. Dere får tid til å strekke på beina etter flyturen og venne dere til varmen, men dere anbefales å gå tidlig i seng, for safaridagene starter tidlig neste morgen. Velkommen til Afrika!

Eksempler på overnatting:

Fra Arusha blir dere kjørt til Manyarasjøen nasjonalpark (ca. 2,5 timer)

DAG 2-3: MANYARASJØEN NASJONALPARK

Woodland Kingfisher i Lake Manyara, TanzaniaEtter en tidlig frokost på hotellet i Arusha blir dere hentet av guiden som skal følge dere de neste dagene. Jeepen setter kursen mot Manyarasjøen nasjonalpark, som er et fredet område. Dere spiser lunsj underveis og sjekker inn i leiren/lodgen ved sjøen.

Etterpå skal dere ut på en såkalt game drive, hvor man kjører ut i naturen for å finne dyrene i sitt naturlige miljø. Manyarasjøen er kjent for sitt rike fugleliv, så det er bare å lokke frem sin indre ornitolog og ta frem kikkerten. Dere kan kanskje se 100 forskjellige fuglearter på én dag. Her finnes ulike pelikan-, flamingo- og ørnearter, men også mange småfugler i flotte farger som er særegne for dette området.

I parken hører også blant annet løver, flodhester, elefanter, sebraer, bøfler, bavianer og vortesvin hjemme, så allerede i denne “lille” parken vil dere kunne få store opplevelser. Dere spiser middag i leiren/lodgen før dere reiser videre til enda større opplevelser dagen etter.

Eksempler på overnatting:

 Fra Manyarasjøen kjører dere til Serengeti nasjonalpark (ca. 5 timer)

DAG 3-4: SERENGETI NASJONALPARK

Vilde zebraer i Serengeti National ParkSå går turen til safariparken over alle safariparker, nemlig Serengeti. Her lever millioner av dyr i det fri, og dere få komme helt tett innpå dem! Men før dere kommer så langt, kjører dere langs kanten på Ngorongoro-krateret, der dere får en fantastisk utsikt fra bilen og et vakkert pikniksted.

På vei til leiren/lodgen midt i Serengeti nasjonalpark kjører dere på game drive og får mulighet til å se alle de kjente dyrene som lever her. En game-drive er en kjøretur – vanligvis på 2/3 timer – hvor guiden kjører dere til de områdene hvor dyrene som regel oppholder seg.

Afrikas “fem store” (løve, leopard, elefant, bøffel og neshorn) blir ofte fremhevet som de viktigste dyrene å se på en safari i Tanzania. Men Serengeti er også kjent for sine uendelig mange gnuer og sebraer. Hvis dere kommer mellom desember og mars, passerer de Serengeti på sin årlige vandring mellom Tanzania og Kenya, og her vil dere kunne se dem i enorme flokker.

Etter en flott ettermiddag gjennom de dyrerike savannene spiser og sover dere i leiren/lodgen deres.

Eksempler på overnatting:

 Deretter kjører dere videre til Ngorongoro naturvernområde (ca. 2,5 timer)

DAG 4-5: NGORONGORO NATURVERNOMRÅDE

Løver i Tanzanias Ngorongoro Crater

Dagen starter tidlig med en morgen-game drive før frokost. Da kan dere oppleve dyrene på jakt etter dagens måltid i den mest aktive perioden, før solen kommer helt opp. Dere får selv frokost i leiren/lodgen og kjører så tilbake mot Ngorongoro-krateret. 

På veien kan dere se mange flere dyr i Serengeti nasjonalpark, for eksempel gepard, hyene, gaselle, antilope og krokodille. 

Dere ankommer Ngorongoro naturvernområde senere på dagen og tar inn i leiren/lodgen på kraterkanten. For mange millioner år siden falt den tidligere vulkanen sammen og ble til et kjempekrater med en diameter på rundt 20 kilometer. Senere har plante- og dyrelivet på nærmest magisk vis vokst opp i hullet, og her skjuler det seg mange storslåtte opplevelser. 

