BESTILL TILBUD
21 98 38 01

Reiser til Sør-Afrika

Landet som har alt

Reiser til Sør-Afrika

 • OVERSIGT
 • REISEFORSLAG
 • OVERNATTING
 • VÆRET
 • ANDRE DESTINATSJONER
 • BESTILL TILBUD

Kombiner safari, storby og natur

Få land i verden byr på så mange opplevelser som Sør-Afrika. Her venter store naturopplevelser på safari i Kruger National Park, hvor Afrikas “big five” (løve, neshorn, elefant, bøffel og leopard) styrer naturens gang. Og langs sørkysten går hav, klipper og skog opp i en høyere enhet.

Reiser til Sør-Afrika byr også på kultur i storbyene Cape Town og Johannesburg, hvalsafari i Hermanus og kulinariske nytelser i Winelands. Reiser til Sør-Afrika er fulle av solskinn og herlige opplevelser – spørsmålet er, hvor mye tid du har på deg til å få med alt.

Fakta om Sør-Afrika 
 • Valuta: Rand
 • Språk: Engelsk, Afrikaans, Xhosa, Zulu
 • Hovedstad: Pretoria
 • Visum:  Ja, udstedes ved ankomst
 • Viktig!  Ved innreise til og utreise fra Sør-Afrika kreves det at fødselsattest med apostille kan fremvises for barn under 18 år. Les mer her.
Dette kan du oppleve på en reise til Sør-Afrika

Cape Town i Sydafrika

Cape Town – verdens vakreste storby

Sør-Afrikas hovedstad har ofte blitt kåret til verdens vakreste storby, og det er fullt fortjent! Table Mountain – eller Taffelberget som det heter på norsk – omkranser byen sammen med det glitrende Atlanterhavet og skaper fantastiske rammer rundt denne moderne storbyen. Her kan du shoppe og spise god mat på den eksklusive havnefronten, se fengselsøyen Robben Island og kjøre turen til Kapp det gode håp. Cape Town er et must på din reise til Sør-Afrika.

Zebraer i Kruger National Park

Kruger National Park – Sør-Afrikas kronjuvel

Kruger National Park i det nordøstlige Sør-Afrika er en av de ypperste safari-destinasjonene i Afrika. Parken er knapt 20.000 kvadratkilometer stor og byr på et svært variert landskap og dyreliv. Den er hjemsted for Afrikas “big five”, samt mange andre spennende dyr, som kan oppleves i sitt naturlige habitat. Uansett om du reiser med familien på en førstegangs-safari, eller du er litt av en dyreekspert, vil en safari i Kruger National Park gi deg store opplevelser.

På safari i Kruger National Park kan du oppleve mange forskjellige landskap. Det er et enormt mangfold i plantelivet. Man kan faktisk dele parken inn i 16 forskjellige klimasoner. I nord kan du kjøre på åpne savanner, hvor det føles som om tiden står stille i varmen. Har du god tid, kan du blant annet se geparder og bøfler. Ellers vil du sannsynligvis utforske den sydlige delen mest, siden du her har størst sjanse for å se “big five” og dyr generelt. Akkurat her renner elvene Crocodile og Sabie River, da det er vann året rundt, er det mer buskas og kjøligere enn i nord. Noe som tiltrekker dyrene.

Siden det er så mange ville dyr, inkludert rovdyr, er såkalte game drives beste måten å oppleve dem på. Et game drive er en kjøretur i safaribil med egen reiseleder, som tar deg til stedene dyrene oftest er. Dette foregår særlig morgen og kveld, hvor dyrene er mest aktive. Men du kan også dra på game drive på dagtid.

Chapmans peak

Kjør selv på eventyr i Sør-Afrika

I Sør-Afrika kan du leie bil og dra ut på eventyr på egen hånd. Til forskjell fra mange andre afrikanske land er det faktisk helt vanlig å dra på kjør selv-ferie i Sør-Afrika. Vi hjelper deg med å leie den rette bilen, og tilrettelegger ruten for deg.

Nyt friheten av å kunne kjøre i eget tempo, og stoppe alle de steder, du synes ser spennende ut, i stedet for å sitte i en turistbuss. Mange ruter i Sør-Afrika er som skapt for bilferie. I sør kan du kjøre fra Cape Town og vinmarker, til hvalsafari og strand på den såkalte Garden Route. Og i nord kan du kjøre mellom fossefall, klipper og kløfter langs den vakre Panorama Route.

Plettenberg, Sydafrika

Panorama Route – det ene natur-vidunderet etter det andre

Panorama Route er en naturskjønn rute i det nordlige Sør-Afrika. Ruten går i en loop rundt den frodige kløften Blyde River Canyon, og byr på en rekke naturlige severdigheter. Landskapet skifter mange ganger underveis, og du får både se fossefall, skog, og uendelige panorama- utsikter ut over kløften. Ruten er 230 kilometer lang og kan oppleves på én lang, eller på et par kortere dager.

Det passer veldig bra å kombinere Panorama Route med en safari i den berømte Kruger National Park. De to destinasjonene ligger så tett på hverandre, at det nesten er synd ikke å få med seg begge på reisen din.

Garden Route

Garden Route -kjør på kanten av Sør-Afrika

Garden Route er navnet på en populær veistrekning på 200 kilometer langs Sør-Afrikas sørøstkyst. Veien snor seg mellom Det indiske havs brusende bølger til høyre, og Western Cape-provinsens grønne fjell til venstre.

