BESTILL TILBUD
21 98 38 01

Reiser til Zimbabwe

Verdens største fossefall og tusenvis av elefanter

Reiser til Zimbabwe

  • OVERSIGT
  • REISEFORSLAG
  • OVERNATTING
  • VÆRET
  • ANDRE DESTINASJONER
  • BESTILL TILBUD

Følg støvregnet fra Victoria Falls

Mange forbinder reiser til Zimbabwe med den storslåtte fossen Victoria Falls, og de mektige vannmassene i vakre omgivelser er et helt spesielt syn du ikke får andre steder i verden.

Det er også fossefallet, og andre aktiviteter i nærheten vi anbefaler å få med seg her. En reise til Zimbabwe kan også by på spennende safari i Hwange National Park, rundt en time unna Victoriafallene. Og her er det opplagt å kombinere med et besøk i nabolandene Botswana og Sør-Afrika.

Fakta om Zimbabwe
  • Valuta: Primert dollar
  • Språk: Primert engelsk
  • Hovedstad: Harare
  • Visum: Ja – Visum til Zimbabwe kan etter gjeldende regler kjøpes ved innreise mot betaling av gebyr.
Dette kan du oppleve på en reise til Zimbabwe

Victoria Falls i Zambabwe

Victoria Falls – Et av verdens naturlige underverker

Victoria Falls er verdens største fossefall og et av verdens syv naturlige underverker. Dermed er det ikke overraskende et av Afrikas helt store trekkplastre, og vi kan bare anbefale å oppleve dette enorme fossefallet på din Afrika-reise. Den majestetiske fossen er oppkalt etter dronning Victoria av England, men omgivelsene er absolutt afrikanske. Fossen er en del av den vakre Zambezi-elven som deler Zimbabwe og Zambia, og renner gjennom et frodig grønt landskap fullt av ville dyr. Kombiner eventuelt en tur til Victoria Falls med en safari i Sør-Afrika eller Botswana.

Victoria Falls er 1,7 kilometer bred og 108 meter høy, hvilket gjør den til verdens største fossefall. Det mest fascinerende er likevel kraften som vannet fosser over klippekantene med. Rundt 650 millioner liter vann i minuttet! Det går nesten ikke an å forestille seg, men du føler det, når du står der.

De innfødte har døpt fossefallet Mosi-oa-Tuna, som betyr «røyken som tordner». Det høres nesten ut som torden når de enorme vannmassene fosser ned i Zambezielven. Og røyken er disen som oppstår fra bruset – den kommer du til å merke når du nærmer deg. En liten fosse-regnskyll kan du ikke unngå, når du skal oppleve Victoria Falls. Husk regnklær.

Afrikansk elefant i Hwange National Park, Zimbabwe

Hwange National Park – Big Five-safari rett ved Victoria Falls

Hwange National Park dekker et 14.000 kvadratkilometer stort område i det nordvestlige Zimbabwe, hvor det finnes et yrende afrikansk dyreliv. Naturen varierer fra tørr savanne til tett buskas, så mange forskjellige dyrearter kan leve her. Du kan få store opplevelser med mange kjente afrikanske dyr, deriblant de mange elefantene som lever i Zimbabwe. Vi anbefaler å bo i Victoria Falls og besøke Hwange National Park på en endags-safari, men du kan også overnatte ved nasjonalparken, om du heller vil det.

Hwange National Park er hjemsted for 107 forskjellige pattedyr og mer enn 400 fuglearter, så det er gode sjanser for at du får se litt av hvert. Alle Afrikas “big five” (løve, leopard, elefant, bøffel og neshorn) finnes i området, selv om neshorn er et sjeldent syn.

Parken er best kjent for sine 45.000 elefanter, hvilket egentlig er flere enn naturen kan klare. Derfor jobber de lokale med å holde bestanden nede sånn at hele økosystemet overlever. Spesielt i Hwange National Park er mulighetene for å se sjeldne afrikanske villhunder og mange forskjellige antilopearter.

