BESTILL TILBUD
21 98 38 01

Reiser til Zanzibar

Hvite sandstrender og fargerike opplevelser

Reiser til Zanzibar

  • OVERSIGT
  • REISEFORSLAG
  • OVERNATTING
  • VÆRET
  • ANDRE DESTINASJONER
  • BESTILL TILBUD

Kombiner ditt Afrika-eventyr med Zanzibar

Reiser til Zanzibar er alt du kan forestille deg. Eksotisk avslapping, omgitt av korallrev og krydder i alle regnbuens farger. Den lille øyen, som tilhører Tanzania, er mindre enn Vestfold fylke, men har mange kilometer med fredfylte strender, som skapt for en uke i horisontalen.

Men du kan også oppleve mye annet på en reise til Zanzibar. Blant annet den sammensatte kulturen i historiske Stone Town, store krydderplantasjer og snorkling i Det indiske hav. En reise til Zanzibar kan gjøres som en badeferie, men er også lett å kombinere med safari i Tanzania eller Kenya.

Fakta om Zanzibar
  • Valuta: Tanzanisk shilling
  • Språk: Swahili og Engelsk
  • Hovedstad: Dodoma
  • Visum: Ja – Visum kan ordnes ved innreise (50 US dollar). Visumet har en varighet på tre måneder.
Dette kan du oppleve på en reise til Zanzibar

Madmarket i Stone Town, Zanzibar

Stone Town – Smale gater, vakre hus og duften av krydder

Zanzibar Town er hovedbyen på øyen, og spesielt den historiske bydelen, Stone Town, er verdt å få med seg. Her møter den østafrikanske swahili-kultur arabisk arkitektur. Den gamle handelsbyen er et kaotisk, men fortryllende virvar av kulturer og sanseinntrykk. Se den vakre arkitekturen, de store krydder markedene og det autentiske livet i gatene. Du kan besøke Stone Town på en dagstur fra strandhotellet ditt, eller du kan ta en overnatting eller to i byen, og få med deg alt.

Zanzibar, og Stone Town spesielt, har en lang historie som sentrum mellom mange verdensdeler. Her kom indere, arabere, persere, og europeiske sjøfarere gjennom århundrer for å handle med alt fra krydder til slaver.

De forskjellige folkeslagene har på alle måter satt sitt preg på byen, noe som gjør den til et lettere kaotisk, men veldig spennende sted å utforske. De levende kulturskattene som gjemmer seg rundt hvert et gatehjørne, ga i år 2000 Stone Town en fornem plass på UNESCOs liste over verdens kulturarv. Så selv om det kan være fristende å være på stranden hver dag på din ferie på Zanzibar, kan vi varmt anbefale å besøke byen for en kulturell opplevelse.

Beach

Sørøstkysten – Rustikk sjarm

Zanzibars sørøstkyst er spesielt å anbefale til eventyrere og romantikere. Her er det ingen byer og store resorts. Derimot finnes kanskje Zanzibars vakreste strender med sin helt egen stemning. Det er som om tiden står stille, og bekymringer er et begrep de lokale ikke kjenner til. Dessuten kan du bo billig og hyggelig på denne strekningen, som noen kaller “det ekte Zanzibar”.

Mange mener at de vakreste strendene på Zanzibar finnes på sør-østkysten. Sanden er fin og hvit, vannet er rolig og lyseblått. Og så har kyststrekningen fortsatt en helt spesiell bounty-stemning over seg, og fordi den ikke er full av store hotell, er stemningen mer lokal.

En gang i døgnet kan du på de sørøstvendte strendene oppleve tidevannet. Et fascinerende syn når naturfenomenet tømmer stranden for vann og etterlater sandstranden bred og full av skjell. Men like så fort som vannet trekker seg tilbake, like så fort stiger det igjen.

Er du til enkel, tilbakelent luksus er Zanzibars sørøstkyst noe for deg. Her er mange bungalows på stranden sammen med B&B og mindre hotell som alle har den samme fantastiske beliggenheten. Det er ikke her du finner de store ”inifinity”-bassengene og spa-avdelingene, men en mer rustikk sjarm på de mange skjønne stedene du kan bo.