Du kan ikke unngå å bli fascinert av skjønnheten som venter rundt hver eneste sving. Ruten går egentlig bare mellom Mossel Bay og Storms Rivers utløp, men vi anbefaler å stoppe i vinregionen Winelands, og kystbyen Hermanus, som ligger mellom Cape Town og starten av ruten.

Pukkelhval i Hermanus

Se hvaler i Hermanus

Hermanus er et av verdens beste steder å observere hvaler. 120 kilometer øst for Cape Town finner du denne perlen, som byr på rå kystlinje med imponerende klipper. Sammen med britisk sjarm i byens butikker, puber og restauranter gjør Hermanus til noe helt enestående.

Hvis du reiser til Sør-Afrika i hvalsesongen – fra juli til desember – må du holde av tid til å se de store dyrene. Ikke langt fra kysten svømmer retthvalene, som kan bli opptil 18 meter lange. Du kan se dem på kajakktur, hvalsafari, fly-safari og noen ganger ved bare å sitte på en benk ved havet og observere.

Winelands, vinmarker i Sydafrika

Vin og idyll i Winelands

Er du glad i god vin er Winelands et selvskrevet besøk. Rundt 100 kilometer nord for Cape Town ligger dette kuperte landskapet, som ikke er en del av Garden Route, men som enkelt kan legges til på veien til den egentlige ruten.

Her strekker vinmarkene seg så langt øyet rekker. En stor del av Sør-Afrikas mer enn 500 vingårder ligger her. De gode druene er hovedindustri i fjellbyene Stellenbosch, Franschhoek og Paarl. Dra på vinsmaking i hele området, og bo på vingårdene eller på de hyggelige hotellene i Franschhoek. Mange av vingårdene går helt tilbake til 1600-tallet, så her fornemmer man virkelig gammel europeisk romantikk.

Knysna

Aktiv ferie i Knysna

Knysna er første stopp på den egentlige Garden Route. Byen ligger ved en vakker lagune omgitt av lave fjell og frodig skog. Og havet, som bruser ved The Heads, som er passasjen mellom klippene som adskiller lagunen fra havet, skaper en slags foss.

Naturen inviterer til utforskning, for eksempel med en båttur i lagunen, en fottur i de omkringliggende åsene, eller en runde på en av områdets golfbaner. Vil du ha mer action, kan du surfe, hoppe i strikk, eller kjøre mountainbike i området. Uansett hva du liker å bruke tiden din på, kan du belønne deg selv med friske østers og et godt glass vin på en av de hyggelige restaurantene om kvelden.

To strudse i Oudtshoorn, Sydafrika

Strutsenes by Oudtshoorn

Litt nord for Knysna finner du byen Oudtshoorn, som en gang i tiden tjente masse penger på å selge strutseskinn og strutsefjær til fine damer i den vestlige verden. I dag er ikke dette en stor industri lengre, men byens hovedattraksjon er fortsatt strutsene. Du kan besøke dem på en farm, der du også lærer hvilken betydning fjærene fra verdens største fugl har hatt for lokalsamfunnet. Og du kan naturligvis få deg noen fjær rundt halsen eller litt strutsekjøtt i magen.

Ikke langt fra Oudtshoorn finner du dessuten de berømte Cango Caves. Et stort, underjordisk system av grotter i kalkstein, som du kan gå inn i og se eventyrlige dryppsteinshuler under jorden.

Durban

Strandferie i Plettenberg Bay

Den mest populære feriebyen i Sør-Afrika er Plettenberg Bay, også kalt Plett. Her finner du brede sandstrender og gode restauranter rett ved vannet. Selv om byen er liten, tiltrekker den mange. Både lokale og turister kommer hit for å ligge på stranden.

Til gjengjeld er det et supert sted for deg, som vil kombinere avslapping med litt mer fart. Ta for eksempel en ridetur i det grønne, eller prøv zipline mellom trekronene i skogen. Du kan også se om du får øye på en delfin eller hval, mens du nyter solen på stranden.

Port Elisabeth

Dra videre fra Port Elizabeth

Port Elizabeth er en stor kystby, som ligger to timer unna Storms River, som er Garden Routes start-/sluttsted. Dere kan nesten ikke unngå å besøke byen her. Men det gjør ingenting, for her venter lange strender, gode turstier, golfbaner og muligheter for å dyrke diverse former for mosjon både på land og på vann.

Dessuten ligger den sentrale flyplassen i Port Elizabeth. Praktisk i forhold til å reise videre. Du kan for eksempel fly til Johannesburg og dra videre på safari derfra. Eller du kan begynne reisen med fly til Port Elizabeth og kjøre Garden Route den andre veien, så du ender i Cape Town.

EKSEMPLER PÅ OVERNATTING I SØR-AFRIKA

Nedenfor kan du se eksempler på anbefalte hotell og lodger på hver destinasjon i Sør-Afrika. Sorter mellom basis, mellomklasse og luksus for å se mulighetene innenfor hver klasse. Du kan selv sette sammen hva slags overnattinger du foretrekker. Kontakt oss hvis du ønsker å bo et spesifikt sted som ikke står på denne siden.

BASIS
Kruger
Grand Kruger Lodge

På den sydlige grænse til Kruger National Park, lige ved floden Crocodile River, ligger denne lodge. Det er i et område med en høj koncentration af vildt, og da lodgen ikke er indhegnet, kan I være heldige at få besøg af giraffer, gnuer, zebraer, aber og fredelige, mindreaVed den søndre grensen til Kruger nasjonalpark, like ved elven Crocodile River, ligger denne lodgen. Det er i et område med mange ville dyr, og siden lodgen ikke er inngjerdet, kan dere være heldige å få besøk av sjiraffer, gnuer, sebraer, aper og andre mindre, fredelige dyr.