Udsigt over Okavango-deltaet i Botswana

Besøk nabolandet Botswana

Drømmer du om større safariopplevelser enn de man får på en dagstur, trenger du bare å passere grensen til nabolandet Botswana. Her ligger noen av de mest eksklusive safariopplevelser i verden og venter på deg. Spesielt er Okavangodeltaet, som er fredet av UNESCO, enestående med både fantastisk natur og dyreliv. Her kan du både dra på game drives på land og på båttur på elvedeltaet blant elefanter, flodhester, krokodiller og mange andre dyr. Men også i Chobe National Park og noen av de private viltreservatene kan du få safari av beste kvalitet. Kombiner Victoria Falls med en safari i Botswana for den ultimate turen.

Game drive i Kruger National Park

Kombiner med Sør-Afrika (Kruger safari)

Foretrekker du å hellere oppleve vakre Sør-Afrika, er dette også opplagt i kombinasjon med en reise til Zimbabwe. Fly direkte mellom Victoria Falls og Johannesburg, og derfra kan du dra videre på safari i Sør-Afrikas ville natur. Mest kjent er den svære Kruger National Park, hvor du kan møte alle Afrikas “big five” som teller løve, elefant, leopard, bøffel og det sjeldne neshornet. Men du kan også få en luksuriøs, privat safari i et av de mange viltreservatene i det nordlige Sør-Afrika. Eller hva med å ta den sceniske kjøreturen Panorama Route? Uansett hvordan drømmereisen din ser ut, setter vi den gjerne sammen for deg.

EKSEMPLER PÅ OVERNATTING I ZIMBABWE

BASIS
Victoria Falls
Mandebele Lodge

Mandebele Lodge er et lite, hyggelig overnattingssted sentralt i byen Victoria Falls. Herfra er det ti minutters gange til alle sentrale butikker og restauranter, og en halv times gange til selve fossen.

Det er fire rom i lodgen, hvorav tre er trippelrom og det siste et dobbeltrom. Rommene er store, har eget bad og er innredet med inspirasjon fra den lokale afrikanske stilen.

I hagen er det basseng og terrasse hvor dere kan slappe av når dere ikke er ute for å oppleve den imponerende fossen.

Frokost er inkludert.

MELLEMKLASSE
Victoria Falls
Victoria Falls Rainbow Hotel

Dette store hotellet ligger i fredelige omgivelser, men i gangavstand til både byens sentrum og fossen. Hotellet har en stor, grønn hage, takterrasse og et bassengområde som er deilig å ha når dere ikke er ved fossen.

Det har 88 rom i forskjellige størrelser, så de passer for alle reisende. Alle rom har egen balkong, klimaanlegg, myggnett, TV og utstyr til å lage kaffe og te.

Det er to restauranter på hotellet. Den ene spesialiserer seg på afrikansk mat, mens den andre har et internasjonalt utvalg, så det bør være noe for alles smaksløker.

The Kingdom Hotel

The Kingdom Hotel er en stor resort med flott beliggenhet i byen Victoria Falls. Det er dette hotellet i Zimbabwe som ligger nærmest fossen, så dere bruker ikke lang tid på å komme dere ned for å se dette majestetiske naturens underverk på kloss hold.

Hotellet har 294 rom, hvorav 74 er store nok til en familie eller en gruppe på fire. Rommene er innredet i varme farger etter afrikansk tradisjon og alle har klimaanlegg. Mange av dem har også en privat balkong.

Det er tre restauranter på hotellet: en hovedrestaurant som har frokostbuffet hver dag, en biffrestaurant og en italiensk restaurant.

I tillegg er det tre basseng, fire barer, et kasino og et spaområde.

Batonka Guest Lodge

I den rolige delen av den populære byen Victoria Falls ligger nydelige Batonka Guest Lodge, der dere kan bo i fredelige, grønne omgivelser bare tre kilometer fra utsiktspunktene til den store attraksjonen – den enorme fossen.

Lodgen har 22 rom med plass til to, bad, TV, internett, klimaanlegg og utsikt til en velstelt hage. Dere finner også et basseng, hvor dere kan nyte Zimbabwes sol når dere trenger å slappe av.

Full engelsk frokost er inkludert, og det er mulig å bestille god, hjemmelaget mat til lunsj og middag hvis dere ikke vil finne noe ute i byen. Den kan nytes både inne og ute i hotellets restaurant.

