BESTILL TILBUD
21 98 38 01

Reiser til Namibia

Ørkenland, eksklusiv safari og unik natur

Reiser til Namibia

 • OVERSIGT
 • REISEFORSLAG
 • OVERNATTING
 • VÆRET
 • ANDRE DESTINASJONER
 • BESTILL TILBUD

Opplev Namibias skjønnhet før alle andre

Når du reiser til Namibia vil du oppleve et land, hvor motsetninger møtes og naturen er både rå og vakker på samme tid.

I nord kan du få storslått safari, når tusenvis av dyr samles ved vannhullene i Etosha National Park. I sør kan du se og gå i verdens neststørste kløft, Fish River Canyon. Besøk sjarmerende kolonibyer og utforsk den vakre Namibørkenen som landet er særlig kjent for. Namibia er et sterkt undervurdert ferieland, og vi kan varmt anbefale å oppleve det før alle andre.

Fakta om Namibia
 • Valuta: Rand, Namibisk dollar
 • Språk: Engelsk
 • Hovedstad: Windhoek
 • Visum: Namibia er visumfritt for skandinaviske gjester
 • Viktig! Ved innreise til og utreise fra Namibia kreves det at fødselsattest med apostille kan fremvises for barn under 18 år. Les mer her.
Dette kan du oppleve på en reise til Namibia

Namibias ørken

Namibørkenen – rå og ufattelig vakre sanddyner

Namibørkenen er et av de vakreste steder i verden – på sin helt egen måte. Den røde sandørkenen er større enn Danmark, og dekker en stor del av det sørvestlige Namibia, og ligger i et område fredet av UNESCO.

Her kan du klatre i rekordhøye sanddyner, se det magiske fargespillet ved soloppgang, og få følelsen av å være veldig i liten i den mektige naturen. Her finnes nemlig de høyeste sanddynene i verden, som er mellom 200 og 400 meter høye. Noen av de mest berømte er Big Daddy og Dune 45. Big Daddy er omtrent 325 meter, og dermed høyere enn Eiffeltårnet i Paris.

Sesriem Canyon

Utforsk Sesriem Canyon

Sanddynene er ikke det eneste du kan oppleve i Namibørkenen. Ikke langt fra Sossusvlei ligger den imponerende dalen Sesriem Canyon som er skapt av Tsauchabelven, som fortsatt renner med litt vann gjennom ørkenen. Kløften sies å ha fått navnet sitt fra de europeiske kolonistene, og betyr ”seks tau” på Afrikaans, da seks taulengder ville ha vært nødvendig, for å nå hele veien ned i dalen å hente vann.

I dag kommer du hele veien ned i kløften uten bruk av tau, og kan gå en tur på bunnen og se den utrolige naturen. En mindre kjent, men omorsom, opplevelse å få med seg, når du er i Namibørkenen

Næsehorn i Etosha National Park, Namibia

Etosha National Park – vannhull med tusenvis av dyr

Reiser til Namibia byr på imponerende safari, spesielt i Etosha National Park som ligger nord i landet. Her kan du oppleve noe av det rikeste dyrelivet i hele Afrika.

I det ekstremt tørre landet er vann ytterst verdifullt, og fordi området her får mer regn enn i sør, samles enorme mengder av dyr i Etosha. Noe av det spesielle ved safari i Etosha National Park er de store horder av geparder og neshorn, som man ikke finner mange andre steder i verden. Her lever en stor bestanddel av det utrydningstruede svarte neshornet, som er ganske spesielt å få se på en safari i Namibia.

Av de andre ”big five”-dyrene du kan være heldig å se, er elefanter, løver og leoparder i Etosha. Her lever også sjiraffer, sebraer, gnuer, struts og Namibias nasjonaldyr, gemsbukk, som er en spesielt vakker antilope med lange horn. Du kan ikke være sikker på å få sett alle typer dyr, men du kan være helt sikker på å få sett mange.

Oversigt over Fish River Canyon i Namibia

Fish River Canyon – Afrikas Grand Canyon

En av de største opplevelsene (bokstavelig talt) du kan få på en rundreise i Namibia er Fish River Canyon. Kløften i Sør-Namibia kalles ”Afrikas Grand Canyon”, da den har mange likheter med sitt amerikanske motstykke. Fish River Canyon er verdens nest største kløft, og er opp mot 27 kilometer bred, og 550 meter dyp.