Standarden i Sør-Afrika er generelt høyere enn i Øst-Afrika, så selv om dette er på basisnivå, er Grand Kruger Lodge et flott hotell, med klimaanlegg, minibar, behagelige dobbeltsenger og alt det andre som hører med. På de større rommene kan dere være opp til fire personer.

Lodgen har et utendørs basseng og en spa-avdeling der dere kan la dere skjemme bort etter en lang dag på safari. I restauranten serveres frokost og middag til faste tidspunkt, men mindre måltider kan kjøpes hele dagen.

Standarden i Sydafrika er generelt højere end i Østafrika, så selvom dette er basis, er Grand Kruger Lodge som et pænt hotel med aircondition, minibar, komfortable dobbeltsenge og hvad der ellers hører til. I kan bo op til fire personer i de større værelser.

Lodgen har en udendørs pool og en spa-afdeling, hvor I kan blive forkælet efter en lang dag på safari. Der er en restaurant, der serverer morgenmad og aftensmad på faste tidspunkter, og mindre måltider kan købes hele dagen.

Umlani Bushcamp

Umlani Bushcamp ligger i det private reservatet Timbavati naturreservat, som er en del av Kruger-området. Dette er en intim leir innredet med naturlige materialer for å gi en autentisk bushopplevelse.

Dere kan bo i enkle, men sjarmerende hytter med en komfortabel dobbeltseng med myggnett og eget bad. Det er også familiehytter, som i tillegg til dobbeltsengen har to enkeltsenger.

Hvis dere vil ha en ekstraordinær opplevelse, er det også mulig å bo i et lite hus 2,5 kilometer fra leiren, der dere kan være helt alene med lydene og duftene fra den afrikanske bushen.

Bassenget er omkranset av hengekøyer der dere kan slappe av om ettermiddagen, og om kvelden kan dere nyte en drink i baren. Alle måltidene blir servert i lodgens boma, som er en tradisjonell rund hytte med ildsted i midten.

Panorama Route
Hamilton’s Park Country Lodge

Hamilton’s Park Country Lodge er bygget i tradisjonell kolonistil og ligger på en tidligere bananfarm og er omgitt av frodige, grønne omgivelser. Stedet er idyllisk, med flotte rom og en frodig hage med basseng.

Det er 14 rom med ulik planløsning alt etter hvor mange dere er. To av rommene er familierom, ett er ensuite og ellers er det vanlige rom med plass til to eller tre. Alle har eget bad, klimaanlegg, te og kaffe, skapplass og egen balkong eller terrasse hvor dere kan nyte de grønne omgivelsene.

Lodgen serverer frokost og en treretters meny til middag. Det er også en bar og loungeområder der dere kan slappe av om kvelden og kose dere sammen med de andre gjestene.

Cape Town
Altona Lodge

Altona Lodge er et lite, men praktisk og komfortabelt hotell i Cape Town. Det ligger en kort spasertur fra det attraktive havneområdet V&A Waterfront og det store stadionet som ble brukt ved fotball-VM i 2010 og under tre kilometer fra byens sentrum.

Det er 17 rom av forskjellig størrelse. Fire av dem er dobbeltrom med eget bad. 13 er private rom med felles bad. De finnes med både enkeltsenger, dobbeltsenger og køyesenger.

Det er mulig å få frokost og klesvask på hotellet om man ønsker det.

Winelands
Goedemoed Farm Guest House

Goedemoed Farm Guest House er en sjarmerende vingård med to rom i utkanten av vinbyen Paarl. Her kan dere få en autentisk opplevelse av området, og med de andre kjente vinbyene er i nærheten, går det raskt å komme seg til berømte vingårder.

Huset er et tradisjonelt gårdshus i en grønn hage med utsikt mot vinmarker og Paarl Mountains, så atmosfæren er avslappet. De to rommene er nydelig oppusset og store, med plass til to eller tre. De har eget bad og egen terrasse med utsikt mot hagen med bassenget og fjellene i bakgrunnen.

Dere kan selv lage kaffe og te, og dere får fersk melk servert med det sørafrikanske brødet «rusks». Hvis dere ønsker en ordentlig frokost, kan det ordnes.

Hermanus
Windsor Hotel

Helt ute ved kysten og med utsikt til de dramatiske bølgene ved Hermanus ligger dette gode, men rimelige hotellet. Beliggenheten kan simpelthen ikke bli bedre når dere skal besøke den lille kystbyen som er mest kjent for de store retthvalene som kommer inn mot kysten hvert år.

Noen av rommene har havutsikt, så dere kan nyte det fantastiske havet mens dere ligger i sengen. Alle rom har komfortable senger som kan brukes som to enkeltsenger eller som en dobbeltseng, eget bad og gratis Wi-Fi.

Det serveres frokostbuffet på hotellet. Til andre måltider er byens restauranter og kafeer i gangavstand.

Knysna
Knysna River Club

Knysna River Club tilbyr koselige, private trehytter ned mot vannet, så hvis dere ønsker et avslappende opphold i fredelig natur, er dette et svært godt valg. Anlegget ligger for seg selv, bare omgitt av store trær og en velstelt hage.

Hyttene har ett eller to soverom. I de små er det plass til et par og ett barn under ti år, mens de større hyttene har plass til to par eller en familie på fire. Det er også mulig å få to hytter sammen hvis dere er en større familie eller gruppe.

Dere kan starte dagen med en dukkert i lagunen, som dere har direkte adgang til fra anlegget. Ellers er det både basseng, barnebasseng og boblebad på anlegget. I tillegg finnes det et spillrom med forskjellige typer underholdning, samt sykler dere kan låne til tur i området.