Men først skal dere se krateret ovenfra og nyte den flotte naturen, etterfulgt av en velsmakende middag og natt i leiren/lodgen. 

Eksempler på overnatting:

Etter Ngorongoro kjører dere tilbake til Arusha (ca. 3 timer)

DAG 5-6: ARUSHA

Elefant i Ngorongoro områdetI dag skal dere ned i krateret og oppleve det fascinerende livet som finnes der. Med unntak av sjiraffen, som har for lange og tynne bein til å komme seg opp over kraterkanten, finnes alle de store, kjente dyrene her – og i en av Afrikas tetteste konsentrasjoner. Dere kan oppleve Afrikas “fem store” side om side, og som i Serengeti kan dere se sebra, gnu, antilope, gaselle og andre klovdyr i så store flokker at dere ikke vil tro deres egne øyne.

Denne frodige dalen har naturligvis også noen vannhull, som tiltrekker seg alle dyrene. Det største er Magadisjøen, der dere kan se flodhester som bader ved siden av en enorm mengde rosa flamingoer. Dere kan også regne med å få sett hyener og sjakaler, som det finnes mange av her.

Dere bruker det meste av dagen til å kjøre her nede, hvor dere også spiser lunsj. Senere på dagen er det slutt på safarieventyret og dere kjører tilbake til Arusha. Dere kan nyte en kveld i byen og fordøye alle dyreopplevelsene dere har hatt de siste fire dagene.

Dagen etter står det avslapping på programmet.

Eksempler på overnatting:

Fra Arusha flyr dere til Zanzibar (cirka 1,5 time)

DAG 6-12: ZANZIBAR

Mangrove Forest på ZanzibarTa farvel med fastlandets støvete jord og fly direkte til paradisiske Zanzibar. Etter et par timer kan du ha fin, hvit sand mellom tærne og kjenne den lette brisen ute på øyen i Det indiske hav. Her skal dere tilbringe de neste seks dagene av Tanzania-reisen deres.

Det gjør dere best fra en solseng på en av Zanzibars mange vakre strender. Kjøl dere ned i det forfriskende havet, les en god bok og dra på snorkel- og dykketurer ved de fargerike korallrevene utenfor øyen. Dere kan også besøke hovedbyen Stone Town, som byr på store markeder fulle av Zanzibars velduftende kryddere, og dere kan smake på den mangfoldige matkulturen i det hyggelige, historiske bysentrumet.

Vi hjelper med å finne et hotell helt tilpasset deres ønsker – uansett om det er enkle strandbungalower eller et av de mange all inklusive-hotellene. Prisen som er oppgitt, er basert på et standardhotell, men det kan selvsagt endres.

Eksempler på overnatting:

Dette anbefaler vi på Zanzibar:

 • Avslapping på stranden
 • Snorkel- og dykketurer
 • Besøke Stone Town

Fra Zanzibar flyr dere hjem til Norge

REISENS PRIS OG INNHOLD
Sesong
Reiseperiode
Lengde
Priser
Høysesong7/1 – 28/2 og 13/8 – 31/1012 dagerfra 28 995 NOK pr. pers.
Lavsesong1/3 – 30/6 og 1/11 – 19/1212 dagerfra 26 895 NOK pr. pers.
Sommersesong1/7 – 13/812 dagerfra 31 395 NOK pr. pers.
Jul og nyttår20/12 – 6/112 dagerfra 34 695 NOK pr. pers.

Fraprisen er pr. person og gjelder ved 2 voksne.
Rabat ved barn u. 12 år og større grupper.

INKLUDERT I REISEN ER
 • Fly tur/retur fra Norge
 • Fly fra Arusha til Zanzibar
 • All transport
 • Overnatting på basisnivå (kan oppgraderes)
 • Fullt safariprogram med omfattende game drives
 • Transport i 7-seters Land Cruiser
 • Vindusplass til alle i safaribilen
 • Inngangsbilletter til alle nasjonalparkene
 • Alle kostnader for leir/lodge
 • 3 måltider per dag på safarien
 • Profesjonell engelsktalende safariguide/sjåfør
 • Ubegrenset med drikkevann
 • Reiseforsikring
 • Tips
 • Visum

OVERNATTINGSMULIGHETER PÅ REISEN

Nedenfor kan du se eksempler på anbefalte hotell og lodger på hver destinasjon. Sorter mellom basis, mellomklasse og luksus for å se mulighetene innenfor hver klasse. Du kan selv sette sammen hva slags overnattinger du foretrekker. Kontakt oss hvis du ønsker å bo et spesifikt sted som ikke står på denne siden.