Det er en fantastisk opplevelse å stå på kanten av den enestående geologiske formasjonen og skue ut over horisonten. Jorden er helt tørr, og veksler mellom gule, brune og grå nyanser. Når solen går ned og skyggene kryper inn, vil Fish River Canyon synes mindre, og dette er ganske spektakulært.

Sesriem Desert i Namibia

Tysk strandby i Swakopmund

Swakopmund på Atlanterhavskysten er også verdt å besøke på en rundreise i Namibia.

Tyskerne grunnla byen på 1800-tallet, og brukte den som havneby fram til andre verdenskrig. Mange hus fra denne tiden står ennå, og gir strandbyen et artig og sjarmerende preg. Her kan du nyte det ferske vannet, og den daglige fangsten som serveres på byens skalldyr restauranter.

Fra Swakopmund kan du også dra på forskjellige utflukter. For eksempel action-fylte turer i fallskjerm, på sandboard eller ATV i ørkenen. Eller du kan dra på båttur, der du kan se delfiner, seler, pelikaner, pingviner, og i noen perioder, hvaler.

Spitzkoppe Damaraland, Namibia

Damaraland og Himba-folket

I det sentrale Namibia ligger et stort fjellrikt område ved navn Damaraland. Her ligger de sceniske klippetoppene Spitzkoppe og landets høyeste fjell, Brandberg. Du kan kjøre vakre turer i dette særpregede, tørre landskapet, eksempelvis når du skal fra Swakopmund til Skeleton Coast eller Etosha.

I Damaraland kan du også treffe stammefolket Himba. De lever svært primitivt i hytter av leire og med eldgamle tradisjoner. De er særlig kjent for å dekke kropp og hår med leire, som beskytter huden mot den kraftige solen. Du kan besøke en av deres landsbyer og lære mer om kulturen deres.

Skeleton Coast

Skipsvrak og seler på Skeleton Coast

På din rundreise i Namibia kan du også besøke Skeleton Coast på landets nordlige kyst. Det lite flatterende navnet vitner om et barskt sted, men det er fascinerende å se denne rå kyststrekningen. Her ligger gamle skipsvrak, og det finnes mange historier om sjømenn, som aldri kom fram til sivilisasjonen etter å ha gått i land her.

Du kan også få en litt hyggeligere opplevelse på veien ved Cape Cross, der en enorm selkoloni på rundt 100 000 seler ligger side om side og oppå hverandre. De lukter ikke så godt, men de er søte å se på.

Ink Palace i Windhoek

Storbyoasen Windhoek

På en rundreise i Namibia vil du sannsynligvis starte og/eller slutte turen din i landets hovedstad, Windhoek. Den minner på ingen måte om andre afrikanske storbyer, som har en tendens til å være kaotiske.

Windhoek er som en grønn oase midt i ørkenlandet. Her er det massevis av palmetrær og annet grønt mellom bygningene. Stemningen er avslappet, og du utforsker byens spisesteder, butikker og kaféer på egen hånd. Byens største severdighet er den tyske kirken Christuskirche, hvis arkitektur virker litt malplassert i Namibia, men som definitivt er verdt å se.

EKSEMPLER PÅ OVERNATTING I NAMIBIA

Nedenfor kan du se eksempler på anbefalte hotell og lodger i Namibia. Sorter mellom basis, mellomklasse og luksus for å se mulighetene innenfor hver klasse. Du kan selv sette sammen hva slags overnattinger du foretrekker. Kontakt oss hvis du ønsker å bo et spesifikt sted som ikke står på denne siden.

BASIS
Fish River Canyon
Canyon Roadhouse

Canyon Roadhouse er en artig lodge med god service. Den ligger ved veien, bare 14 kilometer fra Fish River Canyon. Den har sin egen bensinstasjon og har biler som tema for innredningen, med gamle biler både inne og ute, og en retroinnredning som leder tankene til en eventyrlig road trip for 50 år siden.

Det er 22 rom med behagelige senger, eget bad, klimaanlegg og mulighet til å lage kaffe og te på rommet. Det er også et familierom med plass til fire.

Lodgen har restaurant og bar, utendørs basseng og er døgnbevoktet.

