BESTILL TILBUD
21 98 38 01

Reiser til Uganda

Gorillaer, treklatrende løver og vakker natur

Reiser til Uganda

  • OVERSIGT
  • REISEFORSLAG
  • OVERNATTING
  • VÆRET
  • ANDRE DESTINASJONER
  • BESTILL TILBUD

Få unike opplevelser i ”Afrikas perle”

På reiser til Uganda får du opplevelser du ikke får noe annet sted i verden. Winston Churchill kalte landet ”Afrikas perle”, og det har absolutt noe for seg.

Det lille landet har en ufattelig rik natur, i form av frodig regnskog, høye fjell og Nilen, som renner gjennom landet. Reiser til Uganda er særlig forbundet med gorilla-vandring, hvor du kan komme helt tett på de sjeldne fjellgorillaene. Men du kan også dra på mer klassisk afrikansk safari og eventyr i naturen.

Fakta om Uganda
  • Valuta: Ugandisk shilling
  • Språk: Swahili & Engelsk
  • Hovedstad: Kampala
  • Visum: Ja – Kan søkes her
Dette kan du opleve på en reise til Uganda

Bjerggorilla i Uganda

Gorilla-vandring i Bwindi

En gorilla-vandring er noe av det mest unike, og samtidig mest rørende, du kan oppleve. I Ugandas regnskog Bwindi Impenetrable National Park lever omtrent 400 av verdens 1000 fjellgorillaer. De er sterkt utrydningstruet, og derfor er det helt spesielt at du kan møte dem. Gorillaene har vent seg til å få besøk av mennesker, så de går upåvirket videre i sin gorilla-tilværelse selv om du plutselig står midt blant dem. Vi arrangerer gorilla-fotturer med profesjonelle, lokale guider som fører deg trygt fram til apene og retur.

En gorilla-tur er ikke bare en anbefalelsesverdig opplevelse i kraft av sin sjeldenhet. Det er mest av alt verdt å gjøre for å få den helt spesielle følelsen man får når man ser en gorilla i øynene. De er ikke i bur, eller under menneskelig regi, de lever i sitt naturlige habitat og plutselig er du en del av det.

Selve turen foregår ved at man, i en liten gruppe på cirka åtte personer, følger lokale guider som viser veien. Det er vanskelig å si hvor lang tid det tar å finne en gorillafamilie, men du finner dem på et eller annet tidspunkt. I starten vil du gå på små stier, men jo lenger inn i regnskogen du kommer jo mer gjengrodd blir den. Det er ikke for ingenting at nasjonalparken heter Bwindi Impenetrable, for regnskogen er nærmest ugjennomtrengelig. Det er en opplevelse i seg selv å se den frodige skogen som guidene kutter seg igjennom.

Chimpanse i Uganda

Møt to forskjellige menneskeaper

En gorilla-tur i Bwindi Impenetrable National Park varer stort sett bare én dag. Derfor er det langt å reise bare for dette. Heldigvis er det massevis av andre store opplevelser som venter på en reise til Uganda.  

Du kan for eksempel også møte den andre menneskeapen, sjimpansen. Det foregår på en sjimpanse-fottur som du kan dra på i Kibale National Park og Bugungu Wildlife Reserve. 

Her er naturen mer framkommelig, men også villere. I trærne over deg klatrer sjimpanser i hopetall, og her kan du betrakte de spennende dyrene, som vi deler 99 prosent av våre gener med. Det er også en fantastisk opplevelse å se de de leker og svinger seg rundt i trekronene.

Løve i Queen Elizabeth National Park

Queen Elizabeth National Park – rikt dyreliv til lands og til vanns

I den sørvestlige delen av landet ligger Queen Elizabeth National Park – den mest populære nasjonalparken når det gjelder safari i Uganda. Her lever bortimot 100 forskjellige pattedyr, og du kan blant annet se elefanter, antiloper, bøfler, flodhester, leoparder, hyener og hundrevis av fuglearter. I den sørlige delen av parken har du dessuten gode sjanser for å se løver som klatrer i trær. Det finnes bare to steder i verden, der du kan oppleve klatrende løver, og den ene er her i Queen Elizabeth National Park.

Queen Elizabeth National Park er hjemsted for mange av de ville dyrene man forbinder med Afrika. Parken ligger i et område, hvor naturen veksler mellom gressletter, buskas og sumpområder, hvilket tiltrekker seg mange forskjellige dyrearter. Særlig rundt Kazinga-kanalen som forbinder de to innsjøene Lake George og Lake Edward, samles dyrene i flokk.