LUKSUS
Victoria Falls
Victoria Falls Safari Lodge

Denne lodgen ligger i utkanten av Victoria Falls og dermed også lenger borte fra fossen (ca. 5 km), men til gjengjeld ligger den vakrest til, med utsikt over savannen, og den minner mer om å være på safari enn i en turistby som Victoria Falls.

Alle hotellets 72 rom har privat balkong, slik at dere kan nyte den fantastiske utsikten i fred og ro. I tillegg er rommene store og luksuriøst innredet i varme farger og en moderne, men hjemmekoselig stil.

Det er to restauranter i lodgen, hvor den ene er i en såkalt “boma”» – en rund, tradisjonell afrikansk spisesal – der det også er forskjellige opptredener om kvelden. Det serveres en afrikansk buffet, mens den andre har en internasjonal meny og allsidig frokostbuffet.

Lodgen har også basseng og en terrasse der dere kan slappe av og se om dere oppdager ville dyr på savannen.

A’Zambezi River Lodge

A’Zambezi River Lodge er et stort, flott hotell som ligger ved Zambezi, elven som renner ned i fossen. Hotellet ligger ca. fem kilometer fra byen Victoria Falls, men til gjengjeld ligger det i fredelige, vakre omgivelser. Det er stor hage, god plass og en avslappet stemning.

Hotellet har 87 rom av forskjellig størrelse og standard. Alle rom har klimaanlegg, TV, myggnett, minibar og mulighet for å lage kaffe og te. De fleste har balkong ut mot elven, mens resten vender inn mot hagen og naturen rundt.

Hotellet har et forfriskende basseng, to restauranter, to barer, et leserom og den store hagen hvor dere kan slappe av og kose dere.

VÆRET I HARARE, ZIMBABWE

Finn din Afrika-reise

Rejser til Kenya
Kenya

Kenya har alt for safari-glade reisende og mer. Opplev tusenvis av ville dyr vandre over savannen. Sjansen for å se masse dyr på safari her er nemlig svært gode. Kenya er også et land rik på kontraster med grønne stepper, halvørkener, frodig regnskog og muligheten for å møte den fargerike urbefolkningen, masaiene. Kombiner en safari-tur til Kenya med avslapning på sandstrendene i kystbyene Mombasa eller Zanzibar.

Rejser til Sydafrika
Sør-Afrika

Sør-Afrika er et av Afrikas mest populære reisemål med store opplevelser i alle sjangre. Besøk metropoler der det yrer av liv og opplev Sør-Afrikas historie og kultur. Oppdag det berømte Table Mountain i Cape Town, Sør-Afrikas naturlige underverker på den vakre Panorama Route, og se det fantastiske dyreriket i et av de private naturreservatene eller den store Kruger nasjonalpark.

Rejser til Tanzania
Tanzania

Få den ultimate safariopplevelsen i Tanzanias imponerende nasjonalparker. Serengeti nasjonalpark er en av Afrikas største, men severdigheter som Ngorongoro krater, Lakeara, Lake Victoria og selvfølgelig det legendariske fjellet Kilimanjaro er også verdt å få med seg. Kombiner din safari i Tanzania med en strandferie på landets paradisøy Zanzibar, hvor du finner lange hvite sandstrender og azurblått vann.

Rejser til Uganda
Uganda

I Uganda venter både unike safari- og naturopplevelser. Landets vakre, grønne og frodige natur er hjemsted til et imponerende dyreliv. Se de sjeldne fjellgorillaene i Bwindis regnskog og dra på sjimpanse-trekking i Kibale nasjonalpark. Uganda er også rik på Big 5 safari opplevelser. Særligt i Queen Elizabeth National Park, hvor du til og med kan oppleve den fantastiske fossen, Murchison Falls.

Rejser til Zimbabwe
Zimbabwe

Zimbabwe som reisemål er generelt mindre kjent, men det er egentlig ikke helt rettferdig. Landet har like fantastiske safariopplevelser som sine mer kjente naboland, samt en vakker, variert natur med flere arkeologiske områder på UNESCOs verdensarvliste. Det er også i Zimbabwe at et av verdens store naturlige underverk, Victoria Falls, kan oppleves. Reis til en uoppdaget perle i Sørøst-Afrika!