BASIS
Arusha
Equator Hotel

Med sin sentrale beliggenhet, men likevel litt utenfor den travleste delen av Arusha, er Equator Hotel et godt forslag til overnatting i safarihovedstaden. Hotellet har en velholdt grønn hage som passer godt til avslapning mellom de store dyreopplevelsene.

Hotellet har 24 rom med privat balkong, bad og toalett. Rommene har plass til én, to eller tre personer. Hvis dere er flere enn tre som vil bo sammen, kan noen av rommene kobles sammen til ett stort.

Engelsk/amerikansk frokostbuffet er inkludert, og det er mulig å oppgradere til både hel- og halvpensjon. Hotellets internasjonale restaurant tilbyr buffet og à la carte.

Lake Manyara
Twiga Camp

Twiga er navnet på en populær leir i den lille landsbyen Mto Wa Mbu, som ligger nord for Manyarasjøen, på veien mellom Arusha og Ngorongoro-krateret. Leiren ligger bare fem kilometer fra inngangen til nasjonalparken, slik at dere raskt og greit kan komme dere på game drive.

Her sover dere i vanlige telt (som tilhører leiren), og kommer for alvor til å overnatte ute i bushen. Dette er den enkle formen for safari, men også den mest autentiske hvor dere blir vekket om morgenen av de mange sjeldne fuglenes sang og går til sengs om kvelden til dyrelyder i det fjerne. Viltvoktere passer på leiren hele døgnet, så dere sover trygt.

Det er felles toalett og bad, og i tillegg et basseng der dere kan slappe av når dere kommer tilbake fra en lang safaridag.

Serengeti
Seronera Camp

Seronera Camp er en av de mest kjente campingplassene i Tanzania, for den ligger midt i Serengeti nasjonalpark og gir en autentisk safariopplevelse der dere faktisk sover sammen med dyrene.

Det kommer massevis av dyr gående helt upåvirket gjennom leiren, særlig på nattevandringene sine, når det er ro i leiren. Så her har dere mulighet for å våkne tidlig om morgenen, stikke hodet ut av teltet og bli møtt av en elefant som står og spiser. Leiren blir imidlertid passet på dag og natt.

Dere sover i telt som allerede er slått opp, og det er både toalett og bad i leiren. Dere kan spise medbrakt mat eller besøke restaurantene i lodgene i nærheten av leiren.

Ngorongoro
Simba Camp

Øverst på kanten av Ngorongoro-krateret ligger Simba Camp, som har en helt fenomenal utsikt over krateret. Det er grønt og frodig så langt øyet rekker, og det er lang fra usannsynlig at det kommer elefanter eller sebraer på besøk på den åpne leirplassen.

I leiren sover dere i telt, av den enkle typen, men de er vanntette helårstelt, og gir dere tak over hodet i disse fantastiske omgivelsene, som mer enn veier opp for komfortgraden.

Det er toalett og varme bad til fri bruk, og et spiseområde der dere kan nyte maten med storslagen utsikt.

Zanzibar
Coco Beach Hotel

Coco Beach Hotel er et annet svært godt forslag til rimelig overnatting på Zanzibars vakre østkyst. Dette ligger ved den lille strandbyen Jambiani. Det er et lite sted med bare fem bungalower, men de er omkranset av palmetrær og mandeltrær like ved den vakre stranden.

Det er plass til to i hver bungalow, med mulighet for en tredje seng. Hver bungalow har eget bad med såpe og håndklær, i tillegg til myggnett og takvifte.

