BESTILL TILBUD
21 98 38 01

Reiser til Tanzania

Serengetis savanne og Zanzibars strender

Reiser til Tanzania

  • OVERSIGT
  • REISEFORSLAG
  • OVERNATTING
  • VÆRET
  • ANDRE DESTINASJONER
  • BESTILL TILBUD

Kom tett på Afrikas villeste dyrerike

Reiser til Tanzania er spekket med store opplevelser. Det østafrikanske landet er særlig kjent for sitt rike dyreliv, som det ikke finnes maken til noe annet sted i verden. Her kan du oppleve storslått ”big five”-safari og den store gnu-vandringen i det unike Ngorongoro-krateret.

Men reiser til Tanzania kan også by på eventyr som Kilimanjaro, der du på en uke klatrer Afrikas høyeste fjell. Uansett hvilket eventyr du er ute etter, anbefaler vi deg å slutte din reise til Tanzania på landets egen bounty-øy Zanzibar, hvor de hvite strendene lokker.

Fakta om Tanzania
  • Valuta: Tanzanisk Shilling
  • Språk: Swahili og Engelsk
  • Hovedstad: Dodoma
  • Visum: Ja – Visum kan ordnes ved innreise (50 US dollar). Visumet har en varighet på tre måneder.
Dette kan du oppleve på en reise til Tanzania

Giraffer i Serengeti National Park

Serengeti – opplev Afrikas mest storslåtte nasjonalpark

Serengeti National Park er en av de mest berømte nasjonalparkene i hele Afrika – om ikke den mest berømte. Det skyldes dels det store arealet på 15.000 kvadratkilometer, dels den høye konsentrasjonen av ville dyr, og dels den store gnu-vandringen som finner sted hvert år fra november til juni. Disse forholdene har sendt mange TV-team til Serengeti gjennom tidene for å vise ”det ville Afrika”. Du kan selv oppleve det på en safari i Serengeti.

På en safari i Serengeti kan du oppleve det utrolige naturfenomenet som kalles ”The Great Migration”, eller den store gnu-vandring på norsk. Det er en betegnelse for når ca. 1,5 million gnuer, og en kvart million sebraer vandrer rundt i området på søken etter nytt, friskt gress. Denne vandringen har et mønster som gjentar seg år etter år. Fra november til juni går de enorme dyreflokkene i Serengeti, mens de går i Masai Mara i Kenya fra juli til oktober. Reiser du til Serengeti i våre sommermåneder, kan du også se vandringen i det nordlige.

Vil du ha en helt spesiell opplevelse på din Serengeti-safari kan du dra på ballongsafari. Her svever du over de åpne slettene mens solen står opp. Under deg vandrer tusenvis av dyr, og du får en reell fornemmelse av hvor mange dyr som faktisk lever her.

Ngorongoro Crater

Ngorongoro – se Afrikas “big five” i Ngorongoro

Ngorongoro-krateret den mest berømte safariparken etter Serengeti i Tanzania. Her kan du dra på safari i helt unike omgivelser. Ngorongoro er nemlig resultatet av en utbrent vulkan med et krater som kollapset for millioner av år siden. Siden har et frodig landskap vokst fram. På grunn av kraterets plassering på godt over 2400 meters høyde får Ngorongoro en del vann, noe som gir gode leveforhold for mange dyr. Opplev et rikt økosystem i krateret som er fredet av UNESCO på din reise til Tanzania.

Ngorongoro-krateret sammenlignes noen ganger med Noahs ark fordi det er så mange forskjellige dyr samlet på ett sted. Forskjellen er bare at de vandrer fritt inn og ut av krateret i Ngorongoro – og så er de selvfølgelig mange flere.