Sesriem Desert (Sossusvlei)
Sossus Oasis Camp Site

Denne leiren ligger midt i den berømte Namib-ørkenen, like ved inngangen til Sossusvlei, så dere er ikke langt unna de vakre sanddynene når dere skal utforske ørkenlandskapet fra soloppgang. Den leiren er for dere som ikke har noe imot å sove i telt for å kunne være tett på naturen og lytte til ørkenens natteliv.

Leiren består av tolv individuelle enkle “hytter”. Dere kan campe i grupper på fra to til seks person i hver. Alle har eget bad, dusj med kaldt og varmt vann, grill, oppvaskutstyr og innlagt strøm, så det er luksuscamping vi snakker om her.

I tillegg til hyttene er det en veranda hvor dere kan sitte og kose dere med de andre gjestene, og et basseng hvor dere kan kjøle dere ned i varmen.

Windhoek
Hotel Safari

Hotel Safari er et stort, flott hotell i Windhoek for dere som ikke vil bruke hele budsjettet på sengen dere sover i. Det er rent og pent og ligger like ved Eros-flyplassen, så det er enkelt å komme til og fra når dere ikke skal være så lenge i byen.

Hotellet har 98 standardrom med dobbeltseng eller to enkeltsenger og en sovesofa som kan res opp til en tredje person. Alle rommene har eget bad, klimaanlegg, TV og mulighet til å lage te og kaffe på rommet. Det er også suiter og familierom til flere personer.

Hotellets restaurant serverer en allsidig familievennlig buffet til frokost, lunsj og middag. På terrassen kan man få lettere måltider hele dagen.

The Elegant Guest House

The Elegant Guest House er et lite, nydelig hotell i den trygge bydelen Klein Windhoek. Det er et intimt sted med bare seks rom, men det har alt man trenger og i tillegg personlig service.

Rommene har en dobbeltseng, eget bad, TV, klimaanlegg og gratis internett.

I tillegg kan dere benytte hotellets hage, som har basseng og hagemøbler slik at dere kan sitte og slappe av når dere ikke er ute i byen. Det er gratis kaffe og te hele dagen. Frokost er inkludert i alle bestillinger.MELLEMKLASSE
Fish River Canyon
Canyon Village

Canyon Village er nærmest en liten landsby av mursteinshus med stråtak, anlagt i hesteskoform i det rå steinlandskapet like ved Fish River Canyon. Det er et stort hovedhus med restaurant og mange mindre hus, som dere bor i.

Hotellet har 42 rom i forskjellige størrelser, så det er plass til både par og familier. Alle rommene har eget bad, klimaanlegg og gratis kaffe og te.

I den lille “landsbyen” finner dere også et basseng hvor dere kan ta en forfriskende dukkert på varme dager. På utendørsrestauranten eller verandaen kan dere nyte solnedgangen over det vakre landskapet.

Fish River Lodge

Fish River Lodge er en ny, arkitektonisk særpreget lodge som ligger på kanten av kløften, så dere har fantastisk utsikt fra morgen til kveld. Veien dit går over åpne sletter, men så ligger lodgen til gjengjeld helt for seg selv, og dere får en unik opplevelse ved å bo her.

Det er 20 private hus langs kanten av kløften, der dere bor på lekkert innredede rom. Alle husene har også utendørs dusj, slik at dere kan dusje i den frie natur. Egen terrasse er det også, og der kan dere sove under stjernehimmelen eller ta morgengymnastikken i omgivelser som kan ta pusten fra noen hver.

I hovedbygningen er det innendørs lounge og et spiseområde der frokost og middag blir servert. Utendørs er det en stor terrasse med basseng og solsenger, slik at dere kan sitte og slappe av med den fantastiske utsikten.

Sesriem Desert (Sossusvlei)
Desert Camp

Desert Camp er en nydelig leir midt i Namib-ørkenen, hvor dere kan bo i barske, fascinerende omgivelser, men uten å måtte ta med eget telt. Leiren ligger ca. fem kilometer fra inngangen til Sossusvlei, der dere skal inn og gå i de høye, røde sanddynene.

Leiren består av 20 økovennlige, permanente luksustelt. De er delvis oppmuret og delvis dekket av lerret, så de er høye nok til at man kan stå inne i dem. I hvert er det to enkeltsenger og en sovesofa hvor to barn under tolv kan sove uten å betale ekstra. Badet er enkelt med toalett og dusj, og utenfor teltet er det terrasse med tekjøkken, grill, lys og elektrisitet.

