BESTILL TILBUD
21 98 38 01

Reiser til Botswana

Eksklusiv safari i UNESCO-fredet natur

Reiser til Botswana

 • OVERSIGT
 • REISEFORSLAG
 • OVERNATTING
 • VÆRET
 • ANDRE DESTINASJONER
 • BESTILL TILBUD

Opplev det unike Okavango-deltaet

På reiser til Botswana kan du få noen av de mest storslåtte safariopplevelser i verden.

Landet er berømt for sitt rike dyreliv i Chobe National Park og elvedeltaet Okavango, hvor enorme flokker av elefanter, flodhester og mange andre dyr lever. For en helt spesiell opplevelse byr Botswana på båtturer mellom safari-områdene, og muligheten til å komme helt nært innpå både dyr og den uberørte naturen.

Fakta om Botswana 
 • Valuta: Pula
 • Språk: Setswana & Engelsk
 • Hovedstad: Gaborone
 • Visum: Nei – Botswana er visumfritt for skandinaviske gjester
 • Viktig! Ved innreise til og utreise fra Botswana kreves det at fødselsattest med apostille kan fremvises for barn under 18 år. Les mer her
Dette kan du oppleve på en reise til Botswana

Flodhest i Okavango Delta, Botswana

Dyrelivs garanti

Botswanas natur er både variert og frodig og stort sett alle dyr kan leve der. Våtområdene i det nordlige Botswana gir masse næring til planteetere, som igjen tiltrekker seg rovdyr. Derfor er du garantert å se mange forskjellige dyr på safarien din. Chobe er synonymt med elefanter, og du kan ikke unngå å møte noen av landets 130 000 elefanter på en reise til Botswana. I tillegg finnes alle “big five”-dyrene samt krokodiller, flodhester, sebraer, antiloper, hyener og sjeldne villhunder i dette landet. Det er bare å glede seg.

Elefant i Bostwana

Safari til vanns og til lands

Unikt for Botswana er transportmiddelet mokoro. Båter som er laget av uthulte trestammer, og som gir en mer autentisk form for safari, enn safari i bil. Det er en helt spesiel opplevelse å gli gjennom vannet og se krokodiller og flodhester stikke snuten opp hist og her. 

Transport til og fra lodgen din i Okavango foregår i småfly. Også her får du en naturopplevelse av de sjeldne. Fra luften har du nemlig den nydeligste utsikten over deltaet som er fredet av UNESCO.

Bo i luksuriøse lodger

En del av opplevelsen når du reiser til Botswana, er innkvarteringen. Standarden for lodges i Botswana er vesentlig høyere enn på andre safaridestinasjoner. I Chobe, Moremi, Khwai og Okavango finner du nesten bare luksus-lodger. De fleste steder bor du i såkalte tented camps, der du har ditt eget safaritelt med høy komfort og stilfull innredning. Nesten alle har basseng, og servicen er helt på topp. Dessuten ligger alle midt i naturen, så du er nærmest på safari, også mens du er “hjemme” i campen.

Safari i Botswana

Svært få turister

Reiser til Botswana er noe av det mest eksklusive du kan dra på i Afrika. Botswanas natur er godt beskyttet, og det er begrenset hvor mange turister landet tar imot. Derfor slipper de heldige utvalgte å dele opplevelsen med horder av andre turister. Du trenger ikke stå i kø bak de andre safaribilene for å se dyr, som man ellers risikerer på andre safaridestinasjoner. På reisen til Botswana får du virkelig fornemmelsen av å være ute i villmarken.

Kombiner Botswana med Victoria Falls

Kombiner med Victoria Falls

På en reise til Botswana må du få med deg verdens største fossefall. Både Okavango-deltaet, nasjonalparkene, og de private viltreservatene ligger i det nordlige Botswana, som grenser til det østlige Zimbabwe, hvor Victoria Falls ligger. Ofte flyr du til eller fra Victoria Falls når du reiser til Botswana, og det er praktisk å ta et par dager der. På denne måten får du både store dyre- og naturopplevelser på reisen din.

Eksempler på innkvartering i Botswana

Nedenfor kan du se eksempler på anbefalte hotell og lodger i Botswana. Du kan selv sette sammen hva slags overnattinger du foretrekker. Kontakt oss hvis du ønsker å bo et spesifikt sted som ikke står på denne siden.