Når du skal oppleve Ngorongoro-krateret, foregår det på game drives. Du kan ikke bo nede i selve krateret, så du starter dagen med å kjøre ned de bratte skrentene og nyte utsikten utover kraterets grønne bunn. Her nede blir du kjørt rundt i safaribil og ser etter dyrene, som ikke er vanskelige å få øye på – de er nemlig overalt. Guiden deres vet hvor vannområdene er, så han sørger for å kjøre rundt til de mest interessante stedene i krateret. Du kan kanskje synes det er en god del andre safaribiler i området, me

Kilimanjaro, Tanzania

Mount Kilimanjaro – gå til toppen på en vandring for livet

Afrikas høyeste fjell, Mount Kilimanjaro, er et vakkert og magisk stykke natur. Med en høyde på 5.895 meter rager fjellet så høyt at det er snø på toppen selv om det ligger like ved ekvator. Det er mulig å se det i horisonten på en safari i Serengeti, men det kan anbefales å klatre det, hvis du vil ha en utfordrende, uforglemmelig opplevelse.

Vi tilbyr forskjellige ruter. Marangu-ruten er den korteste veien til toppen. Turen varer i seks dager. Den kalles også ”turistruten” eller ”Coca-Cola-ruten”. Det skyldes at den er mer travel enn de andre rutene, fordi man går opp og ned de samme stiene.

Machame-ruten betraktes av mange som den vakreste veien til toppen. Denne turen varer i syv dager, så her har du en dag mer til å venne deg til høyden sammenlignet med Marangu-ruten. Det betyr også at sannsynligheten for å fullføre er større. Du sover i teltleire på veien.

Vil du være helt sikker på å nå toppen er Lemosho-ruten det beste valget. Den tar åtte dager, og går via en lengre rute. Det betyr at du har god tid til akklimatisering. Samtidig går du på noen stier hvor det ikke er så mange andre turister, så du får opplevelsen mer for deg selv. Også på denne ruten sover du i telt.

Tarangire National Park

Tarangire National Park – se de sjeldne baobabtrærne

Tarangire National Park er en av Tanzanias mest anbefalte parker. Den ligger litt sør for Lake Manyara og dermed ikke direkte på veien til Serengeti, men den relativt lille omveien er verdt å ta. Særlig i den tørre perioden fra juli til oktober er Tarangire et fenomenalt sted å se dyr. I disse månedene er vannområdene i området uttørket, så dyrene flokker seg rundt Tarangireelven som fortsatt har vann, du kan se store konsentrasjoner av elefanter, løver, gnuer, bøfler og andre ville dyr. Derfor sier man at Tarangire har sin egen lille ”Great Migration”, som Serengeti og Masai Mara ellers er mest kjent for.

Det mest utbredte dyret i Tarangire National Park er elefantene. Du kan ikke unngå å se dem her, og det gjelder året rundt.  Av mer sjeldne dyr kan du være heldig å se leoparder, geparder og ville hunder. I tillegg vokser det særegne baobabtreet i Tarangire, noe som er en god grunn til å besøke nasjonalparken.

Lake Manyara

Lake Manyara – se treklatrende løver rundt sjøen

Lake Manyara er en mindre og undervurdert nasjonalpark sentrert rundt sjøen ved sammen navn. Den ligger bare halvannen times kjøretur fra Arusha, og er absolutt verdt et besøk når du er på vei til Serengeti. For eksempel kan du finne alle ”big five” dyrene her, og særlig løvene er mulige å se. Bestanden av dyr er generelt lavere her enn i naboparkene, med et bra sted å se de imponerende kattedyrene som ligger og slapper av i trærne på savannen.

En stor del av parken består av den store innsjøen av samme navn, som er høydepunktet når man er i parken. Her går rosa flamingoer rundt på sine lange, tynne ben mellom flodhester og bøfler som ligger og plasker i sjøen. Over dem flyr noen av de rundt 400 forskjellige fugleartene som lever ved Lake Manyara. Det er også mulig å se alle Afrikas ”big five”: løver, leoparder, elefanter, neshorn og bøfler. Elefanter og bøfler er mest utbredt, men du kan også se de sjeldne treklatrende løvene, hvis du er heldig. Gnuer, sjiraffer, sebraer, bavianer og vortesvin er også mulig å møte.