Restauranten på stedet, The Terrace Restaurant, har åpent til frokost og middag.

Port Elizabeth
Amani Guest Lodge

«Amani» betyr fred på swahili, og det lever denne lodgen absolutt opp til. Det er et lite sted i en frodig hage, så selv om dere er i byen, er det fredelig her. Lodgen ligger en kort kjøretur fra både flyplassen, stranden og byens restauranter og butikker.

Lodgen har åtte rom. Noen av dem er klassiske dobbeltrom, mens andre har ekstrasenger for barn. Rommene er rene og pene og har alt man trenger på et hotellrom.

I lodgens hage er det basseng og solsenger hvor dere kan ligge og slappe av hvis dere ikke vil på stranden. Dere kan også innta frokosten i hagen.

Beachwalk Bed and Breakfast

Beachwalk Bed and Breakfast ligger i den søndre bydelen Summerstrand, helt nede ved sjøen. Herfra trenger dere derfor ikke å gå mer enn 100 meter før dere er på populære Hobie Beach.

Dere kan også gå rett ned på gang- og sykkelstien langs sjøen og ta en flott spasertur. Ellers kan dere bare være på hotellet og nyte hagen, bassenget og de flotte rommene.

Det er både dobbeltrom, rom med to enkeltsenger og familierom. Alle er romantisk og komfortabelt innredet, med en liten terrasse utenfor. Dere kan også lage te og kaffe som dere kan sitte på terrassen og nyte.

Dere får en deilig, solid frokost på stedet.

Namaqualand (Springbok)
Springbok Inn

I utkanten av den lille byen Springbok ligger dette nydelige hotellet og tilbyr god overnatting for pengene. Det er et moderne hotell med rene og pene rom, trygg parkering og et lite utendørsbasseng.

Det er 87 rom i forskjellige størrelser, så de egner seg til alle typer reisende. Alle rommene er utstyrt med klimaanlegg, eget bad, TV og mulighet til å lage kaffe og te.

Det er restaurant på hotellet, som har åpent hele dagen. Frokost er inkludert i alle bestillinger.

Orange River
Orange River Rafting Lodge

Denne lodgen ligger på bredden av Oranje og tilbyr enkle, men komfortable hytter eller en teltplass med god beliggenhet. Dere kan dra rett ut fra lodgen og kjøre båt eller rafte på elven, og de arrangerer fiske- og raftingturer på stedet.

Det er syv hytter med soveplass til fire, eget bad og klimaanlegg. I hytten er det dessuten et lite kjøkken med kjøleskap, fryser, mikrobølgeovn, vannkoker og servise, så dere har alt dere trenger for å lage litt mat selv.

Hvis dere vil være litt tettere på naturen, kan dere sove i telt på lodgens campingplass. Der er det strøm og et lite utendørs kjøkken med rennende vann i en vask, og en bålplass.

Det er også et felles basseng og et overbygget spiseområde.

MELLEMKLASSE
Kruger
Mjejane River Lodge

Denne lodgen ligger i det private reservatet Mjejane River Lodge sør i Kruger-området. Lodgen ligger på bredden av Crocodile River, så dere har utsikt til dyrene som kommer til elven for å drikke, mens dere selv sitter og nyter en drink eller bare slapper av i lodgens hage.

Lodgen har 17 rom av forskjellig størrelse og standard. Alle har imidlertid eget bad, hårtørker, minibar og mulighet for å lage kaffe og te som kan nytes på den private terrassen foran rommet.

Lodgen har basseng der dere kan kjøle dere ned i de varme timene midt på dagen, og en restaurant som lager frokost, lunsj og middag til dere.

Kapama River Lodge

Kapama River Lodge er en stor, luksuriøs lodge i Kapama Private Game Reserve, som ligger i den vestlige delen av Kruger-området. Dere er ikke langt unna parken når dere skal på safari, og det er til og med et lite vannhull like ved lodgen. Er dere heldige, får dere se elefanter og bøfler mens dere sitter og slapper av.

Lodgen har 64 rom, stort basseng og flere fellesområder der dere kan slappe av og kose dere i de naturlige omgivelsene. Det er også en stor spa for det lille ekstra.

Dere kan bo i vanlige dobbeltrom, familierom med plass til fire, samt mer luksuriøse suiter.

Alle måltider blir servert i lodgens restaurant, som setter fokus på afrikanske retter laget på ferske, lokale råvarer. Det er mye vilt på menyen, men også gode vegetarmuligheter.

Mabula Private Game Reserve
Kwafubesi Tented Camp

Den intime leiren Kwafubesi ligger i det private reservatet Mabula nord i Sør-Afrika, bare tre timers kjøring fra Johannesburg. Her bor dere i eksklusive luksustelt midt i den afrikanske bushen, slik at dere kan se og høre dyrene også når dere ikke er på safari.

De store teltene er i lerret og satt opp på treplattformer over bakken, så de minner mer om hytter. Dere har deres egen terrasse utenfor teltåpningen der dere kan sitte og nyte frokosten eller en drink til solnedgangen. Teltene har også behagelige dobbeltsenger med romantisk myggnett og eget bad.

Lodgen har også basseng med tilhørende solsenger og en lounge med sofaer og bar, der dere kan slappe av når dere ikke er på utflukt. Frokosten spiser dere under solens tidlige stråler, og middagen under stjernehimmelen og med levende ild så dere holder varmen.