Katamaran i tyrkisblåt hav ved Zanzibar

Nordkysten – Zanzibar for de kresne

Zanzibars nordkyst er det mest ettertraktede stedet å ha et hotell. Her er strendene vakre, og nesten upåvirket av tidevannsvariasjoner, som det kan være mye av på østkysten. Derfor ligger de mest eksklusive hotellene rundt Nungwi og Kendwa på nordkysten. Du kan bo på et stort resort eller et luksuriøst Boutique-hotell. På nordkysten er det også mer liv, så det er et fint sted for deg som liker å gå ut og spise, og dra på utflukter.

På den nordlige spissen av Zanzibar – den delen vi kaller nordkysten – er beliggenheten helt på topp. Du har de velkjente, hvite sandstrendene med viltvoksende palmer. Du kan enkelt dra på utflukter til for eksempel Stone Town, eller snorkle ved korallrev rundt øyen. Og du har de vakreste solnedgangene.

I tillegg er badeforholdene gode på nordkysten, da det ikke er mye tidevann her. Vannet er rolig, langgrunt og klart, så det er en fornøyelse å bade i Det indiske hav. Det er også derfor de fineste hotellene ligger her.

Du skal velge nordkysten dersom du vil ha en kompromissløs luksusopplevelse på din reise til Zanzibar. Her ligger store fire- og femstjerners resorts, hvor det er full service, høy komfort, og et stort utvalg av fasiliteter. Vi anbefaler for eksempel Gold Zanzibar Beach House & Spa til deg som vil ha et opphold med luksus og nytelse.

Mangrove Forest på Zanzibar

Nordøstkysten – ta med barna på en Zanzibar-ferie

Den nordøstlige kysten på Zanzibar kan anbefales til de fleste. Strendene er blant de vakreste på Zanzibar, og det er overnattingsmuligheter for enhver smak. Her ligger en rekke små, sjarmerende strandbyer som Matemwe, Kiwengwa og Pongwe, som har et godt utvalg av hotell. Spesielt i Kiwengwa er det gode muligheter for familier, med gode resorter som tilbyr både hel- og halvpensjon.

Der nordkysten heller mot det eksklusive, og sørøstkysten mer rustikk, ligger nordøstkysten lunt til i midten. Her er fantastiske, hvite sandstrender så langt øyet rekker. Og langs kysten ligger det ene nydelige hotellet etter det andre. Her kan du bo rent, pent, og hyggelig, rett ved vannet uten å betale en formue.

Her er også særlig fine hotell med tre og fire stjerner, som kan danne rammen om en romantisk parferie, såvel som en velværetur. Vi anbefaler blant annet Zanzibar Magic Boutique Hotel, hvor du bor luksuriøst på en avdempet måte.

Prison Island

Besøk skilpaddene på Prison Island

Mindre enn fem kilometer nord for havnen i Stone Town ligger den lille øyen Prison Island. Tross navnet, har øyen aldri blitt bruk som fengsel. På 1800-tallet ble den til gjengjeld brukt til å oppbevare slaver, før de ble solgt på slavemarkedet i Stone Town.

I dag er øyen likevel mest kjent for sine kjempeskilpadder. I 1919 fikk øyen fire skilpadder fra Seychellene, som har blitt til over 100 stykker. Du kan se de fascinerende dyrene, som i tillegg til å være ekstremt langsomme, kan bli opptil 150 år gamle, og veie 250 kilo.

Mnemba Island

Snorkling ved Mnemba Island

Ved Zanzibars nordøstkyst ligger den lille, privateide øyen Mnemba Island, som er det beste stedet å snorkle på Zanzibar. Korallrevet rundt den lille øyen er beskyttet i et marinereservat på grunn av det enestående livet som finnes under havoverflaten.

Her kan du møte store stimer av fargerike fisk, vakre koraller, havskilpadder og delfiner. Hopp ombord på en båt fra stranden, og husk snorkel- og dykkermaske. Ute på øyen kan du også slappe av på stranden som hører til øyens eneste resort. En dagstur, du ikke må gå glipp av.