Dere kan få mat og råvarer levert, eller så kan dere bestille en kokk til stedet for å lage mat til dere.

I leiren er det også noen koselige fellesområder hvor dere kan spise sammen, et basseng og en bar slik at dere kan nyte ferien i ørkenen.

Desert Quiver Camp

Denne luksusleiren kombinerer det enkle liv i ørkenen med en viss komfort. Her snakker vi egentlig om hus med lekker innredning, men likevel i øde omgivelser hvor dere kan nyte den uberørte naturen, langt fra sivilisasjonen. Leiren ligger ca. fem kilometer fra inngangen til Sossusvlei.

Den består av 24 nybygde småhus med et særegent design. De har ett soverom med to enkeltsenger, en sovesofa med plass til to barn, som bor der gratis hvis de er under 12, samt eget bad. Utenfor er en overbygd terrasse med grill, kjøleskap, kokeplater og annet kjøkkenutstyr slik at dere selv kan lage mat.

Råvarer kan bestilles i resepsjonen. Eventuelt kan dere spise på Sossusvlei Lodge i nærheten.

Leiren har også noen fellesområder der dere kan spise sammen i større grupper, samt et basseng hvor dere kan slappe av om dagen.

Windhoek
The Utopia Boutique

The Utopia Boutique ligger i det rolige, trygge området Klein Windhoek, der de fleste turistene bor, med mange restauranter og butikker. Det er et godt sted å bo, og hotellet er meget sjarmerende med sin grønne hage og sine lave hus.

Det er 11 standardrom og seks suiter. Alle rommene har eget bad, internett, TV, klimaanlegg og en liten balkong eller terrasse, slik at dere kan sitte utenfor og nyte den friske luften i fred og ro.

I hagen er det basseng, så også der kan dere ligge og slappe av i grønne omgivelser, midt i byen.

Hotellet har også restaurant, så dere kan spise på stedet hvis dere ikke vil ut og utforske Windhoeks kulinariske muligheter.

Etosha National Park
Halali Lodge

Halali Lodge er en fin mellomklasselodge som ligger praktisk til inne i Etosha nasjonalpark, så det er enkelt å dra på game drives med denne lodgen som utgangspunkt. Ved de mange vannhullene i nærheten, kan dere se tørste elefanter og andre dyr i sitt naturlige miljø, så dere får en ekte safariopplevelse her.

Lodgen har forskjellige romtyper i forskjellige størrelser. Det er alt fra vanlige dobbeltrom til hus med plass til en stor familie der dere selv kan lage mat. Alle rom og hus har klimaanlegg, eget bad og kjøleskap.

Lodgen har basseng, som alle kan bruke til å slappe av og kjøle seg ned i varmen. I tillegg finnes det en bar og en restaurant.

Swakopmund
A la Mer Hotel

Dette deilige hotellet ligger helt nede ved stranden i hjertet av Swakopmund. Beliggenheten kan ganske enkelt ikke bli bedre når dere er i denne kystbyen med det tyskklingende navnet.

Det er 23 rom på A La Mer Hotel. Alle har en stor, deilig dobbeltseng, eget bad og privat balkong eller terrasse, slik at dere kan nyte utsikten til Atlanterhavet mens dere ligger i sengen.

Kafeen på hotellet disker opp med en internasjonal frokostbuffet, og serverer ellers kaffe og snacks resten av dagen.

Utenfor kan dere sitte på hotellets terrasse og nyte solen, eller dere kan skjemme dere bort med massasje eller annen velværebehandling i spaavdelingen.

LUKSUS
Sesriem Desert (Sossusvlei)
Sossusvlei Lodge

Sossusvlei Lodge er overnattingsstedet for dere som ikke vil gi slipp på komforten bare fordi dere er midt ute i ørkenen. Denne lodgen minner mer om et luksushotell, og her lager dere ikke mat eller gjør rent selv – alt blir gjort for dere. Dessuten ligger den like ved inngangen til Sossusvlei, så heller ikke beliggenheten er noe å sette fingeren på.