Rejser til Zanzibar

Eksotisk badeferie på Zanzibar

Zanzibar er et vaskeekte tropeparadis, og et ytterst populært stopp på mange reiser til og fra Tanzania. Zanzibar tilhører nemlig Tanzania, og ligger bare en kort flytur fra fastlandet. Her er kritthvite sandstrender som sammen med det turkise badevannet innbyr til strandferie i verdensklasse.

Det er hit du skal dra hvis du vil kombinere din safari i Tanzania med noen dager liggende rett ut. Det er naturlig å skjemme seg bort med en tur til Zanzibar etter en utfordrende Kilimanjaro tur. Eller du kan bare fly direkte til Zanzibar på et hvilket som helst tidspunkt og nyte en eksotisk badeferie.

Victoria Lake

Ruaha – Utforsk Tanzanias største nasjonalpark

Ruaha National Park er Tanzanias største og mest avsidesliggende nasjonalpark. I motsetning til de populære safaridestinasjonene i nord, ligger Ruaha i det sentrale Tanzania. Dyrelivet er minst like imponerende som i nord. Her lever store bestander av rovdyr som løver, leoparder, geparder og hyener, side om side med en av Afrikas største konsentrasjoner av elefanter. Ruaha er en naturlig destinasjon for deg som vil gå mot strømmen, og oppleve en mer uutforsket del av Afrikas dyreliv.

Ruaha National Park dekker et område på over 20.000 kvadratkilometer, der forskjellig vegetasjon gir ideelle leveforhold for mange forskjellige dyr. Særlig i de tørre månedene fra juni til november er det lett å se dyrene når de samles rundt Ruaha-elven. Området er blant annet kjent for å ha Øst-Afrikas største konsentrasjon av ville elefanter. Men også mange andre afrikanske dyr holder til i Ruaha. Du kan blant annet se løver, leoparder, geparder, sjiraffer, sebraer, bøfler, forskjellige antilopearter, og de utrydningstruede hyenene. Det eneste medlemmet av Afrikas ”big five” som ikke lever her er neshornet.

EKSEMPLER PÅ OVERNATTING I TANZANIA

Nedenfor kan du se eksempler på anbefalte hotell og lodger på hver destinasjon i Tanzania. Sorter mellom basis, mellomklasse og luksus for å se mulighetene innenfor hver klasse. Du kan selv sette sammen hva slags overnattinger du foretrekker. Kontakt oss hvis du ønsker å bo et spesifikt sted som ikke står på denne siden.

BASIS
Lake Manyara
Twiga Camp

Twiga er navnet på en populær leir i den lille landsbyen Mto Wa Mbu, som ligger nord for Manyarasjøen, på veien mellom Arusha og Ngorongoro-krateret. Leiren ligger bare fem kilometer fra inngangen til nasjonalparken, slik at dere raskt og greit kan komme dere på game drive.

Her sover dere i vanlige telt (som tilhører leiren), og kommer for alvor til å overnatte ute i bushen. Dette er den enkle formen for safari, men også den mest autentiske hvor dere blir vekket om morgenen av de mange sjeldne fuglenes sang og går til sengs om kvelden til dyrelyder i det fjerne. Viltvoktere passer på leiren hele døgnet, så dere sover trygt.

Det er felles toalett og bad, og i tillegg et basseng der dere kan slappe av når dere kommer tilbake fra en lang safaridag.

Ngorongoro
Simba Camp

Øverst på kanten av Ngorongoro-krateret ligger Simba Camp, som har en helt fenomenal utsikt over krateret. Det er grønt og frodig så langt øyet rekker, og det er lang fra usannsynlig at det kommer elefanter eller sebraer på besøk på den åpne leirplassen.