EKSEMPLER PÅ OVERNATTING PÅ ZANZIBAR

Nedenfor kan du se eksempler på anbefalte hotell og resorts på Zanzibar. Sorter mellom basis, mellomklasse og luksus for å se mulighetene innenfor hver klasse. Du kan selv sette sammen hva slags overnattinger du foretrekker, og mulighetene er mange. Kontakt oss hvis du ønsker å bo et spesifikt sted som ikke står på denne siden.

BASIS
Zanzibar
Coco Beach Hotel

Coco Beach Hotel er et annet svært godt forslag til rimelig overnatting på Zanzibars vakre østkyst. Dette ligger ved den lille strandbyen Jambiani. Det er et lite sted med bare fem bungalower, men de er omkranset av palmetrær og mandeltrær like ved den vakre stranden.

Det er plass til to i hver bungalow, med mulighet for en tredje seng. Hver bungalow har eget bad med såpe og håndklær, i tillegg til myggnett og takvifte.

En liten restaurant tilhører stedet, og frokosten er inkludert, og maten velger dere fra en meny. Dere kan også velge å spise lunsj og middag her. De serverer velsmakende lokale retter med fokus på nyfisket fisk og skalldyr tilberedt på swahilisk vis.

Det er gratis internett.

Ndame Beach Lodge

Ndame Beach Lodge ligger i den lille strandbyen Paje på Zanzibars østkyst. Dette er et populært sted for å nyte de hvite sandstrendene og Det indiske hav hvis man ikke trenger store luksushoteller. Til gjengjeld kan man stå opp av sengen og rett ut i det deilige havet, mens den vakreste soloppgang kaster glans over de eksotiske omgivelsene.

Lodgen har 14 bungalower med til sammen 31 rom. Det finnes både dobbeltrom, trippelrom og familierom med plass til både fire og fem personer. Alle rommene har eget bad. Det er også gratis Wi-Fi.

I lodgens restaurant kan dere spise alle måltider, som tilberedes på stedet, av ferske råvarer. Frokosten er inkludert. Til lunsj og middag kan dere få lokale spesialiteter, spesielt nyfisket grillet fisk, men de lager for eksempel også pizza selv.

Enkelte kvelder er det underholdning, for eksempel masaidans, livemusikk og temakvelder med spesialbuffet.

MELLEMKLASSE
Zanzibar
Sunset Kendwa

Sunset Kendwa er et supert mellomklassehotell på nordkysten, som ikke påvirkes av tidevannet som gjør at dere kan bade hele dagen. Det ligger i den lille byen Kendwa, der dere også finner andre hotell og restauranter, men selve hotellet ligger fredelig til helt nede ved stranden.

Rommene har ulik standard, men alle har eget bad, safe og de fleste har klimaanlegg. Mot et lite gebyr får man tilgang til internett.

Det er restaurant og bar på hotellet, så dere trenger ikke å bevege dere utenfor eiendommen. Her får dere både internasjonale klassikere og swahiliske spesialiteter.

På hotellet finnes dessuten en PADI-dykkerskole der dere kan lære å dykke hvis dere ikke har prøvd det før, og de som har, kan dra og utforske korallrevene utenfor kysten på turer med hotellansatte.

Ocean Blue Zanzibar

Ocean Blue Zanzibar ligger ved stranden i Paje på østkysten, hvor I finder uendeligt lange hvide sandstrande med palmer og turkisblåt vand. Men udover havet kan I på dette hotel også bade i en af hotellets to pools, hvilket kan være en fordel, da tidevandet på østkysten trækker vandet så langt tilbage, at man i nogle timer om dagen ikke kan bade.

Hotelværelserne kommer enten med dobbeltsenge eller to enkeltsenge, privat balkon, wifi og aircondition.
aOcean Blue Zanzibar ligger ved stranden i Paje på østkysten med sine uendelig, lange, hvite sandstrender med palmer og turkisblått vann. Men i tillegg til havet kan dere på dette hotellet også bade i et av hotellets to basseng, noe som kan være en fordel siden tidevannet på østkysten trekker vannet så langt tilbake at man noen timer hver dag ikke kan bade.

Hotellrommene har enten dobbeltseng eller to enkeltsenger, privat balkong, Wi-Fi og klimaanlegg.

Det er en bar og restaurant på hotellet, hvor du får mat med havutsikt. Om morgenen er kontinental frokost inkludert.