Det er 44 hus, som alle har et romslig soverom med dobbeltseng eller to enkeltsenger, en sofa, plass til å pakke ut, klimaanlegg, stort eget bad og terrasse foran. Det er soveplass til to voksne og ett barn under tolv i hvert hus. Noen av husene har to rom som kan slås sammen til ett stort familierom.

Lodgen har restaurant som serverer stor frokostbuffet, dagens rett til lunsj og buffet til middag med alt fra frisk salat til grillet kjøtt.

Det er også basseng, stor solterrasse og en bar hvor dere kan sitte sammen i større grupper og nyte varmen og livet.

Moon Mountain Lodge

Denne lodgen ligger 56 kilometer fra inngangen til Sossusvlei, men opplevelsen ved å bo her, veier absolutt opp for det. Lodgen ligger ved foten av fjellkjeden Naukluft Mountains og ikke i nærheten av mange andre leirer, så her får dere fantastisk utsikt over ørkenlandskapet – helt for dere selv.

Lodgen består av 17 eksklusive luksustelt med hvert sitt lille private basseng foran slik at dere kan nyte synet av det bare landskapet samtidig som dere kan få et oppfriskende bad. I teltene, som mer minner om små hus, er det en behagelig dobbeltseng, et loungeområde og eget bad.

I lodgens hovedbygning er det restaurant og bar der dere kan spise alle måltider og få en forfriskning etter en opplevelsesrik dag i ørkenen.

Windhoek
Hilton Windhoek

Hiltons hotell i Windhoek er stort, moderne og ligger meget sentralt til i byen. Så hvis dere vil ha et luksuriøst opphold midt i Windhoek, hvor dere kan sitte på takterrassen og nyte en drink mens dere ser solen gå ned over Windhoek, er dette ideelt.

Rommene er store, komfortable og elegant innredet. De kommer i forskjellig størrelse og standard, så uansett hvor mange dere er, finnes det plass til dere.

Det er restaurant, kafé, sushibar, sportsbar og takbar på hotellet, så dere trenger ikke å gå langt for å finne god mat og drikke.

I tillegg er det et utendørs basseng, et treningssenter og en spaavdeling, så de kan ta godt vare på dere under oppholdet.


VÆRET I NAMIBIA

Finn din Afrika-reise

Rejser til Kenya
Kenya

Kenya har alt for safari-glade reisende og mer. Opplev tusenvis av ville dyr vandre over savannen. Sjansen for å se masse dyr på safari her er nemlig svært gode. Kenya er også et land rik på kontraster med grønne stepper, halvørkener, frodig regnskog og muligheten for å møte den fargerike urbefolkningen, masaiene. Kombiner en safari-tur til Kenya med avslapning på sandstrendene i kystbyene Mombasa eller Zanzibar.

Rejser til Sydafrika
Sør-Afrika

Sør-Afrika er et av Afrikas mest populære reisemål med store opplevelser i alle sjangre. Besøk metropoler der det yrer av liv og opplev Sør-Afrikas historie og kultur. Oppdag det berømte Table Mountain i Cape Town, Sør-Afrikas naturlige underverker på den vakre Panorama Route, og se det fantastiske dyreriket i et av de private naturreservatene eller den store Kruger nasjonalpark.

Rejser til Tanzania
Tanzania

Få den ultimate safariopplevelsen i Tanzanias imponerende nasjonalparker. Serengeti nasjonalpark er en av Afrikas største, men severdigheter som Ngorongoro krater, Lakeara, Lake Victoria og selvfølgelig det legendariske fjellet Kilimanjaro er også verdt å få med seg. Kombiner din safari i Tanzania med en strandferie på landets paradisøy Zanzibar, hvor du finner lange hvite sandstrender og azurblått vann.

Rejser til Uganda
Uganda

I Uganda venter både unike safari- og naturopplevelser. Landets vakre, grønne og frodige natur er hjemsted til et imponerende dyreliv. Se de sjeldne fjellgorillaene i Bwindis regnskog og dra på sjimpanse-trekking i Kibale nasjonalpark. Uganda er også rik på Big 5 safari opplevelser. Særligt i Queen Elizabeth National Park, hvor du til og med kan oppleve den fantastiske fossen, Murchison Falls.