I leiren sover dere i telt, av den enkle typen, men de er vanntette helårstelt, og gir dere tak over hodet i disse fantastiske omgivelsene, som mer enn veier opp for komfortgraden.

Det er toalett og varme bad til fri bruk, og et spiseområde der dere kan nyte maten med storslagen utsikt.

Serengeti
Seronera Camp

Seronera Camp er en av de mest kjente campingplassene i Tanzania, for den ligger midt i Serengeti nasjonalpark og gir en autentisk safariopplevelse der dere faktisk sover sammen med dyrene.

Det kommer massevis av dyr gående helt upåvirket gjennom leiren, særlig på nattevandringene sine, når det er ro i leiren. Så her har dere mulighet for å våkne tidlig om morgenen, stikke hodet ut av teltet og bli møtt av en elefant som står og spiser. Leiren blir imidlertid passet på dag og natt.

Dere sover i telt som allerede er slått opp, og det er både toalett og bad i leiren. Dere kan spise medbrakt mat eller besøke restaurantene i lodgene i nærheten av leiren.

Arusha
Equator Hotel

Med sin sentrale beliggenhet, men likevel litt utenfor den travleste delen av Arusha, er Equator Hotel et godt forslag til overnatting i safarihovedstaden. Hotellet har en velholdt grønn hage som passer godt til avslapning mellom de store dyreopplevelsene.

Hotellet har 24 rom med privat balkong, bad og toalett. Rommene har plass til én, to eller tre personer. Hvis dere er flere enn tre som vil bo sammen, kan noen av rommene kobles sammen til ett stort.

Engelsk/amerikansk frokostbuffet er inkludert, og det er mulig å oppgradere til både hel- og halvpensjon. Hotellets internasjonale restaurant tilbyr buffet og à la carte.
MELLEMKLASSE
Lake Manyara
Lake Manyara Wildlife Camp

Bare ti minutter fra inngangen til Manyarasjøen nasjonalpark ligger denne leiren, som består av 10 luksustelt og 16 hytter.

Begge deler har enten en king size-dobbeltseng eller to enkeltsenger, samt eget bad med dusj og toalett. I tillegg har rommene privat balkong med utsikt til Manyarasjøen og de åpne slettene i Riftdalen.

Leiren har også et basseng hvor dere kan kjøle dere ned i varmen og slappe av på solsengene. Det er også fellesareal med bar og TV så dere kan slappe av og ta en drink om kvelden. Restauranten i leiren serverer frokost, lunsj og middag.

Burunge Tented Camp

Denne flotte leiren ligger mellom Manyarasjøen nasjonalpark og Tarangire nasjonalpark. Med en slik plassering er det lett å komme seg på safari i begge nasjonalparkene, og samtidig ligger leiren på bredden av Burungesjøen, så det er vakker utsikt fra alle steder i leiren.

Leiren består av 20 luksustelt og 10 bungalower, alle med eget bad og terrasse med sjøutsikt – og på klare dager Tanzanias nest høyeste fjell, Meru. Teltene er bygget på en plattform av tre og dekket med stråtak, så de minner mer om hytter.

I leirens hovedbygning er det en restaurant som serverer alle dagens måltider, samt et oppholdsrom og en terrasse hvor dere kan kose dere og dele historier fra dagens safari. Bassenget kan fritt benyttes til forfriskende svømmeturer og avslapning.

Ngorongoro
Ngorongoro Farmhouse

Ngorongoro Farmhouse er et eksklusivt hotell bygget i kolonistil, som en gammel kaffefarm. Huset ligger omgitt av kaffebusker, lokale avlinger og vakre blomster i en velholdt hage. Hele stedet vil gi dere assosiasjoner til en romantisk Karen Blixen-tid på farmen.