I tillegg har Ocean Blue Zanzibar også en PADI-dykkerskole som arrangerer dykker- og snorkletur. De har også turer som lar dere dra ut og svømme med delfiner, eller fiske.

Der er en bar og restaurant på hotellet, som serverer mad med havudsigt. Til morgen er der en inkluderet kontinental morgenmad.

Derudover har Ocean Blue Zanzibar også en PADI dykkerskole, der arrangerer dykker- og snorkelture. De har også ture, hvor I kan komme ud at svømme med delfiner, og fisketure.

Hakuna Majiwe Lodge

Denne lodgen ligger også på østkysten, litt sør for Paje, og er litt mindre, men et herlig sted å bo på Zanzibar. Her er det direkte adgang til en bred sandstrand der dere kan nyte livet i fred og ro. Det kan dere også gjøre ved bassenget, som i likhet med stranden er omkranset av palmetrær.

Lodgen har 20 luksushytter langs stranden, så dere kan like godt ta morgenbadet i Det indiske hav. Hyttene har eget bad, myggnett og takvifte. De er lyst og pent innredet med lokale materialer.

Restauranten på stedet lager mat basert på swahilikulturen og bruker lokalt dyrkede råvarer til å lage delikate retter hver dag.

Personalet arrangerer turer til krydderplantasjer, svømmeturer med delfiner og snorkelturer til de vakre korallrevene.

Jambiani Villas

Jambiani Villas er perfekt for dere som vil ha følelsen av å være hjemme. På den fredelige, hvite sandstranden i Jambiani ligger seks nye, flotte villaer som dere kan leie for hele familien eller bare en romantisk parferie.

Fire av dem er på 90 kvadratmeter, har to soverom med eget bad, stor stue og et velutstyrt kjøkken. Alle rom har utsikt til havet, og i hagen har dere private solsenger.

Et kvarters gange mot sør fra disse ligger det to større villaer som er særlig egnet for større familier eller grupper som vil bo under samme tak. Her kan seks personer bo på 160 kvadratmeter, som også inneholder kjøkken, stue og basseng.

Dere har mulighet til å handle og lage alle måltider selv, få besøk av Jambiani Villas private kokk eller få mat levert. Dere kan også få vasket klær og rengjøring hvis ønsket. Det er helt opp til dere hvordan ferien skal nytes i villaene.

Zan View Hotel

På den nordlige østkysten ligger Zan View Hotel i den lille byen Kiwengwa. Dette er et mindre hotell med bare 12 rom, men basseng og adgang til stranden gjør det til et lite paradis.

Rommene har ulik størrelse og standard, så uansett om dere ser etter et standard dobbeltrom, en romantisk bryllupssuite eller et familierom med plass til fem, er det plass nok til dere her.

Hotellet har en restaurant som serverer mat basert på lokale råvarer, der fersk fisk og tropisk frukt er viktige ingredienser, men det er også internasjonale valg på menyen. Frokosten er inkludert. Resten kan bestilles à la carte.

LUKSUS
Zanzibar
My Blue Hotel

My Blue Hotel er en flott resort på nordkysten, på vestsiden av spissen, så her forstyrrer ikke tidevannet mulighetene deres til å bade. Hotellet ligger nesten helt nede ved den fine hvite sanden i fredelige omgivelser. Om kvelden får dere fantastiske solnedganger over havet i vest.

Resorten har 87 rom for to til fire personer. Alle har privat balkong eller terrasse med utsikt mot palmer og banantrær i hotellets hage. Det er også basseng i hagen.

Tre restauranter serverer alt fra italiensk til sushi og tradisjonelle retter fra Zanzibar, så det er noe for enhver smak. Alle restaurantene har à la carte.

Golden Zanzibar Beach House and Spa

Golden Zanzibar Beach House and Spa er en stilig luksusresort i den lille feriebyen Kendwa på nordvestkysten. Hotellet er lekkert innredet med store, luftige rom og naturlige materialer. Hvis dere vil ha den ultimate luksusen, kan dere også bo i en av resortens private villaer.

Også ved bassengområdet og på den private stranden foran resorten er det god plass til at dere kan ligge for dere selv i behagelige solsenger og nyte freden uten følelsen av å være på et stort anlegg.