MELLEMKLASSE
Moremi Game Reserve / Okavango Delta
Khwai Guest House

I den lille landsbyen Khwai ligger den koselige leiren Khwai Guest House, som tilbyr en autentisk opplevelse av Botswanas kultur og natur. Den ligger like ved inngangen til Moremi viltreservat, så det er lett å dra på game drives gjerne flere ganger om dagen, uten å måtte bruke tid på transport.

Det er seks små hus med plass til to i hvert – i dobbelt- eller enkeltsenger – og eget bad. Innredningen er lys og trivelig, og rommene har innlagt strøm og myggnett. Badet er vakkert og åpent øverst slik at dere kan stå i dusjen og lytte til naturens lyder. Alle måltider serveres i leirens overbygde fellesområde eller ved bålplassen, der dere også kan sitte og hygge dere om kvelden. Khwai Guest House er et komfortabelt og hyggelig fristed midt i Botswanas ville natur.

Xobega Island Camp

Xobega Island Camp er en sjarmerende leir med kanvastelt midt i det fantastiske Okavango-deltaet. Her bor dere midt i den dyrerike naturen og sovner til lyden av de mange fuglene som holder til i området. Teltene er enkle, men pene, og omgivelsene og innredningen gir en autentisk safariopplevelse.

Leiren består av 10 klassiske safaritelt, alle med hvert sitt tilhørende utendørs baderomsområde. I hvert telt er det to sengeplasser med myggnett rundt, og utenfor er det en enkel dusjinnretning (bucket shower) og et økologisk toalett. Det er inngjerdet med kanvasvegger, så dere får privatliv. I tillegg er det spisetelt og lounge hvor dere får servert mat og kan sitte og hygge dere om kveldene rundt et leirbål under stjernehimmelen.

Sango Safari Camp

Sango Safari Camp ligger i Khwai-området i utkanten av Okavango-deltaet. Denne delen er kjent som den tørre delen, men dere er fortsatt nær elven Khwai, som tiltrekker seg store mengder av dyr. Derfor kan denne leiren by på rikelig med dyreopplevelser rett utenfor døren – både på land og i vannet.

Leiren består av 6 telt med plass til opptil 12 personer. De er innredet i klassisk safaristil med håndlagde møbler, men har fått noen moderne fasiliteter, som et ordentlig toalett og en vifte på soverommet. Rommene har dobbeltseng eller to enkeltsenger, eget bad og utendørs dusj. Leiren har også et stort fellestelt med spiseområde, lounge, bar og en terrasse med et lite basseng og god utsikt til naturen.

Moremi Game Reserve / Okavango Delta
Tuskers Bush Camp

Tuskers Bush Camp ligger på grensen mot Moremi viltreservat, midt i den afrikanske bushen, omgitt av tusenvis av akasietrær. Dyrene er rett utenfor døren, og dere har dem helt for dere selv, samtidig som dere kan sove trygt om natten siden leiren er bevoktet.

Det er åtte telt med plass til to i hvert. De er i klassisk safaristil og hyggelig innredet med myggnett rundt de flott oppredde sengene. Alle teltene har eget bad med toalett og campingdusj (bucket shower). Midt i leiren er det et fellesområde der dere kan sitte rundt et bål under åpen himmel eller inne under det overbygde spiseområdet, der dere også kan lage en kopp kaffe eller te. Det er her alle måltider blir servert.

Chobe National Park
Chobe Safari Lodge

Chobe Safari Lodge er en stor, luksuriøs lodge som minner mer om et hotell enn en safariinnkvartering. Lodgen ligger på bredden av Chobe-elven og inngangen til Chobe nasjonalpark, og det er ikke langt til Victoriafallene (Zimbabwe), så den er et godt utgangspunkt for mange opplevelser.

Lodgen har 46 dobbeltrom med eget bad, klimaanlegg, TV og privat terrasse. I tillegg finnes det familievennlige rom og avsidesliggende, private hus som dere kan ha for dere selv. Det er dessuten campingplass på området, for de som ønsker å slå opp sitt eget telt og bruke lodgens bade- og fellesområder. På området er det også et basseng og solsenger, lounge, bar og en stor restaurant som serverer alle måltider.LUKSUS
Moremi Game Reserve / Okavango Delta
Kadizora Camp

Kadizora Camp ligger i den nordlige delen av Okavango-deltaet, der det er mulig å få naturen helt for seg selv, med fantastiske muligheter for fiske og fugletitting. Denne luksusleiren har 10 romslige telt med dobbeltseng eller to enkeltsenger i hvert. Alle teltene har eget bad og egen terrasse med utsikt. Alt er svært smakfullt innredet, med god plass, store senger og sitteplasser.