Her kan du se mange elefanter og bøfler som kommer for å drikke, samt krokodiller og flodhester som svømmer i kanalen. På land kan du se sjiraffer, sebraer, leoparder, hyener og mange antiloper. I tillegg er det helt spesielt å se de treklatrende løvene i den sørlige delen av parken.

River Nile tæt ved Jinja i Uganda

Jinja – oplevelser på Nilen

Ved bredden af Nilen, hvor den udgår fra Afrikas største sø, Lake Victoria, ligger Jinja. Her skal du tage hen, hvis din rejse til Uganda skal indeholde lidt action. Jinja udnytter sin beliggenhed ved Nilen til at tilbyde en række oplevelser på floden som river rafting og kajak-roning. Men også ture på mountainbike og ATV i naturen er populære i Jinja. Det er en sjov måde at opleve naturen på, og du kan også sejle stille på floden, hvis du ikke er til fart og sug i maven.

Flodhest i Uganda

Enestående naturopplevelser

Ugandas status som ”Afrikas perle” har særlig å gjøre med landets natur. Glem alt om tørre, støvete landskap. Tenk i stedet tett, grønn regnskog, elver, fosser og frodige fjell.

På din reise til Uganda kan du se vulkanske kratersjøer, store te-plantasjer, og sumpområder. Du kan oppleve den kraftfulle fossen Murchison Falls. Vakre utsikter til snødekte fjelltopper og grønne daler venter deg på en vandring i de sceniske Rwenzori-fjellene. Og i Queen Elizabeth National Park kan du se et mer klassisk afrikansk bush-landskap med høyt gress og trær som står spredt utover savannen.

Zebra i Uganda

Lake Mburo National Park – en oversett safari-perle

I det sørlige Uganda ligger den lille, men attraktive, Lake Mburo National Park. Den er ikke så kjent som mange av de andre, men den tilbyr god safari på din vei til Bwindi Impenetrable eller Queen Elizabeth National Park.

På parkens kun 370 kvadratkilometer lever nemlig mange av de ville dyrene mange normalt drar på safari for å se. Du finner for eksempel sebraer, bøfler, flodhester, og en rekke forskjellige antilopearter. Og så har du mulighet til å oppleve dyrelivet både fra bil, båt, til fots, og fra hesterygg.

På en safari i Lake Mburo National Park kan du se en relativt stor konsentrasjon av dyr på et begrenset areal. Mburo-sjøen er parkens største, men det ligger fire mindre sjøer innenfor nasjonalparkens grenser. Mellom dem er det våtområder som tiltrekker seg mange dyr. Av parkens 68 forskjellige pattedyr kan du møte flodhester, krokodiller, bøfler, vortesvin, sebraer og vannbukker. Leoparder og hyener lever også i parken, men kan være vanskeligere å se. Som eneste sted i Uganda er Lake Mburo også hjemsted for impalaen, som er en antilopeart. Dessuten lever det rundt 350 forskjellige fuglearter i Lake Mburo National Park.

Rwenzori bjergene på grænsen mellem Uganda og Congo

Rwenzori-fjellene – sceniske fotturer i Månefjellene

På grensen mellom Uganda og Kongo ligger fjellkjeden Rwenzori Mountains. Den kalles også Månefjellene og er fredet av UNESCO. Den består av en rekke høye, dramatiske fjell, med snø på toppen og frodig regnskog i bunnen. Afrikas tredje høyeste fjell, Mount Stanley på 5109 meter, ligger her og frister de aktive til å bestige toppen. Du trenger likevel ikke gå helt til topp for å få flotte utsikter og spennende dyreopplevelser. Vi anbefaler en fire-fem dagers fottur, men kan skreddersy det som du ønsker.

Rwenzori-fjellene er fantastiske å gå på tur i hvis du liker natur, eventyr, og en aktiv ferie. En av de beste grunnene til det er at du opplever så mange forskjellige landskap på kort tid. Uansett om du vil gå bare en dag, eller en hel uke, rekker du å se en masse unik natur som gir fjellene den ”mystikken” mange bruker til å beskrive de.