Samtidig får dere alle fordelene en resort byr på: to restauranter, to barer, spa, treningssenter og velvære. Det er med andre ord rikelig med muligheter til å skjemme dere selv litt bort på dette fantastiske stedet. Det er stor buffet til frokost og à la carte til lunsj og middag.

Dream of Zanzibar

Dream of Zanzibar er en stor 5-stjerners all inclusive-resort på nordøstkysten ved Kiwengwa. Resorten ligger i en stor, frodig hage full av eksotiske planter som går helt ned til en flott, hvit sandstrand.

Alle rommene er store og pent innredet i en blanding av lokal og moderne stil. Alle rommene har privat balkong eller terrasse, klimaanlegg, TV, Wi-Fi, hårtørker, minibar og mulighet til å lage kaffe og te. Det finnes også suiter og private villaer med eget boblebad/basseng og mer plass.

Det er ti forskjellige spisesteder på resorten, som tilbyr alt fra fersk fisk på stranden til pizza eller sushi i temarestauranter på hotellet. Alt er inkludert i prisen (à la carte-menyer er imidlertid ikke alltid en del av “all-inklusive”). Aktiviteter som yoga, pilates, strandvolleyball, swahili-kurs og vanngymnastikk er også inkludert.

The Z Hotel

The Z Hotel er et stort, stilig hotell som ligger helt nede ved populære Nungwi Beach på nordkysten. Her er sanden like fin som mel og solnedgangene fantastiske.

Hotellet har fire forskjellige romkategorier. Selv de minst luksuriøse er flotte og individuelt innredet, og har egen balkong eller terrasse med utsikt til Det indiske hav eller den frodige hagen. De større suitene har større terrasser med egne solsenger og hengekøyer med havutsikt.

Hotellet har bar, kafé, en avslappet restaurant og en kveldsrestaurant som serverer europeisk og afrikansk fusion-mat med lokale råvarer. Det finnes også spa, dykkerskole og mulighet til å arrangere utflukter til sjøs.

VÆRET PÅ ZANZIBAR

Finn din Afrika-reise

Rejser til Kenya
Kenya

Kenya har alt for safari-glade reisende og mer. Opplev tusenvis av ville dyr vandre over savannen. Sjansen for å se masse dyr på safari her er nemlig svært gode. Kenya er også et land rik på kontraster med grønne stepper, halvørkener, frodig regnskog og muligheten for å møte den fargerike urbefolkningen, masaiene. Kombiner en safari-tur til Kenya med avslapning på sandstrendene i kystbyene Mombasa eller Zanzibar.

Rejser til Sydafrika
Sør-Afrika

Sør-Afrika er et av Afrikas mest populære reisemål med store opplevelser i alle sjangre. Besøk metropoler der det yrer av liv og opplev Sør-Afrikas historie og kultur. Oppdag det berømte Table Mountain i Cape Town, Sør-Afrikas naturlige underverker på den vakre Panorama Route, og se det fantastiske dyreriket i et av de private naturreservatene eller den store Kruger nasjonalpark.

Rejser til Tanzania
Tanzania

Få den ultimate safariopplevelsen i Tanzanias imponerende nasjonalparker. Serengeti nasjonalpark er en av Afrikas største, men severdigheter som Ngorongoro krater, Lakeara, Lake Victoria og selvfølgelig det legendariske fjellet Kilimanjaro er også verdt å få med seg. Kombiner din safari i Tanzania med en strandferie på landets paradisøy Zanzibar, hvor du finner lange hvite sandstrender og azurblått vann.

Rejser til Uganda
Uganda

I Uganda venter både unike safari- og naturopplevelser. Landets vakre, grønne og frodige natur er hjemsted til et imponerende dyreliv. Se de sjeldne fjellgorillaene i Bwindis regnskog og dra på sjimpanse-trekking i Kibale nasjonalpark. Uganda er også rik på Big 5 safari opplevelser. Særligt i Queen Elizabeth National Park, hvor du til og med kan oppleve den fantastiske fossen, Murchison Falls.