Leiren har også et stort fellesområde med oppholdsrom, spisetelt og ildsted, der dere kan sitte rundt bålet under åpen himmel og lytte til dyrene rundt dere om kvelden.

Chobe National Park
Bakwena Lodge

Bakwena Lodge er en en luksuriøs øko-lodge, som ligger på Chobeelvens bredd. Lodgen har 15 private hytter som er bygd inne mellom trærne og nærmest går i ett med naturen.

Hyttene er smakfulle og har en liten terrasse som dere kan nyte utsikten over elven fra. Bassenget er ferskvann og renses av planter. Her kan dere ta en dukkert når dere ikke er på safari. Dere får alle måltider i restauranten, som også har utsikt over elven. I loungeområdet kan dere sitte flere sammen og lytte til fuglekvitter og flodhestgrynt.

Chobe National Park
Elephant Valley Lodge

Elephant Valley Lodge er en mindre luksuslodge ved grensen til Chobe nasjonalpark. Den ligger med utsikt over Lesoma Valley og like ved grensen til Zimbabwe, så du kan enkelt ta en dagstur til Victoriafallene.

Lodgen har 20 romslige telt, som alle har eget bad, vifte, elektrisk oppvarmede tepper (om vinteren), hårtørker, stikkontakter og mulighet til å lage kaffe og te. Åtte av dem har utsikt over dalen og et vannhull, mens tolv ligger i lodgens hage, mot svømmebassenget.

I tillegg til basseng har lodgen restaurant og andre fellesområder hvor dere kan sitte og se etter dyr som søker til vannhullet i dalen. Hit kommer for eksempel elefanter, sjiraffer, bøfler, antiloper og mange andre dyr, så dere er på safari selv når dere spiser og slapper av.Været i Gaborone, Botswana

Finn din Afrika-reise

Rejser til Kenya
Kenya

Kenya har alt for safari-glade reisende og mer. Opplev tusenvis av ville dyr vandre over savannen. Sjansen for å se masse dyr på safari her er nemlig svært gode. Kenya er også et land rik på kontraster med grønne stepper, halvørkener, frodig regnskog og muligheten for å møte den fargerike urbefolkningen, masaiene. Kombiner en safari-tur til Kenya med avslapning på sandstrendene i kystbyene Mombasa eller Zanzibar.

Rejser til Sydafrika
Sydafrika

Sør-Afrika er et av Afrikas mest populære reisemål med store opplevelser i alle sjangre. Besøk metropoler der det yrer av liv og opplev Sør-Afrikas historie og kultur. Oppdag det berømte Table Mountain i Cape Town, Sør-Afrikas naturlige underverker på den vakre Panorama Route, og se det fantastiske dyreriket i et av de private naturreservatene eller den store Kruger nasjonalpark.

Rejser til Tanzania
Tanzania

Få den ultimate safariopplevelsen i Tanzanias imponerende nasjonalparker. Serengeti nasjonalpark er en av Afrikas største, men severdigheter som Ngorongoro krater, Lakeara, Lake Victoria og selvfølgelig det legendariske fjellet Kilimanjaro er også verdt å få med seg. Kombiner din safari i Tanzania med en strandferie på landets paradisøy Zanzibar, hvor du finner lange hvite sandstrender og azurblått vann.

Rejser til Uganda
Uganda

I Uganda venter både unike safari- og naturopplevelser. Landets vakre, grønne og frodige natur er hjemsted til et imponerende dyreliv. Se de sjeldne fjellgorillaene i Bwindis regnskog og dra på sjimpanse-trekking i Kibale nasjonalpark. Uganda er også rik på Big 5 safari opplevelser. Særligt i Queen Elizabeth National Park, hvor du til og med kan oppleve den fantastiske fossen, Murchison Falls.