Panorama Route
Perry’s Bridge Hollow Boutique Hotel

Perry’s Bridge Hollow Boutique Hotel er et pent, familievennlig hotell i den lille byen Hazyview ved Panorama Route. Det ligger i flotte, grønne omgivelser og er bygget i klassisk kolonistil som et ettplanshus med hage, basseng og lekeplass.

Det har 31 rom og tre familierom. Alle har klimaanlegg, TV, innendørs og utendørs dusj, minibar og privat terrasse ut til hagen.

Hotellet har også egen kafé og bar hvor det serveres mat og drikke i moderne, avslappende omgivelser. I tillegg er det en finere restaurant der dere også kan spise alle måltider.

Rissington Inn

Litt utenfor den lille byen Hazyview ligger dette sjarmerende hotellet. Det er et hus med stråtak, stor hage med basseng og en avslappet, men stilfull innredning.

Hotellet har 16 rom med god plass, komfortable senger, eget bad og veranda. Tre av dem er suiter, som også har utendørs bad.

På den hyggelige restauranten serveres god, afrikanskinspirert mat à la carte. Både fisk, vilt, kjøtt og vegetarretter står på menyen. Det er også en bar, en terrasse og en stue med bibliotek, der dere kan slappe av og kose dere etter en opplevelsesrik dag på Panorama Route.

Cape Town
Cape Town Hollow Boutique Hotel

Dette moderne hotellet ligger i hjertet av Cape Towns sentrum. Det er nyoppusset, så her får dere et nydelig midlertidig hjem på reisen deres til Sør-Afrikas hovedstad. Det ligger i gangavstand til de utallige kafeene, restaurantene, barene og butikkene i sentrum. I tillegg ligger det like ved havneområdet V&A Waterfront og Table Mountain nasjonalpark.

De 56 rommene har eget bad, klimaanlegg, TV, Wi-Fi og mulighet til å lage kaffe og te.

Hotellet har et lite utendørs basseng, samt en restaurant som er åpen til frokost, lunsj og middag. Her kan dere spise med utsikt til berømte Table Mountain.

SunSquare Cape Town City Bowl

SunSquare Cape Town City Bowl er et nytt, moderne hotell i hjertet av Cape Town. Med sine 14 etasjer er det utsikt til både byen, fjellet Table Mountain og havnen fra hotellbaren oppe på taket.

Hotellet har 202 rom, hvorav 93 er familierom og 2 er suiter. Alle rommene er moderne og komfortabelt innredet med alle nødvendige fasiliteter.

I nederste etasje er det en avslappende restaurant som er åpen hele dagen. Det er også et oppvarmet, innendørs basseng og et moderne treningssenter – begge deler med store glassvinduer med utsikt over den vakre byen.

Winelands
Spier Wine Farm

Den berømte vinprodusenten Spier har laget vin i Winelands siden 1692 og er fortsatt en av de store aktørene i området. I tillegg til den gamle vingården med vinsmaking og et par restauranter, har de også et sjarmerende hotell utenfor vinbyen Stellenbosch. Der kan dere bo hvis dere vil se hvor den populære vinen – som også drikkes hjemme i Norge – faktisk blir dyrket, og samtidig få en opplevelse av luksus.

Rommene er lekkert innredet i klassisk sørafrikansk gårdsstil, men nyoppusset med en romantisk hånd. Alle rommene er store og lyse, har eget bad, og terrasse som enten har utsikt til hagen eller elven som renner forbi.

Dere kan spise frokost, lunsj og middag på hotellets restaurant. Selv om vin er hovedgeskjeften, er maten også i fokus, så krydderurtene og eggene kommer fra gården, og mange av de andre råvarene er økologiske. Spier har også en annen restaurant, et piknik-konsept og en kafé som spesialiserer seg på grill og bakverk, og der kan dere selvsagt også spise.

Val d’Or Estate

Val d’Or Estate er en gård på 100 mål som ligger for seg selv i vakre Winelands. Gården ligger i en stor velholdt hage med basseng og to dammer med et rikt fugle- og planteliv. Her kommer dere virkelig i kontakt med den fantastiske naturen i området.

Gården har 14 store rom med plass til et par eller en familie. Noen har sammenhengende rom, så de minner mer om små hus. Alle rommene har enten balkong eller terrasse med utsikt til den vakre, fredfylte hagen. Noen av rommene har eget kjøkken, hvor dere kan lage mat selv.

Det finnes også et utendørs spiseområde der dere får servert en lekker frokost, som er inkludert.

Hermanus
Misty Waves Boutique Hotel

Misty Waves Boutique Hotel ligger helt nede ved kystveien, og siden det ikke er noen bygninger mellom hotellet og havet, er det havutsikt fra praktisk talt alle rommene. Dere kan dessuten gå rett ned til de berømte klippene og speide etter hval fra land.

Rommene er store og innredet i gammel, romantisk stil. De har forskjellig standard og størrelse, så de egner seg for både familieferier og intime parferier. Alle har eget bad, og de fleste har egen balkong med utsikt mot havet.

Det er basseng i hagen, og på restauranten serveres en frokostbuffet som er inkludert. Restauranten er ganske populær, så her kan dere med fordel også spise lunsj og middag.

Knysna
Rose Roc

Rose Roc er et lite, sjarmerende hotell som egner seg godt for en romantisk tur eller en rolig familietur. Det er ett stort hus som ligger litt hevet over lagunen, så utsikten over vannet er flott, og det er omgitt av trær og grønt, så det er også privatliv.

Hotellet har seks stilfullt innredede rom med eget bad og egen balkong der dere kan sitte og nyte utsikten over lagunen. Som en liten ekstra luksus er laknene av egyptisk bomull, og produktene på badet er økologiske.