Nederst vandrer du i tett, fuktig regnskog. Her finnes mosekledde trær og små fosser – som i et eventyr. Senere kommer fjellskog, bambusskog, lyngheier, alpint terreng, og til slutt rå breer. Denne forvandlingen i naturen er fascinerende å oppleve i takt med at du beveger deg opp skråninger og ned dalsider.

EKSEMPLER PÅ OVERNATTING I UGANDA

Nedenfor kan du se eksempler på anbefalte hotell og lodger på hver destinasjon i Uganda. Sorter mellom basis, mellomklasse og luksus for å se mulighetene innenfor hver klasse. Du kan selv sette sammen hva slags overnattinger du foretrekker. Kontakt oss hvis du ønsker å bo et spesifikt sted som ikke står på denne siden.

BASIS
Entebbe
Airport Guest House

Dette gjestehuset ligger ved flyplassen i Entebbe, i et fredelig område med en fin, grønn hage i forbindelse med huset. Det er enkelt, men rent og pent, og dere får en varm velkomst når hotellets ansatte henter dere på flyplassen.

Dere bor på store rom med dobbeltseng, eget bad, takvifte til varme kvelder, myggnett og en liten terrasse med store, myke stoler hvor dere kan sitte og nyte hagen. Fire av rommene deler bad, så disse er litt billigere.

Det er mulig å få frokost i gjestehuset.

Jinja
2 Friends Guest House

2 Friends Guest House er et hyggelig lite gjestehus i hjertet av Jinja. Det ligger bare 10 minutters gange fra Nilens kilde, Victoriasjøen, så det er enkelt å komme seg ned til vannet, Jinjas store trekkplaster.

Alle rommene er pent innredet og har alt man trenger på et hotellrom, som eget bad, TV, safe, myggnett og internett.

Gjestehuset har en hage hvor dere kan bade i bassenget og slappe av i hagemøblene etter en dag ved elven. Det er også en restaurant som serverer en stor europeisk frokostbuffet. Der kan dere også bestille lunsj og middag.

Murchison Falls
Fort Murchison

Fort Murchison er et unikt overnattingssted rett utenfor Murchison Falls nasjonalpark. Med sine gamle tårn og fortlignende bygninger med jordfargede murer ledes tankene hen til den gang da utenlandske handels- og oppdagelsesreisende lette etter Nilens kilde.

“Fortet” har tolv rom med eget bad, behagelige senger, et lite skrivebord og en privat veranda med en liten sofa der dere kan sitte og nyte utsikten til hagen. I tillegg finnes det telt med tak og ordentlige senger, men man deler bad med gjestene i de andre teltene.

På restauranten serveres måltider basert på grønnsaker og frukt som er dyrket på stedet. De tilbyr både frokost, lunsj og middag. Det er også en bar på toppen av en av bygningene, der dere kan nyte en drink mens solen går ned over Nilen.

Kibale National Park
Kibale Forest Camp

Kibale Forest Camp er en klassisk leir med lerretstelt hvor dere får en autentisk opplevelse. Den ligger rett utenfor den sørlige delen av Kibale nasjonalpark og grenser mot Bigodi-sumpen, som dere sannsynligvis også skal besøke, så beliggenheten er uovertruffen.

Leiren består av 10 luksustelt med eget bad og syv telt som deler bad og toalett. I begge telttypene er det ordentlige, behagelige senger. Alle har privat veranda hvor dere kan sitte og se etter noen av de sjeldne fuglene som lever i området.

Det er utendørs restaurant under et stråtak der dere kan sitte i frodige omgivelser og nyte frokost, lunsj og middag. De har fast meny, men tilpasser seg gjerne spesielle ønsker såfremt de får beskjed på forhånd.

Queen Elizabeth National Park
Simba Safari Camp

Simba Safari Camp er en budsjettvennlig, men komfortabel leir ved den nordlige grensen til Queen Elizabeth nasjonalpark. Beliggenheten er upåklagelig: På den ene siden er det utsikt til nasjonalparkenes kratersjøer, og på den andre kan dere se fjelltoppene i Rwenzori-fjellkjeden.

70 gjester kan sove i leirens forskjellige romtyper. Det er dobbeltrom og familiehytter med eget bad, men også sovesaler der flere sover sammen og deler bad og toalett. De private rommene har sin egen lille veranda.

Leiren har restaurant, bar og lounge som kan benyttes av alle. I restauranten er det buffet til frokost og som regel à la carte-meny til lunsj og kvelds.

