BESTILL TILBUD
21 98 38 01

SAFARIREISER TIL AFRIKA

DYREOPPLEVELSER DU SENT VIL GLEMME

SAFARIREISER TIL AFRIKA

Du har ikke virkelig opplevd dyreliv før du har vært på safari i Afrika

Å være vitne til en leopard felle byttet sitt, eller tusenvis av gnu vandre i flokk over savannen, er helt ubeskrivelig. Safari i Afrika er noe helt spesielt, og det finnes ingen steder i verden der dyrelivet er større, villere og mer mangfoldig enn i det sørøstlige Afrika.

Vi arrangerer safarireiser av ulik lengde og type – om du vil være der i to dager eller to uker, om du vil se gorillaer eller gnuer, om du vil bo i telt eller på luksushotell, så ordner vi det.

Populere safarireiser til Afrika

Næsehorn i Sydafrika

Sør-Afrika

I Sør-Afrika er den kjente Kruger nasjonalpark blant de aller beste på safari i Afrika. På 20 000 kvadratkilometer lever hundretusenvis av dyr, inkludert «Afrikas fem store» (løve, leopard, bøffel, neshorn og elefant), i det fri. Her kan du oppleve den afrikanske bushen, som er mer tettvokst enn de åpne savannene øst i Afrika. I tillegg til Kruger finnes det mange små, private dyrereservater der det er færre turister og du får dyrene for deg selv.

Les mer om Sør-Afrika her

Rejser til Tanzania

Tanzania

Tanzania er kanskje den aller beste safaridestinasjonen i Afrika. Her finner du Serengeti nasjonalpark, hvor du kan oppleve millioner av dyr på de store, åpne slettene med akasietrær, som er særlig sterkt knyttet til afrikansk safari. Du kan se alle de store rovdyrene, sjiraffer, elefanter, sebraer og mange andre kjente dyr. I nærheten ligger Ngorongoro-krateret, som er kjent for å ha verdens største samling av dyr på ett og samme sted. Dessuten betraktes dette kjempekrateret som et av Afrikas syv naturlige underverk.

Les mer om Tanzania her

Løver i Masai Mara

Kenya

Safari i Kenya er slik man kjenner naturen og dyrelivet fra «Løvenes konge». Det finnes mange forskjellige nasjonalparker, og siden alle har sine spesialiteter, man må nesten besøke flere. Masai Mara naturreservat er den mest kjente, blant annet på grunn av den store gnuvandringen, som man kan oppleve fra juli til oktober. Den henger sammen med Serengeti, og dyrene vandrer fritt mellom dem. Sør i Kenya finner man blant annet også nasjonalparkene Amboseli og Tsavo, som absolutt er blant de beste stedene for safari i Afrika.

Les mer om Kenya her

Rejser til Uganda

Uganda

Uganda kan by på unike natur- og dyreopplevelser som gir deg mulighet til en annerledes safari i Afrika. Her kan du oppleve vakre, grønne landskap med tett regnskog og et rikt dyreliv. I Bwindi Impenetrable nasjonalpark finnes de sjeldne fjellgorillaene, som du kan stå ansikt til ansikt med på en gorillavandring. I Kibale Forest nasjonalpark vil du møte sjimpanser når du er på safari. Det er også muligheter for en mer klassisk safari, for eksempel i Queen Elizabeth nasjonalpark.

Les mer om Uganda her

Rejser til Botswana

Botswana

I Botswana får du helt andre, men like imponerende dyreopplevelser. Her finner du de store våtmarkene i Okavango-deltaet, som tiltrekker seg enorme mengder av pattedyr og fugl. Du kan få se «Afrikas fem store», men også gepard, krokodille, sjiraff, gnu, hyene og mange flere. I Botswana finnes også elven Chobe, som er hjem for mange tusen ville dyr. Både i deltaet og på Chobe kan du dra på båtsafari – i alt fra hurtigbåter til små trekanoer.

Les mer om Botswana her

Rejser til Namibia

Namibia

Namibia er ikke det mest kjente safarireisemålet i Afrika, men dette landet i sørøst har et utrolig rikt dyreliv, og kan blant annet tilby «Afrikas fem store»-safari. I Etosha nasjonalpark nord i Namibia er dyrelivet spesielt konsentrert. I tørkeperioder kan du oppleve store dyreflokker som samles ved de samme få vannhullene i parken. Etosha er også spesiell fordi parken har en av de største konsentrasjonene av det utrydningstruede spissneshornet.

Les mer om Namibia her

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.