Rejser til Namibia
Namibia

Namibia er kjent for uendelige horisonter. Uansett om du skuer ut over de spektakulære slettene i Etosha nasjonalpark med det imponerende dyrelivet eller den endeløse røde ørkenen Sossusvlei, der sanddynene er opptil 325 meter høye. Ta en tur i Fish River Canyon med det spektakulære stein landskapet og oppdag landets tyske koloniale fortid i hovedstaden Windhoek og Swakopmund ved Atlanterhavet.

Rejser til Zanzibar
Zanzibar

Drøyt 40 km utenfor kysten av Tanzania er et ekte ferieparadis. Zanzibar tilbyr pulverhvite sandstrender og et turkisblått hav rikt på fargerike koraller. Hovedstaden, Stone Town, er også på UNESCOs verdensarvliste og byr på trange gater, velduftende markeder og vakker, gammel kolonial arkitektur. Opplagt som avslutning på en safari-tur i f.eks Tanzania eller Kenya.

Rejser til Seychellerne
Seychellene

Seychellene er en relativt uberørt ferieperle med hele 6 av verdens 10 beste strender! De tre største øyene Mahé, Praslin og La Dique, er sanne paradisøyer som i tillegg til de vakre strendene også byr på fargerike korallrev, rike undervannsoperasjoner og små, sjarmerende landsbyer. Avslutt en safari-tur til eksempelvis Tanzania med luksuriøs strandferie på Seychellene.

Rejser til Mauritius
Mauritius

Mauritius er nok en afrikansk paradisøy i Det indiske hav. Øya byr på fantastisk natur med gylne sandstrender, gamle vulkaner og vakre nasjonalparker. Den begrenset størrelse gjør at man enkelt kan utforske alle øyas områder, selv om det er vanskeligt ikke å bli lokket av de mange sandstrendene ut til det krystallklare hav! Kombiner en tur til eksempelvis Sør-Afrika med et opphold i Mauritius.

Rejser til Botswana
Botswana

I det sør-afrikanske landet Botswana bor bare to millioner mennesker, og enda flere dyr enn du kan forestille deg. I den nordlige delen av landet, hvor klimaet er mer frodig enn ørkenen i sør, kan du oppleve praktisk talt alle dyrene man forbinder med Afrika. Om ønskeligt kan du kombiner en tur til Botswana med safari i Sør-Afrika, Victoria Falls i Zimbabwe eller den fascinerende ørkenen i Namibia.

Rejser til Mozambique
Mosambik

Mosambik i Øst-Afrika er et sterkt undervurdert reisemål. Hvis du vil ha fantastiske tropiske strender med fred og fargerike korallrev, er landet helt perfekt til formålet. Samtidig kan du dra på safari i Gorongosa nasjonalpark, hvor du kan se løver, elefanter, flodhester og mange andre ville dyr. Og du kan også møte den varme befolkningen og få en smakebit på den fargerike kulturen deres i hovedstaden Maputo.

BESTILL ET UFORPLIKTENDE REISETILBUD
Personlige opplysninger
Bemerkninger
SLIK BESTILLER DU EN REISE HOS OSS
Kontakt oss
DU FÅR EN PERSONLIG REISEVEILEDNING
REISEN DIN BLIR BOOKET
DU SKAL UT Å REISE

Fyll ut kontaktskjemaet ovenfor. Det gjør ingenting hvis det mangler et par detaljer. Vi hjelper med reiseplanen. Du kan også ringe til oss på tlf. 21 95 01 49

Hos African Travel får du din helt egne reisekonsulent. Sammen går dere gjennom ønskene dine for reisen og får avklart alle spørsmål, slik at reisen blir skreddersydd dine behov.

Når reisen er som dere ønsker, booker vi den og sørger for at alle detaljene er på plass, slik at du er klar til avreise. Nå kan du begynne å glede deg!

Dere er klare for avreise. African Travel er med hele veien, og står klar til å hjelpe deg før, under og etter reisen.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.