Bwindi
Broadbill Forest Camp

Denne leiren er liten og enkel, men med personlig service. Den ligger på grensen til den østlige delen av Bwindi Impenetrable nasjonalpark, så dere er allerede ute i den berømte regnskogen. Dessuten er nasjonalparkens hovedkvarter bare tre kilometer unna, og det er derfra gorillaturene blir arrangert, så det er praktisk.

Broadbill Forest Camp består av fire telt satt opp på en plattform av tre og med stråtak, slik at de minner mer om små hytter. Hvert telt har to sengeplasser og et enkelt eget bad.

I tillegg er det et spiseområde der dere kan spise alle måltider mens dere er i Bwindi.

Lake Bunyonyi
Bunyonyi Overland Resort

Bunyonyi Overland Resort er en god, budsjettvennlig leir med ulike overnattingsmuligheter. Den ligger på østsiden av Lake Bunyonyi, i nærheten av byen Kabale, som er et trafikknutepunkt ved innsjøen. Leiren ligger likevel ikke inne i byen, men helt nede ved sjøen, slik at dere kan nyte naturen under oppholdet deres.

Det er ti safaritelt satt opp på en hevet plattform, med ordentlige senger og egen veranda. Disse deler imidlertid bad og toalett. Hvis dere vil ha bedre komfort, er det 12 hytter med innlagt strøm og eget bad. Det er også mulig å campe hvis dere vil sove i vanlige telt.

Av fellesområder finnes det restaurant, bar og lounge hvor dere kan sitte og kose dere sammen med andre gjester og spise alle måltider. Spesialiteten deres er nyfanget kreps fra sjøen.

Lake Mburo
Eagle’s Nest

På grensen til Lake Mburo nasjonalpark ligger denne leiren, som byr på fantastisk utsikt og en autentisk safariopplevelse. Eagle's Nest ligger som et rede på en topp, så det er utsikt over et stort, åpent landskap som er grønt så langt øyet kan se.

Leiren består av tolv klassiske safaritelt som er satt opp på en treplattform slik at det er fast underlag, og det er høyt nok under taket til at dere kan gå oppreist inne i teltene. I forlengelsen av hvert telt er det et bad hvor dere får en autentisk afrikansk bushopplevelse siden vannet blir brakt til dere når dere skal bade. Til gjengjeld er det ordentlige senger, og en liten veranda utenfor alle teltene, der dere kan sitte for dere selv og nyte den storslagne utsikten.

Det er også en overbygd terrasse der dere kan sitte og hygge dere i større grupper, og der maten serveres.
MELLEMKLASSE
Entebbe
The Boma Hotel

The Boma Hotel er et sjarmerende hotell i en villa med basseng. Det ligger bare et par minutters kjøring fra flyplassen, så det er lett å komme til og fra, noe som er praktisk hvis dere bare skal ha én natt i Entebbe.

Rommene er innredet i en kombinasjon av europeisk og afrikansk stil som passer til den opprinnelige koloniarkitekturen. Alle har himmelseng for to med myggnett, eget bad og veranda utenfor. Det er romservice og internett enkelte steder. Det er mulig å få familierom.

I den velstelte hagen er det basseng med solsenger og parasoller slik at dere kan nyte det gode været med en dukkert.

Restauranten har åpent hele dagen for hotellets gjester.

Jinja
Jinja Nile Resort

Jinja Nile Resort ligger på Nilens bredd og tilbyr fantastisk utsikt til en av verdens mest berømte elver. Hotellet består av flere bygninger spredt over et enormt område med grønne plener, palmer og andre eksotiske planter.

Det har 140 rom, alle med privat balkong, eget bad og et lite sitteområde på rommet, så det er god plass til både par og familier.

På resorten finner dere også et stort basseng, treningssenter, en liten lekeplass, minigolf, dart og forskjellige steder hvor dere kan sitte og nyte utsikten.

Resorten har en restaurant som serverer en stor, allsidig buffet til frokost, lunsj og middag.

Murchison Falls
Pakuba Safari Lodge

Denne lodgen ligger på Nilens bredde, inne i Murchinsonfallene nasjonalpark. Her kan dere bo med storslagen utsikt over den berømte afrikanske elven og de ville dyrene som trekker til den. Sjiraffer, elefanter og antiloper kan for eksempel godt finne på å passere lodgen.

Det er 32 rom med plass til to – i enkelt- eller dobbeltsenger – og fire familierom der to soverom er koblet sammen. Alle rommene har eget bad, behagelige senger med myggnett, et skap og et lite lesehjørne. De har også en privat veranda der dere kan sitte og nyte synet og lydene fra naturen rundt Nilen.