Det er 52 luksusrom med plass til to til fem personer, alle stilfullt og romantisk innredet. Rommene har veranda eller balkong med utsikt til den frodige naturen rundt dere.

I tillegg er det basseng, restaurant, lounge og en stor terrasse med utsikt til Oldeani, som i likhet med Ngorongoro er en utdødd vulkan i området. All maten i restauranten er laget med lokale råvarer, og kaffen er brygget på bønner fra plantasjen.

Endoro Lodge

Privatliv, ro og eleganse er nøkkelordene på Endoro Lodge, og stedet lever opp til dette. Lodgen ligger helt for seg selv i de frodige, grønne åsene 20 kilometer fra hovedinngangen til Ngorongoro naturvernområde. Det er bare seks rom i seks private hus, så det er et eksklusivt sted å bo, som egner seg spesielt for nygifte og andre som vil nyte omgivelsene og hverandre uten så mye annet.

Alle rommene har privat veranda med fantastisk utsikt, peis, badekar og utendørs dusjkabinett slik at dere kan stå og dusje mens dere ser ut over banantrær og sjeldne fuglearter som flyr rundt i den uberørte naturen.

Det er også restaurant, basseng og en terrasse hvor dere kan slappe av og prate med de andre gjestene over et godt måltid eller en drink til solnedgangen.

Serengeti
Acacia Safari Camp

Acacia Safari Camp er en intim leir med en liten samling av luksustelt under Serengetis kjente akasietrær. Den ligger midt i nasjonalparken, så når dere overnatter her, er dere allerede der dere skal på safari.

Teltene er store lerretstelt slått opp på et underlag av tre, så det er både gulv og tak, og det føles mest som en hytte. Teltene går i ett med naturen, så dere kan ligge og lytte til dyrene om natten. Leiren er helt trygg, for den er bevoktet dag og natt.

Leiren har tolv telt med plass til to og ett telt med plass til en familie på fire. Alle teltene har eget bad med dusj og toalett, så dere får deres helt egne lille bolig med fire vegger.

Det er også et stort telt med spiseplasser og flott oppdekkede bord, i tillegg til et loungeområde der dere kan sitte og slappe av etter en lang dag ute blant dyrene.

Acacia Safari Camp har dessuten en annen såkalt “migrasjonsleir” som flyttes rundt alt etter hvor dyrene beveger seg i løpet av den store gnuvandringen. Det kan vi også ordne.

Arusha
L’Oasis Lodge

L’Oasis Lodge har ikke tatt navnet sitt helt ut av det blå. Denne lille lodgen ligger litt unna byens travle gater, i en frodig, grønn hage med massevis av trær, så det er nesten som å komme inn i en liten oase.

Det er 28 rom i små hytter, alle med toalett og bad. Hver hytte har plass til fire personer, så de egner seg godt for familier, og hvis dere bare er to, er det god plass.

I hagen er det et basseng der dere kan kjøle dere ned, og en overbygget restaurant. Her blir det disket opp med buffet hver morgen, som er inkludert i prisen, og det er også mulig å spise lunsj og middag i restauranten.

Zawadi House

Dette boutique-hotellet er et lite, men populært valg i Arusha, idet det er i en fredelig del av byen, og det er pent og komfortabelt. Huset ligger i en frodig hage med høye trær og vakre blomster.

Det har 13 rom med moderne innredning, klimaanlegg, TV og gratis internett.

Hotellet har sin egen restaurant og bar. Frokosten er inkludert, og dere kan også spise andre måltider i fred og ro i hotellets restaurant hvis dere ikke vil ut i travle Arusha, hvor det er massevis av spisesteder.
LUKSUS
Lake Manyara
Lake Manyara Serena Safari Lodge

Lake Manyara Serena Safari Lodge er en eksklusiv lodge litt utenfor landsbyen Mto Wa Mbu, like ved Manyarasjøen, der store safariopplevelser venter dere.