En liten restaurant tilhører stedet, og frokosten er inkludert, og maten velger dere fra en meny. Dere kan også velge å spise lunsj og middag her. De serverer velsmakende lokale retter med fokus på nyfisket fisk og skalldyr tilberedt på swahilisk vis.

Det er gratis internett.

Ndame Beach Lodge

Ndame Beach Lodge ligger i den lille strandbyen Paje på Zanzibars østkyst. Dette er et populært sted for å nyte de hvite sandstrendene og Det indiske hav hvis man ikke trenger store luksushoteller. Til gjengjeld kan man stå opp av sengen og rett ut i det deilige havet, mens den vakreste soloppgang kaster glans over de eksotiske omgivelsene.

Lodgen har 14 bungalower med til sammen 31 rom. Det finnes både dobbeltrom, trippelrom og familierom med plass til både fire og fem personer. Alle rommene har eget bad. Det er også gratis Wi-Fi.

I lodgens restaurant kan dere spise alle måltider, som tilberedes på stedet, av ferske råvarer. Frokosten er inkludert. Til lunsj og middag kan dere få lokale spesialiteter, spesielt nyfisket grillet fisk, men de lager for eksempel også pizza selv.

Enkelte kvelder er det underholdning, for eksempel masaidans, livemusikk og temakvelder med spesialbuffet.

MELLOMKLASSE
Arusha
L’Oasis Lodge

L’Oasis Lodge har ikke tatt navnet sitt helt ut av det blå. Denne lille lodgen ligger litt unna byens travle gater, i en frodig, grønn hage med massevis av trær, så det er nesten som å komme inn i en liten oase.

Det er 28 rom i små hytter, alle med toalett og bad. Hver hytte har plass til fire personer, så de egner seg godt for familier, og hvis dere bare er to, er det god plass.

I hagen er det et basseng der dere kan kjøle dere ned, og en overbygget restaurant. Her blir det disket opp med buffet hver morgen, som er inkludert i prisen, og det er også mulig å spise lunsj og middag i restauranten.

Zawadi House

Dette boutique-hotellet er et lite, men populært valg i Arusha, idet det er i en fredelig del av byen, og det er pent og komfortabelt. Huset ligger i en frodig hage med høye trær og vakre blomster.

Det har 13 rom med moderne innredning, klimaanlegg, TV og gratis internett.

Hotellet har sin egen restaurant og bar. Frokosten er inkludert, og dere kan også spise andre måltider i fred og ro i hotellets restaurant hvis dere ikke vil ut i travle Arusha, hvor det er massevis av spisesteder.

Lake Manyara
Lake Manyara Wildlife Camp

Bare ti minutter fra inngangen til Manyarasjøen nasjonalpark ligger denne leiren, som består av 10 luksustelt og 16 hytter.

Begge deler har enten en king size-dobbeltseng eller to enkeltsenger, samt eget bad med dusj og toalett. I tillegg har rommene privat balkong med utsikt til Manyarasjøen og de åpne slettene i Riftdalen.

Leiren har også et basseng hvor dere kan kjøle dere ned i varmen og slappe av på solsengene. Det er også fellesareal med bar og TV så dere kan slappe av og ta en drink om kvelden. Restauranten i leiren serverer frokost, lunsj og middag.

Serengeti
Acacia Safari Camp

Acacia Safari Camp er en intim leir med en liten samling av luksustelt under Serengetis kjente akasietrær. Den ligger midt i nasjonalparken, så når dere overnatter her, er dere allerede der dere skal på safari.

Teltene er store lerretstelt slått opp på et underlag av tre, så det er både gulv og tak, og det føles mest som en hytte. Teltene går i ett med naturen, så dere kan ligge og lytte til dyrene om natten. Leiren er helt trygg, for den er bevoktet dag og natt.

Leiren har tolv telt med plass til to og ett telt med plass til en familie på fire. Alle teltene har eget bad med dusj og toalett, så dere får deres helt egne lille bolig med fire vegger.

Det er også et stort telt med spiseplasser og flott oppdekkede bord, i tillegg til et loungeområde der dere kan sitte og slappe av etter en lang dag ute blant dyrene.