Det er stor, hjemmelaget frokost på hotellet. Til lunsj og middag kan dere gå til sentrum av byen, hvor det er massevis av muligheter. Det tar et kvarters tid.

Det er også basseng og en lounge hvor dere kan slappe av når dere ikke er ute i byen eller i naturen.

Port Elizabeth
Protea Hotel by Marriott Port Elizabeth Marine

Den store hotellkjeden Marriott har også hotell i Port Elizabeth. Det ligger i bydelen Summerstrand, helt ute ved kysten, med utsikt til gressplener og havet rett utenfor døren. Her er både strand, kjøpesenter, flyplass og golfbaner mindre enn 10 minutters kjøring unna.

Hotellet har 78 standardrom og 36 større rom med mer plass, blant annet til å lage mat selv. Alle rommene er pene og komfortable og inneholder alt man trenger på et hotell.

Det er to restauranter og en bar, som har åpent til alle måltider. På menyen står mye fersk fisk og gode sørafrikanske viner, men også mer barnevennlige retter.

Hotellet har også basseng og treningssenter.

The Beach Hotel

The Beach Hotel er et flott hotell med super beliggenhet i Port Elizabeth. Det ligger også i Summerstrand, helt nede ved kystveien som går langs sjøen. Så dere trenger bare å krysse veien for å komme ned på populære Hobie Beach.

Hotellet har 58 store rom, hvorav noen har havutsikt mens andre vender inn mot den rolige hagen på hotellet.

Hotellet har også basseng, hvor dere kan ligge og slappe av i behagelige omgivelser.

Det er tre restauranter på hotellet. En av dem har hvite duker på bordene og gode viner på menyen, mens en annen er en avslappende utendørskafé. Så det er noe for enhver smak.

Johannesburg
Garden Court Sandton City

Garden Court Sandton City er et stort, klassisk moderne hotell i den velstående bydelen Sandton, der mange forretningsfolk og internasjonale gjester bor under sine opphold i Johannesburg.

Det har 444 rene, moderne rom med eget bad. De finnes som dobbeltrom og familierom med to dobbeltsenger. Alle rom har klimaanlegg, TV, Wi-Fi og utstyr til å lage te og kaffe.

Hotellet har utendørs basseng hvor dere kan kjøle dere ned på varme dager, samt en avslappende restaurant som serverer burger, biff, salat og andre internasjonale klassikere.

Namaqualand (Springbok)
Naries Namakwa Retreat

Naries Namakwa Retreat er et romantisk sted med flere unike overnattingsmuligheter. Det ligger mellom de to småbyene Springbok og Kleinzee – akkurat der et vakkert blomsterhav skyter opp når det er sesong for det.

Det er forskjellige overnattingsmuligheter hos Naries. Det er tre såkalte fjellsuiter, som er bygget inn i kjempesteiner og ligger for seg selv i naturlige omgivelser. Inne finner dere et luksusrom som passer spesielt godt til par som ønsker en romantisk opplevelse.

I tillegg er det et hus med fem mer klassiske, men fine rom, samt to familiehytter med to soverom hver og mulighet for å lage mat selv.

Det er også en liten restaurant for hotellets gjester der dere kan spise frokost og middag, og der menyen blir fastsatt fra dag til dag – også etter deres ønsker.


LUKSUS
Kruger
Lukimbi Safari Lodge

Denne lille, eksklusive lodgen ligger i sørenden av Kruger nasjonalpark og tilbyr en sofistikert opplevelse i den ville afrikanske bushen. Lodgen ligger ved en elv, er bygget i naturlige materialer, og dere er omgitt av trær og dyr på alle sider. Utover den fantastiske beliggenheten bidrar selve lodgen og servicen til å gjøre denne opplevelsen til noe helt spesielt.

Den har 16 rom som alle er smakfullt innredet og har rikelig med plass, så komforten er på topp. Alle rom har både badekar og innendørs/utendørs dusj, så dere kan være i nærkontakt med naturen også når dere bader. Det er også to suiter, som har enda mer plass og eget basseng på terrassen.

Alle kan imidlertid bruke fellesbassenget, i likhet med lodgens lounge, bibliotek, restaurant og treningssenter.

Panorama Route
Nut Grove Manor

Nut Grove Manor er en gammel farm fra 1924 som er pusset opp og gjort om til et lekkert hotell. Det ligger i utkanten av den lille byen White River, i grønne omgivelser og like ved Panorama Route. Huset har stor hage med basseng og lekeplass, så her er det muligheter for både barn og voksne til å slappe av og kose seg.

Rommene er store og har moderne innredning. Alle har klimaanlegg, Wi-Fi, TV, eget bad og egen terrasse. Noen har også et lite kjøkken og spiseplass hvis dere ønsker å lage litt mat på rommet.

Det er også restaurant på hotellet, der det serveres frokost hver dag og middag fra tirsdag til lørdag. White River sentrum er bare fem minutters kjøring unna, og der finner dere flere spisesteder.

Cape Town
Victoria & Alfred Waterfront

Victoria & Alfred Waterfront er et sjarmerende historisk hotell i et gammelt varelagerbygg fra 1904, helt nede ved havnen. Den ikoniske bygningen er oppkalt etter dronning Victoria og hennes sønn prins Alfred, som var med på å grunnlegge havnen, som den dag i dag heter V&A Waterfront. Hotellets beliggenhet er med andre ord helt fantastisk, for livet i byen har havnen som midtpunkt.