Lodgen har 67 luksuriøse rom som er stilfullt innredet med afrikansk inspirasjon, men som på ingen måte minner dere om at dere er langt ute i bushen i Afrika. Alle har privat veranda, internett, badekåper og ellers alt man kan forestille seg av luksus.

Lodgen har en stor, elegant restaurant som serverer en tilsvarende stor buffet med noe for enhver smak til frokost og lunsj. Om kvelden er det fast meny med salatbuffet, suppe, hovedrett, dessert og ost.

Dessuten er det et flott bassengområde og en stor terrasse der dere kan nyte en “solnedgangsdrink” (“sundowner”) eller et kulturelt innslag som masaidans.

Ngorongoro
Ngorongoro Sopa Lodge

Denne lodgen ligger på det høyeste punktet på kanten av Ngorongoro-krateret, mer enn 500 meter over bunnen. Dermed har dere en fantastisk utsikt over det berømte krateret som er stappfullt av ville dyr.

Utover den perfekte beliggenheten er hele lodgen innrettet på å gi dere spesialbehandling og en uforglemmelig tur til Ngorongoro-krateret. Alt er innredet komfortabelt og med mye plass – også til barnefamilier som ønsker og bo i sammenhengende rom.

I den velholdte grønne hagen som bugner av blomster, kan dere på varme dager bade i bassenget, og på kalde netter blir dynene på rommene deres varmet opp med varmeflasker.

I lodgens restaurant, som selvsagt også har fantastisk utsikt, serveres en stor frokostbuffet, og til lunsj og middag kan dere selv bestille fra menyen.

Serengeti
Serengeti Sopa Lodge

Serengeti Sopa Lodge er en stor, flott lodge som mest av alt minner om et luksushotell, midt i Serengeti nasjonalpark. Lodgen ligger på en skrent, hevet over de store åpne slettene som Serengeti er kjent for, så det er en fenomenal utsikt over savannen derfra.

Det er 69 komfortable rom med to queensize-senger, eget bad og en privat balkong med sitteplasser der dere kan nyte utsikten over sletten med alle dyrene. I tillegg er det fire store suiter over to plan, så det er god plass til familier.

Lodgen har et stort basseng der dere kan ligge og slappe av når dere ikke er på game drive. Det er også en bar, hyggelige loungeområder og en stor restaurant der dere kan få enten halv- eller helpensjon. Alt er smakfullt innredet med autentiske afrikanske farger og materialer.

Tarangire
Tarangire Sopa Lodge

Tarangire Sopa Lodge ligger inne i Tarangire nasjonalpark og er omkranset av de mange baobabtrærne og elefantene som parken er kjent for. Den tilhører Sopa Lodges-kjeden og lever derfor opp til den samme standarden som alle de andre luksuslodgene i kjeden.

Lodgen består av flere forskjellige bygninger på forskjellige nivåer, som alle glir inn i den omkringliggende naturen og knyttes sammen med friskt, grønt gress. Det store bassengområdet er perfekt for en nedkjølende ettermiddag etter en lang dag på safari.

Det er 75 rom med to queensize-senger, eget bad, en liten lounge med minibar og privat overbygget veranda. Fire av rommene kan kobles sammen med et tilstøtende rom slik at store familier kan bo sammen.

Det er mulig med hel- eller halvpensjon.

Arusha
Mount Meru Hotel

Mount Meru Hotel er byens store, kjente luksushotell, som ligger høyt med utsikt over grønn natur og hotellets egen golfbane. Det består av en stor bygning i en stor hage hvor man finner svømmebasseng og plass til avslapning i det grønne.

Hotellet har 178 moderne innredede rom med klimaanlegg, gratis internett, TV, safe og mulighet til å lage te og kaffe. Det finnes også dobbeltrom, større rom med plass til ekstraseng og familiesuiter med plass til fire.