Rejser til Zimbabwe
Zimbabwe

Zimbabwe som reisemål er generelt mindre kjent, men det er egentlig ikke helt rettferdig. Landet har like fantastiske safariopplevelser som sine mer kjente naboland, samt en vakker, variert natur med flere arkeologiske områder på UNESCOs verdensarvliste. Det er også i Zimbabwe at et av verdens store naturlige underverk, Victoria Falls, kan oppleves. Reis til en uoppdaget perle i Sørøst-Afrika!

Rejser til Namibia
Namibia

Namibia er kjent for uendelige horisonter. Uansett om du skuer ut over de spektakulære slettene i Etosha nasjonalpark med det imponerende dyrelivet eller den endeløse røde ørkenen Sossusvlei, der sanddynene er opptil 325 meter høye. Ta en tur i Fish River Canyon med det spektakulære stein landskapet og oppdag landets tyske koloniale fortid i hovedstaden Windhoek og Swakopmund ved Atlanterhavet.

Rejser til Zanzibar
Zanzibar

Drøyt 40 km utenfor kysten av Tanzania er et ekte ferieparadis. Zanzibar tilbyr pulverhvite sandstrender og et turkisblått hav rikt på fargerike koraller. Hovedstaden, Stone Town, er også på UNESCOs verdensarvliste og byr på trange gater, velduftende markeder og vakker, gammel kolonial arkitektur. Opplagt som avslutning på en safari-tur i f.eks Tanzania eller Kenya.

Rejser til Seychellerne
Seychellene

Seychellene er en relativt uberørt ferieperle med hele 6 av verdens 10 beste strender! De tre største øyene Mahé, Praslin og La Dique, er sanne paradisøyer som i tillegg til de vakre strendene også byr på fargerike korallrev, rike undervannsoperasjoner og små, sjarmerende landsbyer. Avslutt en safari-tur til eksempelvis Tanzania med luksuriøs strandferie på Seychellene.

Rejser til Mauritius
Mauritius

Mauritius er nok en afrikansk paradisøy i Det indiske hav. Øya byr på fantastisk natur med gylne sandstrender, gamle vulkaner og vakre nasjonalparker. Den begrenset størrelse gjør at man enkelt kan utforske alle øyas områder, selv om det er vanskeligt ikke å bli lokket av de mange sandstrendene ut til det krystallklare hav! Kombiner en tur til eksempelvis Sør-Afrika med et opphold i Mauritius.

Rejser til Botswana
Botswana

I det sør-afrikanske landet Botswana bor bare to millioner mennesker, og enda flere dyr enn du kan forestille deg. I den nordlige delen av landet, hvor klimaet er mer frodig enn ørkenen i sør, kan du oppleve praktisk talt alle dyrene man forbinder med Afrika. Om ønskeligt kan du kombiner en tur til Botswana med safari i Sør-Afrika, Victoria Falls i Zimbabwe eller den fascinerende ørkenen i Namibia.

Rejser til Mozambique
Mosambik

Mosambik i Øst-Afrika er et sterkt undervurdert reisemål. Hvis du vil ha fantastiske tropiske strender med fred og fargerike korallrev, er landet helt perfekt til formålet. Samtidig kan du dra på safari i Gorongosa nasjonalpark, hvor du kan se løver, elefanter, flodhester og mange andre ville dyr. Og du kan også møte den varme befolkningen og få en smakebit på den fargerike kulturen deres i hovedstaden Maputo.

BESTILL ET UFORPLIKTENDE TILBUD
Personlige opplysninger
Bemerkninger
SLIK BESTILLER DU EN REISE HOS OSS
Kontakt oss
DU FÅR EN PERSONLIG REISEVEILEDNING
REISEN DIN BLIR BOOKET
DU SKAL UT Å REISE

Fyll ut kontaktskjemaet ovenfor. Det gjør ingenting hvis det mangler et par detaljer. Vi hjelper med reiseplanen. Du kan også ringe til oss på tlf. 21 95 01 49

Hos African Travel får du din helt egne reisekonsulent. Sammen går dere gjennom ønskene dine for reisen og får avklart alle spørsmål, slik at reisen blir skreddersydd dine behov.

Når reisen er som dere ønsker, booker vi den og sørger for at alle detaljene er på plass, slik at du er klar til avreise. Nå kan du begynne å glede deg!

Dere er klare for avreise. African Travel er med hele veien, og står klar til å hjelpe deg før, under og etter reisen.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.