Det har 68 rom, hvor halvparten har utsikt mot havet og Table Mountain, mens den andre halvparten har utsikt mot havnen. Alle rom har king size-seng, eget bad, loungeområde, klimaanlegg, TV, minibar, safe osv.

Hotellet har restaurant ut mot vannet, der dere kan nyte både frokost, lunsj og middag, med utsikt mot både havet og byens berømte fjell.

Winelands
Boschendal

Boschendal er en stor, kjent vingård med historie tilbake til 1685. Her dyrkes både vindruer og grønnsaker, det holdes kveg, og nylig har de også åpnet et luksusgjestehus. Så hvis dere vil bo på en autentisk vingård i Winelands, der dere kommer helt innpå dyrking av både mat og vin, er dette en perfekt mulighet.

Og så er det uovertruffen luksus! Her bor dere alene i et helt hus. De har forskjellige størrelser, og det største har plass til ti personer, har eget basseng i hagen, stor stue og kjøkken. De minste inneholder bare et dobbeltrom, men alle har minst tekjøkken, egen terrasse og adgang til felles svømmebasseng.

Alle husene er meget smakfullt innredet, med inspirasjon fra den gamle, romantiske stilen i området, men komforten er helt etter dagens standard.

På eiendommen finnes det også spa, to restauranter og et bakeri dere kan benytte dere av. Maten er selvsagt produsert med lokalt dyrkede råvarer og etter “fra jord til bord”-prinsippet.

Aktivitetsmulighetene er mange, blant annet vinsmaking, mountainbiking, riding og guidede turer hvor dere lærer om vinproduksjon.

Hermanus
Whale Coast Hotel

Hvis dere vil ha stor frihet og god plass, er Whale Coast Hotell et virkelig bra sted. Her har dere nemlig deres egen leilighet og kan føle dere helt som hjemme. Samtidig er det sentralt i Hermanus, med havet bare fem minutter unna.

Hotellet består av 15 leiligheter med samme komfort som på et luksushotell, med store, myke senger og renhold hver dag, men også egen stue og et kjøkken der dere selv kan lage mat – hvis dere vil. Det er imidlertid mulig å få frokost og romservice på hotellet.

Leilighetene har ett, to eller tre soverom.

Knysna
St. James of Knysna

På St. James of Knysna vil dere få et svært luksuriøst opphold i Knysna. Hotellet består av et par store hvite hus i en diger velstelt hage. Den ligger helt nede ved bukten, så her er dere tett på vannet og får følelsen av å være ett med naturen.

De 15 rommene har forskjellig størrelse og standard. De har imidlertid det til felles at de er veldig romslige, har store bad, privat balkong eller terrasse, og de fleste har en liten lounge med sofa og bord. Derfor er suite en bedre betegnelse på alle rommene.

I hagen er det to bassenger som dere kan slappe av ved. I tillegg kan dere gå turer i den store hagen eller låne en kano og padle i lagunen uten å bevege dere ned i byen. Dere kan til og med lande med privatfly i hagen om det skulle bli nødvendig.

Dere kan også spise alle måltidene på dette deilige hotellet. Det er imidlertid kun frokostbuffeten som er inkludert i romprisen.

Johannesburg
Hilton Sandton

Hilton Sandton er et stort, flott hotell i det beste området dere kan bo i Johannesburg. Sandton er en velstående bydel og forretningsområde som er trygt og fredelig. Hotellet lever opp til Hilton-kjedens standard, med rene og pene rom og god service.

Rommene kommer i forskjellige størrelser og standarder, så det er et rom for alle, uansett om dere reiser alene, med barn, i gruppe eller som par.

Hotellet har en velstelt grønn hage med basseng, solsenger og møbler hvor dere kan sitte og slappe av etter en lang flytur eller en opplevelsesrik dag i byen. Hvis dere har behov for mer aktivitet, har hotellet også treningslokaler og tennisbane.

Det er også en restaurant, sushibar, innendørs bar og bassengbar.

Radisson Blu Gautrain Hotel Sandton

Dette Radisson Blu-hotellet ligger også i det fine forretningsområdet Sandton, der dere er i nærheten av Sandton City shoppingsenter og mange restauranter. Det er et typisk moderne luksushotell i blokk, så det er flott utsikt over millionbyen fra mange av hotellets 290 rom.

Rommene er innredet i en moderne, men varm og hjemlig stil. Det er gratis internett, safe, minibar, filmleie på TV-en og mulighet til å lage te og kaffe på alle standardrom. I tillegg kan dere oppgradere til suite eller penthouse-rom med opp til fire soverom hvis dere er mange.

Hotellet har en restaurant som er åpen til alle måltider, kafé, lobbybar, solterrasse med basseng, bar i åttende etasje og innendørs spa- og treningsavdeling der dere kan svømme, bokse, trene og praktisere yoga.VÆRET I PRETORIA, SØR-AFRIKA

Finn din Afrika-reise

Rejser til Kenya
Kenya

Kenya har alt for safari-glade reisende og mer. Opplev tusenvis av ville dyr vandre over savannen. Sjansen for å se masse dyr på safari her er nemlig svært gode. Kenya er også et land rik på kontraster med grønne stepper, halvørkener, frodig regnskog og muligheten for å møte den fargerike urbefolkningen, masaiene. Kombiner en safari-tur til Kenya med avslapning på sandstrendene i kystbyene Mombasa eller Zanzibar.

Rejser til Sydafrika
Sør-Afrika

Sør-Afrika er et av Afrikas mest populære reisemål med store opplevelser i alle sjangre. Besøk metropoler der det yrer av liv og opplev Sør-Afrikas historie og kultur. Oppdag det berømte Table Mountain i Cape Town, Sør-Afrikas naturlige underverker på den vakre Panorama Route, og se det fantastiske dyreriket i et av de private naturreservatene eller den store Kruger nasjonalpark.