Lodgen tilbyr både hel- og halvpensjon.

Kibale National Park
Isunga Lodge

Denne lodgen er ny og eies av et skotsk ektepar som åpnet den i 2016. Fasilitetene er derfor også nye, og det er et flott sted å bo i mellomklassen. Den ligger vest i Kibale nasjonalpark, litt oppe i det kuperte terrenget, så dere har fantastisk utsikt over den frodige skogen.

Lodgen består av syv individuelle hytter som alle har et lite utendørsområde der dere kan sitte og nyte det flotte synet. Det finnes både enkelt-, dobbelt- og trippelrom, alle med eget bad og toalett, og rommene er lyse med komfortable senger, myggnett og elektrisk lys.

Det er et stort utendørs restaurant- og loungeområde under tak der dere kan sitte og slappe av, lese en bok, ta en drink til solnedgangen og spise alle måltider.

Queen Elizabeth National Park
Mweya Safari Lodge

Denne luksuslodgen ligger midt i Queen Elizabeth nasjonalpark, på en liten halvøy med utsikt over vannet mellom Lake Edward og Lake George, samt de vakre fjelltoppene i Rwenzori Mountains. Så uansett hvordan dere snur og vender på dere, kan dere nyte Ugandas vakre natur.

Selve lodgen er like suveren som beliggenheten. I fine, gamle hus med stråtak tilbyr lodgen 32 standardrom, 12 luksusrom og to suiter. Også standardrommene er svært komfortable og pent innredet i autentisk safaristil. Alle rom har eget bad og egen balkong med utsikt over innsjøen.

Lodgen har også et stort, flott evighetsbasseng hvor dere kan ligge og nyte solen mens dere skuer ut over sjøen. Innendørs kan dere spise i en elegant restaurant, og utendørs kan dere spise på den noe mer avslappede verandaen.

Bwindi
Buhoma Community Haven Lodge

Buhoma Community Haven Lodge er en ny, komfortabel lodge ved grensen til den nordlige delen av Bwindi Impenetrable nasjonalpark. Den blir drevet av en organisasjon som støtter Buhoma-samfunnet i den nærliggende landsbyen, og har forskjellige overnattingssteder. Dette er det mest eksklusive av dem.

I lodgen er det seks hytter med plass til to i hver, samt en familiehytte med plass til fire gjester. Alle hyttene er enkelt, men pent innredet, og har eget bad.

De ansatte serverer hjemmelaget mat laget av lokalt dyrkede råvarer, tre ganger om dagen. Til kvelds er det en femretters meny, så dere skal ikke gå sultne til sengs.

Lake Bunyonyi
Arcadia Lodge Lake Bunyonyi

Arcadia Lodge Lake Bunyonyi ligger også på østsiden av sjøen, i en skråning med fantastisk utsikt over den vakre sjøen med sine mange øyer.

Lodgen har 25 hytter, alle med eget bad og egen balkong med utsikt. De er pent innredet med myke senger, mye lys, og romslige bad med toalett og dusj.

Det er mulig å få frokost, lunsj og middag i lodgen. Det er også en stor terrasse hvor dere kan sitte og slappe av med en god bok, sole dere litt eller ta en drink til solnedgangen.

Lake Mburo
Rwakobo Rock

Rwakobo Rock er et lite familiedrevet hotell som ligger en kilometer nord for Lake Mburo nasjonalpark og byr på et fredelig sted for å nyte Ugandas ville natur. Det ligger høyt i terrenget, og de åtte hyttene er spredt mellom trærne på bakken, så dere får privatliv og flott utsikt uansett hvilken hytte dere bor i.

Det er åtte hytter, hver med plass til to gjester. Alle har komfortable senger og eget bad med varmt vann og ordentlig toalett.

Når dere ikke er ute i nasjonalparken, kan dere slappe av ved hotellets basseng, ligge i en hengekøye og slumre eller drikke en iskald drink, mens dere skuer ut over landskapet fra terrassen.

Frokost, lunsj og middag blir servert i hovedbygningen. Maten er basert på lokale råvarer, og kokken tilpasser med glede menyen etter deres ønsker.
LUKSUS
Entebbe
Protea Hotel by Marriott Entebbe

Den internasjonale hotellkjeden Marriott har også et fantastisk hotell i Entebbe. Det ligger på bredden av Victoriasjøen, så utsikten fra hotellet er upåklagelig. Samtidig er det like ved flyplassen, så her går det ikke tid med til transport.