Acacia Safari Camp har dessuten en annen såkalt “migrasjonsleir” som flyttes rundt alt etter hvor dyrene beveger seg i løpet av den store gnuvandringen. Det kan vi også ordne.

Ngorongoro
Ngorongoro Farmhouse

Ngorongoro Farmhouse er et eksklusivt hotell bygget i kolonistil, som en gammel kaffefarm. Huset ligger omgitt av kaffebusker, lokale avlinger og vakre blomster i en velholdt hage. Hele stedet vil gi dere assosiasjoner til en romantisk Karen Blixen-tid på farmen.

Det er 52 luksusrom med plass til to til fem personer, alle stilfullt og romantisk innredet. Rommene har veranda eller balkong med utsikt til den frodige naturen rundt dere.

I tillegg er det basseng, restaurant, lounge og en stor terrasse med utsikt til Oldeani, som i likhet med Ngorongoro er en utdødd vulkan i området. All maten i restauranten er laget med lokale råvarer, og kaffen er brygget på bønner fra plantasjen.

Endoro Lodge

Privatliv, ro og eleganse er nøkkelordene på Endoro Lodge, og stedet lever opp til dette. Lodgen ligger helt for seg selv i de frodige, grønne åsene 20 kilometer fra hovedinngangen til Ngorongoro naturvernområde. Det er bare seks rom i seks private hus, så det er et eksklusivt sted å bo, som egner seg spesielt for nygifte og andre som vil nyte omgivelsene og hverandre uten så mye annet.

Alle rommene har privat veranda med fantastisk utsikt, peis, badekar og utendørs dusjkabinett slik at dere kan stå og dusje mens dere ser ut over banantrær og sjeldne fuglearter som flyr rundt i den uberørte naturen.

Det er også restaurant, basseng og en terrasse hvor dere kan slappe av og prate med de andre gjestene over et godt måltid eller en drink til solnedgangen.

Zanzibar
Sunset Kendwa

Sunset Kendwa er et supert mellomklassehotell på nordkysten, som ikke påvirkes av tidevannet som gjør at dere kan bade hele dagen. Det ligger i den lille byen Kendwa, der dere også finner andre hotell og restauranter, men selve hotellet ligger fredelig til helt nede ved stranden.

Rommene har ulik standard, men alle har eget bad, safe og de fleste har klimaanlegg. Mot et lite gebyr får man tilgang til internett.

Det er restaurant og bar på hotellet, så dere trenger ikke å bevege dere utenfor eiendommen. Her får dere både internasjonale klassikere og swahiliske spesialiteter.

På hotellet finnes dessuten en PADI-dykkerskole der dere kan lære å dykke hvis dere ikke har prøvd det før, og de som har, kan dra og utforske korallrevene utenfor kysten på turer med hotellansatte.

Ocean Blue Zanzibar

Ocean Blue Zanzibar ligger ved stranden i Paje på østkysten, hvor I finder uendeligt lange hvide sandstrande med palmer og turkisblåt vand. Men udover havet kan I på dette hotel også bade i en af hotellets to pools, hvilket kan være en fordel, da tidevandet på østkysten trækker vandet så langt tilbage, at man i nogle timer om dagen ikke kan bade.

Hotelværelserne kommer enten med dobbeltsenge eller to enkeltsenge, privat balkon, wifi og aircondition.
aOcean Blue Zanzibar ligger ved stranden i Paje på østkysten med sine uendelig, lange, hvite sandstrender med palmer og turkisblått vann. Men i tillegg til havet kan dere på dette hotellet også bade i et av hotellets to basseng, noe som kan være en fordel siden tidevannet på østkysten trekker vannet så langt tilbake at man noen timer hver dag ikke kan bade.

Hotellrommene har enten dobbeltseng eller to enkeltsenger, privat balkong, Wi-Fi og klimaanlegg.

Det er en bar og restaurant på hotellet, hvor du får mat med havutsikt. Om morgenen er kontinental frokost inkludert.