Rejser til Zimbabwe
Zimbabwe

Zimbabwe som reisemål er generelt mindre kjent, men det er egentlig ikke helt rettferdig. Landet har like fantastiske safariopplevelser som sine mer kjente naboland, samt en vakker, variert natur med flere arkeologiske områder på UNESCOs verdensarvliste. Det er også i Zimbabwe at et av verdens store naturlige underverk, Victoria Falls, kan oppleves. Reis til en uoppdaget perle i Sørøst-Afrika!

Rejser til Namibia
Namibia

Namibia er kjent for uendelige horisonter. Uansett om du ser ut over de spektakulære slettene i Etosha nasjonalpark med det imponerende dyrelivet eller den endeløse røde ørkenen Sossusvlei, der sanddynene er opptil 325 meter høye. Ta en tur i Fish River Canyon med det spektakulære stein landskapet og oppdag landets tyske koloniale fortid i hovedstaden Windhoek og Swakopmund ved Atlanterhavet.

Rejser til Zanzibar
Zanzibar

Drøyt 40 km utenfor kysten av Tanzania er et ekte ferieparadis. Zanzibar tilbyr pulverhvite sandstrender og et turkisblått hav rikt på fargerike koraller. Hovedstaden, Stone Town, er også på UNESCOs verdensarvliste og byr på trange gater, velduftende markeder og vakker, gammel kolonial arkitektur. Opplagt som avslutning på en safari-tur i f.eks Tanzania eller Kenya.

Rejser til Seychellerne
Seychellene

Seychellene er en relativt uberørt ferieperle med hele 6 av verdens 10 beste strender! De tre største øyene Mahé, Praslin og La Dique, er sanne paradisøyer som i tillegg til de vakre strendene også byr på fargerike korallrev, rike undervannsoperasjoner og små, sjarmerende landsbyer. Avslutt en safari-tur til eksempelvis Tanzania med luksuriøs strandferie på Seychellene.

Rejser til Mauritius
Mauritius

Mauritius er nok en afrikansk paradisøy i Det indiske hav. Øya byr på fantastisk natur med gylne sandstrender, gamle vulkaner og vakre nasjonalparker. Den begrenset størrelse gjør at man enkelt kan utforske alle øyas områder, selv om det er vanskeligt ikke å bli lokket av de mange sandstrendene ut til det krystallklare hav! Kombiner en tur til eksempelvis Sør-Afrika med et opphold i Mauritius.

Rejser til Botswana
Botswana

I det sør-afrikanske landet Botswana bor bare to millioner mennesker, og enda flere dyr enn du kan forestille deg. I den nordlige delen av landet, hvor klimaet er mer frodig enn ørkenen i sør, kan du oppleve praktisk talt alle dyrene man forbinder med Afrika. Om ønskeligt kan du kombiner en tur til Botswana med safari i Sør-Afrika, Victoria Falls i Zimbabwe eller den fascinerende ørkenen i Namibia.

Rejser til Mozambique
Mosambik

Mosambik i Øst-Afrika er et sterkt undervurdert reisemål. Hvis du vil ha fantastiske tropiske strender med fred og fargerike korallrev, er landet helt perfekt til formålet. Samtidig kan du dra på safari i Gorongosa nasjonalpark, hvor du kan se løver, elefanter, flodhester og mange andre ville dyr. Og du kan også møte den varme befolkningen og få en smakebit på den fargerike kulturen deres i hovedstaden Maputo.

BESTILL ET UFORPLIKTENDE REISETILBUD
Personlige opplysninger
Bemerkninger
SLIK BESTILLER DU EN REISE HOS OSS
Kontakt oss
Du får en personlig reiseveiledning
Reisen din blir booket
Du skal ut å reise

Fyll ut kontaktskjemaet ovenfor. Det gjør ingenting hvis det mangler et par detaljer. Vi hjelper med reiseplanen. Du kan også ringe til oss på tlf. 21 95 01 49

Hos African Travel får du din helt egne reisekonsulent. Sammen gjennomgår dere ønskene dine for reisen og får avklart alle spørsmål, slik at reisen blir skreddersydd dine behov.

Når dere er fornøyd med reisen og denne er som ønsket, booker vi og sørger for at alle detaljene er på plass, slik at du/dere er klar til avreise. Nå er det bare å glede seg!

Dere er klare for avreise. USATours er med hele veien, og står klar til å hjelpe deg før, under og etter reisen.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.