Hotellet har 73 vanlige rom og 12 suiter. Alle rommene er store og innredet i klassisk hotellstil. Mange av dem har utsikt over sjøen.

I tillegg er det en stor, grønn hage med terrasse og basseng der dere kan sitte og slappe av – også her med utsikt over sjøen. I hotellets restaurant kan dere spise alle måltider, så dere trenger aldri å forlate stedet under oppholdet.

Jinja
Wildwaters Lodge

Denne lodgen ligger 30 kilometer lenger oppe langs Nilen enn Jinja, men så er det også denne isolerte beliggenheten som gjør dette stedet helt unikt. Her bor dere i hytter godt gjemt i den ville skogen lodgen ligger i, og alle har utsikt til Nilen.

Det er ti rom i egne hytter med stråtak og lerretsvegger. Hyttene er innredet med håndlagde møbler, det er myggnett rundt sengene, og med utsikten over den ville naturen er rommene svært romantiske. Det er dessuten utendørs badekar ved hver hytte, så der kan dere sitte og skue ut over Nilen mens dere tar det helt med ro.

Lodgen har et naturlig basseng, som ligger helt ute ved elvebredden. I hovedbygningen er det også en restaurant som serverer frokostbuffet og à la carte til lunsj og middag. De forskjellige bygningene er knyttet sammen med trebroer mellom trærne.

Murchison Falls
Paraa Safari Lodge

Paraa Safari Lodge er stedet for dere som ikke ønsker kompromisser på komforten. Lodgen er som et vanlig luksushotell som man kunne ha funnet på en tropisk øy, men dette ligger altså i den ville naturen, like ved Nilen.

Det er 54 store, luksuriøse rom med privat bad og balkong med sitteplasser der dere kan nyte omgivelsene i fred og ro.

Lodgen har et stort, flott basseng i hagen. Dere kan ligge og slappe av rundt bassenget, og oppi bassenget kan dere få en drink i bassengbaren mens dere skuer ut over elven og den ville, grønne naturen. Mer eksklusivt blir det ikke på en safari!

Det er restaurant øverst i lodgen, der dere kan sitte innendørs eller utendørs og nyte de daglige måltidene som kokken disker opp med. Det står både lokale spesialiteter og internasjonale klassikere på menyen.

Kibale National Park
Primate Lodge

Midt i Kibale nasjonalparks regnskog, like ved siden av det området der man drar på sjimpansetur, ligger Primate Lodge. Her bor dere altså ikke bare i en meget komfortabel og økovennlig lodge, men også midt i den naturen dere skal utforske.

Denne eksklusive lodgen tilbyr 16 rom i forskjellige kategorier. Alle rommene har eget bad, behagelige senger og lenestoler, og store vinduer med utsikt mot den grønne naturen. Utenfor har alle rommene også safaristoler, og der kan dere sitte for dere selv og slappe av med en bok eller en kopp kaffe.

Det er en restaurant og en bar hvor dere kan spise alle døgnets måltider, og få en drink når dere kommer hjem fra en opplevelsesrik dag i den ville naturen.

Queen Elizabeth National Park
Mweya Safari Lodge

Denne luksuslodgen ligger midt i Queen Elizabeth nasjonalpark, på en liten halvøy med utsikt over vannet mellom Lake Edward og Lake George, samt de vakre fjelltoppene i Rwenzori Mountains. Så uansett hvordan dere snur og vender på dere, kan dere nyte Ugandas vakre natur.

Selve lodgen er like suveren som beliggenheten. I fine, gamle hus med stråtak tilbyr lodgen 32 standardrom, 12 luksusrom og to suiter. Også standardrommene er svært komfortable og pent innredet i autentisk safaristil. Alle rom har eget bad og egen balkong med utsikt over innsjøen.

Lodgen har også et stort, flott evighetsbasseng hvor dere kan ligge og nyte solen mens dere skuer ut over sjøen. Innendørs kan dere spise i en elegant restaurant, og utendørs kan dere spise på den noe mer avslappede verandaen.

Bwindi
Bwindi Lodge

Bwindi Lodge er en spektakulær lodge ved den nordlige grensen til Bwindi Impenetrable nasjonalpark. Den ligger ved den samme lille landsbyen som flere andre overnattingssteder, men denne er uten tvil den mest luksuriøse.