Det er to restauranter, to barer og en kafé der dere kan nyte et velsmakende måltid eller en velfortjent drink etter en dag på farten. I den ene restauranten er det buffet til frokost, lunsj og middag, mens den andre restauranten serverer internasjonal mat à la carte til lunsj og middag.

Dere kan selvsagt også spille på hotellets 9-hulls golfbane, eller så kan dere skjemme dere bort med massasje og velvære i hotellets spa.

Mount Meru Game Lodge & Sanctuary

Denne lodgen ligger ca. en halv times kjøring fra Arusha og er en eksklusiv lodge i romantisk stil. Den er fra 1961 og dermed en av de eldste i Tanzania. Eierne har tatt vare på det gamle utseendet, men har kontinuerlig holdt det ved like, så komforten holder moderne nivå. Den ligger i en vakker grønn hage og inviterer til avslapning og til å nyte roen og naturen.

Lodgen har 17 rom, de fleste doble, men i to av dem er det plass til en hel familie. Alle har store himmelsenger med myggnett og eget bad.

Lodgen har også en rekke fellesarealer dere kan benytte. Inne er det en lounge med myke stoler og en godt utstyrt bar. Utenfor er det basseng, en terrasse i skyggen av store mangotrær, og et spiseområde der dere kan nyte kokkens godbiter under åpen himmel.

VÆRET I DODOMA, TANZANIA

Finn din Afrika-reise

Rejser til Kenya
Kenya

Kenya har alt for safari-glade reisende og mer. Opplev tusenvis av ville dyr vandre over savannen. Sjansen for å se masse dyr på safari her er nemlig svært gode. Kenya er også et land rik på kontraster med grønne stepper, halvørkener, frodig regnskog og muligheten for å møte den fargerike urbefolkningen, masaiene. Kombiner en safari-tur til Kenya med avslapning på sandstrendene i kystbyene Mombasa eller Zanzibar.

Rejser til Sydafrika
Sør-Afrika

Sør-Afrika er et av Afrikas mest populære reisemål med store opplevelser i alle sjangre. Besøk metropoler der det yrer av liv og opplev Sør-Afrikas historie og kultur. Oppdag det berømte Table Mountain i Cape Town, Sør-Afrikas naturlige underverker på den vakre Panorama Route, og se det fantastiske dyreriket i et av de private naturreservatene eller den store Kruger nasjonalpark.

Rejser til Tanzania
Tanzania

Få den ultimate safariopplevelsen i Tanzanias imponerende nasjonalparker. Serengeti nasjonalpark er en av Afrikas største, men severdigheter som Ngorongoro krater, Lakeara, Lake Victoria og selvfølgelig det legendariske fjellet Kilimanjaro er også verdt å få med seg. Kombiner din safari i Tanzania med en strandferie på landets paradisøy Zanzibar, hvor du finner lange hvite sandstrender og azurblått vann.

Rejser til Uganda
Uganda

I Uganda venter både unike safari- og naturopplevelser. Landets vakre, grønne og frodige natur er hjemsted til et imponerende dyreliv. Se de sjeldne fjellgorillaene i Bwindis regnskog og dra på sjimpanse-trekking i Kibale nasjonalpark. Uganda er også rik på Big 5 safari opplevelser. Særligt i Queen Elizabeth National Park, hvor du til og med kan oppleve den fantastiske fossen, Murchison Falls.

Rejser til Zimbabwe
Zimbabwe

Zimbabwe som reisemål er generelt mindre kjent, men det er egentlig ikke helt rettferdig. Landet har like fantastiske safariopplevelser som sine mer kjente naboland, samt en vakker, variert natur med flere arkeologiske områder på UNESCOs verdensarvliste. Det er også i Zimbabwe at et av verdens store naturlige underverk, Victoria Falls, kan oppleves. Reis til en uoppdaget perle i Sørøst-Afrika!