I tillegg har Ocean Blue Zanzibar også en PADI-dykkerskole som arrangerer dykker- og snorkletur. De har også turer som lar dere dra ut og svømme med delfiner, eller fiske.

Der er en bar og restaurant på hotellet, som serverer mad med havudsigt. Til morgen er der en inkluderet kontinental morgenmad.

Derudover har Ocean Blue Zanzibar også en PADI dykkerskole, der arrangerer dykker- og snorkelture. De har også ture, hvor I kan komme ud at svømme med delfiner, og fisketure.

Hakuna Majiwe Lodge

Denne lodgen ligger også på østkysten, litt sør for Paje, og er litt mindre, men et herlig sted å bo på Zanzibar. Her er det direkte adgang til en bred sandstrand der dere kan nyte livet i fred og ro. Det kan dere også gjøre ved bassenget, som i likhet med stranden er omkranset av palmetrær.

Lodgen har 20 luksushytter langs stranden, så dere kan like godt ta morgenbadet i Det indiske hav. Hyttene har eget bad, myggnett og takvifte. De er lyst og pent innredet med lokale materialer.

Restauranten på stedet lager mat basert på swahilikulturen og bruker lokalt dyrkede råvarer til å lage delikate retter hver dag.

Personalet arrangerer turer til krydderplantasjer, svømmeturer med delfiner og snorkelturer til de vakre korallrevene.

Jambiani Villas

Jambiani Villas er perfekt for dere som vil ha følelsen av å være hjemme. På den fredelige, hvite sandstranden i Jambiani ligger seks nye, flotte villaer som dere kan leie for hele familien eller bare en romantisk parferie.

Fire av dem er på 90 kvadratmeter, har to soverom med eget bad, stor stue og et velutstyrt kjøkken. Alle rom har utsikt til havet, og i hagen har dere private solsenger.

Et kvarters gange mot sør fra disse ligger det to større villaer som er særlig egnet for større familier eller grupper som vil bo under samme tak. Her kan seks personer bo på 160 kvadratmeter, som også inneholder kjøkken, stue og basseng.

Dere har mulighet til å handle og lage alle måltider selv, få besøk av Jambiani Villas private kokk eller få mat levert. Dere kan også få vasket klær og rengjøring hvis ønsket. Det er helt opp til dere hvordan ferien skal nytes i villaene.

Zan View Hotel

På den nordlige østkysten ligger Zan View Hotel i den lille byen Kiwengwa. Dette er et mindre hotell med bare 12 rom, men basseng og adgang til stranden gjør det til et lite paradis.

Rommene har ulik størrelse og standard, så uansett om dere ser etter et standard dobbeltrom, en romantisk bryllupssuite eller et familierom med plass til fem, er det plass nok til dere her.

Hotellet har en restaurant som serverer mat basert på lokale råvarer, der fersk fisk og tropisk frukt er viktige ingredienser, men det er også internasjonale valg på menyen. Frokosten er inkludert. Resten kan bestilles à la carte.

LUKSUS
Arusha
Mount Meru Hotel

Mount Meru Hotel er byens store, kjente luksushotell, som ligger høyt med utsikt over grønn natur og hotellets egen golfbane. Det består av en stor bygning i en stor hage hvor man finner svømmebasseng og plass til avslapning i det grønne.

Hotellet har 178 moderne innredede rom med klimaanlegg, gratis internett, TV, safe og mulighet til å lage te og kaffe. Det finnes også dobbeltrom, større rom med plass til ekstraseng og familiesuiter med plass til fire.

Det er to restauranter, to barer og en kafé der dere kan nyte et velsmakende måltid eller en velfortjent drink etter en dag på farten. I den ene restauranten er det buffet til frokost, lunsj og middag, mens den andre restauranten serverer internasjonal mat à la carte til lunsj og middag.

Dere kan selvsagt også spille på hotellets 9-hulls golfbane, eller så kan dere skjemme dere bort med massasje og velvære i hotellets spa.