Rejser til Zimbabwe
Zimbabwe

Zimbabwe som reisemål er generelt mindre kjent, men det er egentlig ikke helt rettferdig. Landet har like fantastiske safariopplevelser som sine mer kjente naboland, samt en vakker, variert natur med flere arkeologiske områder på UNESCOs verdensarvliste. Det er også i Zimbabwe at et av verdens store naturlige underverk, Victoria Falls, kan oppleves. Reis til en uoppdaget perle i Sørøst-Afrika!

Rejser til Namibia
Namibia

Namibia er kjent for uendelige horisonter. Uansett om du ser ut over de spektakulære slettene i Etosha nasjonalpark med det imponerende dyrelivet eller den endeløse røde ørkenen Sossusvlei, der sanddynene er opptil 325 meter høye. Ta en tur i Fish River Canyon med det spektakulære stein landskapet og oppdag landets tyske koloniale fortid i hovedstaden Windhoek og Swakopmund ved Atlanterhavet.

Rejser til Zanzibar
Zanzibar

Drøyt 40 km utenfor kysten av Tanzania er et ekte ferieparadis. Zanzibar tilbyr pulverhvite sandstrender og et turkisblått hav rikt på fargerike koraller. Hovedstaden, Stone Town, er også på UNESCOs verdensarvliste og byr på trange gater, velduftende markeder og vakker, gammel kolonial arkitektur. Opplagt som avslutning på en safari-tur i f.eks Tanzania eller Kenya.

Rejser til Seychellerne
Seychellene

Seychellene er en relativt uberørt ferieperle med hele 6 av verdens 10 beste strender! De tre største øyene Mahé, Praslin og La Dique, er sanne paradisøyer som i tillegg til de vakre strendene også byr på fargerike korallrev, rike undervannsoperasjoner og små, sjarmerende landsbyer. Avslutt en safari-tur til eksempelvis Tanzania med luksuriøs strandferie på Seychellene.

Rejser til Mauritius
Mauritius

Mauritius er nok en afrikansk paradisøy i Det indiske hav. Øya byr på fantastisk natur med gylne sandstrender, gamle vulkaner og vakre nasjonalparker. Den begrenset størrelse gjør at man enkelt kan utforske alle øyas områder, selv om det er vanskeligt ikke å bli lokket av de mange sandstrendene ut til det krystallklare hav! Kombiner en tur til eksempelvis Sør-Afrika med et opphold i Mauritius.

Rejser til Botswana
Botswana

I det sør-afrikanske landet Botswana bor bare to millioner mennesker, og enda flere dyr enn du kan forestille deg. I den nordlige delen av landet, hvor klimaet er mer frodig enn ørkenen i sør, kan du oppleve praktisk talt alle dyrene man forbinder med Afrika. Om ønskeligt kan du kombiner en tur til Botswana med safari i Sør-Afrika, Victoria Falls i Zimbabwe eller den fascinerende ørkenen i Namibia.

Rejser til Mozambique
Mosambik

Mosambik i Øst-Afrika er et sterkt undervurdert reisemål. Hvis du vil ha fantastiske tropiske strender med fred og fargerike korallrev, er landet helt perfekt til formålet. Samtidig kan du dra på safari i Gorongosa nasjonalpark, hvor du kan se løver, elefanter, flodhester og mange andre ville dyr. Og du kan også møte den varme befolkningen og få en smakebit på den fargerike kulturen deres i hovedstaden Maputo.

BESTILL ET UFORPLIKTENDE REISETILBUD
Personlige opplysninger
Bemerkninger
SLIK BESTILLER DU EN REISE HOS OSS
Kontakt oss
DU FÅR EN PERSONLIG REISEVEILEDNING
REISEN DIN BLIR BOOKET
DU SKAL UT Å REISE

Fyll ut kontaktskjemaet ovenfor. Det gjør ingenting hvis det mangler et par detaljer. Vi hjelper med reiseplanen. Du kan også ringe til oss på tlf. 21 95 01 49

Hos African Travel får du din helt egne reisekonsulent. Sammen går dere gjennom ønskene dine for reisen og får avklart alle spørsmål, slik at reisen blir skreddersydd dine behov.

Når reisen er som dere ønsker, booker vi den og sørger for at alle detaljene er på plass, slik at du er klar til avreise. Nå kan du begynne å glede deg!

Dere er klare for avreise. African Travel er med hele veien, og står klar til å hjelpe deg før, under og etter reisen.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.