Rejser til Namibia
Namibia

Namibia er kjent for uendelige horisonter. Uansett om du skuer ut over de spektakulære slettene i Etosha nasjonalpark med det imponerende dyrelivet eller den endeløse røde ørkenen Sossusvlei, der sanddynene er opptil 325 meter høye. Ta en tur i Fish River Canyon med det spektakulære stein landskapet og oppdag landets tyske koloniale fortid i hovedstaden Windhoek og Swakopmund ved Atlanterhavet.

Rejser til Zanzibar
Zanzibar

Drøyt 40 km utenfor kysten av Tanzania er et ekte ferieparadis. Zanzibar tilbyr pulverhvite sandstrender og et turkisblått hav rikt på fargerike koraller. Hovedstaden, Stone Town, er også på UNESCOs verdensarvliste og byr på trange gater, velduftende markeder og vakker, gammel kolonial arkitektur. Opplagt som avslutning på en safari-tur i f.eks Tanzania eller Kenya.

Rejser til Seychellerne
Seychellene

Seychellene er en relativt uberørt ferieperle med hele 6 av verdens 10 beste strender! De tre største øyene Mahé, Praslin og La Dique, er sanne paradisøyer som i tillegg til de vakre strendene også byr på fargerike korallrev, rike undervannsoperasjoner og små, sjarmerende landsbyer. Avslutt en safari-tur til eksempelvis Tanzania med luksuriøs strandferie på Seychellene.

Rejser til Mauritius
Mauritius

Mauritius er nok en afrikansk paradisøy i Det indiske hav. Øya byr på fantastisk natur med gylne sandstrender, gamle vulkaner og vakre nasjonalparker. Den begrenset størrelse gjør at man enkelt kan utforske alle øyas områder, selv om det er vanskeligt ikke å bli lokket av de mange sandstrendene ut til det krystallklare hav! Kombiner en tur til eksempelvis Sør-Afrika med et opphold i Mauritius.

Rejser til Botswana
Botswana

I det sør-afrikanske landet Botswana bor bare to millioner mennesker, og enda flere dyr enn du kan forestille deg. I den nordlige delen av landet, hvor klimaet er mer frodig enn ørkenen i sør, kan du oppleve praktisk talt alle dyrene man forbinder med Afrika. Om ønskeligt kan du kombiner en tur til Botswana med safari i Sør-Afrika, Victoria Falls i Zimbabwe eller den fascinerende ørkenen i Namibia.

Rejser til Mozambique
Mosambik

Mosambik i Øst-Afrika er et sterkt undervurdert reisemål. Hvis du vil ha fantastiske tropiske strender med fred og fargerike korallrev, er landet helt perfekt til formålet. Samtidig kan du dra på safari i Gorongosa nasjonalpark, hvor du kan se løver, elefanter, flodhester og mange andre ville dyr. Og du kan også møte den varme befolkningen og få en smakebit på den fargerike kulturen deres i hovedstaden Maputo.

BESTILL ET UFORPLIKTENDE TILBUD
Personlige opplysninger
Bemerkninger
SLIK BESTILLER DU EN REISE HOS OSS
Kontakt oss
DU FÅR EN PERSONLIG REISEVEILEDNING
REISEN DIN BLIR BOOKET
DU SKAL UT Å REISE

Fyll ut kontaktskjemaet ovenfor. Det gjør ingenting hvis det mangler et par detaljer. Vi hjelper med reiseplanen. Du kan også ringe til oss på tlf. 21 95 01 49

Hos African Travel får du din helt egne reisekonsulent. Sammen går dere gjennom ønskene dine for reisen og får avklart alle spørsmål, slik at reisen blir skreddersydd dine behov.

Når reisen er som dere ønsker, booker vi den og sørger for at alle detaljene er på plass, slik at du er klar til avreise. Nå kan du begynne å glede deg!

Dere er klare for avreise. African Travel er med hele veien, og står klar til å hjelpe deg før, under og etter reisen.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.