Mount Meru Game Lodge & Sanctuary

Denne lodgen ligger ca. en halv times kjøring fra Arusha og er en eksklusiv lodge i romantisk stil. Den er fra 1961 og dermed en av de eldste i Tanzania. Eierne har tatt vare på det gamle utseendet, men har kontinuerlig holdt det ved like, så komforten holder moderne nivå. Den ligger i en vakker grønn hage og inviterer til avslapning og til å nyte roen og naturen.

Lodgen har 17 rom, de fleste doble, men i to av dem er det plass til en hel familie. Alle har store himmelsenger med myggnett og eget bad.

Lodgen har også en rekke fellesarealer dere kan benytte. Inne er det en lounge med myke stoler og en godt utstyrt bar. Utenfor er det basseng, en terrasse i skyggen av store mangotrær, og et spiseområde der dere kan nyte kokkens godbiter under åpen himmel.

Lake Manyara
Lake Manyara Serena Safari Lodge

Lake Manyara Serena Safari Lodge er en eksklusiv lodge litt utenfor landsbyen Mto Wa Mbu, like ved Manyarasjøen, der store safariopplevelser venter dere.

Lodgen har 67 luksuriøse rom som er stilfullt innredet med afrikansk inspirasjon, men som på ingen måte minner dere om at dere er langt ute i bushen i Afrika. Alle har privat veranda, internett, badekåper og ellers alt man kan forestille seg av luksus.

Lodgen har en stor, elegant restaurant som serverer en tilsvarende stor buffet med noe for enhver smak til frokost og lunsj. Om kvelden er det fast meny med salatbuffet, suppe, hovedrett, dessert og ost.

Dessuten er det et flott bassengområde og en stor terrasse der dere kan nyte en “solnedgangsdrink” (“sundowner”) eller et kulturelt innslag som masaidans.

Serengeti
Serengeti Sopa Lodge

Serengeti Sopa Lodge er en stor, flott lodge som mest av alt minner om et luksushotell, midt i Serengeti nasjonalpark. Lodgen ligger på en skrent, hevet over de store åpne slettene som Serengeti er kjent for, så det er en fenomenal utsikt over savannen derfra.

Det er 69 komfortable rom med to queensize-senger, eget bad og en privat balkong med sitteplasser der dere kan nyte utsikten over sletten med alle dyrene. I tillegg er det fire store suiter over to plan, så det er god plass til familier.

Lodgen har et stort basseng der dere kan ligge og slappe av når dere ikke er på game drive. Det er også en bar, hyggelige loungeområder og en stor restaurant der dere kan få enten halv- eller helpensjon. Alt er smakfullt innredet med autentiske afrikanske farger og materialer.

Ngorongoro
Ngorongoro Sopa Lodge

Denne lodgen ligger på det høyeste punktet på kanten av Ngorongoro-krateret, mer enn 500 meter over bunnen. Dermed har dere en fantastisk utsikt over det berømte krateret som er stappfullt av ville dyr.

Utover den perfekte beliggenheten er hele lodgen innrettet på å gi dere spesialbehandling og en uforglemmelig tur til Ngorongoro-krateret. Alt er innredet komfortabelt og med mye plass – også til barnefamilier som ønsker og bo i sammenhengende rom.

I den velholdte grønne hagen som bugner av blomster, kan dere på varme dager bade i bassenget, og på kalde netter blir dynene på rommene deres varmet opp med varmeflasker.

I lodgens restaurant, som selvsagt også har fantastisk utsikt, serveres en stor frokostbuffet, og til lunsj og middag kan dere selv bestille fra menyen.

Zanzibar
My Blue Hotel

My Blue Hotel er en flott resort på nordkysten, på vestsiden av spissen, så her forstyrrer ikke tidevannet mulighetene deres til å bade. Hotellet ligger nesten helt nede ved den fine hvite sanden i fredelige omgivelser. Om kvelden får dere fantastiske solnedganger over havet i vest.

Resorten har 87 rom for to til fire personer. Alle har privat balkong eller terrasse med utsikt mot palmer og banantrær i hotellets hage. Det er også basseng i hagen.

Tre restauranter serverer alt fra italiensk til sushi og tradisjonelle retter fra Zanzibar, så det er noe for enhver smak. Alle restaurantene har à la carte.