Rejser til Tanzania
Tanzania

Få den ultimate safariopplevelsen i Tanzanias imponerende nasjonalparker. Serengeti nasjonalpark er en av Afrikas største, men severdigheter som Ngorongoro krater, Lakeara, Lake Victoria og selvfølgelig det legendariske fjellet Kilimanjaro er også verdt å få med seg. Kombiner din safari i Tanzania med en strandferie på landets paradisøy Zanzibar, hvor du finner lange hvite sandstrender og azurblått vann.

Rejser til Uganda
Uganda

I Uganda venter både unike safari- og naturopplevelser. Landets vakre, grønne og frodige natur er hjemsted til et imponerende dyreliv. Se de sjeldne fjellgorillaene i Bwindis regnskog og dra på sjimpanse-trekking i Kibale nasjonalpark. Uganda er også rik på Big 5 safari opplevelser. Særligt i Queen Elizabeth National Park, hvor du til og med kan oppleve den fantastiske fossen, Murchison Falls.

Rejser til Zimbabwe
Zimbabwe

Zimbabwe som reisemål er generelt mindre kjent, men det er egentlig ikke helt rettferdig. Landet har like fantastiske safariopplevelser som sine mer kjente naboland, samt en vakker, variert natur med flere arkeologiske områder på UNESCOs verdensarvliste. Det er også i Zimbabwe at et av verdens store naturlige underverk, Victoria Falls, kan oppleves. Reis til en uoppdaget perle i Sørøst-Afrika!

Rejser til Namibia
Namibia

Namibia er kjent for uendelige horisonter. Uansett om du skuer ut over de spektakulære slettene i Etosha nasjonalpark med det imponerende dyrelivet eller den endeløse røde ørkenen Sossusvlei, der sanddynene er opptil 325 meter høye. Ta en tur i Fish River Canyon med det spektakulære stein landskapet og oppdag landets tyske koloniale fortid i hovedstaden Windhoek og Swakopmund ved Atlanterhavet.

Rejser til Zanzibar
Zanzibar

Drøyt 40 km utenfor kysten av Tanzania er et ekte ferieparadis. Zanzibar tilbyr pulverhvite sandstrender og et turkisblått hav rikt på fargerike koraller. Hovedstaden, Stone Town, er også på UNESCOs verdensarvliste og byr på trange gater, velduftende markeder og vakker, gammel kolonial arkitektur. Opplagt som avslutning på en safari-tur i f.eks Tanzania eller Kenya.

Rejser til Seychellerne
Seychellene

Seychellene er en relativt uberørt ferieperle med hele 6 av verdens 10 beste strender! De tre største øyene Mahé, Praslin og La Dique, er sanne paradisøyer som i tillegg til de vakre strendene også byr på fargerike korallrev, rike undervannsoperasjoner og små, sjarmerende landsbyer. Avslutt en safari-tur til eksempelvis Tanzania med luksuriøs strandferie på Seychellene.

Rejser til Mauritius
Mauritius

Mauritius er nok en afrikansk paradisøy i Det indiske hav. Øya byr på fantastisk natur med gylne sandstrender, gamle vulkaner og vakre nasjonalparker. Den begrenset størrelse gjør at man enkelt kan utforske alle øyas områder, selv om det er vanskeligt ikke å bli lokket av de mange sandstrendene ut til det krystallklare hav! Kombiner en tur til eksempelvis Sør-Afrika med et opphold i Mauritius.

Rejser til Botswana
Botswana

I det sør-afrikanske landet Botswana bor bare to millioner mennesker, og enda flere dyr enn du kan forestille deg. I den nordlige delen av landet, hvor klimaet er mer frodig enn ørkenen i sør, kan du oppleve praktisk talt alle dyrene man forbinder med Afrika. Om ønskeligt kan du kombiner en tur til Botswana med safari i Sør-Afrika, Victoria Falls i Zimbabwe eller den fascinerende ørkenen i Namibia.

Rejser til Mozambique
Mosambik

Mosambik i Øst-Afrika er et sterkt undervurdert reisemål. Hvis du vil ha fantastiske tropiske strender med fred og fargerike korallrev, er landet helt perfekt til formålet. Samtidig kan du dra på safari i Gorongosa nasjonalpark, hvor du kan se løver, elefanter, flodhester og mange andre ville dyr. Og du kan også møte den varme befolkningen og få en smakebit på den fargerike kulturen deres i hovedstaden Maputo.

BESTILL ET UFORPLIKTENDE TILBUD
Personlige opplysninger
Bemerkninger
SLIK BESTILLER DU EN REISE HOS OSS
Kontakt oss
DU FÅR EN PERSONLIG REISEVEILEDNING
REISEN DIN BLIR BOOKET
DU SKAL UT Å REISE

Fyll ut kontaktskjemaet ovenfor. Det gjør ingenting hvis det mangler et par detaljer. Vi hjelper med reiseplanen. Du kan også ringe til oss på tlf. 21 95 01 49

Hos African Travel får du din helt egne reisekonsulent. Sammen går dere gjennom ønskene dine for reisen og får avklart alle spørsmål, slik at reisen blir skreddersydd dine behov.

Når reisen er som dere ønsker, booker vi den og sørger for at alle detaljene er på plass, slik at du er klar til avreise. Nå kan du begynne å glede deg!

Dere er klare for avreise. African Travel er med hele veien, og står klar til å hjelpe deg før, under og etter reisen.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.