Lodgen er bygget i gammel, lokal stil, men den ble renovert i 2017, så alt er etter dagens standard. Det er åtte små hus med plass til to i hvert. De er luksuriøst innredet med god plass, komfortable senger og egne, store bad. De har alle også utsikt over den frodige regnskogen.

Det er restaurant og bar som serverer god, lokalt inspirert mat og lekre drinker. Det er også en spaavdeling hvor dere kan skjemme dere bort med massasje.

Lake Bunyonyi
Birdnest Resort

Birdnest Resort er et stort, flott sted helt nede ved Lake Bunyonyi. Resorten ligger høyt på en bakketopp, med nydelig utsikt over sjøen med masse små øyer. Naturen rundt gjør dette stedet helt unikt.

Resorten har rom til par og familier på tre eller fire personer. Rommene er nydelig innredet og har både privat balkong og bad, så både privatlivet og komforten er sikret.

Når dere ikke er på utflukt med guiden deres, kan dere ligge og slappe av ved resortens basseng, låne noen kanoer og ta en idyllisk padletur på sjøen eller ta et slag biljard.

Resorten har restaurant og bar hvor dere får lokale spesialiteter og internasjonale retter – tre ganger om dagen.

Lake Mburo
Mihingo Lodge

Mihingo Lodge er stedet for dere ved Lake Mburo nasjonalpark som ønsker mest mulig luksus når dere reiser i Uganda. Lodgen er meget stilfullt innredet med naturlige materialer, og komforten er helt på topp. Samtidig grenser den til nasjonalparken, så dere er like ved når dere skal inn og utforske parkens dyreliv.

Lodgen har tolv store luksustelt. De er individuelt innredet, men de har det til felles at alle har en fenomenal utsikt. Alle har også eget bad og en privat veranda der dere kan sitte og se impalaer og andre dyr som kommer til det nærliggende vannhullet. Alle får også brakt morgenkaffen (eller -teen) til rommet, slik at dere kan sitte for dere selv og nyte soloppgangen over de grønne slettene før dagen starter.

I tillegg er det et flott evighetsbasseng, en hyggelig bar og restaurant, med utsikt der dere kan tilbringe resten av tiden deres i Mihingo Lodge.
VÆRET I ENTEBBE, UGANDA

Finn din Afrika-reise

Rejser til Kenya
Kenya

Kenya har alt for safari-glade reisende og mer. Opplev tusenvis av ville dyr vandre over savannen. Sjansen for å se masse dyr på safari her er nemlig svært gode. Kenya er også et land rik på kontraster med grønne stepper, halvørkener, frodig regnskog og muligheten for å møte den fargerike urbefolkningen, masaiene. Kombiner en safari-tur til Kenya med avslapning på sandstrendene i kystbyene Mombasa eller Zanzibar.

Rejser til Sydafrika
Sør-Afrika

Sør-Afrika er et av Afrikas mest populære reisemål med store opplevelser i alle sjangre. Besøk metropoler der det yrer av liv og opplev Sør-Afrikas historie og kultur. Oppdag det berømte Table Mountain i Cape Town, Sør-Afrikas naturlige underverker på den vakre Panorama Route, og se det fantastiske dyreriket i et av de private naturreservatene eller den store Kruger nasjonalpark.

Rejser til Tanzania
Tanzania

Få den ultimate safariopplevelsen i Tanzanias imponerende nasjonalparker. Serengeti nasjonalpark er en av Afrikas største, men severdigheter som Ngorongoro krater, Lakeara, Lake Victoria og selvfølgelig det legendariske fjellet Kilimanjaro er også verdt å få med seg. Kombiner din safari i Tanzania med en strandferie på landets paradisøy Zanzibar, hvor du finner lange hvite sandstrender og azurblått vann.

Rejser til Uganda
Uganda

I Uganda venter både unike safari- og naturopplevelser. Landets vakre, grønne og frodige natur er hjemsted til et imponerende dyreliv. Se de sjeldne fjellgorillaene i Bwindis regnskog og dra på sjimpanse-trekking i Kibale nasjonalpark. Uganda er også rik på Big 5 safari opplevelser. Særligt i Queen Elizabeth National Park, hvor du til og med kan oppleve den fantastiske fossen, Murchison Falls.