Golden Zanzibar Beach House and Spa

Golden Zanzibar Beach House and Spa er en stilig luksusresort i den lille feriebyen Kendwa på nordvestkysten. Hotellet er lekkert innredet med store, luftige rom og naturlige materialer. Hvis dere vil ha den ultimate luksusen, kan dere også bo i en av resortens private villaer.

Også ved bassengområdet og på den private stranden foran resorten er det god plass til at dere kan ligge for dere selv i behagelige solsenger og nyte freden uten følelsen av å være på et stort anlegg.

Samtidig får dere alle fordelene en resort byr på: to restauranter, to barer, spa, treningssenter og velvære. Det er med andre ord rikelig med muligheter til å skjemme dere selv litt bort på dette fantastiske stedet. Det er stor buffet til frokost og à la carte til lunsj og middag.

Dream of Zanzibar

Dream of Zanzibar er en stor 5-stjerners all inclusive-resort på nordøstkysten ved Kiwengwa. Resorten ligger i en stor, frodig hage full av eksotiske planter som går helt ned til en flott, hvit sandstrand.

Alle rommene er store og pent innredet i en blanding av lokal og moderne stil. Alle rommene har privat balkong eller terrasse, klimaanlegg, TV, Wi-Fi, hårtørker, minibar og mulighet til å lage kaffe og te. Det finnes også suiter og private villaer med eget boblebad/basseng og mer plass.

Det er ti forskjellige spisesteder på resorten, som tilbyr alt fra fersk fisk på stranden til pizza eller sushi i temarestauranter på hotellet. Alt er inkludert i prisen (à la carte-menyer er imidlertid ikke alltid en del av “all-inklusive”). Aktiviteter som yoga, pilates, strandvolleyball, swahili-kurs og vanngymnastikk er også inkludert.

The Z Hotel

The Z Hotel er et stort, stilig hotell som ligger helt nede ved populære Nungwi Beach på nordkysten. Her er sanden like fin som mel og solnedgangene fantastiske.

Hotellet har fire forskjellige romkategorier. Selv de minst luksuriøse er flotte og individuelt innredet, og har egen balkong eller terrasse med utsikt til Det indiske hav eller den frodige hagen. De større suitene har større terrasser med egne solsenger og hengekøyer med havutsikt.

Hotellet har bar, kafé, en avslappet restaurant og en kveldsrestaurant som serverer europeisk og afrikansk fusion-mat med lokale råvarer. Det finnes også spa, dykkerskole og mulighet til å arrangere utflukter til sjøs.

Våre reiseforslag

PRISOVERSIKT

Sesong
Reiseperiode
Lengde
Priser
Høysesong7/1 – 28/2 og 13/8 – 31/1012 dagerfra 28 995 NOK pr. pers.
Lavsesong1/3 – 30/6 og 1/11 – 19/1212 dagerfra 26 895 NOK pr. pers.
Sommersesong1/7 – 13/812 dagerfra 31 395 NOK pr. pers.
Jul og nyttår20/12 – 6/112 dagerfra 34 695 NOK pr. pers.

Fraprisen er pr. person og gjelder ved 2 voksne.
Rabat ved barn u. 12 år og større grupper.
Prisene er basert på bestilling ca. 10 måneder innen avreise.

INKLUDERT I REISEN ER
 • Fly tur/retur fra Norge
 • Fly fra Arusha til Zanzibar
 • All transport
 • Overnatting på basisnivå (kan oppgraderes)
 • Fullt safariprogram med omfattende game drives
 • Transport i 7-seters Land Cruiser
 • Vindusplass til alle i safaribilen
 • Inngangsbilletter til alle nasjonalparkene
 • Alle kostnader for leir/lodge
 • 3 måltider per dag på safarien
 • Profesjonell engelsktalende safariguide/sjåfør
 • Ubegrenset med drikkevann
 • Reiseforsikring
 • Tips
 • Visum
BESTILL ET UFORPLIKTENDE TILBUD
Personlige opplysninger
Bemerkninger
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.