Rejser til Zimbabwe
Zimbabwe

Zimbabwe som reisemål er generelt mindre kjent, men det er egentlig ikke helt rettferdig. Landet har like fantastiske safariopplevelser som sine mer kjente naboland, samt en vakker, variert natur med flere arkeologiske områder på UNESCOs verdensarvliste. Det er også i Zimbabwe at et av verdens store naturlige underverk, Victoria Falls, kan oppleves. Reis til en uoppdaget perle i Sørøst-Afrika!

Rejser til Namibia
Namibia

Namibia er kjent for uendelige horisonter. Uansett om du skuer ut over de spektakulære slettene i Etosha nasjonalpark med det imponerende dyrelivet eller den endeløse røde ørkenen Sossusvlei, der sanddynene er opptil 325 meter høye. Ta en tur i Fish River Canyon med det spektakulære stein landskapet og oppdag landets tyske koloniale fortid i hovedstaden Windhoek og Swakopmund ved Atlanterhavet.

Rejser til Zanzibar
Zanzibar

Drøyt 40 km utenfor kysten av Tanzania er et ekte ferieparadis. Zanzibar tilbyr pulverhvite sandstrender og et turkisblått hav rikt på fargerike koraller. Hovedstaden, Stone Town, er også på UNESCOs verdensarvliste og byr på trange gater, velduftende markeder og vakker, gammel kolonial arkitektur. Opplagt som avslutning på en safari-tur i f.eks Tanzania eller Kenya.

Rejser til Seychellerne
Seychellene

Seychellene er en relativt uberørt ferieperle med hele 6 av verdens 10 beste strender! De tre største øyene Mahé, Praslin og La Dique, er sanne paradisøyer som i tillegg til de vakre strendene også byr på fargerike korallrev, rike undervannsoperasjoner og små, sjarmerende landsbyer. Avslutt en safari-tur til eksempelvis Tanzania med luksuriøs strandferie på Seychellene.

Rejser til Mauritius
Mauritius

Mauritius er nok en afrikansk paradisøy i Det indiske hav. Øya byr på fantastisk natur med gylne sandstrender, gamle vulkaner og vakre nasjonalparker. Den begrenset størrelse gjør at man enkelt kan utforske alle øyas områder, selv om det er vanskeligt ikke å bli lokket av de mange sandstrendene ut til det krystallklare hav! Kombiner en tur til eksempelvis Sør-Afrika med et opphold i Mauritius.

Rejser til Botswana
Botswana

I det sør-afrikanske landet Botswana bor bare to millioner mennesker, og enda flere dyr enn du kan forestille deg. I den nordlige delen av landet, hvor klimaet er mer frodig enn ørkenen i sør, kan du oppleve praktisk talt alle dyrene man forbinder med Afrika. Om ønskeligt kan du kombiner en tur til Botswana med safari i Sør-Afrika, Victoria Falls i Zimbabwe eller den fascinerende ørkenen i Namibia.

Rejser til Mozambique
Mosambik

Mosambik i Øst-Afrika er et sterkt undervurdert reisemål. Hvis du vil ha fantastiske tropiske strender med fred og fargerike korallrev, er landet helt perfekt til formålet. Samtidig kan du dra på safari i Gorongosa nasjonalpark, hvor du kan se løver, elefanter, flodhester og mange andre ville dyr. Og du kan også møte den varme befolkningen og få en smakebit på den fargerike kulturen deres i hovedstaden Maputo.

BESTILL ET UFORPLIKTENDE TILBUD
Personlige opplysninger
Bemerkninger
SLIK BESTILLER DU EN REISE HOS OSS
Kontakt oss
DU FÅR EN PERSONLIG REISEVEILEDNING
REISEN DIN BLIR BOOKET
DU SKAL UT Å REISE

Fyll ut kontaktskjemaet ovenfor. Det gjør ingenting hvis det mangler et par detaljer. Vi hjelper med reiseplanen. Du kan også ringe til oss på tlf. 21 95 01 49

Hos African Travel får du din helt egne reisekonsulent. Sammen går dere gjennom ønskene dine for reisen og får avklart alle spørsmål, slik at reisen blir skreddersydd dine behov.

Når reisen er som dere ønsker, booker vi den og sørger for at alle detaljene er på plass, slik at du er klar til avreise. Nå kan du begynne å glede deg!

Dere er klare for avreise. African Travel er med hele veien, og står klar til å hjelpe deg før, under og etter reisen.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.